Hellekesän meikkisuosikit

 *Sisältää mainoslinkkejä, Arden , Enlighten Plus ja huulipuna saatu, muut omia

Olen aivan varma, että tulen muistamaan hellekesän 2021 ikuisesti. Muutamia erittäin lämpöisiä kesiä on jäänyt elämäni varrelta mieleen ja tämä kesä tulee olemaan yksi niistä. Kesälomakin häämöttää vasta edessä muutaman viikon päässä, mikä tuntuu tietyllä tapaa erikoiselta. 

Hellekesä on asettanut meikille melkoisia haasteita varsinkin kestävyyden suhteen. Olen aina kokenut sellaisen no make up -lookin eniten omakseni. Tykkään siitä, että iho on luonnollinen ja se saa kuultaa läpi. Silmämeikki on minimaalinen, mutta huulet ovat ne osa-alue, jossa saatan sitten räväyttää, jos siltä tuntuu.

Olen koko kesän meikannut hyvin yksinkertaisesti, mutta varsinkin töihin olen halunnut tehdä myös meikkipohjan. Sellaisen joka kestää, eikä alkaisi kiiltelemään liiaksi päivän aikana. Tykkään siitä, että meikkipohja antaa vielä varsinaisen SPF:n lisäksi enemmän aurinkosuojaa, varsinkin, kun olen pyöräillyt töihin koko kesän. Huomasin aika nopeasti jo alkukesästä, että tartun yhä uudestaan samoihin tuotteisiin, koska ne vain toimivat parhaiten kuumuudessa. Olenkin pärjännyt koko kesän vain seitsemällä meikkituotteella, jolla olen yllättänyt itsenikin.


Tykkään edelleen todella paljon *Misshan BB Creamista ja palaan siihen varmasti, kunhan ilmat kylmenevät. Kesällä parhaaksi meikkipohjaksi on kuitenkin muodostunut Jane Iredalen PurePressed Base. Vaikka olen käyttänyt brändin tuotteita jo vuosia, jostain syystä minulla meni pitkään, että löysin tämän sarjan myydyimmän tuotteen hyvyyden. Aluksi aloin käyttämään sitä Misshan BB Creamin päällä, mutta nyt helteillä puuterimainen pohja on parasta, mitä iholle voi laittaa. Puuteripohjassa on melko kevyt peitto, mutta sitä voi kerrostaa, jos haluaa hivenen peittävämmän lopputuloksen. Sävystä riippuen se sisältää SPF:n 15-20. Puristepohja on pysynyt jopa maskin alla töissä koko työpäivän kulumatta. Toki nenän kohdalta pientä kulumaa, mutta muuten päivän päätteeksi meikkipohja on aina paikoillaan ja hyvän näköinen. Tykkään levittää pohjan Jane Iredalen Kabukilla, jolla levittäminen on todella nopeaa ja helppoa. Meikkipohja on tehty alle puolessa minuutissa.

Peitevoidetta laitan silmien alle ja punoittaviin nenän pieliini. Enlighten Plus -peiteväri sisältää SPF 30:n mikä on pelkkää plussaa, kun aurinko on porottanut päivästä toiseen. Vaikka peitevoide on tarkoitettu silmänalusille, käytän sitä muuallekin kasvoille tarvittaessa. Kestää kuumuutta ja ei uppoa juonteisiin. Käyttämäni sävy on 0. 

Primer on tuote, josta en luovu. Sillä on isoin vaikutus siihen, miten meikki kestää. Ilman primeria meikki alkaa sulamaan ihollani helposti. Sain jo keväällä mainostoimistolta testattavaksi Elizabeth Ardenin uutuuden – *Flawless Start Hydrating Primerin. Otin tuotteen kuitenkin käyttöön vasta kesän alussa, kun olin saanut käytettyä jo avattuja tuotteita loppuun. Rakastuin välittömästi. Kosteuttavassa primerissä on todella jännä vesimäisen geelimäinen koostumus. Se suorastaan haihtuu iholle levittäessä ja jättää ihon pinnan miellyttävän tuntuiseksi. Tunne on sellainen, että voiko tämä muka pidentää meikin kestoa, mutta kyllä voi. Toimii todella hyvin erilaisten meikkipohjien alla ja meikki pysyy hyvänä pitkään. Ainoa miinus on pipetti, jolla tuotetta otetaan. Se on hankala ja suorastaan älytön valinta tähän tuotteeseen. Ainoa oikea ratkaisu olisi ollut pumppupullo koostumuksen vuoksi, joka ei meinaa edes aina tulla pipettiin ja aiheuttaa täysin turhaa sähläystä meikatessa.

Omat luomeni ovat hankalat, sillä ne rasvoittuvat helposti. Jos laitan edes kevyen silmämeikin, tarvitsen erillisen primerin tai muuten tuotteet ovat alle tunnissa raskaassa luomivaossa. Olen luottanut Narsin primeriin jo vuosia, mutta päätin vihdoin jokin aika sitten rohkaistua kokeilemaan paljon kehuttua Jane Iredalen Smooth Affair for Eyes -pohjustusvoidetta. Oma sävyni on Canvas, joka tasoittaa luomen sävyä ja pitää silmämeikin paikoillaan. Sävyjä on useita, sillä voidemaista pohjustajaa voi käyttää yksinään silmämeikkinä tai korostustuotteena. Laiskoina päivinä tämä onkin ollut ainoa, jota olen sipaissut luomille. 

Hellekesän olen pärjännyt yhdellä ainoalla paletilla. *Hourglassin Sculpture -paletti sisältää kaiken, mitä meikin tekoon tarvitsee. Hinta kirpaisi ostaessa, mutta monikäyttöisyyden vuoksi se on perusteltavissa. Koska käytän palettia aina meikkiä tehdessä, ostosta ei ole tarvinnut katua. Paletti sisältää hehkuvia viimeistelypuutereita, poskipunia ja aurinkopuutereita. Näillä voi tietenkin tehdä myös silmämeikin, vaikka mikään sävyistä ei ole varsinainen luomiväri. 

Huulipunaa tulee käytettyä nykyään vähemmän kuin ennen, mutta jo pari vuotta kesäinen luottopunani on ollut Jane Iredalen Tripleluxe sävyssä Sakura. Puikossa sävy oli sellainen, että ensin ajattelin, etten koskaan käyttäisi mitään näin "barbimaista". Kesällä iho kuitenkin päivettyy aina vähän suojauksesta huolimatta, niin silloin tämä näyttää todella hyvältä. Kuvailisin sävyä kevyeksi purkkapinkiksi. Se on hyvin vaalea pinkki ja kevyesti sipaistuna se antaa kivan nuorekkaan vivahteen. Eikä ole lainkaan niin barbimainen, mitä aluksi kuvittelin. En koskaan laita sävyä suoraan puikosta vaan taputtelen sen sormilla huulille.

Luottoripsarini ei takuulla yllätä ketään. Sensain ripsareista olen viime aikoina käyttänyt varmasti eniten 38°C-sarjan uusinta tulokasta *Lash Volumiseria, joka antaa sekä pituutta ja runsautta ripsille. Maskara on siitä jännä, että kun monet ripsarit paranevat mitä kauemmin ne ovat auki, tämä on heti aukaisusta lähtien parhaimmillaan. Näillä helteillä on turha kuvitella, että silmissäni pysyisi koko päivää muut kuin lämpöisellä vedellä irtoavat maskarat.


Mitä meikkituotteita sinä olet käyttänyt eniten hellekesänä?

  1. Tuo Hourglassin paletti on unelma, minkä näköinen upeus. Huulipuna on just omaa lempisävyä. Täällä käytetty paljon Lumenen seerumimeikkivoidetta ja kauneustippoja tai meikkitippoja, niillä saanut kivan heleän meikin. Lisäksi tietenkin aina huulikiiltoa ja kappas sekin ollut Lumenen ja kuin myös kulmakynä. Lumenen peite blur on myös mieletön ja sitä käyttänyt. Muuten olen todella vähän silmämeikkiä käyttänyt eli ihoa vaan. Aurinkolasit päälle ja se on siinä.

    Ihanaa viikonloppua Jonna. <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se on ihana, varsinkin jos tykkää hohdosta, kaikki sävyt ovat hohtavia, mut todella hienovaraisesti. Ei mattaa rakastaville. :D

      Ihanaa sunnuntaita Tiia. <3

      Poista
  2. Eniten olen tänä kesänä käyttänyt Max Factoryn ripsiprimeria ja päälle Essencen pidentävää ripsaria. Välillä en ole muuta laittanutkaan. Jos olen jonnekin ihmisten ilmoille lähtenyt niin olen laittanut vähän peiteväriä silmien alle ja sipaisut aurinkopuuteria.
    Kaunista viikonloppua sinulle Jonna <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kesällä ei kyllä pahemmin meikkiä tarvitse, varsinkaan kuumalla.

      Samaa sinne Outi. <3

      Poista
  3. Hellekesä oli ihana vaikka töissä olikin todella kuuma, huh huh. Minä tartuin päivittäin samoihin tuotteisiin; meikkivoiteena Clinique, jonka kiinnitin LH:n irtopuuterilla. Poskilla Make up Storen blush complex, ripsivärinä Loreal Paradisen sininen ja huulilla, koska maski, oli ainoastaan crazy rumorsin huulirasva. Näillä minä pärjäsin hyvin :) t HennaA

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Huulilla ei töissä tosiaan nykyään pahemmin mitään käytetä maskin alla ja tää harmittaa ainakin mua kovasti, koska huulet on usein olleet sen oman meikin juju. :/ Mulla yleensä SPF:llinen huulivoide tai sitten Iradalen JustKissed.

      Poista
  4. Sama mascara (kts yllä). Shisedo trio, valitettavasti ei myydään enää. Sensai total finish puuteri.Lumene huulipuna. That's it. Jane Iredal ja Hourglass on ostolistalla. Hyvää kesälomaa. Libbelie

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sensain ripsari on kyllä loistava. Aluksi en pitänyt tosta uutuudesta niin paljon kuin Separating & Lenght -maskarasta, joka on ollut tähän asti Sensain ripsareista suosikkini. Mutta kasvoin vähitellen ja nykyään käytän vuorotellen molempia. :D

      Poista
  5. Kesä on ollut todella ihana, on voinut tehdä ulkona paljon niitä asioita mihin ilmalla on iso vaikutus. Jossain ennustettiin, että elokuussa lämpimät jatkuisivat - mulle riittää ihan parikymmentä astetta :)

    Iholla on ollut koko kesän sen verran väriä että ihan minimaalinen peitto on ollut tarpeen, sillä couperosan punaisuus ei ole ollut niin näkyvää. Useina päivinä olen käyttänyt vain peitevoidetta kriittisiin kohtiin. Suosikkejani ovat Kikon kiinteä peitevoide ja Shiseidon nestemäinen, joka on ohut, mutta peittää todella hyvin.
    Luomiväriä en ole juuri käyttänyt, olen saattanut vain puuteroida ne tasaisen värisiksi tai laittaa todella isolla siveltimellä persikanrusehtavaa koko luomelle.
    Mutta kulmat - ne olen pyrkinyt laittamaan päivittäin ja siihen olen käyttänyt superhyvää ja hyvin pysyvää By Railin uutta purkissa olevaa Brow Pomadea. Jos en laita kulmia, tuntuu etten herää ollenkaan päivään.
    Huulilla on vähän mitä sattuu, huulirasvaa SPF-kertoimella, ACOn ihanaa kiiltovoidetta tai jos haluan väriä, Isadoran puikossa oleva puna 10 Lovely Lavender - aivan ihana väri!

    Kivaa viikonloppua Jonna <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mulla on värjätyt kulmat, niin jos olen kulmiin jotain pistänyt niin Jane Iredalen kirkasta PureBrow-kulmageeliä. Talvella kyllä tykkään täytellä sit rakoja niistä Sensain tai Iredalen kynillä.

      Samaa sinne Maarit. <3

      Poista
  6. Diorin tai Rimmelin matta meikkivoide, kivipuuteri, neutraloija, peiteaine, bronzer, contour, poskipuna, korostus ja kulmakynä. Huuliin kiiltoa tai punaa, eniten olen kyllä suosinut nyt nudeja koska maski. Ripsissä oli volyymipidennykset mutta nyt tiputtelen niitä pois ja meikkaan silmät kokonaan. Kesällä ripset on kyllä ehdottomat koska pelkkä ripsiväri kuluu tai tahraa yläluomeen :/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Maski on kyllä syönyt paljon värikkäiden huulipunien käyttöä. Iredalessa väri on sen verran hempeä, että taipuu maskinkin alle tarvittaessa, mut enemmän tykkään käyttää vain huulivoidetta tai Iredalen JustKissedia.

      Poista

The kindest word in all the world is the unkind word, unsaid. ~Author Unknown

Designed by FlexyCreatives