Ihonhoidon raaka-aineet – Peptidit

*Sisältää mainoslinkkejä

Olen ottanut silloin tällöin tavaksi julkaista postauksen omista suosikkiraaka-aineistani ihonhoidossa. Tällä kertaa vuorossa ovat peptidit. Ne ovat lyhyitä aminohappojen ketjuja, jotka toimivat ihossa kollageenin, keramidien ja elastiinin rakennuspalikoina. 

MIKSI KÄYTTÄÄ PEPTIDEJÄ?

Peptidit ovat pieni molekyylisiä, joten ne pääsevät syvemmälle ihoon ja antavat siten tuloksia.

MITÄ PEPTIDIT TEKEVÄT JA MITEN LÖYTÄÄ OMALLE IHOLLE SOPIVA?

Ihonhoidossa käytetään useita erilaisia peptidejä, koska niillä jokaisella on eri tehtävä. Peptidistä riippuen ne kiinteyttävät, kosteuttavat, siloittavat, rauhoittavat, kirkastavat ja tasoittavat ihon värivirheitä. Peptidejä sisältäviä tuotteita käyttäessä kannattaa miettiä, millaisiin iho-ongelmiin tuotteelta haluaa apua ja valita tuotteen sisältämät peptidit sen mukaan. Saattaa kuulostaa hivenen hankalalta, sillä peptidien tunnistaminen ei välttämättä ole helppoa.

Raaka-aineluettelosta voi esim. hakea seuraavanlaisia nimiä: Matrixyl eli Palmitoyl Oligopeptide, joka on tunnetaan juonteita vähentävästä vaikutuksestaan. Argireline eli Acetyl Hexapeptide, joka rentouttaa lihaksia ja saa siten ihon näyttämään kimmoisammalta, sekä vähentää juonteita. Ihoa kiinteyttävä peptidi on Palmitoyl Tripeptide, kun taas kosteutta iholle antaa Myristoyl Pentapeptide. Ihoa uudistava peptidi on Hexanoyl  Dipeptide. Tästä onkin helppo päätellä, miksi varsinkin ikääntyvän ihon tuotteissa käytetään usein peptidejä.

Innostuin peptideissä tosissani vasta muutama vuosi sitten. Peptidit ovat siitä kiva raaka-aine, että ne sopivat ihan kaikille ihotyypeille ja ovat hyvin siedettyjä, joten myös herkkäihoiset voivat käyttää niitä sisältäviä tuotteita. Peptidit sopivat loistavasti yhteen myös retinolin kanssa.

Vuosien aikana olen löytänyt muutaman suosikkituotteen, joita päädyn ostamaan aina uudestaan.

 *The Ordinary Argireline Solution 10% (9,20 €) on todellinen ihmetuote juonteiden häivyttämiseen. Ohut, helposti imeytyvä hajusteeton vesimäinen seerumi, joka tekee ihosta silmännähden kimmoisamman oloisen jo parissa viikossa. Käytän tuotetta koko kasvoille, vaikka valmistaja suosittelee sitä erityisesti silmänympärysiholle ja otsaan. Seerumia kutsutaan lempinimellä "pullotettu botox", mutta ihan tälle linjalle en itse kuitenkaan lähtisi. Iho silti tuntuu ja näyttää aina seerumia käyttäessä kimmoisammalta. Vaikutus ei tietenkään jatku, kun tuotteen käytön lopettaa. 

Toinen helmituote The Ordinarylta on *Buffet (16,40 €). Buffet sisältää useita erilaisia peptidejä ja se onkin oikea monitoimiseerumi ikääntyvälle iholle. Seerumi kosteuttaa, heleyttää ja täyteläistää ihoa. Siinä missä Argirelinea käytän useimmiten iltaisin (toisinaan myös aamulla), on Buffet aamuseerumi meikin alle. 

Kolmas suosikkini on *Medik8 Liquid Peptides (67 €) Hajusteeton läpinäkyvä aavistuksen geelimäinen seerumi imeytyy ihoon salaman nopeasti. Ei jätä tahmeaa pintaa. Sisältää ison määrän erilaisia peptidejä (30%). Se kosteuttaa ja kiinteyttää. Sisältää myös prebiootteja, jotka tasapainottavat ihoa. Tykkään käyttää iltaisin yhdessä retinolin kanssa, mutta tuo myös talvisin kaivattua kosteutta meikin alle aamuisin käytettynä.Käytätkö peptidejä sisältäviä tuotteita?

 1. Nyt täytyy taas nolona myöntää, että en tiedä. Todella harvoin luen tuotteiden sisällysluetteloja, katsoin vain sen paketin ja ison tekstin...painan pään nolona alas :)
  Ihanaa alkavaa viikkoa sinulle Jonna <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei kaikkea tarvitse tietää Outi, mut nythän sä tiedät. ;)

   Ihanaa viikon jatkoa Outi. <3

   Poista
 2. Olipa mielenkiintoinen postaus, josta opin paljon muuta ja sen, että peptidit on hyviksiä kaikkien iholle.

  Kivaa uutta viikkoa Jonna. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tekisi muuten nyt just hyvää sun iholle, kun on kuiva. ;)

   Kivaa viikon jatkoa Tiia. <3

   Poista
 3. Kyllà kàytàn peptidejà. Esim.just tuo The Ordinaryn Argireline on ollut kàytòssà jo monta vuotta, on sileyttànyt hieman otsan vaakajuonteita. Tekisitkò Medik8-sarjasta postauksen, vaikka heidàn bestseller-tuotteista. Merkki kiinnostaa kovasti. t.Anne

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Medik8 tulossa postaus vielä tämän vuoden puolella. :) Yksi kattavampi postaus brändistä löytyy blogista viime vuoden lopulta, pitäisi löytyä, kun kirjoitat hakukenttään Medik8. Sarjassa on monia lempparituotteita. Juuri testailen heidän uutta C-vitamiiniseerumia, joka on aika vastaava kuin suosikkini The SkinCeuticals, mutta hinta on muutaman kympin edullisempi. :)

   Ihanaa syksyn jatkoa Anne.

   Poista
 4. Mä olen jo vuosia käyttänyt peptidejä sisältäviä tuotteita. Ja muutenkin tykkään käyttää tuotteita, joissa on tutkittuja, hyviä ainesosia. Kun eipä tämä naama tästä enää mihinkään nuorene 😅

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla ihan sama, moniin hypetettyihin suhtaudun nykyään eka hyvin kriittisesti. :D Joo ei nuorene ei. :D

   Poista

The kindest word in all the world is the unkind word, unsaid. ~Author Unknown

Designed by FlexyCreatives