Ihonhoito keväällä

*Sisältää mainoslinkkejä

Toukokuu on ainakin itselleni vielä kevätkuukausi, joten on edelleen hyvä aika muuttaa ihonhoitotottumuksia talvesta ja siirtyä vähitellen kohti kesän ihonhoitoa. Itseasiassa nämä vinkit pätevät hyvin myös alkukesään. Yleensä kesän ja loppukesän ihonhoito on ainakin itselläni hyvinkin erilaista kuin keväällä ja alkukesästä. Toki paljon riippuu myös siitä, millainen kesä tulee lopulta olemaan. Sitähän meistä ei kukaan vielä tiedä.

Toiset heräävät keväällä "henkiin", mutta toisille kevät voi olla huomattavasti vaikeampaa aikaa. Aikoinaan masennuksen syövereissä kevät oli ehdottomasti pahin aika vuodesta. Valon nopea lisääntyminen teki olon levottomaksi, yöunet kärsivät ja olo oli normaaliakin uupuneempi. Nykyisin valo tuo taas voimaa, kunhan ensin tottuu valoisuuteen. Makuuhuoneessa on kyllä nukkumista helpottavat pimennysverhot, mutta jostain syystä aivot tietävät, että ulkona on valoisaa. 

Iholle kevät saattaa tuoda mukanaan epäpuhtauksia. Talven jäljiltä se saattaa näyttää samealta ja elottomalta. Monet muutkin iho-ongelmat saattavat puhjeta juuri keväällä. Kevät on aikaa jolloin ihonhoitoon kannattaa ja saa panostaa muita vuodenaikoja enemmän. Panosta uudistamiseen, kosteuttamiseen ja suojaamiseen.


Keväällä puhdistukseen kannattaa käyttää lempeitä tuotteita. Hoidan ihoani kuin se olisi herkkä ja herkkä se onkin, sen saa vuodenaikojen vaihtumiset usein aikaiseksi. Ensimmäisen vaiheen puhdistukseen sopii erityisen hyvin öljyt, sekä erilaiset voidemaiset puhdistustuotteet. Hyviä herkällekin iholle sopivia tuotteita ovat mm. *Paula's Choicen Resist Optimal Results Hydrating Cleanser, *Esse Sensitive Cleanser ja Medik8 Lipid-Balance Cleansing Oil.

Toisen vaiheen puhdistukseen keväällä sopivat hyvin erilaiset hellävaraiset raikkaalta iholla tuntuvat geelit, jotka eivät kuivata ihoa, kuten *Sensain Purifying Clear Gel Wash,*Whamisa Foaming Gel ja *Kiehl's Ultra Facial Cleanser.

Jos ihossa on epäpuhtauksia, hellävarainen kuorinta on paikallaan. Erittäin herkälle iholle sopivia syväpuhdistajia ovat mm. erilaiset savinaamiot. *Evolven True Balance SOS Mask puhdistaa ja avaa tukkeutuneita ihohuokosia hellävaraisesti, mutta tehokkaasti. Toinen loistava savinaamio on *Esse Clay Mask, joka toimii syväpuhdistavana detox-naamiona kuivattamatta ihoa. Kemiallisista kuorinnoista *Paula's Choice Calm 1% BHA Lotion Exfoliant sopii loistavasti erittäin herkälle iholle. Jos ihosi on tottunut kemiallisiin kuorintoihin *Paula's Choicen 25% AHA + 2% BHA Exfoliant Peel on hyvä tuote tukkeutuneille ihohuokosille, sekä samealle iholle joka kaipaa kirkkautta. Tuotetta voi pitää aluksi iholla pari minuuttia suositellun kymmenen minuutin sijaan. Tämän jälkeen tuote huuhdellaan pois vedellä. Pieni pistely on normaalia. Tekee ihosta todella hehkuvan ja uudesti syntyneen.

Ulkona tälläkin hetkellä leijuva hiekkapöly tekee sen, että iho suorastaan huutaa kosteutta. Kevät onkin aikaa jolloin kannattaa ottaa käyttöön erilaiset hoitovedet lisäkosteutta tuomaan. *Essen Sensitive Toner rauhoittaa ja kosteuttaa tehokkaasti. Palauttaa ihon pH-tasapainon, jonka vuoksi se sopii hyvin käytettäväksi kuorintojen jälkeen. *Misshan Time Revolution Treatment Essence rauhoittaa iho tehokkaasti. Sen lisäksi rauhoittaa, kosteuttaa ja virkistää.

Erilaiset seerumit ovat usein ihonhoidon kulmakiviä. Iholle lisäsuojaa keväällä tuovat erilaiset C-vitamiinituotteet kuten *Paula's Choice C15 Booster tai Klairsin Freshly Juiced Vitamin Drop. Probiootteja sisältävät seerumit ovat myös tehokkaita ehkäisemään ja himmentämään jo olemassa olevia pigmenttiläiskiä. Oma suosikkini on *Esse Sensitive Resurrect Serum, joka sopii myös erittäin herkälle iholle. 

Ihoa kosteuttamaan voi valita kevyempiä voiteita kuin talvella. *Kiehl'sin Ultra Facial Moisturizer on pitkäaikainen suosikkini. Se on helppo voide kaikkiin tilanteisiin, jonka vuoksi se on tuote, jonka valitsen usein matkalle mukaan laukkuun. Se ei ärsytä ihoa, kosteuttaa tehokkaasti ja omaa mukavan kevyen koostumuksen. Toimii kaikkien meikkipohjien alla, eikä lähde rullautumaan. 

Sitten se tärkein, nimittäin aurinkosuoja, joka on paras tapa välttää uusien pigmenttiläiskien muodostuminen. *Dermalogican Invisible Physical Defence SPF 30 on fysikaalinen aurinkosuoja, joka sopii loistavasti meikin alle. Kevyt koostumus imeytyy nopeasti ihoon. Samalla se rauhoittaa ja kosteuttaa ihoa. Meikittöminä päivinä suosikin asemaa on jo pari vuotta pitänyt *Heliocaren 360° Mineral Tolerance Fluid. Ei jätä ihoa tahmeaksi. Ohut koostumus imeytyy välittömästi. Sisältää paljon ihonhoidollisia raaka-aineita, joten tämä on paljon enemmän kuin aurinkosuoja.


Joko olet vaihtanut ihonhoitotuotteesi kevääseen ja alkukesään sopiviksi?

Kuvat: Pexels


 1. Melkolailla samoilla tuotteilla vielä menen kuin aiemminkin, mutta aurinkosuojaa pitää nyt olla tuotteissa joita käytän.
  Mukavaa viikkoa sinulle Jonna <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aurinkosuoja on kyllä tosi tärkeä. 👍

   Ihanaa viikkoa Outi. ❤️

   Poista
 2. Tosi hyviä tuotevinkkejä tässä taas kerran! Oma iho on tällä hetkellä jokseenkin oikukas, kun otsalta löytyy finnejä (joita mulla ei normaalisti ikinä ole) ja samalla iho on älyttömän kuiva ja jopa hilseilee kuivuuden takia.. Veikkaan tän johtuvan ennen kaikkea hormoneista nyt synnytyksen jälkeen eikä toi tuuli tuolla ulkona varmasti asiaa auta, kun vaunulenkeillä tulee kuitenkin käytyä vauvan kanssa päivittäin. Nyt oon koittanut käyttää extrapaljon kosteuttavia tuotteita, yönaamioita ym. ja oon saanutkin ihoa taas paremmaksi sen kuivuuden osalta :) Ehdin jo vaihtaa tuotteita vähän kevyempiin kevään tultua, mutta nyt oon tosiaan joutunut taas panostamaan ihon kosteuttamiseen ja palaamaan vähän takaisin niihin tuotteisiin, joita talvellakin tuli käytettyä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toi on aikaa, jolloin hormonit varmasti heittelee sinne ja tänne. Vaikea ennakoida mitään, kun seuraava viikko voi olla ihan eri mitä edellinen. 😬

   Se on kiva, et kosteutta saa kyllä ohuemmillakin tuotteilla, pitää vaan kerrostaa. Ei tarvitse kesää vasten käyttää mitään raskaampia tuotteita. 👍

   Poista

The kindest word in all the world is the unkind word, unsaid. ~Author Unknown

Designed by FlexyCreatives