TOP5 – Eniten käyttämäni kosmetiikkatuotteet

*Sisältää mainoslinkkejä

Hyvää uutta vuotta kaikille! 

Toivottavasti joulu ja vuoden loppu sujuivat mukavasti? Joulutauko venyi itselläni pidemmäksi kuin alunperin ajattelin, mutta välillä on hyvä ottaa aikaa itselle. 

Kosmetiikan osalta vuosi 2022 jäi mieleen siitä, miten hyvin olen saanut karsittua pois tuotteita, joita en käytä. Vielä on jonkin verran matkaa siihen, ettei varastossani olisi yhtään tuotetta, jotka eivät ole tulossa käyttöön. Varsinkin meikkien osalta tilanne on vaikea, olen karsinut ne jo todella vähiin, mutta en edelleenkään raaski luopua jostakin huulipunasta, vaikka en ole käyttänyt sitä useaan vuoteen. Rakastin huulipunia, mutta nykyisin käytän lähinnä vain kiiltoja. En silti uskalla luopua muutamasta suosikkihuulipunastani, entä jos haluankin alkaa käyttämään niitä? Ihonhoidollisesti vuosi oli menestys. Tällä hetkellä tiedän tuotteet joista ihoni pitää ja miten toimia ihon kanssa, kun vaikkapa kuivuuskausi iskee. Tukeuduin ihonhoidossa paljon vanhoihin suosikkeihin, mutta kokeilin silti jonkin verran myös uusia tuotteita, mutta ainoastaan sellaisia, jotka koin sopivan iholleni. Nykyisin en suostu enää kokeilemaan mitä vain kokeilemisen ilosta vaan tuotteiden pitää sopia nykyiseen ihonhoitofilosofiaani.

Ajattelin jakaa teille viisi vuonna 2022 käyttämääni kosmetiikkatuotetta, siitä huolimatta, että luulen, ettei niissä ole yhtäkään yllätystä teille lukijoille. Tuotteet ovat sellaisia, jotka ovat olleet käytössä viikottain, osa jopa päivittäin koko vuoden. Enkä myöskään näe, että niistä jatkossakaan luopuisin, koska miksi vaihtamaan täydellisesti toimivaa tuotetta?


*BIOEFFECT EGF DAY SERUM – Kun katselen aamulla peilikaapissani olevia seerumeita ja voiteita, tämä voittaa lähes joka kerta, sillä tässä saa kaksi tuotetta yhdellä kertaa – seerumin ja voiteen. Alle pistän yleensä C-vitamiiniseerumin, jonka päälle lisään tämän ja lopuksi kuorrutan kokonaisuuden aurinkosuojalla. Yksinkertaista ja tehokasta. Seerumi on arvokas, mutta se kestää käytössäni kuukausia, koska yksi pumppaus jellymäistä seerumia riittää koko kasvoille. Tuote sulaa iholle, eikä tahmaa. Yksikään aurinkosuoja tai meikkivoide ei ole lähtenyt rullaamaan tämän päällä. Kosteuttaa tehokkaasti. Nykyään en lähde tekemään meikkiä ilman, että olen käyttänyt seerumia pohjalle. Sisältää sorbitolia, hyaluronihappoa ja glyseriiniä, jotka pakkaavat kosteutta iholle.

*SENSAI ESSENCE DAY VEIL – Luksustuote, mutta jos minun pitäisi käyttää meikin alla yhtä aurinkosuojaa lopun elämääni ilman, että se olisi rahasta kiinni, se olisi tämä. Paras aurinkosuoja on käytetty aurinkosuoja ja tämä suojan käyttämisestä uskomattoman helppoa. En edes ajattele laittavani kasvoille aurinkosuojaa, kun laitan voidetta, sillä se ei tunnut lainkaan aurinkosuojalla. Sisältää suojakertoimen SPF 30, mutta iholla tämä on kuin mikä tahansa kevyt luksuskosmetiikan voide. Haluaisin käyttää tätä joka päivä, mutta hinnan vuoksi, käytän vain meikin alla, joka sekin on silti muutamia käyttökertoja viikossa. Ei edes Sensain aurinkosarjan tuotteissa ole näin hyvää tuntumaa yhdessäkään, mitä tässä. Täydellinen aurinkosuoja, tuntumatta aurinkosuojalta. Lisään tuotteen aina lopuksi EGF Day Serumin päälle. Meikittöminä päivinä tyydyn sitten hivenen vähemmän täydellisiin, mutta silti hyviin aurinkosuojiin kasvoille. Tuotteeseen voi ostaa täyttöpakkauksen. Hinnassa et juurikaan säästä, mutta luontoa kuitenkin vähän pakkausjätteen muodossa.

*DOLCE & GABBANA LIGHT BLUE – Aluksi käytin tuoksua vain kodin ulkopuolisessa työssäni, viimeisen parin kuukauden aikana, olen huomannut, että tartun tähän myös kotipäivinä. Tuoksu on tietyllä tapaa helppo, eikä se monesti ärsytä edes tuoksuherkkiä, jonka vuoksi siitä tuli alunperin työtuoksuni. Tämä on harvoja tuoksuja, joita käytän vuosittain loppuun 50 ml:n kokoisia pulloja. Ajattelinkin seuraavaksi ostaa 100 ml:n pullon. Tämä tuoksu on saanut minut ajattelemaan, että voisinko olla vain yhden tuoksun ihminen? Olen se verran "jumittunut" tähän, että vaikka laitan välillä muita tuoksuja, tästä on tullut sellainen turvatuoksu, jossa tunnen oloni kotoisaksi. Parasta on ehkäpä se, että tämä ei ole mikään "hittituoksu", vaikka kyseessä on todellinen klassikko, joten ihan kaikki vastaantulijat eivät tälle tuoksu. Tuoksu on ollut markkinoilla jo yli 20 vuotta, se kertoo varmasti jotain sen ajattomuudesta.

"Light Blue on mielenkiintoinen sitrustuoksu. Siinä tuoksuu samaan aikaan raikas merituuli, kirpeä sitruuna, pirteä vihreä omena ja kissankello. Raikkautta pehmentää tuoksun myskinen ja puinen pohja. Light Blue on tuoksu, josta tulee mieleen lapsuuden kesät, vaikka tuoksua ei silloin ollut olemassakaan. Ne hetket, kun vaatimalla vaadin saada istua yksin veneen nokassa uimarannalta kotirantaan ajaessamme, koska viimassa hiukset kuivuivat parhaiten. Heti kun laitan tätä tuoksua ja pistän silmät kiinni, olen takaisin siinä veneen nokassa, jossa viima painaa kasvojani vasten. Tunnen kun hiukseni hulmuavat. Jostain kaukaa haistan mäntyjen tuulen mukana tulevan tuoksun. Tuijotan ryppyisiä sormiani ja mietin, miksi kesä ei voisi jatkua ikuisesti. Light Blue tuoksuu kesältä."

Alkutuoksussa on sitruunaa, vihreää omenaa, mäntyä ja kissankelloa. Hauskaa on, että minä haistan tuon kissankellon tässä aivan selvästi. En tiedä oletteko koskaan haistaneet kissankelloa, mutta siinä on sellainen hieman kirpeä niittyinen haju. Sydäntuoksun täyttää klassinen ruusu, joka ei tule mielestäni tuoksussa kovinkaan vahvasti esiin. Joten uskallan suositella tuoksua myös sellaisille, jotka yleensä ruusua vierastavat. Ruusun seurana jasmiinia ja vihreän raikkaan sävyn tuoksulle antavaa bambua. Pohjalla makeaa ambraa, myskiä ja mäntyä. Mäntyä on käytetty tuoksussa kahdessakin kerroksessa ja sen huomaa, tässä on aika paljon myös metsäisyyttä. Ei ole vaikea arvata, että tuo on yksi niistä ominaisuuksista, jonka vuoksi tuoksu on minulle niin rakas.

*Elizabeth Arden Eight Hour Cream – Vuoteen mahtuu luultavasti yhden käden sormilla laskettavaksi illat, jolloin en pistä Eight Hour Creamia huulilleni. En tykkää käyttää tuotetta koostumuksen vuoksi päiväaikaan, mutta yöllä ei ole tämän voittanutta. Pysyy huulilla, kosteutta ja pitää huulet pehmeinä. Laukussa minulla kulkee puikkoversio, mutta se ei ole niin hyvä. Kun käyttää jotain tuotetta yli kaksikymmentä vuotta, niin silloin tietää löytäneensä tuotteen joka toimii. Tuote joka vapautti minut huulirasvakoukusta. Meillä on puolisoni kanssa molemmilla omat tuubit, koska vannomme tuotteen nimeen. Emme lähde edes matkalle, ettei meillä ei olisi Eight Hour Creamia mukana. :D

La Roche Posay Redermic Retinol – Ihmettelen edelleen, että mikä kumma siinä on, ettei tätä tuotetta saada Suomen markkinoille. Sillä tämä on ehdottomasti La Roche Posayn muutenkin hyvästä valikoimasta todellinen helmituote. Tällä hetkellä tuotetta on pakko tilata ulkomailta, koska meiltä sitä ei saa. Pakkauskin on täydellinen ja tuote on helppo kuljettaa mukana. Jopa pakkaus huokuu tuotteen arvolle sopivaa tehokkuutta. Kyseessä on hellävarainen retinoli, joka ei kuivata ja sopii herkällekin iholle. Käyttö kuitenkin kannattaa aloittaa varovasti – kerran-pari viikossa. Talviaikaan en edelleenkään käytä retinolia joka ilta, mutta noin 3-4 iltana viikossa. Tämä siksi, että haluan vältellä ihon liiallista kuivumista ja panostan muina iltoina sitten tehokkaaseen kosteutukseen tai happoja sisältäviin tuotteisiin. Sen sijaan kesäaikana ihoni sietää retinolia päivittäin. Tämä oli mukanani jopa syyskuun lomamatkalla, jossa käytin tätä joka ilta. En enää pelkää käyttää retinolia kesäisin tai aurinkoisissa olosuhteissa, se on täysin turvallista, mutta silloin on huolehdittava korkean kertoimen aurinkosuojan käytöstä. Lisäksi välttelen muutenkin auringossa oloa, joten ongelmia ei ole ollut.


Mitkä tuotteet sinulla olivat eniten käytössä?

  1. Kyllä se Dolce Gabbanan Light Blue Eau Intense mm. on ja Sensain tuotteisiin aina palaan, ne vaan sopii niin hyvin mun iholle.

    Sydämellistä uutta vuotta Jonna. <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä en varmaan voisi ikinä käyttää Intenseä, koska tuut aina siitä mieleen. 😆 Sun iholla se on vielä todella erilainen, mun iholla omaan makuun liian raikas, kun sun iholla se on pehmeämpi.

      Ihanaa uutta vuotta. ❤️

      Poista
  2. Ihastuin Sky high mascaraan ja sitä käytin. Putsareissa pysyin vanhoissa tutuissa tuotteissa. Ihastuin Nivean anti age päibävoiteeseen ja sitä aion jatkossakin käyttää.
    Mukavaa alkanutta vuotta sinulle Jonna ❤️

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kivoja suosikkeja. Pitää laittaa Nivean anti-age voide korvan taa.

      Kivaa uutta vuotta Outi. ❤️

      Poista
  3. Ostin ton Redermicin sun suosituksesta, ja on kyl ollu herkälle iholle huipputuote! Harmi tosiaan, että pitää tilata ulkomailta. Mulla on toi Ardenin voide myös, mutten oikein keksi sille käyttötarkoitusta koska sen tuoksu on sen verran weird (niinku kalaöljyn ja bensan sekoitus?), etten tykkää kovin lähelle nenääni sitä laittaa :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. On tosi ihana kuulla, et se sopii muillekin. Redermicin ansiosta mun iho tottui vuosien kokeilujen jälkeen vihdoin retinolin säännölliseen käyttöön. Hintakin on ihan kohdillaan. 😍

      Haha, mulle Ardenissa on sellainen maanläheinen tuoksu. Aluksi en erityisesti pitänyt siitä, mut nykyään siinä on jotain kotoisaa. 😆 Kannattaa hieroa sitä illalla vaikka kynsinauhoihin, lisäksi laitan sitä kantapäitä pehmentämään ja villasukat yöksi päälle. 👍

      Poista
  4. Mulla on joskus ollut 8 Hour Creamia, pitäiskin taas ostaa ja kokeilla öisin huulilla! nimimerkillä huulirasvakoukussa....

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä en tosiaan enää päivittäin käytä huulirasvaa. Kesällä en lainkaan, talvella ehkä vaan sisäilman ollessa kuivimmillaan laitan joskus. 👍

      Poista
  5. Tässähän on mielenkiintoinen kattaus :) Aurinkosuojat ovat tärkeitä, mutta niiden koostumuksessa on usein toivomisen varaa. Silloin kun löytää sen täydellisen niin ei kannatakaan irti päästää :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olis kiva,, jos johonkin edulliseen saataisiin samanlainen koostumus kuin tossa Sensaissa. Mut taitaa olla haave vaan. 😆 Luksusta käyttää aurinkosuojaa, jota en arvaisi aurinkosuojaksi jos en tietäisi.

      Poista
    2. Oletko kokeillut La Roche-Posayn UVmune 400 Invisible Fluidia aurinkosuojaksi? Sitä voisi kyllä ihan luulla primeriksi, meikki pysyy hyvin päällä: https://dzinninajatuksia.blogspot.com/2022/05/2-x-kosmetiikkaa-talvenkalpealle-iholle.html

      Poista
    3. Mulle toi sellainen ok aurinkosuoja, käytän toisinaan, mut jostain syystä en oo siihen kovin ihastunut, vaikka moni tykkää tosi paljon. Tykkään enemmän Garnierin Sensitive Advanced Super UV Fluidista meikin alla kuin tosta. Mut eihän niissä kummassakaan ole tota Sensain voidemaista koostumusta vaan ovat ohuita litkuja. 😅 Hinta toki sitten aivan eri. 😆

      Poista
    4. No se on kyllä totta :) Mulla ei kyllä pysy meikki mitenkään minkään kovin voidemaisen tai rasvaisensorttisen tuotteen päällä, joten tuollainen lirumaisempi on parempi.

      Poista
  6. Sensai aurinkosuoja olis niin hyvän kuuloinen, hinta vähän jarruttaa..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No älä... Toivoisin, et se täytepakkaus olisi vielä edullisempi, niin se olisi hyvä porkkana, ostaa joskus uudestaan, jos on saanut sen ekan pullon ostettua. Mut lupaan kertoa täällä asap. jos löydän edullisemman vähänkään tota vastaavan. 😊

      Poista

The kindest word in all the world is the unkind word, unsaid. ~Author Unknown

Designed by FlexyCreatives