Näitä katson YouTubesta


Viimeisten vuosien aikana television varsinainen katsominen on jäänyt lähes kokonaan. Katsomme puolisoni kanssa paljon elokuvia ja tietenkin jonkin verran urheilua, mutta hyvin harvoin tulee avattua televisio sitä varten, että sieltä varsinaisesti katsoisi jotain ohjelmaa. Sen sijaan HBO, Viaplay, Netflix, Disney+ jne. ovat ottaneet tilan elämästämme. Tämän lisäksi katson tietenkin paljon Youtubea. Ajattelin jakaa viikonlopun kunniaksi, mitä kanavia tykkään siellä seurata. Toivon, että saatte niistä ehkäpä myös kivoja uusia vinkkejä itsellenne, jos samanlaiset asiat kiinnostavat. 


Jonna Jinton – Ruotsalainen Jonna Jinton on taiteilija, muusikko ja filmintekijä, joka asuu Pohjois-Ruotissa. Kanavalla seurataan Jonnan arkea pienessä kylässä Ruotsin maaseudulla. Jonnan jokainen julkaisu on kuin pieni elokuva. Tyyli saa irtautumaan täysin arjesta. Vaikka täällä Suomessa saamme elää yhtä kauniiden maisemien keskellä, silti joka kerta jaksan ihmetellä miten kaunista täällä päin maapalloa on. Videot ovat suorastaan niin kauniita, että tekisi mieli itkeä. Samalla pääsee kurkistamaan Jonna jokapäiväiseen elämään.

Isabel Paige – Isabel Paige on takuulla Jonna Jintonin kadonnut sielunsisko. Mietittekö ikinä, että joidenkin tubettajien olisi ehdottomasti kohdattava toisensa? Luulen, että Jonna ja Isabelin kohtaaminen olisi eeppinen, niin paljon yhteistä heillä on toisistaan tietämättä. Isabel Paigen tyyli on hyvin erilainen kuin Jonnan. Isabel kuvaa arkeaan syrjäseudulla vuoristossa Yhdysvalloissa itse rakentamassaan minitalossa. Samaa on kuitenkin elokuvamainen tarinan kerronta omasta elämästä, joka vie mennessään. Molempia yhdistää sellainen yksinkertaisempi elämä, josta olen alkanut itse haaveilla yhä enemmän viimeisten vuosien aikana.

Mindy Minx – Mindy elää Floridassa huomattavasti vanhemman puolisonsa Larryn kanssa, jonka olemassa olon salasi ensin, koska pelkäsi suuren ikäeron aiheuttavan negatiivista palautetta. Lopulta muutama vuosi sitten tuli "ulos kaapista" asian kanssa. Tällä hetkellä Mindy ja ex-poliisi Larry käyvät IVF -taivalta saadakseen lapsen. Mindyn videot koostuvat arjesta suurimmaksi osaksi kotona, koska Larry on eläkkeellä ja Mindy tekee töitä kotona. Tykkään Mindyn positiivisesta asenteesta elämään. Lisäksi Mindyllä on aivan huippu perhe lähellä, jonka luona vieraillaan ahkeraan.

Fashion Mumblr – Josien kanava koostuu muodista, kauneudesta, puutarhanhoidosta ja upeasta maalaismiljööstä Cotswoldsissa Englannissa, sekä upeasta täysin restauroidusta 1400-luvun talosta, jossa Josie asuu puolisonsa Charlien kanssa. Siinä missä Jonnan ja Isabelin kanavat ovat todella maanläheisiä, on Josien elämä enemmän osin sellaista hienostunutta ja melko materialististakin. Josiella on kaikesta huolimatta sydän kohdillaan ja hänessä on henkilönä miellyttävää lämpöä. Tykkään seurata tällaistä hyvin erilaisesta elämää, mitä itse eläisin. Kaikki on kiinni siitä millaisena koen sen elämän eläjän. 

Saara Auvinen – Myönnän nolona, että seuraan todella vähän suomalaisia kanavia. Saaraa olen kuitenkin seurannut useita vuosia. Persoonana erittäin samaistuttava ja maanläheinen, vaikka elääkin tällä hetkellä lapsiperhearkea, joka ei itselleni ole millään tavalla se juttu kanavan seuraamisessa. Kanava on lifestyle, sieltä löytyy niin kauneutta, perhettä, kotia kuin omaa elämääkin.

Tapahtuu mummolassa – Uusin löytöni johon koukutuin välittömästi. Katsoin kaikki videot koko vuodelta ihan hetkessä. Kun löysin kanavan reilu kuukausi sitten, sillä oli n. 1000 seuraajaa, nyt niitä on jo yli 2000, enkä ihmettele. Kun katsoin ihan sattumalta ensimmäisen jakson, mitä YouTube tarjosi, pystyin vaan itsekseni miettimään, miksi kukaan ei ole tehnyt tätä aiemmin. Kanavalla leppoisa ja lempeä Helena-mummo kokkailee ihan tavallisia herkullisia ruokia omassa keittiössään vanhan ajan tyyliin eli paljon voita ja sokeria. :D Ihan kuin katsoisi oman edesmenneen mummoni kokkailuja. Luulen, että nopeasti kasvava kanava on juuri sitä mitä monet muutkin kuin minä ovat kaivanneet. Tykkään siitä, että kaikki on niin tavallista, että voi kuvitella itsensä istumassa Helenan keittiössä ja katsomassa kokkailuja.

Dr. Dray – Kaikista ns. "skinfluencereista" Dr. Dray on ehdoton lempparini. Hän on varmasti parin viime vuoden aikana vaikuttanut eniten siihen, mitä ajattelen ihonhoidosta tänä päivänä. En tietenkään ole kaikessa niin ehdoton kuin Dr. Dray, mutta olen ottanut ihoni hoitoon paljon vaikutteita häneltä. 

Cold Case Detective – Hyvä esimerkki siitä, miten YouTubessa voi tehdä laadukasta dokumentaarista sisältöä. Kanavalla dokumentaariseen tyyliin toteutettuja videoita kadonneista ihmisistä ja ratkaisemattomista rikoksista.

Lonelyurbanex – Löysin kanavan aikoinaan ihan sattumalta muutama vuosi sitten. Sen jälkeen olen ollut täysi addikti autiotalovideoihin. Arovstan suuresti, että jotkut jaksavat ajella ympäri Suomea satoja kilometrejä, että me muut pääsemme kurkistamaan taloihin, joissa aika on pysähtynyt. Lisäksi Teemun höpöttelyä videoissa on miellyttävä kuunnella.

Life with Malamutes –  Koiria ja kissa tottakai. Pääosassa perheen kolme alaskanmalamuuttia ja kissa Milo, mutta mukana myös muuta arkea. 


Mitä sinä katsot YouTubesta? Oliko joukossa sinulle tuttuja kanavia?


Kuvat: Pexels

 1. Hmm...mielenkiintoinen postaus, kiitos :) Jostain syystä -vaikka itselläkin on pari videota YouTubessa- en seuraa siellä ketään. Tässähän täytyykin postauksesi inspiroimana katsoa tarkemmin, mitä tarjontaa tuolta löytyy!
  Hyvää viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Käy ihmeessä kurkkaamassa, jos vaikka tykkäisit jostakin. :)

   Aurinkoista sunnuntaita!

   Poista
 2. Kiitos vinkeistä :) Mä en juurikaan seuraa ketään mutta kerroit niin kivasti että nää on pakko kurkata!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Käy ihmeessä kurkkaamassa, jos löytyisi vaikka jotain mielenkiintoista. :)

   Poista
 3. Pakko tsekata mummo, malamuutit ja true crime, kiitos vinkeistä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ole hyvä.

   Mummo on ihan paras! :) Just tollaista on kaivattu. Ihmettelen kovasti, jos se kanava ei jatka kasvuaan.

   Poista
 4. Mä katselen erilaisia askarteluvinkkejä tubesta ja sitten seuraan esim. James Cordenia ja Jimmy Fallonia. Musiikin kuuntelen myös tubesta.
  Ihanaa sunnuntaita sulle Jonna <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä kuuntelen kanssa musiikkia, silloin harvoin kun kuuntelen.

   Poista
 5. Mindyä joskus katsellut, kiitos sun vinkin. Josieta myös välillä. Tatia katselin jossain kohden ahkeraan. Yleensä haen kaikkiin teknisiin ongelmiin opetusvideoita tubesta. :) Aktiivisesti en seuraa ketään.

  Kivaa viikkoa Jonna. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä katselin kanssa Tatia, nyt kun teki paluun katseleen toisinaan, en ihan kaikkea. Jotenkin meikkijutut ovat tietyllä tapaa out, mut tykkään Tatin persoonasta. :)

   Poista

The kindest word in all the world is the unkind word, unsaid. ~Author Unknown

Designed by FlexyCreatives