Ihonhoidon raaka-aineet – Karitevoi / Sheavoi

*Sisältää mainoslinkkejä

Pienen tauon jälkeen olisi jälleen aika puhua suosikkiraaka-aineistani ihonhoidossa. Tällä kertaa on vuorossa karitevoi, joka kulkee myös nimellä sheavoi. Rakkaalla lapsella on monta nimeä jne. 

Kyseistä kasvirasvaa saadaan voipuun pähkinästä. 


Kyseessä on uskomaton ja jälleen hivenen aliarvostettu ihonhoidon raaka-aine. Karitevoita voi ostaa ihan 100%:na purkissa, mutta usein sitä lisätään hiustenhoitotuotteisiin, kasvovoiteisiin, huulivoiteisiin ja kasvonaamioihin yhdeksi raaka-aineeksi. 

Sheavoi sopii erityisesti kuivalle iholle. Se tuokin helpotusta niin rohtuneille huulille kuin kynsinauhoillekin. Siedettävyys on hyvä, raaka-aine sopii oikeastaan kaikille, myös atooppiselle iholle. Tämän vuoksi se onkin paljon käytetty raaka-aine.

Sisältää rasvahappoja, vitamiineja ja antioksidantteja. Sisältää mm. E- ja F-vitamiineja. Se ravitsee, hoitaa, kosteuttaa, kiinteyttää, suojaa, uudistaa ja pehmentää ihoa tehokkaasti. Lisäksi karitevoi on myös lievästi antibakteerinen, jolloin se hoitaa pieniä naarmuja ja sitä voikin laittaa vaikka hyttystenpistoihin lievittämään kutinaa. Sheavoi on loistava raaka-aine ihonhoitotuotteissa varsinkin talviaikaan.


Talviaikana käyttämiäni shevoita sisältäviä lempituotteitani ovat *Paula's Choicen Daily Replenishing Body Cream, joka on todellinen vartalon ihon pelastus. Tykkään myös siitä, että tuote on tuoksuton.  Koostumus on täyteläistä, mutta se imeytyy hyvin, eikä jätä ihoa tahmeaksi. *SKINCITY skincaren Mellow Moisture Mask syväkosteuttaa kuivaa ihoa. Täyteläinen naamio sopii loistavasti yönaamioksi kuivalle iholle. Omaa ihoani saattaa edelleen toisinaan varsinkin talvella retinoli kuivattaa, mutta tämän naamion päälle lisäämällä parina-kolmena iltana viikossa, kuivuus pysyy poissa. (HUOM! Alekoodilla HAKUSANA25 saat SKINCITY skincaren tuotteista -25% vielä tämän päivän 4.11. ajan.) Rohtuneille huulille, kuiville kanta- ja kyynerpäille, sekä kynsinauhoille suosikkiapuni on *Maria Åkerbergin Shea Balm. Balmimaisen tuotteen  pääraaka-aine on karitevoi, mutta tuotteiseen on lisätty myös kehäkukkauutetta rauhoittamaan ihoa. Koostumus on uniikki, siinä on ikäänkuin pieniä kiteitä, jotka sulavat iholle levittäessä. Varsinkin kuivilla huulilla tunne on miellyttävä.

Käytätkö karitevoita / shevoita?

Kuvat: Pexels


 1. On kiva raaka-aine. Tosin mun iholle sopii vain maltillisissa määrissä. Muuten menee iho tukkoon.

  Tuli mieleen mainita, että karitevoi ei sovi välttämättä kumiallergikoille. Mun siskolla on kumiallergia, ja sen on ollut tosi haastavaa löytää sopivaa voidetta luonnonkosmetiikasta. Oonkin laittanut merkille, että karitevoita suositaan tosi paljon varsinkin luonnonkosmetiikassa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei kiitos, tää on tosi mielenkiintoinen tietää, ettei välttämättä sovi kumiallergikoille. Pistän tän korvan taa, et tietää syyksi, jos iho jollakin tästä raaka-aineesta ärsyyntyy. :)

   Mä luulen, et tää on enemmän just kuivalle iholle sopiva raaka-aine ja yleensä onkin just kuivalle iholle tarkoitetuissa tuotteissa enimmäkseen.

   Poista
 2. Mielenkiintoista ja talvella oma ihoni on usein ärhäkkänä kuivuudesta. Tämä siis voisi auttaa:)

  VastaaPoista
 3. Kerrankin pääsen sanomaan, että kyllä käytän, jee. Tyttärelle tämä ei sovi, koska hänellä on tuo Jusun kertoma kumiallergia sekä hän on vielä todella allerginen pähkinöillekin. Minä taas tykkään, saa ihon ihanan pehmoiseksi.
  Ihanaa viikonloppua sinulle Jonna <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On oikeasti tosi mielenkiintoista kuulla tästä allergiasta, että vaikka on hyvin siedetty juuri kumiallergisille ei välttämättä sovi. :)

   Ihanaa viikkoa Outi! <3

   Poista
 4. Sheavoi INCI-listassa saa aina iloiseksi, eli käytän ehdottomasti :) En kyllä itse asiassa edes tiennyt, ettei lateksiallergikolle välttämättä sovi sheavoi! Itselläkin se on siis diagnosoituna, mutta toisaalta koskaan en ole mistään lateksista saanut minkäänlaisia iho-ongelmia, että ehkäpä se selittää miksi itse siedän kyllä hyvin myös sheavoin ihollani :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On kyllä tosi mielenkiintoinen uusi tieto. Ilmeisesti toisille ei sovi, mutta toisille sitten sopii. Aina oppii uutta. :)

   Poista
 5. Kyllä, mm. käsivoiteissa ihan ykkönen. :) Kivaa sunnuntaita Jonna. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Käsivoiteissa todellakin ihan ykkönen.

   Ihanaa viikkoa Tiia. <3

   Poista

The kindest word in all the world is the unkind word, unsaid. ~Author Unknown

Designed by FlexyCreatives