Suklaasunnuntai – Fazer Tyrkisk Peber Choco -karkkipussi



Kun Turkinpippuri suklaalevy tuli markkinoille aiemmin, ostin sitä mielenkiinnosta. Piti tehdä siitä aikoinaan suklaasunnuntain postauskin, mutta se jäi. Suklaa ei missään nimessä ollut pahaa, mutta se jätti jälkeensä vaisun maun. Turkinpippuri ei maistunut siinä makuuni ollenkaan tarpeeksi. Kun makuja aletaan sekoittamaan, minusta siinä pitää maistua myös kunnolla erikseen ne sekoitetut maut. Suklaalevyssä näin ei ollut ja makuelämys jätti minut kylmäksi.


Sitten näin tai oikeastaan puolisoni näki kaupan hyllyllä Fazerin Tyrkisk Peber Choco -karkkipussin. Pitihän niitä sitten ostaa kokeeksi. Idea on se, että päältä karkki näyttää melkein perinteiseltä turkinpippurilta, se on vaan pidemmän mallinen, sellainen Marianne-karkki. Sisällä odottaa maitosuklaayllätys.

Ja voi pojat, en muista milloin viimeksi minulla olisi tullut näin himo johonkin karkkiin. Söin pussin ennätysajassa ja nyt on sitten kitalaki on hieman hellänä imeskelystä. 

Ensin suuhun tietenkin räjähtää perinteinen tulinen turkinpippurin maku. Kun kuorta on imeskellyt ohuemmaksi, voi karkin purra, jolloin sisällä oleva maitosuklaa sekoittuu salmiakkiin. Makucombinaatio on tajunnan räjäyttävän täydellinen. Tulinen ja lopuksi makuaistia hivelee pehmeä suklaa. Ihan parasta myös kahvin kanssa. Karkki suuhun ja kahvia päälle, täydellistä!


Joko olet maistanut Tyrkisk Peber Choco -karkkeja?

  1. Olen! Korkkasin ekana ja tykkäsin :)
    Epäilin kyllä suuresti, kun en tajunnut, että ideahan on sama kuin Marianne -karkeissa, mutta kuori on vain eri :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo idea on tosiaan ihan sama kuin Marianne -karkeissa. Taisi nousta kyllä kerralla yhdeksi mun suosikeista pusseista, missä on samoja karkkeja. :p

      Poista
  2. Oi miten hyvältä kuulostaa! Ostin tämän pussin ( en ole maistanut vielä ) sekä muita uutuuksia. Mies on hyvä olla siinä mielessä että sille voi syöttää kaikki pahat karkit, annoin sille jo jonkun Remix Lakritsi pussin ja joku Aakkos englannin laku tms pussin. Piparkakku Marabou patukka pitänee maistaa ja joulunmaku luumurahkaa ostin myös, sekä bongasin eilen palamasta ekat jouluvalot :DD ja jee, kohta on joulusuklaat kaupoissa ;D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nää on ihan törkeän hyviä kuin Marianne -karkkeja, mut piparmintun sijaan on turkinpippuri kuori. :p

      Joulusuklaita odotellaan täälläkin!

      Poista
  3. täytyypä kokeilla! Tämä blogien lukeminen on kyllä vaarallista puuhaa, kun saa kaikkia mielitekoja joka lähtöön :)

    VastaaPoista
  4. Pitäisiköhän kokeilla, ajattelin etten kokeile näitä ollenkaan. Tyyliin suklaa suklaana ja Turkkarit, joista keltainen lakritsi on oma lemppari. Mutta tykästyin ihan älyttömästi Polly hopeetoffeenamuihin, etenkin valkosuklaa versioon, mitä en olisi ikinä uskonut eli hyvinkin tykkään myös näistä.

    Ihanaa sunnuntaita Jonna. <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo ne Hopeatoffeepollyt on hyviä, näihin tulee ihan samanlainen himo. :p

      Mukavaa viikkoa Tiia. <3

      Poista
  5. Mitä, miks en ole huomannut näitä kaupassa??
    Pakkohan näitä on maistaa, koska 1.turkinpippurit on ihan parhaita salmarikarkkeja ja 2.suklaa <3
    Herkullista sunnuntaita sulle Jonna <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sit tuut takuulla tykkäämään näistä! :p

      Mukavaa viikkoa Outi. <3

      Poista
  6. Nämä täytyy ehdottomasti kokeilla, kuulostaa hyvälle!

    VastaaPoista
  7. Voi apua, luulen että näitä on ihan pakko kokeilla ;) En ole vielä nähnyt kaupassa, mutta en kyllä kovin usein tutki karkkihyllyä.

    Mukavaa maanantai iltaa Jonna !

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sairaan hyviä, huono puoli on se, että syömistä ei pysty lopettamaan. :D

      Mukavaa viikkoa Sara.

      Poista
  8. Jep! Ihan huippu juttu! Maistettu on. Meni koko pussi suitsait sukkelaan maistellessa :D Kaunista alkavaa syyskuuta sinulle!

    VastaaPoista

The kindest word in all the world is the unkind word, unsaid. ~Author Unknown

Designed by FlexyCreatives