Parhaat aurinkosuojat kasvoille

*Sisältää mainoslinkkejä. iS Clincal, Joe Blasco ja Bioderma saatu, muut tuotteet omia.

Ei kevättä ilman aurinkosuojapostausta. Vuoden pimein aika on taas käytetty tehokkaasti ja olen testaillut kuukausia erilaisia erityisesti kasvoille tarkoitettuja aurinkosuojia. Keräsin tähän postaukseen mielestäni parhaat näistä itselleni uusista tuttavuuksista.

Pakko todeta, että aurinkosuojat ovat kehittyneet mielettömästi viimeisen parin vuoden aikana. Tuntuu, että markkinoille tulee jatkuvasti aina vain miellyttävämmän oloisia koostumuksia. Toista se oli vielä viitisen vuotta sitten, jolloin en todellakaan ollut yhtä tarkka aurinkosuojan suhteen kuin nykyään. Asia, jota varmasti kadun eniten ihonhoidossani. Käytin aurinkosuojaa, mutta en ollut tarpeeksi tarkka. Suurin syy oli tähän niiden epämiellyttävät ja lähmäiset koostumukset. Tuntui, että levityksen jälkeen hikoilutti ja joka paikka oli tahmeana niiden jäljiltä. Onneksi tekniikka kehittyy. Varsinkin apteekkibrändit kehittelevät innovatiivisia patentoituja juttuja tuotteisiinsa ja tämä on saanut myös muut kiinnittämään entistä tarkempaa huomiota tuotteidensa koostumuksiin. Voinkin todeta, että jokaista tässä postauksessa esiintyvää aurinkosuojaa on oikeasti ilo käyttää. Yksikään tuotteista ei kirvele herkkiä silmiäni ja kaikki sopivat myös meikin alla käytettäviksi. 

Jos en laita meikkiä, käytän lähes aina suojakerrointa SPF50 kasvoilla. Meikin alla voin käyttää pienempiäkin kertoimia, koska meikkipohjat joita käytän, sisältävät myös aurinkosuojan, joten ne antavat siten kaipaamaani lisäsuojaa.


*Bioderma Photoderm AR SPF 50+ – Olin myyty tuotteeseen heti ensikosketuksesta lähtien. Kevyen koostumuksen omaava, hyvin miedosti vaalean sävyn omaava kemiallinen aurinkosuoja vei heti jalat alta. Sävy on niin kevyt, että vaaleimmankaan ihon omaavan ei tarvitse pelätä, että se tekisi ihosta tunkkaisen näköistä. Toisaalta kemiallinen filtteri tekee tuotteesta myös tummalla iholle sopivan. Voide lupaa rauhoittaa ihoa. Tuote on myös hajusteeton ja vedenkestävä. Levittyy ohuena iholle kuin unelma. Mielenkiintoisinta on se, että se tuote kuivuu iholla mataksi, mutta se jättää silti iholle heleän pinnan, joka on kaunis pohja meikille. Näyttää yksinäänkin kasvoilla todella hyvältä. Loistava hinta/laatusuhde. Sopii erinomaisesti rasvoittuvalle ja herkälle iholle.

iS Clinical Extreme Protect SK 40 – Luksusluokan aurinkosuoja, jota saa myös sävytettynä. Oma versioni on kuitenkin sävyttämätön. Olen käyttänyt brändin aurinkosuojia ennenkin, mutta Extreme oli uusi tuttavuus. Tuote tarjoaa laajakirjoisen suojan ja on vedenkestävä. Tuotteessa on aurinkosuojan lisäksi paljon ihonhoidollisia asioita. Se kosteuttaa, silottaa ja pehmentää ihoa. Lisäksi suojaa ihoa ympäristön haittavaikutuksilta. Ohuehko voide levittyy iholle miellyttävästi. Se tuntuu iholla selkeästi kosteuttavalta. Imeytyy hyvin, eikä jätä tahmeaa pintaa. Sopii mielestäni loistavasti normaalille -ja kuivalle iholle.

Joe Blasco Anti-Ageing High Protective Fluid SPF50+ – Monivaikutteinen aurinkosuoja, joka sisältää ihonhoidollisia raaka-aineita mm. E-vitamiinia ja merifenkoliuutetta. Tuotteessa on todella miellyttävä kukkaisen myskinen tuoksu, josta minulle tulee mieleen jokin aikoja sitten käyttämäni ihonhoitotuote. Olen koittanut jo viikkoja miettiä, mikä se on, mutta en vain saa päähäni. Emulsiomainen voide levittyy hyvin ja jättää iholle miellyttävän puolihimmeän pinnan. Ehdottomasti yksi suosikkejani meikin alle, mutta olen käyttänyt myös meikittöminä päivinä sen sisältämän korkean suojan vuoksi. Sopii kaikille ihotyypeille.

*La Roche-Posay Anthelios UV Immune Ultra Light SPF50+ – Varmasti yksi joukon tunnetuimpia aurinkosuojia, jota itse en jostain syystä ollut ennen talvea käyttänyt. Hikoilun kestävä, hajusteeton ja kemiallisen suojan sisältävä aurinkosuoja on koostumukseltaan lähes vesimäisen ohutta emulsiota. Levittyy hyvin, eikä jätä ihoa tahmeaksi. Iho jää kuitenkin levityksen jälkeen hivenen kiiltäväksi ainakin itselläni. Tämä on todella miellyttävä "arkisuoja", joka taipuu niin meikin alle kuin yksinäänkin. Jos harrastaisin ulkourheilulajeja, tämä olisi valintani. Sopii hyvin kaikille ihotyypeille.

*Màdara Plant Stem Cell Age-Protecting Sunscreen SPF30 – Liekö kertoo kaiken tuotteen suosiosta, kun varasto on tällä hetkellä maahantuojalta loppu? En ihmettele, sillä se on yksi parhaita luonnonkosmetiikan aurinkosuojia joita olen koskaan käyttänyt. Sävytetty fysikaalinen aurinkosuoja saattaa näyttää todella vaalealla iholla hivenen tummalta, mutta muille se antaa nätin lähes läpinäkyvän sävyn. Aurinkosuoja on myös todellinen anti-ageing -tuote, sillä se sisältää mm. aloe veraa, vihreää teetä ja isoampiaisyrtin kantasolu-uutetta. Näyttää iholla todella kivalta yksinäänkin, kiitos pienen sävyn, mutta itselleni alhaisen suojakerroksen vuoksi käytän suojaa meikin alla. Se antaakin iholle mukavasti lisäkosteutta ja toimii ikäänkuin primerinä. Sopii kaikille ihotyypeille.

*Sensai Essence Day Veil SPF30 – Luksussuoja meikin alle. Olen aiemminkin todennut, että Sensai on yksi brändeistä, joka todella osaa aurinkotuotteiden koostumuksien teon. Hinnaltaan ne eivät ole kaikkien lompakolle, mutta jos haluaa panostaa luksuslaatuiseen aurinkosuojaan, silloin kannattaa kääntyä Sensain tuotteiden puoleen. Tämä on oikeastaan ihonhoitotuote kevyellä aurinkosuojalla. Ei varmaan tarvitse sanoa, että rakastan tätä varsinkin meikin alla, sillä se toimii loistavasti primerinä. Emulsiomainen erittäin hoitavalta ja kosteuttavalta tuntuva voide levittyy iholle hyvin ja imeytyy nopeasti. Jättää ihon miellyttävän pehmeäksi, joustavaksi ja kivan heleäksi. Tuotteessa on raikas kukkaisa tuoksu. Sopii kaikille ihotyypeille ja varsinkin ikääntyvälle iholle.

*V 10 Plus Water Base Sen Block SPF40 – Tunnustan, kuvasin kuvaan tyhjän tuubin, sillä tämä loppui jo jokin aika sitten. Toki pienestä tuubista ei kovin pitkään riitäkään, jos aurinkosuojaa levittää tarpeellisen määrän. Voiteessa on hyvin kevyt seerumimaisen ohut koostumus. Sisältää fysikaalisen suojan ja aluksi se näyttääkin jättävän vaalean ihon, mutta lopulta tuote katoaa ihoon täysin. Tämän ominaisuuden vuoksi en valitettavasti voi suositella tätä tummemman ihon omaaville. Fysikaalisen suojan omaavista tuotteista tämä on varmasti iholla yksi kevyimmältä tuntuva, jonka vuoksi tykkään siitä todella paljon. Aurinkosuoja sisältää ihoa kosteuttavaa glyseriiniä ja C-vitamiinin johdannaisen. Lopputulos on matta, joten olen käyttänyt tätä paljon ihan yksinään hivenen matalasta kertoimesta huolimatta, mutta myös meikin alle päivinä, jolloin tiedän tarvitsevan meikiltä enemmän kestävyyttä. Sopii loistavasti normaalille ja rasvoittuvalle iholle.


Mikä on sinun valintasi aurinkosuojaksi kasvoille?

Muistakaa käydä osallistumassa blogin synttäriarvontaan täällä

  1. Vielä on etsinnän aika, mutta varmaan päädyn johonkin fysikaaliseen suojaan. Harmi että Madara tosiaan näyttää liian tummalta kun en päivety ollenkaan. Olisi kyllä jo tärkeää muistaa käyttää kun näkyy tulleen jo aurinkolasin rajaa nenälle ja poskiin.

    Kepa

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Muuten se Madaran spf50 on vähän vaaleampi kuin tää spf30, mikä on jännä. Kannattaa katsoa se, onko liian tumma sekin. V 10 plus on aivan ihana, taitaa olla fysikaalisista mun lemppari. ❤️

      Poista
  2. Iss Clinical kiinnostaisi, sillä kaikki mitä olen sarjalta testannut ovat olleet jotain aivan mieletöntä. Meidän perheen suosikki on tuo LRP pikkupurtilo.

    Ihanaa viikkoa jonna. <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. IS Clinical on loistava sarja. 😍Suurin osa tuotteista tosi hyviä, mut ihan kaikkia en tajua incien osalta. 😅

      Poista
  3. Minulla käytössä Acon kasvoille tarkoitettu aurinkorasva. Tuo La Roche-Posay on myös todella hyvä voide.
    Ihanaa viikkoa sinulle Jonna <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. La Roche-Posay osaa kyllä aurinkovoiteiden teon. Acolla on kans se yks tosi hyvä, mitä toisinaan käytän. 👍

      Samaa sinne Outi. ❤️

      Poista

The kindest word in all the world is the unkind word, unsaid. ~Author Unknown

Designed by FlexyCreatives