Kolme kovaa C-vitamiiniseerumia

 *Sisältää mainoslinkkejä, Transderma saatu, muut tuotteet omia

Mitä enemmän ikää on kertynyt, sen enemmän olen rakastunut C-vitamiinituotteisiin. Se on siitä loistava raaka-aine, että se sopii kaikille ihoille ja kaiken ikäisille. Tosin jos sinulla on harvinaisen täydellinen iho, et välttämättä niin eroa huomaa tuotteita käyttäessä. Tosin silloinkin C-vitamiinituotteet suojaavat ihoa ulkoisilta rasituksilta.

C-vitamiini on voimakas antioksidantti, joka kirkastaa ihoa. Se ennaltaehkäisee mm. pigmenttiläiskiä. Suojaa ihoa UV-säteilyn haittavaikutuksilta ja vähentää punoitusta. Ikääntyvä iho nauttii siitä, että raaka-aine parantaa kollageenin tuotantoa, pitäen ihon kimmoisampana ja joustavampana. Tasapainottaa ihon toimintaa.

C-vitamiini on myös haasteellinen raaka-aine. Askorbiinihapon eli C-vitamiinin käyttäminen kosmetiikkatuotteissa on haasteellista, koska se menettää tehonsa altistuessaan vedelle, valolle tai ilmalle. Tämähän tarkoittaa sitä, että tietyn ajan kuluttua kosmetiikkatuote sisältää joko hyvin vähän tai ei jopa ollenkaan C-vitamiinia, riippumatta siitä, kuinka iso pitoisuus sitä on alunperin tuotteessa ollut. Nykyään ongelma on kuitenkin ratkaistu stabiloimalla raaka-aine tekemällä erilaisia johdannaisia, että tuotteista saadaan kaikki tehot irti. Lisäksi esim. ferulahapon, E-vitamiinin ja askorbiinihapon liitto on todettu vakaaksi. Monet uskovat, että tuotteen pitää nimenomaan sisältää aitoa askorbiinihappoa, eikä johdannaisia, jotta tuote oikeasti toimisi. Johdannaisista ei olekaan samalla tavalla tutkimustietoa kuin askorbiinihapon vaikutuksista, mutta kyllä niidenkin avulla saa itselleen kirkkaamman ihon.

Nykyään C-vitamiiniseerumit näyttelevät isoa osaa ihonhoitorutiinissani. Käytän niitä päivittäin aamuisin iholle joko ensimmäisenä tuotteena puhdistuksen jälkeen tai heti hoitoveden jälkeen. Jos ihoni kaipaa enemmän kosteutta kerrostan sille ensin hoitovettä, jonka jälkeen lisään C-vitamiiniseerumin. Parhaan tuloksen saa kuitenkin levittämällä seerumia ensimmäisenä puhtaalle iholle. Olen kokenut molemmat tavat yhtä hyviksi. Varsinkin jos sinulla on herkkä iho, voi olla ihan hyvä, että lisäät hoitoveden ensin alle.

Jokainen pidempiaikainen lukijani tietää, että olen todella uskollinen *SkinCeuticalsin C E Ferulicin (165 €) käyttäjä. Tämä on myös seerumi, jonka hyödyistä on eniten vahvistettuja kliinisiä tutkimustuloksia. Tykkään kuitenkin vaihdella tuotteita ja on aivan selvää, että SkinCeuticalsin hinta on kirpaiseva, vaikka käytössäni pullo riittää todella kauan päivittäin käytettynä. Tosin syystä tai toisesta mitkään C-vitamiiniseerumisuosikeistani eivät ole todella halpoja, mutta osa kuitenkin lompakolle huomattavasti ystävällisempiä.


*Elizabeth Arden Vitamin C Ceramide Capsules (Tarjous: 38,15-71,75 € pakkauskoosta riippuen) –  Tuotteen vahvuus on se, että keramidikapselit ovat yksittäin pakattuja, joten sisältö on aina tuoretta. Kapselit ovat myös biohajoavia. Ne pitävät sisällään kuivaöljymäisessä muodossa olevan annoksen seerumia, joka sisältää mm. auringonkukka-, avokado- ja oliiviöljyä. C-vitamiinina toimii Tetrahexyldecyl Ascorbate, joka on erittäin vakaa C-vitamiinin muoto. Lisäksi kapseleihin on pakattuna erilaisia keramideja. Ne ovat hajusteettomia, eikä niissä ole rautaista ominaistuoksua, joka yleensä tulee vain, jos tuote sisältää askorbiinhappoa. Joten jos vierastat C-vitamiinin tuoksua, nämä ovat kokeilun arvoisia. Kapseleiden sisällä oleva seerumi imeytyy hyvin, mutta se jättää iholle hivenen liukkaan kuivaöljymäisen pinnan. Tykkäänkin käyttää kapseleita talvisin, kun iho on kuivempi. Loistava tuote meikin alle, jos iho tuntuu kuivalta ja sitä kiristelee. Silloin meikin saa levittymään kauniimmin, samalla kun saa irti C-vitamiinin hyödyt.

*Paula's Choice C15 Super Booster (53 €) – Loistava edullinen vaihtoehto SkinCeuticalsin klassikkoseerumille. Hintaa on alle kolmasosa, mutta sisällössä on todella paljon samaa. Boosteri sisältää 15% askorbiinihappoa, sekä E-vitamiinia ja ferulahappoa antioksidanttisena yhdisteenä, joka tuo suojan vapaita radikaaleja ja ennenaikaista ikääntymistä vastaan. Ferulahapolla on UV-säteilyltä suojaavia ominaisuuksia ja se vahvistaa C-vitamiinin vaikutusta, jonka vuoksi ne ovat yhdessä todella tehokas yhdistelmä. Seerumi on koostumukseltaan jouksevan ohutta, eikä tuoksu millekään pullossa. Sen sijaan iholla ollessa siitä lähtee aluksi lievä rautainen tuoksu, kuten usein ison pitoisuuden C-vitamiinituotteista. Sitä voi laittaa yksinään iholle, kuten minä teen tai sekoittaa voiteen joukkoon muutaman tipan.

Transderma Vitamin C Serum (122,90 €) – Ruotsalaisella seerumilla on kulttituotteen maine, eikä suotta. Siihen ei ole lisätty hajusteita, mutta siinä on levittäessä hyvin lievä rautainen tuoksu, joka häviää miltein heti levityksen jälkeen. Ominaistuoksu on minusta kuitenkin miedompi kuin esim. Paula's Choicen seerumissa. Ohuessa lähes juoksevassa seerumissa on kivalla tavalla mielenkiintoinen koostumus. Se tuntuu aluksi kuivaöljymäiseltä, mutta se imeytyy ihoon hetkessä. Ei jätä ihoa kiiltäväksi tai öljyiseksi millään tavalla, päinvastoin, iholla on tunne kuin sille olisi laittanut primerin. Loistava tuote meikin alle! Sisältö on hämmentävä, se sisältää KAHTA raaka-ainetta (tai ainakaan yhtään enempää ei paketin kyljestä löydy): Organic 1,2 -propanediolia ja L-ascorbic Acidia. Olen käyttänyt seerumia elokuusta lähtien joka aamu. Iho näyttää kirkkaalta ja tasaiselta. En osaa vielä ihan sanoa, koenko tämän kuitenkaan ihan niin tehokkaaksi kuin SkinCeuticalsin suosikkini, mutta tässä on potentiaalia. Nyt on kuitenkin jo selvää, että tämä on yksi parhaita C-vitamiiniseerumeita, mitä olen käyttänyt.


Käytätkö C-vitamiiniseerumia? Suosikki?

 1. Kiitos kivasta koosteesta, ja itselle ainakin uudesta informaatiosta. Olen aiemmin vain kokeillut C-vitamiiniseerumia ja nyt otin vastikään käyttöön uuden tuotteen. Taidan kirjoittaa näistä sitten kun olen testannut riittävän pitkään. Olen ollut melko varovainen nyt kun olen saanut ruusufinnin kuriin, mutta hyvin näyttää sietävän.
  Kivaa viikkoa Jonna! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. C-vitamiinia tarvii tosiaan testailla aika pitkään, ennen kuin esim. pigmenttimuutoksissa näkee mitään. Ihon kirkastumisen huomaa huomattavasti nopeammin. :)

   Samaa sinne Maarit!

   Poista
 2. Näistä ei mikään ollut tuttu enkä ole löytänyt mitään suurta c-vitamiini suosikkia. The Body Shopin c-vitamiinisuihke on käytössä, se on ihan kiva :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla oli pitkään myös noin, että käytin paljon "ihan kivoja" C-vitamiinituotteita, kunnes otin vähän enemmän selvää, mikä oikeasti toimii ja sen jälkeen löysin tehokkaita, joiden käytön kyllä huomaa ihossa. :)

   Poista
 3. Eipä taida olla tällä hetkellä käytössä minulla yhtään c-vitamiinia sisältävää seerumia.
  Paljon olen lukenut, että olisi hyvä käyttää ihollakin c-vitamiinia, joten ehkäpä seuraava seerumihankinta voisikin olla sellainen, jossa olisi vitskua mukana.
  Ihanaa tiistaita sinulle Jonna <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Varsinkin talviaikaan, kun iho menee helposti sameaksi C-vitamiiniseerumi on ehdoton! :)

   Ihanaa viikkoa Outi. <3

   Poista
 4. Mulla on parikin käytössä, vuorottelen seerumeiden kanssa :) Elizabeth Ardenin kapselit kyllä kiinnostaisi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ardenin kapselit ovat tosi kivat varsinkin talviaikaan, kesällä se öljyisyys ei ole oma juttu, mutta talvella. <3

   Poista

The kindest word in all the world is the unkind word, unsaid. ~Author Unknown

Designed by FlexyCreatives