Kesäihonhoito

*Sisältää mainoslinkkejä


Suomen kesässä säät voivat vaihdella laidasta laitaan. Iholle haasteellisinta on kuitenkin kuumuus. Siitähän olemme saaneet nauttia/kärsiä tänä kesänä jo viikkoja suurimmassa osassa Suomea, eikä loppua ole heti näkyvissä. 

Miksi sitten kuumuus on iholle haasteellista?

Liiallinen kuumuus ja aurinko lisäävät kosteuden haihtumista iholta. Siitä tulee nopeasti epätasapainoinen, mikä sitten altistaa pigmenttiläiskille ja ihon ennenaikaiselle vanhenemiselle. Iho kaipaakin yllättäen kosteutta, mutta myös pigmenttiläiskiä ehkäiseviä tehotuotteita. Näiden lisäksi iho kaipaa myös suojaa. Kesällä kannattaakin ihonhoidossa tehdä kaikki, jotta ihon oma suojamuuri vahvistuisi. Aurinkosuojaa ei pidä koskaan unohtaa. 

Varmasti kukaan ei halua käyttää paksuja voiteita helteillä. Onneksi kosteuttamiseen ei tarvita paksuja tuotteita vaan sen pystyy hoitamaan kevyemmillä tuotteilla. Kesällä kannattaakin suosia hoitovesiä, joissa on kosteuttavia raaka-aineita. Niitä voi sitten huoletta kerrostaa iholle useampia kerroksia. Omia suosikkejani ovat mm. *Misshan Time Revolution The First Treatment Essence ja *Sensain Cellular Performance Lotion II

Päivällä käytettäväksi seerumiksi kannattaa valita seerumi, joka sisältää C-vitamiinia. Se suojaa ihoa ulkoisilta vaikutuksilta ja häivyttää hyperpigmentaatiota. Omat lempparini ovat *SkinCeuticalsin C E Ferulic, sekä edellä mainitun seerumin loistava budjet-versio *Paula's Choicen C15 Super Booster.

Aamuisin hoitovettä kerrostamalla ja seerumin päälle lisäämällä, voit periaatteessa unohtaa kosteusvoiteen ja lisätä päälle suoraan aurinkosuojan. Kasvoille käytettävistä aurinkosuojista tänä kesänä eniten käyttööni ovat päässeet *Heliocaren 360° Mineral Tolerance Fluid SPF 50 ja *Elizabeth Ardenin Prevage City Smart Broad Spectrum SPF 50, joka on täydellisin aurinkosuoja meikin alle, jota olen koskaan käyttänyt.

Illalla kannattaa kiinnittää huomiota kaksoispuhdikseen, jotta ihosta saa varmasti kaiken lian ja aurinkorasvan irti. Käytän aina ensimmäisen vaiheen puhdistuksessa öljyä tai balmia. Toiseksi puhdistustuotteeksi valitsen fiiliksen mukaan emulsiomaisen, geelimäisen tai vaahtomaisen tuotteen. Yöksi kannattaa edelleen kerrostaa hoitovettä useampi kerros. Ikääntyvälle iholle illalla levitettäväksi seerumiksi sopii hyvin retinolia sisältävät tuotteet. Suosikkejani näin kesäaikaan ovat olleet *Elizabeth Ardenin Ceramide Capsules Retinol Line Erasing Night Serum. Seerumi on pakattu näppäriin biohajoaviin kapseleihin, joista saa helposti puristettua aina yhden annoksen. Toinen lemppari on *Medik 8 Crystal Retinal 3 Serum, joka on erittäin hellävarainen. Jos retinol ei sovi ihollesi tai olet nuorempi, silloin öisin käytettäväksi sopii loistavasti jokin kosteuttava seerumi. *Paula's Choicen Omega+ Complex Serum kuuluu seerumivalikoimaani ympäri vuoden ja onkin kosmetiikkakaappini kulmakiviä. Emulsiomainen seerumi rauhoittaa, kosteuttaa ja korjaa ihoa.

Ihoa hoitavilla aurinkosuojilla voiteen tarve aamuisin poistuu, mutta illalla voide on kuitenkin ehdoton. Voiteen voi korvata myös yönaamiolla, molempia ei välttämättä tarvitse iholle pakata. Yönaamioista *Paula's Choicen Skin Recovery Hydrating Treatment Mask on hintaansa nähden löytö! Täyteläinen naamio kosteuttaa ihoa tehokkaasti, mutta sisältää myös antioksidantteja, jotka hillitsevät tulehduksia. Sisältää rasvahappoja, jotka kosteuttavat. Voiteista *Skincity Skincaren 24H Rich Emulsio tekee lähes kaiken. Sisältää Omega-rasvahappoja, skvalaania ja keramideja, jotka kosteuttavat ihoa. Niasiiniamidi taas tasapainottaa. 

Jos iho kuitenkin hyvästä hoidosta huolimatta tuntuu tukkoiselta, silloin kannattaa tehdä syväpuhdistus. Ilta-aikaan puhdistuksen jälkeen kuorintalapuilla saa ihon nopeasti heleäksi. Yleensä retinolituotteita käyttäessä kuorinnan tarve vähenee. Kannattaakin kuulostella ihoa, onko kuoriminen välttämätöntä. Maltti kannattaa pitää mielessä. Kuorintalaput ovat siitä näppäriä, ettei niitä tarvitse pestä iholta pois vaan ne päinvastoin auttavat seuraavia hoitotuotteita imeytymään paremmin. Kuorintalappuiltoina en kuitenkaan lisäisi retinolia sisältäviä seerumeita päälle vaan käännyn mieluummin kosteuttavan seerumin puoleen. Kuorintalapuista *Peter Thomas Rothin Peptide21 Amino Acid Exfoliating Peel Pads -kuorintalaput tasoittavat ihon sävyä ja heleyttävät ihoa. Kuorivana yhdisteenä toimii fytiini- salisyylihappo sekä natriumlaktaatti. Kamomilla ja vihreä tee rauhoittavat ihoa.

Voit halutessasi käyttää pitkin päivää erilaisia mistejä, mutta vältä pelkän veden/mineraaliveden ruiskimista, koska se saattaa haihduttaa ihosta vain enemmän kosteutta ja siten kuivattaa ihoa entistä enemmän. Mistit kannattaakin valita sen perusteella, että ne sisältäisivät paljon kosteuttavia raaka-aineita, kuten esim. glyseriiniä, pantenolia, keramideja yms. Miten sinun ihosi tällä hetkellä voi?

 1. Todella kattava postaus! Tässä oli hyvä ohjenuora sille, miten ihoa kesällä parhaiten kannattaa hoitaa :) Mulla itselläni iho on tällä hetkellä todella hyvässä kunnossa, kun ei ole epäpuhtauksia (nenän muutamia mustapäitä lukuun ottamatta) eikä liiemmin myöskään kuivuutta. Oon itse asiassa aika ihmeissäni tästä, sillä lopetin ehkäisypillerien syömisen ja olin varma, että naama räjähtää saman tien. Tiedän toki, että se voi tapahtua vielä useiden kuukausienkin päästä, mutta tällä hetkellä mun iho voi oikeastaan paremmin kuin koskaan :) Atooppinen iho arvostaa tätä lämpöä, kun ihottumakin on käytännössä kokonaan poissa, mutta muuten saisi kyllä mun puolesta jo helpottaa nää helteet :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Todellakin saisi helteet loppua, ihan mittari täynnä. Olisi ihana vetää illalla töistä kotiin tullessa mekon päälle vaikka neuletakki, olisi mun ihanne keli.

   Syksy kyllä tulee olemaan iholle järkytys tän kesän jälkeen. Sitä odotellessa...

   Poista
 2. Olipa loistava ja kattava postaus. Oma iho voi paremmin aina kesällä, se sisähuoneilman kuivuus ei tee iholle hyvä ja atopia. Mutta nyt hormonikierukka on tuonut omat haasteensa ja iholla on punaisia näppyjä.

  Kivaa viikonloppua Jonna. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Tiia.

   Nyt huomaa, että noi erilaiset viilennyslaitteetkin kuivattaa ihoa sisällä, mitä yleensä ei ole niin kesäisin ongelmana ollut. Pakko pakata varsinkin iltaisin kosteutta iholle.

   Ihanaa viikkoa Tiia. <3

   Poista
 3. Olen ihan yllättynyt, että ihoni voi hyvin. Olen ilmeisesti vihdoinkin onnistunut voiteiden ja seerumien käytössä oikein :)
  Ihanaa viikonloppua sinulle Jonna <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Todellakin olet onnistunut, jos iho voi hyvin.

   Ihanaa viikon jatkoa Outi. <3

   Poista
 4. Erinomainen kooste ja varmasti monille avuksi näillä helteillä. Iho on välillä raskaan tuntuinen kuumuudesta ja hikoilusta, ja kuorin itse entsyymikuorinnalla ihon parin viikon välein. Sama täällä, jätän välillä kosteusvoiteen pois aurinkovoiteen alta, koska käytän Essen öljyä niin säännöllisesti aamuin illoin - siihenpä jää koukkuun helposti.
  Iho voi todella hyvin ja on hyvässä kunnossa, mikä on niin ihanaa.

  Kivoja kesäpäiviä Jonna! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Maarit.

   Just aurinkovoiteet, kuumuus ja hikoilu tekee raskaan olon kasvoihin, mut sit taas samalla tuntuu kaipaavan kosteutta.

   Samaa sinne. <3

   Poista

The kindest word in all the world is the unkind word, unsaid. ~Author Unknown

Designed by FlexyCreatives