BM CosmeCeuticals hajusteetonta, väriaineetonta ja tehokasta ihonhoitoa


Kesä oli kosmetiikan saralta poikkeuksellisen rento. Yleensä myös kesäaikaan on ollut joitain uusia lanseerauksia, mutta tänä kesänä oli hyvinkin hiljaista siltä saralta. Mikä oli toisaalta ihanaa, ei tullut sellaista uutuustulvaähkyä uusista kosmetiikkatuotteista lehdistötiedotteiden muodossa sähköpostilaatikkoon. 

Niinpä minulla olikin hyvää aikaa koko kesä testailla itselleni uusia ihonhoitobrändejä sekä välillä käyttää niitä vanhoja hyviksi haivaittuja suosikkejakin. Tykkään testata ihonhoitotuotteita aina useitakin viikkoja ja välillä talvisaikaan se voi olla hieman hankalaa, kun uusia tuotteita tulee samanaikaisesti niin paljon markkinoille. Kesällä testaamistani tuotteista pari brändiä nousi ylitse muiden, siitä toisesta kuulette myöhemmin lisää, mutta tänään paneudutaan Mediwellin maahantuomaan BM CosmeCeuticals*-tuotesarjaan, jota on itseasiassa tuotu Suomeen jo 90-luvulta, mutta jotenkin nämä olivat päässeet livahtamaan itseltäni täysin ohi, kunnes eräs päivä sähköpostiini tuli viestiä maahantuojalta ja he olivat kiinnostuneita kuulemaan, mitä mieltä olisin heidän maahantuomistaan tuotteista. Kävin tietenkin heti kurkkaamassa heidän verkkosivuillaan, mistä on kyse niin kuin minulla on aina tapana tehdä ja kiinnostuin. 

Sain testattavaksi sarjan A-vitamiinivoiteen, yövoiteen ja tehoseerumin. Välittömästi heti ensimmäisestä kerrasta alkaen minulle tuli tuotteista vahvasti mieleen yksi ihonhoitosuosikeistani nimittäin Bakel. Erotuksena vain se, että nämä tuotteet ovat huimasti edullisempia. 


BM-sarja on lääketehtaan kehittämä, sarjan kaikki voiteet A-vitamiinivoidetta lukuunottamatta ovat sukralfaattipohjaisia ja suunniteltu erityisesti herkälle iholle. Sukralfaattihan on aine, jota on käytetty mm. mahahaavan hoidossa, jonka vuoksi tutkijoita alkoi kiinnostamaan sen käyttö myös iholla ulkoisesti. Sen sanotaankin vaikuttavan sisältä ulospäin ihoon, eikä ulkoa sisälle niin kuin ihonhoitotuotteet yleensä. Sarjan tuotteita suositellaan varsinkin ikääntyvälle iholle tai arpien hoitoon, mutta sarjasta löytyy tuotteita myös epäpuhtaalle iholle. Tuotteet ovat hajusteettomia ja väriaineettomia, joten ne sopivat hyvin myös tuoksuyliherkille. Tuotteiden ulkonäkö on hyvin pelkistetty ja yksinkertainen, joka mielestäni luo mielikuvaa tehokkuudesta.


OptiRetin A-vitamiinivoide 45,90€ – Voiteen luvataan olevan A-vitamiinivoide, jolla ei ole niitä tyypillisiä A-vitamiinivoiteiden sivuvaikutuksia ja sen vuoksi valmistusmenetelmäkin on patentoitu. Tästä on valmistajan sivuilla pitkät pätkät, miten voide on tehty, jotta ne A-vitamiinivoiteiden haittavaikutukset on poistettu (esim. itselläni ihon hilseily), mutta en kirjoita siitä tänne, koska olen pitänyt kiinni siitä, että kirjoitan täällä tuotteista vain niitä asioita, joita itsekin ihonhoidosta ymmärrän. Käytössä voiteen haittavaikuttamattomuus oli kuitenkin hyvin helppo todeta.

 Voiteen käyttö suositellaan aloittamaan niin, että kahden ensimmäisen viikon aikana sitä tulisi käyttää vain joka toinen yö/aamu, jotta iho tottuisi siihen. Ihollani on kuitenkin A-vitamiinivoiteista aika paljon kokemuksia, joten itse "uskalsin" alkaa käyttämään voidetta heti joka ilta. Eikä se kuivattanut missään vaiheessa ihoani, päinvastoin koko käytön ajan iho oli jotenkin ihastuttavan sileä, pehmeä ja epäpuhtauksiakin tuntui ilmaantuvan normaalia vähemmän siihen tiettyyn aikaan kuukaudesta. Voidetta voi käyttää myös meikin alla, mutta itse suosittelisin silti iltakäyttöä, tämä voiteen koostumuksen vuoksi. Se on aika jännä. Tuotetta kannattaa ensinnäkin ottaa todella pieni määrä. Voiteen koostumus on melko ohuehkoa, se jää pienestä määrästä huolimatta ensin pyörimään hetkeksi valkoisena kasvoille, mutta kun vaan sinnikkäästi jatkaa levittämistä sormin pyöritellen, se yhtäkkiä imeytyykin ihoon ja jättää pinnan sellaiseksi puolihimmeäksi, ei rasvaisen tai kiiltävän näköiseksi. Voidehan on hajustamaton, mutta tässä on pieni sellainen hieman lääkemäinen tuoksu, joka tosin ei jää iholle leijumaan. A-vitamiinivoiteita käyttäessä varsinkin kesällä kannattaa päivisin muistaa aurinkosuoja. Koin, että voide oli tehokas, mutta silti hellävarainen. Pidin tästä enemmän yö kuin päiväkäytössä. Tulen varmasti ostamaan tuotetta lisää!

Ainesosat: Aqua, Glycerin, Squalane, Glyceryl Stearate, PEG-100 Stearate, Persea Gratissima, Ethylhexyl Methoxycinnamate, Diethylhexyl Succinate, Cetearyl Alcohol, Lanolin, Behenyl Alcohol, Sodium Lactate, PEG-20 Stearate, Stearic Acid, Phenoxyethanol, Methylparaben, Ethylparaben, Propylparaben, Retinyl Palmitate, Retinyl Acetate, Tocopheryl Acetate, Parfum, Tetrasodium EDTA, Tocopherol.


Yövoide 37,90€ – Oli näistä kolmesta se tuote, joka ei herättänyt itsessäni mitään suuren suuria tunteita, vaikka se onkin pakattu täyteen hyviä ainesosia ja oli ihan toimiva tuote. Ehkä tässä ei vaan ollut sitä wow-elämystä itselle, joskus nämä ovat tähtien asennoista kiinni jne. ^_^ Suurimpana vaikuttavana aineena on tietenkin sukralfaatti, mutta sen lisäksi voide sisältää kosteuttavaa hyaluronihappoa, rooboista, E-vitamiinia ja ihoa ravitsevaa sheavoita. A-vitamiinivoiteesta poiketen yövoide levittyy kasvoille helposti ja kevyesti sekä imeytyy heti. Jättää heti sellaisen miellyttävän tuntuisen kosteutetun pinnan iholle. 

Ainesosat: Aqua, Glycerin, Cetearyl Alcohol, Coco-Caprylate/Caprate, Aluminium Sucrose Octasulfate, Butyrospermum Parkii Butter, Cetyl Palmitate, Diethylhexyl Carbonate, Glyceryl Stearate, Isopropyl Myristate, Cetearyl Glucoside, Maltodextrin, Sodium Hyaluronate, Phenoxyethanol, Ammonium Acryloyldimethyltaurate/VP Copolymer, Caprylyl Glycol, Ethylhexylglycerin, Sodium Gluconate, Aspalathus Linearis Leaf Extract, Sodium Hydroxide.

Gel 28 -tehoseerumi 37,90€ – Tehoseerumi oli se tuote, josta minulle tuli heti mieleen Bakelin ohuet geelimäiset seerumit, joita rakastan niin kuin tiedätte. Joten tähänkin oli helppo ihastua. Seerumi sisältää vain viittä ainesosaa ja usein näissä ihonhoitojutuissa "less is more", jos haluaa tehojen näkyvän iholla. Seerumi lupaa kiinteyttää, kosteuttaa ja uudistaa ihoa, se myös normalisoi talineritystä, joten se soveltuu myös epäpuhtaalle iholle. Ohutta läpinäkyvää ja täysin tuoksutonta geeliseerumia suositellaan käytettäväksi aamuin ja illoin, mutta itse ihastuin tähän iltakäytössä ja myös aamulla silloin, kun en meikannut. Tämä siksi, että olen niin jumittunut käyttämään samoja tuotteita nyt kesäaikana meikin alla. Yksi painallus riittää kasvojen iholle, mutta jos laitat kaulan alueen niin kuin minä, niin tarvitsin kaksi painallusta. Ohjeissa suositellaan, että seerumin pitäisi antaa imeytyä muutama minuutti ennen voiteen levitystä, mutta en itse kyllä kokenut tätä tarpeelliseksi, sillä tämä upposi samantien pintakuivaan ihooni ja ihon pinta oli heti valmis voiteelle. Luulen, että rasvoittuvalla iholla seerumi voi toimia eri tavalla, mutta pintakuivaiho ei kyllä odotteluja tarvitse. Seerumin käytön aikana ihollani ei esiintynyt lainkaan pintakuivuutta, jonka luen tämän ja OptiRetinin yhteisvaikutuksen ansioksi. Olen sen verran koukuttunut tähän comboon, että molemmat tuoteet ovat vielä tälläkin hetkellä käytössä ja seerumi on itse asiassa kohta jo loppumaisillaan, mutta aion todellakin ostaa sitä talveksi lisää ja vielä testata, ajaisiko se myös talvella pintakuivuuden kokonaan pois iholtani. 

Ainesosat: Aqua, Pentylene Glycol, Sodium Sucrose Octasulfate, Hydroxyethylcellulose, Sodium Hydroxide.



BM CosmeCeuticals tuotteita myyvät Sokos, Stockmann, Emotion ja hyvin varustellut nettikaupat.

Onko BM tuttu? Mitä ajattelette tällaisesta hyvin yksinkertaisesta ihonhoidosta?

*Tuotteet PR-näytteitä, saatu blogin kautta.





  1. Tästä sarjasta kerronkin ystävälleni, joka on hajusteille yliherkkä.
    Kivaa tiistaita ❤️

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihana juttu! Yleensä hajusteettomat tuotteet jättävät jotenkin valjun kuvan, mutta nämä ovat tehokkaita, joten tuoksuttomuus ei tällaisessa tuotteessa haittaa tällaista joka yleensä nauttii tuotteiden tuoksumaailmastakin. :)

      Aurinkoista tiistaita Outi! <3

      Poista
  2. Olipa mielenkiintoista lukea kokemuksia ja että tykkäsit kovasti. Pian nämä testiin itsekin, mutta tosiaan haluan odotella enemmän syksyyn, ettei tarvitse aurinkovoiteiden kanssa alkaa enää puleeraamaan.

    Vahva fiilis noista, että tuo seerumi tulee kolahtamaan ainakin. :)

    Ihanaa päivää Jonna <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jännä kuulla sun mielipide näistä, äläkä suotta säikähdä sen A-vitamiinivoiteen levittyvyyttä, kyllä se sinne ihoon lopulta uppoaa. :D Seerumista tykkäät varmasti, lupaan. :)

      Aurinkoista tiistaita Tiia! <3

      Poista
  3. Minäkin tykkään hajusteettomuudesta! Ihanaa aurinkopäivää sinne! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä rakastan tuoksuja ja siksi osaan sitten arvostaa, jos muut tuotteet mitä iholleni laitan ei tuoksuisi, koska haluan, että tuoksu tulee esiin. Varsinkin nenän alla voimakkaat tuoksut eivät ole kovin kivoja koko päivää... Aurinkoista päivää Katja! <3

      Poista
  4. OptiRetin A-vitamiinivoide taisi olla jokin aika sitten Emotionissa tarjouksessa, mikäli muistan oikein. Se vaikuttaa kiinnostavalta tuotteelta, mutta mietin vaan sen tehoa, kun vaikuttavat aineet näyttäisivät olevan incissä aika loppupäässä. Tällainen maallikon havainto vaan;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä suosittelen tota A-vitamiinivoidetta kaikille, joille yleensä ei välttämättä A-vitamiinivoiteet sovi, jos on tottunut käyttämään tosi "raffia" tavaraa toi voi tuntua miedolta. Mutta itsellä se pitää ihon todella sileänä ja heleänä ilman sitä kuivattavuutta mikä mulla on melkein jokaisen A-vitamiinituotteen kohdalla ongelmana lukuunottamatta Verso Skincaren tuotteita. Joten oli tosi kiva löytää uusi toimiva tuote sille saralle. :)

      Poista
  5. Mä olen näitä aina silloin tällöin silmäillyt kaupassa, mutta jostain syystä sarja on jäänyt vähän paitsioon. Mutta aion jossain vaiheessa kyllä hankkia tuon A-vitamiinivoiteen sekä seerumin, sen verran kiinnostuin ^_^ Ehkä enemmän syksyllä, täytyy varmaan vähän odotella muutamien purkkien loppumista :D :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Suosittelen molempia lämpimästi! Toi A-vitamiinivoide on ihana, koska se ei kuivata ihoa vaan pitää sen jotenkin balanssissa, vaikea selittää. :) Ja no seerumista tykkäät varmasti, koska meillä on näissä aika samat mieltymykset. :p

      Poista
  6. Voi, kiitos hajusteettomista vinkeistä!

    VastaaPoista
  7. Tuo A-vitamiini kävi kyllä kiinnostamaan täälläki ♡_♡

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se on loistava, koska on tarpeeksi hellävarainen. :)

      Poista

The kindest word in all the world is the unkind word, unsaid. ~Author Unknown

Designed by FlexyCreatives