10 parasta aurinkosuojaa kasvoille

*Paula's Choice, Sensai, iS Clinical ja Shiseido omia, muut saatu. Sisältää mainoslinkkejä.

Myönnän ihan suoraan, että vielä viitisen vuotta sitten aurinkovoide ei ollut aamulla ensimmäisenä mielessä talviaikaan, kun laittelin kasvoille ihonhoitotuotteita. Aina kevään tullen sentään heräsin niiden käyttöön. Nyt kaduttaa, joten älkää tehkö kuten minä. Tästä on tultu pitkä tie, sillä viimeiset pari vuotta aurinkosuoja on joka aamua mielessä, kun suoritan normaalin ihonhoitorutiniini. Se tietenkin on maailman paras anti-age -tuote, mutta suojaa myös ihosyövältä. Laitan aurinkosuojan nykyään aina vuoden ympäri, vaikka tarkoitus olisi vain istua sisällä koko päivä. Se on tärkein osa ihonhoitorutiiniani. Suojakertoimet pidän korkeina, en käytä alle SPF 30 -tuotteita. Lisäksi näitä alempia suojakertoimia käytän lähes ainoastaan vain silloin, jos lisään päälle meikki- tai BB-voiteen, jossa on myös suojakerroin, joka varmistaa sitten kunnon suojan. Muutoin käytän aina SPF 50 suojaa kasvoilla. 

Tärkeintä on, että käyttää aurinkosuojaa.

Tärkeintä on, että käyttää aurinkosuojaa. Sillä ei ole väliä onko suoja mineraali -vai kemiallinen. Valitse itse mieleisesi. Käytän itse molempia, mutta varsinkin meikin alla usein kemialliset- tai sekoitesuojat toimivat paremmin.

Siinä missä oma ajatteluni aurinkosuojia kohtaan on muuttunut hurjasti ihan parin viimeisen vuoden aikana, samaa tahtia on muuttunut myös aurinkosuojien koostumukset miellyttävämpään suuntaan. Ennen varsinkin kasvoille oli haastavaa löytää todella miellyttäviä tuotteita. Naama kiilsi ja hikoilutti. Nykyään tämä on useiden tuotteiden kohdalla historiaa. Vartalolle käytän mielelläni edullisia tuotteita (koska voidetta kuluu paljon), mutta kasvoille laitettavista suojista monet suosikkini ovat hintavampia. Usein juurikin kasvoille laitettavista tuotteista rahalla saa yksinkertaisesti paremman koostumuksen. Muutama helmi kuitenkin löytyy halvemmistakin. Edullisista kasvoille laitettavista suojista kaksi ehdotonta suosikkia, jotka eivät ole postauksessa mukana, ovat Garnierin Ambre Solaire Anti-Dark Spots & Anti Pollution Super UV SK 50+, joka on todella ohut ja emulsiomainen tuote. Toinen suosikki on Nivea Sun Face Soothing Sensitive SK 50. Molemmat ovat hajusteettomia, joten sopivat myös tuoksuherkille. Nyt kuitenkin tämän postauksen kymmeneen suosikkiini. 

*Heliocare 360° Mineral Tolerance Fluid SPF 50 - Heliocare on brändi, josta puhutaan mielestäni ihan liian vähän, kun aletaan puhumaan aurinkosuojista. Tuote on iholla sellainen erittäin ohut ja huomaamaton tuote, joka ei mineraalisuojille ole itsestäänselvyys. Se hengittää, eikä hiosta kasvoilla. Imeytyy nopeasti. Voide sisältää C- ja E-vitamiinia, sekä vihreää teetä. Tuote on hajusteeton ja sopii myös vegaaneille.

*SkinCeuticals Mineral Radiance UV Defence SPF 50 - Skinceuticalsin suoja on erittäin ohut mineraalisuoja. Sävytetty kevyesti. Sävy on vaalea ja hyvin neutraali. Tasoittaa nätisti omaa ihon sävyä, kun kiinnittää puuterilla, menee vaikka kevyestä meikkipohjasta. Luulen, että tummemmalla iholla tämä ei välttämättä toimi. Ihan pieni miinus tulee siitä, että tuotteessa on hivenen rautainen tuoksu, joka tarkkaan nenään kyllä jää leijumaan. Tykkään kuitenkin meikittöminä päivinä tästä todella paljon. Vedenkestävä.

*Sensai Silky Bronze Cellular Protective Cream for Face SPF 50 - Olen joskus tainnut sanoa, että kun ensimmäisen kerran käytin Sensain aurinkosuojaa, se suorastaan mullisti ajatukseni tuotteiden koostumuksista. Miten joku voi tehdä SPF 50 tuotteen, joka tuntuu iholla silkiltä, ei aurinkovoiteelta? Meinasin tuolloin, että voinkohan enää käyttää muita suojia. Käytän, mutta Sensaita löytyy aina pullo kaapista. Siihen voi luottaa meikin alla kuin vuoreen. Koostumus on todella ohutta, ei lainkaan tahmeaa. Imeytyy välittömästi ja jättää heleän ihon. Ei rullaa minkään meikkipohjan alla. Sensain suoja on yhdistelmä kemiallisia ja fysikaalisia filttereitä. Vedenkestävä.

iS CLINICAL Eclipse SPF 50+ - iS Clinicalin fysikaalisen suojan sisältävä voide on vedenkestävä 40 minuuttiin asti. Vaalean beigen sävy sulautuu hyvin vaaleallekin iholle. Tämä on todettu monena vuonna ääriolosuhteissa Rodoksen lomilla loistavaksi, myös puolisoni suosikki. Voide kuivuu iholla melkein mataksi. Levityksen kanssa kannattaakin olla melko nopea ja levittää voide kerralla, pitkään pieniä alueita kerralla pyörittäessä, se saattaa alkaa murustumaan. Aurinkosuojassa ei ole haivaittavaa tuoksua. 

Atopik SPF 30 Sävyttävä aurinkosuoja - Atopikin tuote sopii herkälle iholle. Hyvää siinä on se, että sitä saa kolmessa sävyssä. Itse käytän sävyä light, mutta sävy medium on hyvä, jos käytät itseruskettavaa. Lisäksi kolmas sävy dark, sopii loistavasti tummemmalle iholle. Voide on koostumukseltaan kevyttä. Voiteessa on fysikaalinen suoja. Tuotteeseen on lisätty hajustetta, mutta se on melko mieto. Pakattu näppärään pieneen purkkiin, joten tätä on helppo kuljettaa laukussa mukana lisäämistä varten. 

*Shiseido Expert Sun Protector Face Cream SPF 50+ - Veden, mutta myös lämmönkestävä voide on aurinkosuojien aatelinen. Tuote on valittu monta kertaa lehdissä parhaaksi aurinkosuojaksi, eikä suotta. Kevyt voide imeytyy ihoon heti, eikä jätä rasvaista tunnetta. Sopii meikin alle, varsinkin jos kasvojen hikoilu kuumalla on ongelma.Tuoksu on melko voimakas, se vie suoraan aurinkorannalle.

*Skincity Skincare SPF 50 Light Emulsion - Koostumus on kivan kevyt ja imeytyy nopeasti. Ihon pinta jää minulla aavistuksen tahmeaksi, jonka vuoksi tykkään tästä eniten meikin alla. Aurinkosuojan lisäksi laajakirjoinen suoja sisältää paljon iholle hyvää tekeviä raaka-aineita – glyseriiniä, skvalaania ja E-vitamiinia. Tuotteella voikin korvata hyvin päivävoiteen. Ei lisätty hajusteita.

*Paula's Choice CALM Mineral Moisturizer SPF 30 (normal to oily/combination) - Montakohan kertaa tuote on ollut täällä blogissa? Monesti? Loistava tuote meikin alle. Kuivalle iholle saattaa olla liian kuivan tuntuinen kuivuttuaan. Vaikka kyseessä on päivävoide, jossa on aurinkosuoja, käytän tätä aurinkovoiteen tapaan. Reilusti laitettuna jättää iholle aluksi muumiefektin, mutta se häviää, kun voide on imeytynyt. Iho ei ala kiiltelemään edes pitkän työpäivän aikana tämän kanssa. Luottotuote, joka löytyy aina kaapista. Ei sisällä hajusteita.

EKOPHARMA Herukka Sensitive SPF 30 - Ainoa tuote joukosta, joka on tarkoitettu kasvoille, sekä vartalolle. Pelkästään kasvoille käytettynä 100 ml:n pullosta riittää pitkään. Tuotteella voi korvata päivävoiteen, sillä se sisältää skvalaania, mustaherukansiemenöljyä ja mustaherukanuutetta, jotka hoitavat ihoa. Fysikaalinen suoja. Jättää ihon pinnan kuultavan valkoiseksi, mutta koostumuksensa vuoksi sopii loistavasti meikin alle. Voide imeytyy ihoon hetkessä ja jättää iholle lähes matan, ei tahmean pinnan, jolle meikki levittyy hyvin. Tummalle iholle en tuotetta suosittele, sen jättämän valkoisen efektin vuoksi. Hajustettu, mutta tuoksu on hyvin mieto ja miellyttävä; aavistuksen hedelmäinen. 

*Elizabeth Arden Prevage City Smart SPF 50 - Rakkaustuote. Antioksidanttinen vaalean beigen värinen aurinkosuoja on ohutta. Tuubimainen pumppupullo on miellyttävä käyttää. Pystyy helposti levittämään oikeasti tarvittavan määrän, eikä voide lähde silti rullaamaan iholla. Levittyy hyvin, imeytyy nopeasti ja jättää upean heleän näköisen ihon. Toimii yksinään, mutta loistava myös meikin alla. Kosteuttaa. Ihonhoito yhdistettynä aurinkosuojaan. Sisältää vihreää teetä, ferulihappoa, E-vitamiinia ja peptidejä. Hajustettu, mutta tuoksu on todella mieto. En oikein osaa edes eritellä, miltä tämä tuoksuisi, koska tunnistettavaa tuoksua ei ole. Suojana toimivat sinkkioksidi ja mikronisoitu titaanioksidi.


Aurinkosuoja, oikeanlaiset vaatteet, sekä varjossa oleilu ovat ne tärkeimmät suojat aurinkoa vastaan. Tykkään kuitenkin suojata ja vahvistaa ihoani näiden lisäksi kesäaikaan aurinkokapseleilla. Talvella en niitä syö. Lisäravinteiden kanssa kannattaa olla aina varovainen ja tarvittaessa kysyä neuvoa omalta lääkäriltä. Olen melko helposti palavana kokenut aurinkokapseleista olevan hyötyä. Yleensä aloitan nauttimisen huhtikuussa ja lopetan elokuussa. Jos olen reissannut talvella lämpimissä kohteissa, olen aloittanut aurinkokapseleiden nauttimisen pari viikkoa ennen lomaa ja jatkanut pari viikkoa sen jälkeen. 

Aurinkokapseleita on monia erilaisia. Betamaxin aurinkokapselit ovat perinteisiä. Ne sisältävät vain ja ainostaan 6 mg:aa betakaroteenia. Kun taas esim. Vivanian Beauty Sun aurinkotabletit ovat monivitaaminituote, jotka sisältävät mm. sinkkiä, keratiinia, kuparia ja B2 -vitamiinia. Betakaroteenia ne sisältävät saman 6 mg:aa. Onkin ihan omasta mieltymyksestä kiinni, kummat tuntuvat omalta. 




Mikä on sinun aurinkosuojasuosikki, käytätkö aurinkokapseleita?





  1. Minulla on Aco:n aurinkosuojat käytössä. Olen vähän jymähtänyt noihin Aco:n aurinkotuotteisiin, kun moni muu aurinkotuote on aiheuttanut pientä syyrymää ihooni.
    Hyvä on ihoa suojata ja nyt jo aurinko on aika voimakas, joten reippaasti pitää jo olla suojakertoimia käytössä.
    Ihanaa helatorstaita sulle Jonna <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. ACO:n suojissa on tosi kiva hinta-laatusuhde, joten jos ne tuntuu omilta, niin hyvät olet löytänyt. :)

      Ihanaa viikonloppua Outi. <3

      Poista
  2. Oi mikä postaus. Sensai ja Shiseido. <3 <3 Lisäksi tykkään valtavasti La Roche Posayn pikkuisesta aurinkosuojatuotteesta.

    Aurinkoista torstaita Jonna. <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tykkäisit takuulla myös Ardenista, se on käsittämättömän hyvä!

      Ihanaa viikonloppua Tiia. <3

      Poista
  3. Ei varmaan yllätä, että käytän Dermalocigan aurinkovoiteita. Protection 50 sport ja invisible physical defense. Origininsiltä löysin silmänympärysvoiteen, jossa on suojakerroin 20. (White tea sarjasta)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Dermalocigan aurinkosuoja on ollut pitkään ostoslistalla, tänä kesänä aion sen vielä kokeilla, on sen verran kehuttu. :)

      Aurinkoista viikonloppua!

      Poista

The kindest word in all the world is the unkind word, unsaid. ~Author Unknown

Designed by FlexyCreatives