Ihonhoitosuosikit unelmaihon tavoitteluun

*Sisältää mainoslinkkejä


Viime viikolla kerroin teille, miten saavutin vuosien jälkeen unelmaihoni. Kannattaa lukea postaus, jos haluaa vinkkejä tasapainoisen ihon saavuttamiseen. Ajattelin, että olisi aika johdonmukaista kertoa tähän perään, mitkä tuotteet ovat olleet apuna tässä reilut pari vuotta kestäneessä projektissa. Monet tuotteista ovatkin vilahdelleet täällä useammin kuin kerran. Tietenkin helpointa on ollut tänä aikana kirjoitella niistä tuotteista, jotka ovat olleet aktiivisesti käytössä. Jopa blogin kautta testiin saamiani tuotteita olen miettinyt siltä kantilta, sopivatko ne uuteen rutiinini. Olette varmaan huomanneet, ettei täällä ole viimeiseen pariin vuoteen testailtu uutta ihonhoitosarjaa tämän vuoksi kuukausittain. 

Ihonhoitotuotteita on niin paljon, että saattaa olla vaikeaa varsinkin alussa miettiä, millä tuotteilla unelmaihon tavoittelun voisi aloittaa. Joten toivon, että tästä postauksesta saa myös vinkkejä tuotteiden valintaan. Olen toki käyttänyt tänä aikana muitakin tuotteita, mutta pääsääntöisesti olen hoitanut ihoani näillä, koska ne ovat toimineet. Suurin osa eniten käyttämistäni tuotteista on hinnaltaan melko edullisia tai keskihintaisia, mutta joukkoon mahtuu myös arvokkaampia tuotteita. Suurin osa tuotteista on hajusteettomia ja ne sopivat siten myös erittäin herkälle iholle, sekä hajuste herkille. Hellävaraisuus onkin yksi ihonhoitoni pääteemoista.

PUHDISTUSTUOTTEET

Puhdistuotteiden osalta minulle on tärkeää, että ne ovat hellävaraisia, mutta tarpeen tullen poistavat vahvankin meikin. Kaikki soveltuvat myös silmänympärysiholle, eikä näin ollen silmämeikin poistamiseen tarvita erillisiä tuotteita.

*CeraVe Hydrating Cleanser 

*La Roche-Posay Effaclar H 

*CeraVe Foaming Cleanser

*Paula's Choice CALM Nourishing Cleanser (Normal to Dry Skin)

*Paula's Choice RESIST Optimal Results Hydrating Cleanser

*Paula's Choice Omega+ Complex Cleansing Balm

*Sensai Silky Purifying Cleansing Balm

*Laponie of Scandinavia Gel Cleanser

HOITOVEDET

Hoitovesissä tärkeimmät ominaisuudet ovat rauhoittavuus, sekä hyvä kosteutus.

*Dr. Ceuracle Pro Balance Biotics Toner

*Skincity Skincare Luminous Licorice Toner

*Dr. Barbara Sturm Balancing Toner

Pyunkang Yul Essence Toner

Missha Time Revolution The First Treatment Essence RX

*Sensai Prime Solution

SEERUMIT 

Seerumeina olen käyttänyt lähinnä tuotteita, joissa on joko ihoa rauhoittavia ominaisuuksia, peptidejä tai C-vitamiinia. C-vitamiinia sisältäviä käytän aina aamuisin, muita iltaisin. Peptidejä, sekä rauhoittavia ominaisuuksia sisältävät seerumit sopivat myös retinolin alla käytettäviksi. Kannattaa ennen retinolin levitystä kuitenkin varmistaa, että seerumi on imeytynyt ja ihon pinta on kuiva. Muuten retinoli voi ärsyttää ihoa entisestään. Yleensä retinolin alla käytettävä oikeanlainen tuote voi kuitenkin vähentää ärsytystä. Seerumit eivät estä retinolia imeytymästä ihoon. 

*Skinceuticals C E Ferulic

*Paula's Choice C15 Booster

*Medik8 Super C Ferulic

*Medik8 Liquid Peptides

*Paula's Choice Peptide Booster

*La Roche-Posay Ultra Dermallergo

*It's Skin 10 Formula LI Effector

*Klairs Freshly Juiced Vitamin Drop

RETINOLIT

Olen monesti kertonut, että jouduin taistelemaan vuosia erilaisten retinolien kanssa, jotta ihoni oppi sietämään niitä. Onneksi kymmenien ja taas kymmenien kokeilujen jälkeen löysin muutaman tarpeeksi hellävaraisen tuotteen, joita ihoni oppi kuin oppikin sietämään. Nykyään vaihtelen näiden välillä. Retinolit ovatkin tuotteita, joita en kovin mielelläni kokeile enää uusia, ettei ihoni joutuisi sen vuoksi epätasapainoon. Käytin aluksi pitkään muuallekin kasvoille levitettäviä voiteita sy-iholla, mutta lopulta aloin käyttämään silmänympärystuotteita, jotka sisältävät retinolia, koska halusin hoitaa alueen ihoa yhtä tehokkaasti kuin muutakin kasvojen ihoa. Laitan alueelle retinolin päälle kuitenkin aina vielä kosteusvoiteen, ettei iho kuivu liiaksi tai tule araksi. Alle tietenkin sama seerumi kuin kasvoille. Ainoastaan C-vitamiiniseerumeita en levitä silmänympärysiholle.

*Medik8 Crystal Retinal 3

*Paula's Choice CLINICAL 1% Retinol Treatment

La Roche-PosayRedermic Retinol

RETINOLIT SILMÄNYMPÄRYSIHOLLE

*Verso Skincare Eye Serum

Exuviance Retinol Eye Cream

La Roche-Posay Redermic Retinol for Eyes

KOSTEUSVOITEET

Kosteusvoiteissa tärkeintä on se, että niissä on paljon kosteuttavia ainesosia, mutta myös ainesosia, jotka lukitsevat kosteuden ihoon. Päivisin käytän hivenen kevyempiä, kun taas öisin yhdessä retinolin kanssa hoitavampia ja täyteläisempiä voiteita. Merkitsen alle tuotteiden perään käytänkö tuotetta päivällä, yöllä vai sekä että. Iltaisin olen todella tarkka siitä, että retinolin kanssa käytettävä voide olisi hajusteeton, koska hajustettu tuote voi lisätä tuolloin ihoärsytystä. Kaikkia voiteita voi käyttää huoletta myös silmänympärysiholla. 

*Paula's Choice CALM Restoring Moisturizer (Normal to Dry) yö

*La Roche-Posay Tolearine Ultra päivä

*La Roche-Posay Toleriane Ultra Overnight

*Avène Tolérance Extrême Emulsion päivä

*La Roche-Posay Toleriane Rich

*Skincity Skincare 24H Barrier Extreme

La Roche-Posay Toleriane Sensitive Fluide päivä

*Dr. Ceuracle Cica Regen 70 Cream päivä/yö

The Inkey List Peptide Moisturizer päivä/yö

YÖNAAMIOT

Yöksi jätettäviä kosteuttavia naamiota käytän silloin, kun iho tuntuu kaipaavan lisää kosteutta. Yleensä näiden käyttö on tiiviimpää talviaikaan, mutta toisinaan yllättäen myös pitkät hellejaksot voivat saada aikaan sen, että iho kaipaa lisäkosteutta. Naamiot sopivat voiteiden tapaan myös silmänympärysiholla käytettäväksi.

*Sensai Extra Intensive Mask

*Paula's Choice Radiance Renewal Mask

*Paula's Choice Skin recovery Hydrating Treatment MaskSILMÄNYMPÄRYSLAPUT

Haluan korostaa, että nämä ovat täysin turha tuote, mutta minulle ne ovat ihonhoidossa arkipäivän piristys, kun silmänympärysiho kaipaa lisähoitoa. 
AURINKOSUOJA

Aurinkosuoja on ehdoton oikeastaan ympäri vuoden, kun käyttää retinolia säännöllisesti. Olen tosi ronkeli ja tarkka niiden koostumuksista. Eniten käyttämäni aurinkosuojat ovat soveltuneet hyvin yhteen ihonhoitorutiinini kanssa. Tietenkin edellytyksenä on se, että ne kaikki sopivat loistavasti meikin alle.


Toivottavasti saitte tuotevinkkejä siihen, jos haluatte muuttaa ihonhoitorutiinianne hellävaraiseksi, helpoksi ja yksinkertaiseksi.

Löytyikö joukosta tuttuja tuotteita?

Kuvat: Pexels


 1. Onpa ihanat kuvat! Olen äitiyslomalla ja oma ihonhoito tällä hetkellä ihan retuperällä. Pitäisi jaksaa uppoutua purkkeihin pitkästä aikaa :)
  Kepa

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan ymmärrettävää, ettei äitiyslomalla ole ihonhoito se pääasia. ;) Kannattaa koittaa pitää rutiini tosi simppelinä, että veisi mahdollisimman vähän aikaa. :)

   Poista
 2. Silmänaluset lappuset ja aurinkosuojat tuttuja nyt ainakin. Sensain lappuset on omia suosikkeja.
  Ihanaa loppuviikkoa sinulle Jonna <3

  VastaaPoista
 3. Olen itsekin ollut hieman maltillisempi uusien sarjojen tai tuotteiden testaamisessa. Olen saanut ihoni nimittäin niin hyvään kuntoon ja tällä hetkellä käytän pääasiassa probioottisia tuotteita, mutta niiden lisäksi muutamia muitakin mitä niistä ei löydy. Listallasi oli monia tuttuja mm apteekeissa myytäviä suosikkejani.
  Mulla on nyt reissussakin todella suppea ihonhoitosetti mukana, itse asiassa en ole koskaan ollut näin pienellä arsenaalilla liikkeellä - ja toimii!
  Aurinkoiset terkut täältä! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Simppeli rutiini on yleensä parempi, kuin monen vaiheen rutiinit, varsinkin jos iho ärtyy helposti.

   Ihanaa lomaa sinne! <3

   Poista
 4. Paljon tuttuja tuotteita. Onko retinoli parempi laittaa suoraan puhdistetulle iholle vai hoitoveden jàlkeen? Nàin jonkun videon jossa sità laitettiin "alimmaisekski" mutta sitten mietin miten hoitoveden kày, kun haluaisin sitàkin kàyttàà. Mulle tàmà on vàhàn epàselvàà.. Anne

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Retinoli usein suositellaan laitettavan puhdistetulle iholle, mutta mikään ei estä laittamasta sitä toisien tuotteiden jälkeen, kunhan kyse ei ole paksusta voiteesta, jossa on paljon kosteuden ihoon lukitsevia ainesosia, niin sen jälkeen retinoli ei enää välttämättä pääse imeytymään ihoon kunnolla. Seerumit ja hoitovesi on kuitenkin erittäin ok. Usein alle laitettu tuote voi jopa vähentää retinolin ihoärsytystä.

   Itse en käytä retinolin alla hoitovettä, joten se on itselle aamutuote, mutta sen sijaan seerumia käytän. Esim. peptidejä sisältävät seerumit on loistavia retinolin alla. Päälle sitten lopuksi todella hoitava voide. Omalla iholla usein retinoli kuivattaa ihoa tosi paljon, jos levitän sen suoraan, mutta seerumien avulla iho sietää paremmin. :)

   Poista

The kindest word in all the world is the unkind word, unsaid. ~Author Unknown

Designed by FlexyCreatives