Kuivan ihon hoito

MAINOS: SKINCITY *Sisältää mainoslinkkejä

Miksi iho on kuiva, kutiaa ja hilseilee?

Kuiva iho on iho, jossa vedenhaihtumista estävien rasvojen määrä ihon uloimmassa kerroksessa on niin pieni, että vettä pääsee haihtumaan vain ihon syvemmissä kerroksissa. Tästä on sitten seurauksena se, että ihon pintakerros kuivuu. Kuiva iho itseasiassa aiheuttaa ihoon pienen tulehduksen, joka sitten aiheuttaa kutinaa.

Vaikka sinulla olisi kuiva iho, ihon pesua ei tarvitse pelätä. Sen sijaan kaikenlainen ylimääräinen hankaus ja liian voimakkaiden tuotteiden käyttö, pahentavat ihon kuivumista. Jos et saa kuivuutta ja kutinaa hyvällä kotihoidollakaan hallintaan, kannattaa aina hakeutua lääkäriin. Talviaikaan kannattaa lisäksi kokeilla kuivaan huoneilmaan avuksi ilmankosteuttajaa.

Kuiva iho rakastaa hellävaisuutta ja kunnon kosteutusta. Tämän ei kuitenkaan tarvitse tarkoittaa paksuja voiteja vaan enemmänkin tuotteen sisältö ja kosteuden kerrostaminen ratkaisevat. Tarkista, että tuotteessa on hyviä ihoa kosteuttavia ainesosia.

Jos olet epävarma, mitä tuotteita sitten kannattaa käyttää, tässä sinulle voi olla apuna Skincityn *ihotestijonka avulla kosmetologi laatii vastausten perusteella henkilökohtaisen ihonhoitorutiinisuosituksen. Tämä ei sido tuotetilaukseen. Skincitylta saat palvelua sertifioiduilta kosmetologeilta, jotka palvelevat ilmaiseksi chatin, puhelimen ja sähköpostin välityksellä. Saat siis tarvittaessa ammattilaiselta ihonhoitovinkkejä täysin ilmaiseksi. Lisäksi sinulle oikeanlaisen aurinkosuojan valintaan saat apua, täyttämällä sivuilla *aurinkosuojatestin.


Kaksoispuhdistus tekee hyvää myös kuivalle iholle. Syväpuhdistavalla balmilla peset ihon tehokkaasti, mutta hellävaraisesti. Sillä saat irti kaiken päivän aikana iholle kertyneen lian, meikin ja aurinkosuojan. *Elemiksen Pro-Collagen Cleansing Balm Rose (55 €) on omassa kategoriassaan kulttituote. Aidoilta ruusuilta tuoksuva balmi sisältää ruusu- ja mimosavahoja, seljanmarjaa, rohtopurasruohoa, Optimega-öljyä, merilevää, jotka ravitsevat ja rauhoittavat ihoa. Balmia voi käyttää myös tehokkaasti kostettavan kasvonaamion tapaan. Anna vaikuttaa iholla 15 minuuttia ja huuhtele. Poistamiseen veden lisäksi kannattaa käyttää mukana tulevaa puhdistuspyyhettä. 

Toisen vaiheen puhdistukseen kuivalle iholle sopii erinomaisesti *Medik8 Cream Cleanse (34 €) hieman sitruksiselta tuoksuva rauhoittava puhdistusvoide on miellyttävän kevyttä. Koostumus on pH-tasapainotettu, eikä sisällä saippuaa. Poistaa silti tehokkaasti lian, mutta ei kuivata ihoa. Hiero puhdistusvoide kuivalle iholle. Puhdistuu lämpimällä vedellä jättäen ihon miellyttävän pehmeäksi. Voit halutessasi käyttää lisänä puhdistusliinaa. Jos ihosi tuntuu todella kuivalta, tuotetta ei tarvitse pestä pois iholta vaan voit pyyhkiä ihon vanulapulla. Sisältää ihoa kosteuttavia sheavoita ja glyseriiniä.

Iholle kannattaa pakata kosteutta, tällöin et välttämättä tarvitse paksuja voiteita. *Dr. Barbara Sturmin Balancing Toner (60 €) on kasvoveden ja hoitoveden hybridi, joka sopii loistavasti kaikille ihoille. Kasvoveteen ei olla lisätty hajusteita ja koen, että kun kuiva iho on tavallaan pienessä tulehdustilassa, on iholle jätettävät tuotteet hyvä olla tuoksuttomia tai ainakin vain hyvin miedosti hajustettuja. Kasvoveden koostumus on hoitoveden kaltaista, joten se ei ole täysin vesimäistä. Liukuu iholle miellyttävästi ja sopii myös meikin alle. Tuotetta voi kerrostaa iholle halutessaan useamman kerroksen. Balancing Toner sisältää betaglukaania ja pantenolia, jotka rauhoittaa ärtynyttä ihoa. Hyaluronihappo sitoo ihoon kosteutta. Kasvovesi on pH-tasapainotettu.



*Paula's Choice Omega+ Complex Serum (38 €) ei ole ainoastaan loistava seerumi kuivalle iholle vaan se sopii erinomaisesti kaikille ihotyypeille. Tuote on ehdottomasti yksi luottotuotteistani, jota olen käyttänyt useamman pullollisen. Emulsiomainen hyvin imeytyvä seerumi rauhoittaa ja kosteuttaa ihoa tehokkaasti. Sisältää sekoituksen rasvahappoja, keramideja ja andioksidantteja. Kosteustehot ovat aivan omaa luokkaansa, joten sopii loistavasti kuivalle iholle.  Tuoksu on mieto ja se tulee käytetyistä raaka-aineista. Seerumiin ei ole lisätty hajusteita. Voide sopii hyvin silmänympärysiholle, joten erillistä sy-voidetta ei tarvita.

*Kiehl's Ulta Facial Cream (29 €) Voide sopii kaikille ihotyypeille, mutta sen sisältämän oliivipohjaisen skvalaanin, sekä erilaisten öljyjen ansiosta myös kuiva iho saa tästä tarvittavaa kosteutta. Voide levittyy pehmeästi ja imeytyy nopeasti. Tämä ei tuoksu juuri millekään. Sisältää pienen määrän salisyylihappoa joka kuorii ja kirkastaa ihoa. Se poistaakin hellävaraisesti kuivan ihon pinnalta kuollutta ihosolukkoa.

Lisäkosteutta iholle antaa yöksi jätettävä naamio. *Paula's Choicen Skin Recovery Hydrating Treatment Mask (26 €) on tehokkaasti kosteuttava naamio, joka sopii jätettäväksi iholle myös yön ajaksi. Paksun voidemainen naamio sulautuu iholle nopeasti, eikä jätä pintaa tahmeaksi. Sopii todella hyvin herkälle ja erittäin kuivalle iholle, myös ekseemasta kärsivät hyötyvät naamiosta. Olen käyttänyt naamiota myös silmänympärysiholle. Lisää naamio lopuksi muiden hoitotuotteiden jälkeen. Sisältää ihoa kosteuttavia öljyjä, C-ja E-vitamiinia, sekä glyseriiniä.


Kärsitkö kuivasta ihosta?

Lisää kuivan ihon hoitotuotteita löydät Skincityn valikoimista *TÄÄLTÄ.
  1. Minulla on usein talvisin ihoni kanssa tuota kuivuus ongelmaa. Olen käyttänyt Skincityn tuotteita viime talvena ja muutenkin panostanut reippaasti kosteuttaviin tuotteisiin ja kyllähän sen eron huomaa heti. Ihon kutina on muuten ilman näitä tuotteita ihan kamalaa.
    Aurinkoista loppuviikkoa sinulle Jonna <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihon kutina on kyllä pahinta. Ainoa mikä mulla enää nykyään kuivuu kutisuasteelle on säärien iho talvisin. Muutenkin vartalon iho tulee kuivemmaksi, mitä enemmän tulee ikää ja rasvaamisesta onkin tulla kaiken a ja o.

      Samaa sinne Outi. <3

      Poista
  2. Ostin suosituksestasi tuon Paula's Choicen Omega-voiteen, minulla se jàà tahmeaksi enkà voi pàivàsaikaan kàyttàà sità ollenkaan.. ehkà ihoni ei sitten olekkaan kovin kuiva..
    Oletko kokeillut La Roche Posayn Toleriane-voidetta, sain nàytteen, ihastuina ja nyt ostin normaalikoon. Sopii herkàlle iholle eikà sisàllà hajusteita. Olisi kiva kuulla arviosi tàstà voiteesta.
    Anne

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Inhottava kuulla. Koita pistää vähemmän, jos ei sitten jäisi. Vikana kikkana, et saat käytettyä loppuun, niin laita joukkoon seerumi, että imeytyisi paremmin. Mulla on tuosta Tolerianesta yövoide, se oli yhdessä postauksessa viime kuussa, missä kerroin suosikkivoiteistani retinolin kanssa. Sehän jättää ihan aavistuksen tahmeaksi, jos laittaa liikaa. Tota päivävoidetta mun on pitänyt monesti ostaa, kun sitä on kehuttu. Teen tänne arvostelun, heti kun saan aikaiseksi ostettua sen. :) Mut kiva kuulla, että olet tykännyt! :)

      Poista

The kindest word in all the world is the unkind word, unsaid. ~Author Unknown

Designed by FlexyCreatives