Blogihaaste – Kysymyksiä ja vastauksia kodin tiloista


Vuosien saatossa olen tehnyt monia blogihaasteita, mutta harvempia niistä on koskenut kotia. Koti on aina ollut minulle todella tärkeä paikka. Se on paikka, jossa lataan akkuja ja johon on aina hyvä tulla. Vietän kotona myös ehdottomasti eniten aikaa, sillä toisen työn teko tapahtuu myös kotona. Olen aina ollut todellinen kotihiiri. Vapaa-ajat ovat aina kuluneet lapsesta lähtien mieluiten kotona. Tiedän, että kaikki eivät ole samanlaisia vaan osalla menojalkaa vipattaa jatkuvasti. Kotona käydään kääntymässä tai nukkumassa. Minulle koti on kuitenkin paras paikka maailmassa.

Paikka, jossa viihtyy koko perhe?

Meidän perhe koostuu minusta ja puolisosta. Vietämme varmasti suurimman osan ajastamme olohuoneessa. Se on asuntomme isoin huone ja olemme jakaneet sen sisustusratkaisuilla kahteen osaan. Viihdeosaan, jossa katsomme leffoja ja "kirjastoon", jossa on lukunurkkaus. Muistan, kun ostimme asuntoa, yksi tärkeimpiä asioita oli, että kirjahyllyjä olisi mahduttava ja paljon. Kiinteistönvälittäjä takuulla ihmetteli, mitä mittailimme olohuoneessa ennen ostopäätöstä. :D 

Paikka, jonka sotkuisuus ärsyttää ensimmäisenä?

Kyllä se on kylpyhuone. Lapsesta lähtien olen kammonnut likaisia kylpyhuoneita ja wc-tiloja. Tosin sotkuisuutta tähän tilaan ei pääse pahemmin syntymään, kiitos traumojeni. Seuraavaksi eniten varmaan ärsyttävät kaapit. Pidän kodin pintapuolet todella siistissä kunnossa, mutta tämä ei valitettavasti ylety ovien takana oleviin asioihin. Pari kertaa vuodessa saatamme saada puolisoni kanssa siivouspuuskan, jolloin siivoamme ja raivaamme tavarat osasta kaappeja. Kohta niihin alkaa kuitenkin taas kertymään tavaraa, joka ei sinne kuulu...

Paikka, joka kaipaisi remonttia?

Olemme asuneet kodissamme kohta 13 vuotta. Joten pientä pintaremonttia pitäisi alkaa tekemään. Haluaisin makuuhuoneeseen edes yhdelle seinälle tehosteeksi värikkään tapetin. Eniten haluaisin silti vaihtaa koko asuntoon lattiat, mutta se olisikin sitten suurempi homma. Haaveilen, että saataisiin tuttu ja turvallinen remppamies, joka hoitaisi homman sillä aikaa, kun ollaan pari viikkoa reissussa. Keittiö on hyvässä kunnossa, mutta kolmessatoista vuodessa se alkaa auttamattomasti näyttämään "vanhahtavalta" neutraalista värimaailmasta huolimatta. Olisi ihanaa jossain vaiheessa suunnitella se täysin uusiksi. Tekisin aivan erilaisia valintoja kuin mitä nykyinen keittiömme sisältää.

Paikka, jota haluaisit sisustaa seuraavaksi?

Onko hirveää sanoa, mutta en harrasta sisustamista? Ostan sisustustavaroita vain, jos niille on tarve. En siksi, että kotiin tulisi vaihtelua. Olen tehnyt aikoinaan sisustusratkaisut niin, että ne edelleen suurimmaksi osaksi miellyttävät silmääni, joten miksi ostaa uutta ennen kuin on pakko? Maailman sisustuskaupat olisivat varmasti konkurssissa, jos kaikki olisivat kuten minä. :D Seuraava sisustuskohde tulee silti varmasti olemaan keittiö. Olen haaveillut pitkään pyöreästä ruokapöydästä ja nyt kun tuolitkin on istuttu lähes loppuun, voisi olla aika vaihtaa ruokailuryhmä.

Paikka, jossa rentoudut parhaiten?

Kotona kokonaisuudessaan, mutta kyllähän se on selvää, että ihminen rentoutuu parhaiten nukkuessaan. Silloin keho palautuu. Joten vastaus on tietenkin sänky. Olen nukkunut yli 20 vuotta futonilla, enkä vaihtaisi yötäkään pois. Matkoilta kotiin tullessa onkin aina parasta päästä nukkumaan omaan sänkyyn. Valitettavasti hotelleissa ei ole oikein futoneita tarjolla, joten lomilla omat unet jäävät usein huonolle tolalle tämän vuoksi.

Paikka, johon olet erityisen tyytyväinen?

Olohuoneen lukunurkkaus. Se on juuri sellainen kuin aina ajattelin sen olevan. On kuin olisit jossakin kirjaston hiljaisessa pienessä lukunurkkauksessa, mutta oletkin kotona. Hyvät nojatuolit, lukuvalo, kiva matto ja paljon kirjoja, niillä saa luotua rauhallisen ympäristön.


Paikka, jossa olette, kun teillä on vieraita?

Olohuoneessa, mutta lopulta taidetaan silti istua eniten keittiössä, mikä on aika yllättävä. Koska jos olemme kahdestaan kotona, emme käytä keittiötä juuri lainkaan muuhun kuin ruoanlaittoon. 

Paikka, josta on paras näkymä?

Ehdottomasti keittiön ikkuna. Tämä on varmaan se syy, miksi haaveilen siitä pyöreästä ruokailuryhmästä. Se tekisi keittiöstä heti kodikkaamman. Luulen, että näkymän vuoksi, alkaisin tehdä siellä myös nykyistä enemmän töitä. Potentiaalia uudeksi suosikkihuoneekseni siinä ainakin on. 


Kuvat: Pexels

 1. Olipa kiva lukea enemmän teidän kodista. Itse mietin tässä, että meidän käytetyin huone taitaa kyllä olla keittiö ja sitten olohuone. Makuhuoneen koolla ei koskaan ole ollut minulle suurta merkitystä, koska vaan nukun siellä, mutta oleskelutiloissa pitää olla reilusti tilaa.
  Kaunista alkavaa viikkoa sinulle Jonna <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä en yhtään ihmettele, että keittiö on teillä käytetyin. Teillä on se ihana sohvakin siellä. Jos meillä olisi yhtään isompi keittiö haluaisin samankaltaisen omaan. Lisää niin paljon viihtyvyyttä ja halua oleilla huoneessa.

   Samaa sinne Outi. <3

   Poista
 2. Minä aina haaveilen kodista jossa saisi laittaa kaikki mieleiseksi katosta lattiaan :) ei kyllä ole ollut ikinä mahdollista kun nytkin asun miehen omistamassa rintamamiestalossa, missä osa vanhaa ja osa uutta. Lempipaikka kaikille ja varmaan se sotkuisin paikka on keittiö, mihin tavallaan tullaan ensimmäisenä sisään. Se ärsyttää kun koirat kantaa likaa mutta ei niitä mihinkään vaihtaisi <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Rintamiestalot on ihania. Toki niissä on sitten se, et aina kun saat jonkun paikan valmiiksi niin uusi odottaa. :D Ja tosiaan usein just sen vuoksi eri aikakausia paljon edustettuna. Kallista olisi, jos tekisi kaikki kerralla.

   Poista
 3. Meillä taitaa suosikkihuone olla keittiö. :)

  VastaaPoista
 4. Ihana sinä ja hei tunnistan sut täysin eli kyllä me vaan niin hyvin ollaan opittu tuntemaan toisemme. <3 Tämän haasteen voisin napata mukaan.

  Olisi ihana nähdä minkälaisen tehostetapetin valitsisitte, laita joskus kuvia sun fiiliksistä tulemaan mesellä. <3

  Täälläkin olisi lattien, karmien, listojen ja joidenkin keittiökaappien vaihto. Kyllä vaan se, että talossa on temmeltänyt niin monta ihmistä ja eläintä, vaikuttaa asunnon kuntoon.

  Ihanaa uutta viikkoa Jonna. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nappaa ihmeessä!

   Haha joo sulle mä sen melkein ekana näytän sitten, jos sinne asti ikinä päästään: :D Listat on täälläkin se asia mikä harmittaa, mut en viitsis lähteä niitä vaihtaan ennen kuin lattiaa sit samalla.

   Samaa sinne Tiia. <3

   Poista
 5. Olipas kiva haaste :) Mä viihdyn sekä olkkarissa että keittiössä, mutta kun ne ovat uudessa kodissa lähes yhtenäistä tilaa niin en pysty valitsemaan.

  Mukavaa viikon alkua ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä tykkään tosi paljon tiloista, et keittiö ja olkkari yhdistettynä. Niissä on se hyvä puoli, et jos on vieraita, saa niiden kanssa keskusteltua samalla, kun puuhaa keittiössä tarjottavaa.

   Samaa sinne! <3

   Poista
 6. Harvoin tartun haasteisiin, mutta tämä oli sellainen, johon vastailin myös maaliskuussa :)
  Löysin jonkun verran yhteisiäkin mielipiteitä kanssasi!
  Mukavaa elokuuta toivotellen, Celia C

  VastaaPoista

The kindest word in all the world is the unkind word, unsaid. ~Author Unknown

Designed by FlexyCreatives