Ihonhoidon raaka-aineet – Kojihappo

*Sisältää mainoslinkkejä

Hetken tauon jälkeen suosikkiaiheeni pariin – nimittäin kosmetiikan raaka-aineisiin. Yksi loistavista raaka-aineista ihonhoidossa on kojihappo eli Kojic Acid. Raaka-aineesta puhutaan mielestäni liian vähän, vaikka yllättävän moni tuote sitä sisältää.

Kojihappo on orgaaninen yhdiste, jota tuottavat useat sienet. Bioteknisesti kojihappoa tuotetaan yleisimmin fermentoinnilla sokereista. Sitä käytetään pääsääntöisesti tuotteissa, joiden on tarkoitus häivyttää maksaläiskiä ja auttaa hyperpigmentaatioon. Kirkastaa ihoa. Kojihappo vaikuttaa erityisesti UVB-säteilyn aiheuttamaan melaniinin tuotantoon estämällä tyrosinaasientsyymin toiminnan. Kojihappo on myös antioksidantti, joten se antaa iholle suojaa vapaita radikaaleja vastaan. Joissain tuotteissa sitä käytetään yhdessä glykolihapon kanssa, jotta iholle saataisiin parempia kirkastavia tuloksia. 


HYPERPIGMENTAATIOTA EHKÄISEVÄ VAIKUTUS – Kojihappoa sisältävät tuotteet voivat vaalentaa ihoa ja siten vaalentavat maksaläiskiä ja hyperpigmentaatiota. Se myös ehkäisee uusien syntymistä.

HOITAA MELASMAA – Voi auttaa vähentämään melasmaa, joka on raskauden aiheuttamaa ihon tummumista.

HÄIVYTTÄÄ ARPIA – Vaalentaa arpia, vaikka happo ei paranna arpikudoksen paksuutta, se voi vähentää arpiin liittyvää tummaa pigmentaatiota.

ANTIFUNGAALISET EDUT – Aineella uskotaan olevan myös sieniä torjuvia etuja. Siitä voi olla apua tiettyjen sieni-infektioiden hoidossa.

ANTIBAKTEERISET VAIKUTUKSET – Kojihappo tarjoaa antibakteerisia etuja. Se saattaa auttaa vähentämään bakteeriperäisiä ihoinfektioita. Joten se sopii hyvin myös aknesta kärsivälle iholle.

SIVUVAIKUTUKSET 

Iho voi palaa helpommin auringossa, joten muista aurinkosuoja! Toisilla kojihappo saattaa aiheuttaa ihoärsytystä kuten mikä tahansa raaka-aine ja silloin tuotteen käyttö on syytä lopettaa heti. Älä käytä kojihappoa sisältäviä tuotteita, jos ihosi on todella herkkä. Äläkä silloin, jos iho on rikki.

Hyvä kojihappoa sisältäviä tuote maksaläiskiin ja muihin ihon tummentumiin on *Dermaceuticin Mela Cream, joka on todellinen tehoseerumi myös ikääntyvälle iholle, mutta se sopii loistavasti epäpuhtauksien torjuntaan. Samalla supistaa ihohuokosia ja kirkastaa ihoa. Voidemainen kuoriva seerumi sisältää kojihapon lisäksi arbutiinia, niasiiniamidia, retinolia, salisyylihappoa, lakritsijuurta, mantelihappoa ja fytiinihappoa. Tuotetta käytetään iltaisin parina iltana viikossa. Kun iho tottuu, tuotetta voi käyttää joka ilta, mutta itse koen tuotteen niin tehokkaaksi, että jo pari -kolme iltaa viikossa riittää hyvin. Kannattaa pitää huoli, että tuotteen kanssa ei käytä muita kuorivia tuotteita. Lisää päälle iltaisin mahdollisimman ravitseva voide kuten *Klairsin Rich Moist Soothing Cream tai *Dr. Barbara Sturm Face Cream Rich. Päivisin aina kunnon aurinkosuoja. Hyviä vaihtoehtoja ovat mm. *Paula's Choice Resist Yout-Extending Daily Hydrating Fluid SPF 50, joka pitää ihon mattapintaisena tai erittäin ohuen koostumuksen omaava *SkinCeuticalsin Sheer Mineral UV Defence SPF50.

Täsmätuotteeksi tummentumille sopii taas hyvin *Neostratan Dark Spot Corrector. Geeliä levitetään ainoastaan tummentumille. Geeli tasoittaa ihon sävyä ja kirkastaa ihon sävyä. Ehkäisee pigmenttiläiskien muodostumista. Sisältää kojihappoa, glykolihappoa, C-vitamiinia ja ihoa rauhoittavaa lakritsiuutetta.

Onko kojihappo tuttu raaka-aine? Kärsitkö pigmenttimuutoksista?


Kuvat: Pexels 1. Minulla on pigmenttiläiskiä ohimolla. Muistan, että minulle suositeltiin jotain Eucerinen tuotetta näihin ja oletan, että siinä oli tätä kojihappoa.
  Mukavaa viikkoa sinulle Jonna <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kojihappo on kyllä erittäin tehokas pigmenttiläiskiin. Ihanaa sunnuntaita Outi. ❤️

   Poista

The kindest word in all the world is the unkind word, unsaid. ~Author Unknown

Designed by FlexyCreatives