Ihonhoitovinkkejä nelikymppiselle

*Sisältää mainoslinkkejä

Halusi tai ei, jokainen meistä 40+ -vuotiaista on huomannut ihossaan ikääntymisen vaikutukset. Tämä ei ole huono asia, sillä ikääntyminen kuuluu elämään. Se näyttää, että olemme eläneet ja meistä on tullut matkan varrella viisaampia. Ikääntyminen kannattaa kuitenkin huomioida ihoa hoitaessa. Ikääntyminen alkaa näkymään yleensä 30-40 vuoden välimaastossa. Iho ohenee, kuivuu, veltostuu ja eletty elämä alkaa näkyä ryppyjen muodossa. Iho saattaa näyttää helposti sameammalta ja siitä katoaa hehku. Iho ei enää palaudu samalla tavalla kuin nuorempana. Tyynynjäljet saattavat näkyä ihossa useita tunteja heräämisen jälkeen, kun parikymppisenä ne haihtuivat parissa minuutissa. Arpien paraneminen ottaa huomattavasti enemmän aikaa ja iho menee helpommin "rikki".  Monille muodostuu myös pigmenttiläiskiä auringolle altistumisen seurauksena. Ei ole lainkaan epätavallista, että nelikymppisen ihoa saattaa vaivata akne, mutta tähän ongelmaan ei todellakaan voi käyttää niitä samoja tuotteita mitä parikymppisenä. Sillä ne saattavat tuntua liian kuivattavilta ja ärsyttää ihoa entisestään.

PUHDISTUS

Ennen rakastamasi vaahtoavat puhdistustuotteet saattavat tuntua tässä iässä liian kuivattavilta. Hyvä idea voi olla myös vähentää pesukertoja. Kaksoispuhdistus illalla saattaa hyvin riittää. Aamulla pesua ei tarvita lainkaan tai pelkkä kasvojen huuhtaisu vedellä on tarpeeksi. Hellävaisia hyviä puhdistustuotteita ovat mm. *Paula's Choice Resist Optimal Results Hydrating Cleanser, saman brändin *Omega+ Complex Cleansing Balm, sekä *La Roche-Posayn puhdistusemulsio. Aknesta kärsivälle aikuisella iholle sopiva tuote on *Paula's Choice Defence Gel-to-cream Cleanser, joka on tarpeeksi hellävarainen ja tukee ihon omaa suojamuuria.

KOSTEUTUS

Varsinkin ilta-aikaan kosteutukseen kannattaa kiinnittää erityistä huomiota. Yöaikaan ohuimmat voiteet voi unohtaa ja valita mieluummin paksumpia ja kosteuttavia tuotteita, jotta iho ei menetä yön aikaan kosteutta. Tähän tarkoitukseen sopivat esim. *Paula's Choice Calm Restoring Moisturizer, *CeraVe Moisturising Cream ja *Kiehl's Ultra Facial Cream.

AURINKOSUOJA

Koskaan ei ole liian myöhäistä aloittaa aurinkosuojan käyttöä, ei edes nelikymppisenä. Aurinkosuoja on tehokas tapa estää haitallisten UV-säteiden vaikutus ihoon ja siten ehkäistä myös pigmenttiläiskien muodostuminen. Jos istut paljon ikkunan edessä, tarvitset aurinkosuojaa myös sisätiloissa. Sillä UVA-säteet pystyvät läpäisemään myös lasin. Ulkona ollessa lisäksi voi apuna käyttää auringolta suojaavia vaatteita, hattua jne. Hyviä kaikille sopivia aurinkosuojia ovat mm. *Avène Sun Intense Protect SPF 50 ja *Paula's Choice Extra Care Non-Greasy SPF 50, jotka molemmat sopivat loistavasti niin kasvoille kuin vartalollekin.KUORINTA

Olen monesti sanonut, että ihon kuorinta ei todellakaan ole välttämätöntä, mutta jos iho tuntuu samealta ja tukkoiselta, silloin kannattaa harkita kuorintaa, mutta millaista? Oma kantani on, että nelikymppisen iholle parhaita kuorintoja ovat kemialliset kuorinnat. Ne auttavat poistamaan kuollutta ihosolukkoa, pehmentävät kuivia kohtia ja kirkastaa ihoa. Hyviä kemiallisia kuorintoja ovat: *Paula's Choice 25% AHA + 2% BHA Exfoliant ja *8% AHA Gel

ANTIOKSIDANTIT

Kiistelty C-vitamiini, jota suositellaan paljon, mutta varsinkin johdannaisista on erittäin vähän, jos ollenkaan tutkimuksia. Siksi suosittelen käyttämään tuotteita, joissa on nimenomaan askorbiihappoa, eikä johdannaisia. Näistä olen nähnyt iholleni myös eniten hyötyä joka aamu käytettynä. SkinCeuticalsin C-vitamiinituotteet ovat tutkituimpia ja siksi hinnasta huolimatta luotan niihin eniten. Kyseiset seerumit ovatkin tuotteita, joihin olen valmis panostamaan. *SkinCeuticals C E Ferulic on klassikko ja pullosta riittää pitkään. Se pysyy stabiilina avaamisesta vuoden verran, mikä on harvinaista. Jos ihosi on erittäin herkkä, suosittelen aloittamaan käytön brändin *Serum 10, joka sisältää hivenen vähemmän askorbiinahappoa ja tekee siitä siten helpommin siedettävän.

RETINOLI

Retinoli on yksi tutkituimpia ja tehokkaimpia raaka-aineita ihonhoidossa. Se lisää kollageenintuotantoa, uudistaa ihosoluja, sekä häivyttää pigmenttiläiskiä ja muita ihoon syntyneitä vaurioita. Omat retinolilempparit on tullutkin useasti mainittua. Mutta vaihtelen usein *Medik8 Crystal Retinal 3, *Paula's Choice  Clinical 1% Retinol Treatment ja  La Roche-Posay Redermic Retinolin välillä.

UNI, LIIKUNTA JA SYÖMINEN

Mikään ei palauta ihoa paremmin kuin uni. Nelikymppisenä voi esiintyä vaihdevuosioireita ja monilla yksi oire saattaa olla unettomuus. Se vaikuttaa todella isosti ihon hyvinvointiin. Joten nukkumiseen kannattaa kiinnittää huomiota ja tietenkin siihen miten käyt nukkumaan, että pystyt rauhoittumaan. Liikunta on myös tärkeää, koska nelikymppisenä menetämme massaa lihaksista. Hedelmiä ja kasviksia kannattaa nauttia, sillä ne auttavat ihoa taistelemaan vapaita radikaaleja vastaan.

YKSINKERTAISTA

Isoin muutos ihooni tuli, kun yksinkertaistin pari vuotta sitten ihonhoitorutiinini. Meille nelikymppisille markkinoidaan paljon tuotteita. Anti-age -tuotteita on miljoonia erilaisia, mutta neuvoni on, että älä haksahda markkinointiin. Ihonhoitotuotteilla tai erilaisilla laitteilla ei voi tehdä ihmetekoja. Pidä rutiini erittäin simppelinä muutamilla tehokkailla, mutta hellävaraisilla tuotteilla.


Oletko muuttanut ihonhoitoasi vuosien varrella? Miten?


Kuvat: Pexels

 1. Kosteutusta olen lisännyt paljon. En käytä enää myöskään noita vaahtopesuja, joista kovasti tykkäsin nuorempana. Aamuisin pesen kasvot vain vedellä, koska huomasin, että liiasta puhdistelusta alkoi tulla ihoon punaisia läiskiä. On tämä vanheneminen outoa :) Kivaa viikkoa sulle Jonna <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla on ihan pari vaahtopesua jotka on tarpeeksi hellävaraisia, muut kuivattaa nykyään liikaa. 😐

   Samaa sinne Outi. ❤️

   Poista

The kindest word in all the world is the unkind word, unsaid. ~Author Unknown

Designed by FlexyCreatives