Parhaat aurinkosuojat

 *Sisältää mainoslinkkejä

Kahdeksan vuotta sitten kirjoitin blogissani näin:

"Tiedän, että on vähän noloa myöntää, mutta en inhoa mitään muuta niin paljon kuin aurinkosuojien kanssa läträilyä. Minulla on aina tunne, että ne hiostavat, tuntuvat vaatteita vasten inhottavilta ja tekevät olon nihkeäksi. Ihan kuin olisi jotain ylimääräistä, jota ei pitäisi olla."

Kahdeksassa vuodessa on tapahtunut paljon ja tultu pitkälle. Varsinkin aurinkosuojien koostumukset ovat parantuneet hurjasti, vaikka toki vieläkin markkinoilla on paljon voiteita, joiden koostumukset ovat jämähtäneet tuonne vuosien takaiseen. Oma asenteenikin on muuttunut. En enää inhoa aurinkosuojien kanssa läträilyä. Kun löytää hyvät tuotteet, ei niiden käyttö tunnu työltä vaan ne ovat sujahtaneet helpoksi osaksi ihonhoitorutiiniani. Lisäksi asenteeni aurinkoon on muuttunut. Vielä kahdeksan vuotta sitten parasta mitä tiesin, oli lomilla löhöillä aurinkovarjon alla lukien kirjaa. En ole enää vuosiin ottanut lainkaan aurinkoa, en varjossa, enkä auringossa. Koitan myös tietoisesti vältellä aurinkoa ja suojaan ihoni aina. Silti pidän auringosta, mikään ei tee minua iloisemmaksi kuin kevään ensimmäiset aurinkoiset päivät. Maaliskuu-huhtikuu on myös se aika vuodesta, kun kaivan esiin lisäsuojaksi *aurinkokapselit. Muutoksesta kertoo varmasti eniten se, että jos puhutaan yksittäisestä tuotekategoriasta, niin aurinkovoiteita minulla on varastossa eniten erilaisia. Tykkään käyttää kasvoille erillisiä tuotteita, varsinkin meikin alle laitettavalta aurinkosuojalta vaadin paljon. Käytössäni on kuitenkin myös pari tuotetta, joita käytän vartalolle, mutta pistän myös hyvillä mielin tarvittaessa kasvoille. Tykkään hifistellä tuotteiden koostumuksia. Aurinkosuojia loppuukin eniten, koska käytän niitä joka päivä ympäri vuoden. Käytän niin fysikaalisia-, laajakirjoisia- kuin kemiallisiakin aurinkovoiteita. Sillä paras aurinkosuoja on käytetty aurinkosuoja. 


SUOSIKIT KASVOILLE

*Sensai Essence Day Veil SPF30 (143,90 €) – On harvoja luksustuotteita, joita nykyään käytän. Jokainen käyttämäni pisara on tässä tuotteessa hintansa arvoinen. Olen monesti sanonut, että tämä on markkinoiden paras aurinkosuoja meikin alle. Joten jos lompakossa on ylimääräistä, tämän parempaa et löydä. Haluaisin käyttää voidetta joka päivä kasvoilla sen äärimmäisen helppouden vuoksi, mutta nuukana käytän vain päivinä, kun pistän meikkiä. Kyseessä on ihonhoitotuote, jossa on aurinkosuoja. Koostumuksesta ei voisi koskaan tietää, että tuote sisältää näinkin korkean spf:n. Valmistaja tituleeraa tämän seerumiksi, mutta itselleni koostumus on enemmän voidemainen. Emulsiomainen erittäin hoitavalta ja kosteuttavalta tuntuva kevyt voide levittyy iholle kauniisti ja imeytyy nopeasti. Jättää ihon miellyttävän pehmeäksi, joustavaksi ja kivan heleäksi. Tuotteessa on raikas kukkaisa tuoksu. Sopii kaikille ihotyypeille ja varsinkin ikääntyvälle iholle.

*Garnier Anti-Dark Spots & Anti-Pollution Super UV SPF50+ (11,95 €) – Edullisista aurinkovoiteista ehdoton suosikkini. Juoksevan ohut ja kevyt aurinkosuoja levittyy iholle nopeasti. Jättää puolimatan pinnan. Sopii loistavasti heille, jotka eivät halua kiiltävää pintaa. Voide toimii hyvin myös meikin alla. Tämä on arkipäivien luottotuoteeni.

*La Roche-Posay Anthelios UVMUNE Ultra Light SPF50+ (21,20 €) – Hikoilun kestävä, hajusteeton ja laajakirjoisen suojan sisältävä aurinkosuoja on koostumukseltaan lähes vesimäisen ohutta emulsiota. Levittyy hyvin, eikä jätä ihoa tahmeaksi. Iho jää kuitenkin levityksen jälkeen hivenen kiiltäväksi ainakin itselläni. Tämä on todella miellyttävä hajusteeton "arkisuoja" herkälle ja herkistyneelle iholla, joka taipuu niin meikin alle kuin yksinäänkin. Koostumukseltaan ja tuntumaltaan tämä ja Garnier ovat lähes identtiset. Molemmat firmathan omistaa L' Oreal, joten tämä ei ole mikään ihme. Ainoa ero on oikeastaan se, että ainakin omalla ihollani Garnier jää hivenen matemmaksi. 

*Dermalogica Invisible Physical Defense SPF30 (41,70 €) – Fysikaalisista suojista tämä on paras hinta/laatusuhteeltaan. Sisältää läpikuultavaa sinkkioksidia, joka ei kuitenkaan sisällä nanoteknologiaa, jos joku kokee tämän itselleen tärkeäksi. Levittyy ja sulautuu ihoon tasaisesti, eikä jätä valkoista efektiä. Samalla voide rauhoittaa ihoa ja sen sisältämä antioksidanttinen vihreä tee suojaa ihoa ulkoisilta haittavaikutuksilta.

*Riemann P20 Sun Face Protection SPF 30 (20,50 €) – Valintani aurinkolomilla päiväkäyttöön, kun en meikkaa. Rakastuin aurinkosuojaan syyskyyn lomalla palavasti sen äärimmäisen helppouden vuoksi. Aurinkovoidetestit ovat osoittaneet tuotteen suojaavan ihoa jopa 10 tunnin ajan. Joten tätä aurinkovoidetta ei tarvitse lisätä päivän aikana. Lisäksi se pystyy pitämään saman suojakertoimen yllä 4 x 20 minuutin vedessä oleilun jälkeen. Olin noille lupauksille todella skeptinen, mutta Rodoksen reissulla jouduin liittymään fanien joukkoon. Laitoin lomalla aamulla voiteen kasvoille yhdeksän maissa ja lisäsin sen jälkeen kasvoille vielä *Jane Iredalen puuterisen mineraalisuojan SPF30 (60,95 €), koska tykkään sitoa mineraalisuojalla aurinkosuojan kasvoille, kun tiedän oleilevani paljon ulkona. Arvatkaapa mitä? En palanut. Yksitoista päivää ja tuntikausien kävelyjen jälkeen kasvoillani oli juuri ja juuri havaittavissa aivan pientä päivetystä, jota mikään ei aurinkosuoja ei tietenkään estä. Mutta olin hämmentynyt siitä, kuinka vähän olin edes päivettynyt. Yleensä olen päivettynyt lyhyemmilläkin lomilla enemmän suojista huolimatta. Koostumus on miellyttävä. Levittyy pehmeästi ja imeytyy nopeasti. Hajusteettomassa tuotteessa on hivenen lääkemäinen tuoksu, mutta se häviää nopeasti levityksen jälkeen. Tarvittaessa toimii myös meikin alla. 

SUOSIKIT VARTALOLLE  (KASVOILLE)

*Avène Sun Intense Protect SPF50+ (24,30 €)  – Suoja ei sisällä hajusteita, eikä se tuoksu mielestäni miltään. Väri on aavistuksen persikkainen. Iholle levitettynä se ei jätä valkoista efektiä, kuten kemialliset- tai laajakiroisetsuojat eivät yleensäkään tee. Voide levittyy iholle miellyttävästi. Tuntu iholla on miellyttävä ja kosteuttava. Imeytyy nopeasti. Ei tunnu rasvaiselta, mutta jättää ihon pinnan hivenen kiiltäväksi. Sopii hyvin herkimmällekin iholle. Aurinkovoide on lisäksi vedenkestävä, joka on vartalolle levitettävissä aurinkosuojissa aina plussaa. Sopii kasvoille ja meikin alle, eikä lähde rullautumaan. Hyvä hinta/laatusuhde.

*Sensai Silky Bronze Cellular Protective Cream for Body SPF50 (93,20 €) – Isolle pinta-alalle aurinkosuojaa levittäessä olen valmis maksamaan myös hyvästä ihotuntumasta. On ihanaa, kun vaatteet tai hiekka eivät tartu ihoon kiinni. Yksi kauhunhetkiäni oli aikoinaan, kun levitin kropalle fysikaalista suojaa joka oli niin tahmeaa, että rannalla ollessa jokainen hiekanjyvänen ja roska oli ihossa kiinni. Sensain kanssa olo ei ole "lähmäinen" vaan kevyt. Ihan kuin olisit levittänyt iholle vain tavallista hyvin kevyttä kosteuvoidetta. Olen levittänyt tuotetta huoletta myös kasvoille, koska miksipä ei. Vedenkestävä suoja on koostumukseltaan kevyttä ja imeytyy ihoon nopeasti. Aurinkosuojan lisäksi voiteen sisältö on mietitty myös ihonhoidolliselta kantilta. Se sisältää mm. niasiiniamidia, glyseriiniä ja hydrolysoitua silkkiä.

*Dermalogica Protection 50 Sport SPF50 (43 €) – Täysin fysikaalisista suojista Dermalogica vie ihotuntumassaan taas voiton muista. Voide kosteuttaa tehokkaasti ihoa ja se sopii hyvin ulkoiluun. Suoja on myös vedenkestävä 40 minuutin ajan, joten se kestää hikoilua. Koostumus on kevyttä, eikä jätä ihoa tahmeaksi. Sopii myös kasvoille ja meikin alle.


Käytätkö aurinkosuojaa ympäri vuoden? Suosikkeja?

Kuvat: Pexels

  1. Acon kasvoille tarkoitettu aurinkosuoja on käytössä lähes läpi vuoden, se on iki suosikkini. Muutenkin olen tykästynyt Acon aurinkosuojiin, koska eivät ole aiheuttaneet mitään iho-oireita, niin kuin jotkut muut suojat.
    Mukavaa loppuviikkoa sinulle Jonna <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Silmien kirvely on mulle yksi pahimmista oireista, mitä jotkut varsinkin kemialliset suojat aiheuttaa. Ei kiva tunne, kun kirvelee ja silmät valuu vettä.

      Kivaa viikon jatkoa Outi. ❤️

      Poista
  2. Mun suosikki on Elizabeth Arden Anti-aging city smart. Parina kesänä käytin seerumin päällä, kunnes luin, että laitetaan päivävoiteen päälle!! :) https://www.sokos.fi/tuote/100275949/elizabeth-arden-anti-aging-city-smart-40-ml-100275949?gclid=CjwKCAjw_MqgBhAGEiwAnYOAevuQNg1tsX3PCMtGu1P1f1RPmlNrc789FMFVvg3m_CogKbW_4qg-ixoC-acQAvD_BwE&slug=100275949

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se on kans hyvä. Mulla on itseasiassa sitä korjattuna tuubi peilikaapissa. Käytän paljon töissä minaraalipuuterin alla. 😍

      Poista
  3. Mulla on selvästi vielä haussa se "the aurinkosuoja", sillä olen lähinnä kokeillut erilaisia mutta kasvoille ei ole oikeastaan muuta kuin tuo Outinkin mainitseva Aco, johon olen palannut. Täytyykin tutustua näihin sun suosituksiin, sillä kohta on jo niiden aika.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Suosittelen ehdottomasti kokeilemaan. Mä olen acoa tuubin käyttänyt, se on ihan kiva, mut ei mulle mikään sellainen tajunnanräjättävä tuote. 😅 Mut nää on paljon makuasioita. 😃

      Poista
  4. Pakko myöntää, etten käytä aurinkosuojaa vuoden ympäri, vaikka pitäisi.. Mutta pitkälle olen itsekin tullut niiltä ajoilta, kun vähintään parvekkeella piti aina aurinkoisina kesäpäivinä makoilla aurinkoa ottaen iho vielä öljyttynä, jotta varmasti saisi edes hieman väriä pintaan, vaikkei ulos rannalle ehtisikään lähteä aurinkoa ottamaan. En siis missään tapauksessa enää aurinkoa ota ja pyrin muutenkin valitsemaan aina ne varjoisat paikat, mikäli mahdollista.

    Tässä oli mielettömän hyviä tuotevinkkejä! Mä oon tykännyt k-kosmetiikan aurinkosuojista ja toi Jane Iredalen puuterinen suoja on myös ihan loistava. Täytyy katsoa mitä tälle kesälle keksin ja pidän ehdottomasti tän sun postauksen mielessä, kun aurinkosuojia lähden ostamaan :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mähän en ennen myöskään käyttänyt. Mutta se otsan pigmenttiläiskä muutamia vuosia sitten oli herätys. Se on pysynyt sen jälkeen poissa, kun lisäsin aurinkosuojan joka päivä käytettäväksi. Kaduttaa nyt, etten alkanut tehdä tota jo ennen sen läiskän ilmestymistä nuorempana. Nythän se uusii helpommin, vaikka olen tarkka. 🙄

      Poista

The kindest word in all the world is the unkind word, unsaid. ~Author Unknown

Designed by FlexyCreatives