Suosikkiseerumit

*Sisältää mainoslinkkeä, Medik8 ja Laponie saatu, muut omia 

Erilaiset seerumit ovat jo pitkään olleet ihonhoitoni kulmakiviä. Jos harrastat minimalistista ihonhoitoa, seerumi saattaa olla sinulle turha tuote, varsinkin, kun viime aikoina voiteet ovat kehittyneet niin, että ne sisältävät paljon samoja aktiivisia raaka-aineita kuin seerumitkin. Joten edes seerumi ei ole ihonhoidossa välttämättömyys, vaikka meille muuta markkinoidaankin. Kannattaa muistaa, että usein ihonhoidon markkinoinnissa on tarkoitus vain myydä meille enemmän tuotteita. Periaatteessa ihonhoidoksi riittäisi kolme tuotetta – puhdistustuote, kasvovoide ja aurinkosuoja.

En kuitenkaan voisi kuvitella luopuvani seerumien käytöstä. Ne kuuluvat ihonhoitorutiiniini kesät ja talvet. Poikkean ehkä massasta siinä suhteessa, että rakastan paksumman koostumuksen omaavia seerumeita, olivat ne sitten emulsiomaisia tai geelimäisiä. Hyvin vesimäiset koostumukset joitain C-vitamiiniseerumeita lukuunottamatta eivät ole suosiossani. Tykkään siitä, että jo seerumin laiton jälkeen iho tuntuu välittömästi kimmoisammalta ja hyvin kosteutetulta. Seerumeilta haenkin pääsääntöisesti sitä, että ne antaisivat kosteutta iholle ja varsinkin rahoittaisivat sitä. Koen, kun asuu maassa, jossa on neljä vuodenaikaa, rauhoittava ominaisuus pitää ihon tasapainoisempana vaativissa olosuhteissa ympäri vuoden. Kun ikää on yli neljäkymmentä vuotta, haen tietenkin seerumeilta myös anti-aging -ominaisuuksia. Juuri sinulle sopiva seerumi kannattaakin valita sillä perusteella, mitä haluat sillä hoitaa.

Ajattelin, että voisin jakaa kanssanne muutaman tämän hetken suosikkiseerumini. Kaikki sopivat hyvin käytettäväksi juuri tähän vuodenaikaan, sekä talviolosuhteissa. Joukossa on tuotteita, joita olen käyttänyt vuosia, mutta myös pari uudempaa tuttavuutta. Seerumeista ei ole lisätty hajusteita, joten ne sopivat kaikki hyvin herkälle iholle ja hajusteherkille. Käytän edelleen myös hajustettua kosmetiikkaa, mutta priorisoin hajusteetonta mahdollisimman paljon. Lisäksi levitän kaikki seerumit aavistuksen kostealle iholle, koen, että tällöin ne pääsevät vaikuttamaan aivan eri tavalla. 

*Bioeffect EGF – Seerumi sisältää EGF:ää eli epidermaalista solukasvutekijää, joka auttaa ihoa kasvamaan esim. palovamman jälkeen ja nopeuttaa siten haavojen paranemista. EGF edistääkin ihon kykyä sitoa kosteutta ja vähentää samalla kosteuden haihtumista iholta. Se edistää kollageenin ja elastiinin tuotantoa antaen kiinteyttä ja elastisuutta iholle. Kevyen geelimäinen seerumi tarjoaakin iholle kosteutta ja anti-aging -ominaisuuksia. Tämä on yksi niistä seerumeista, minkä todella huomaan vaikuttavan pidemmässä käytössä ihon kimmoisuuteen. Syy, jonka vuoksi ostan tätä hinnasta huolimatta aina uudestaan. Pieni pullo kestää käytössä useita kuukausia päivittäinkin käytettynä, koska muutama tippa riittää kasvojen ja kaulan iholle. 

*It'S Skin Power 10 LI Effector – On käsittämätöntä, että näin loistavan seerumin saa alle parilla kympillä. Lakritsiuutetta sisältävä geelimäinen seerumi on yksi parhaiten rauhoittavista tuotteista mitä olen koskaan käyttänyt. Rauhoittaa ihon välittömästi. Tämän lisäksi kosteuttaa ihoa tehokkaasti. Toimii iltaisin kuin meikinkin alla.

*Laponie of Scandinavia Brightening Treatment – Laponien tuotteet ovat kehitelty erityisesti herkälle iholle. Tuotteiden sisällöt ovat yksinkertaisia, mutta tehokkaita, jonka vuoksi sarjan tuotteista on helppo pitää. Kirkastava ja ihoa silottava seerumi sisältää bakuchiolia, joka on luonnonkosmetiikan retinoli. Retinoliin verrattuna bakuchiol on helpommin siedetty, joten jos ihosi on ärtynyt retinolista, tämä on kokeilemisen arvoinen. Emulsiomainen seerumi sisältää ihoa kosteuttavia glyseriiniä ja arganöljyä. Ihoa rauhoittamaan taas on käytetty bisabololia.

*La Roche-Posay Rosaliac AR Intense – Kevyen raikas geelimäinen seerumi on tehty erityisesti punoittavan, couperosa- tai rosaceaihon hoitoon. Luottotuotteeni, kun iho on jostain syystä erityisen ärtynyt tai herkkä. Tätäkin sattuu toisinaan, hyvästä hoidosta huolimatta. Sisältää kosteuttavaa glyseriiniä, sekä ambophenol kasvin lehtiuutetta, joka tunnetaan ihoa rauhoittavista ominaisuuksista.

*Medik8 Liquid Peptides – Läpinäkyvä ja aavistuksen geelimäinen seerumi imeytyy ihoon hetkessä. Ei jätä tahmeaa pintaa. Sisältää ison määrän erilaisia peptidejä (30%). Se kosteuttaa ja kiinteyttää. Sisältää myös prebiootteja, jotka tasapainottavat ihoa. Peptidit tehostavat kollageenin- ja elastiinintuotantoa, jolloin hienot juonteet silottuvat. Tykkään käyttää seerumia yhdessä retinolin kanssa iltaisin, koska koen, että ne sopivat hyvin yhdeen ja antavat tuplaten anti-aging -hoitoa ikääntyvälle iholle.

*Paula's Choice CALM Repairing Serum – Seerumi on tehokas ärtyneelle iholle. Se toimii myös loistavana ihon tasapainottajana ja rauhoittajana. Siinä on todella kevyt, ohut, raikas ja hivenen geelimäinen koostumus. Hillitsee tulehdusta, joten sopii hyvin myös epäpuhtaalle- ja akneiholle. Samalla se kuitenkin ehkäisee myös ikääntymisen merkkejä, joten seerumi on loistava tuote kaikkiin iho-ongelmiin ja sopii jokaiselle. Sisältää mm. erilaisia keramideja, lakritsiuutetta ja kosteuttavaa glyseriiniä.

*Paula's Choice Omega+ Complex Serum – Tämä seerumi on varsinkin talviajan lemppari. Koostumus on kevyttä mutta emulsiomaista. Rauhoittaa ja kosteuttaa tehokkaasti. Sisältää sekoituksen rasvahappoja, keramideja ja andioksidantteja. Seerumin kosteustehot ovat aivan omaa luokkaansa. Vaikka kaikki postauksen seerumit sopivat tietenkin myös silmänympärysiholle, erityisesti rasvahappoja sisältävä tuote on loistava kosteuttaja silmänympärysiholle talvisin.Käytätkö seerumeita? Lempiseerumisi?


Kuvat: Keskimmäinen kuva Pexelx, muut minä

 1. Minä olen nyt hetken käyttänyt Nivean Q10 seerumia, joka on tarkoitettu tällaiselle ikääntyvälle iholle :) Tykkään Nivean tuotteista.
  Hurjaa Halloweenia sinulle Jonna <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nivealla on kyllä laaja oma kannattajakuntansa, mäkin tykkään joistakin tuotteista tosi paljon. :)

   Ihanaa viikonlopun odotusta Outi. <3

   Poista
 2. Näistä vain LRP tuttu ja tykkään. Nyt löysin vielä kroppavoiteen samaiselta brändiltä ja auttaa vielä paremmin oman kropan kutinaan, kuin esimeriksi Cerave. Eli tarvitsen vielä jytkymmät aineet.

  Ihanaa uutta viikkoa Jonna. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo se kroppavoide on loistava, meidän suosikki talvella. :)

   Ihanaa viikonlopun odotusta Tiia. <3

   Poista

The kindest word in all the world is the unkind word, unsaid. ~Author Unknown

Designed by FlexyCreatives