Last Day of Summer


Monet ovat varmaan viettäneet ja viettävät viikonloppunsa vilkkaassa Helsingissä, jossa on käynnissä Tubecon ja Flow -festivaali. Mieheni on viikonlopun töissä, joten minulla on ollut aikaa itselleni. Eilen oli päivä, että aamupäivällä ulkona kotinurkilla kävellessäni ja paikkoja kuvaillessani tiesin, että siinä oli tämän kesän viimeinen kesäpäivä. Kyllä, varmasti vielä tulee lämpimiäkin päiviä, mutta sellaista päivää kuin eilen oli tuskin enää tulee.

Olen viimeksi haistanut kesän viimeisen päivän näin voimakkaasti kuin eilen lapsuudessani. Eilisessä oli jotenkin ääretöntä kauneutta, jonka mukana sydänalassa kävellessä tuttuja polkuja vallitsi haikeus siitä, että kesä on ohi. Luonto tuoksui lämpimältä loppukesän päivältä, hieman kostealta ja runsaalta. Vaikka oli lauantai, oli äärettömän hiljaista. Jopa heinäsirkkojen siritys ei ollut sellaista korkeaa kuin keskikesällä vaan hennon matalampaa ja vaiempaa, selvästi mollivoittoisen kaunista. Puolen tunnin aikana ainoastaan kaksi koiranulkoiluttajaa käveli vastaan. Kävellessäni vedin keuhkoihini jokaisen henkäyksen ajatuksella ja melkein kyynel silmissä katselin miten kaunista kaikki oli. Yritin seurata pellolla hennosti räpytteleviä kaaliperhosia, että saisin tallennettua ne kameraani, onnistumatta. En ole koko kesänä nähnyt niin paljon perhosia kuin eilen. En tiedä miksi, mutta jotenkin kaikki tuoksut ja kostea lämpö joka viipyili ainoastaan kevyen hellemekon peittämällä ihollani, vei minut täydellisesti lapsuuden viimeisiin kesäpäiviin, ihan kuin kolmeakymmentä vuotta ei olisi ollut välissä ollenkaan. Sisälläni oli kuitenkin koko ajan toivo siitä, että onneksi saan kokea tämän ensi vuonna uudestaan. Parhaita asioita maailmassa!Miten vietitte viimeistä kesäpäivää?


 1. Ajattelen juuri samalla tavalla: tässä se kesä nyt oli. Ja kun tiesi, että hirveä ukkonen on tulossa, niin sekin antoi oman sävynsä koko päivään. Mitähän tästä seuraa?
  Vietimme ukkelin kanssa melkein koko eilispäivän pihalla viinimarjapuskissa. Tuloksekas päivä:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itse muistan kans lapsuudessa, että usein just sinä kesän viimeisenä päivänä tuli oltua kotipihan marjapuskien kimpussa. :D Mitenhän osuukin aina siihen?

   Poista
 2. Mä vietin perjantain lähes puolet päivästä ulkona kävellen, ja liikutuksen kyyneleet kirposivat silmäkulmiin nähdessäni jonkun hötökasvin hötöjen leijuvan ilmassa, auringonpaahteessa. Hetki oli niin kaunis! Eilen taas käytiin miehen kanssa keskustassa pörräämässä, leffassa ja syömässä. Oli huippu viikonloppu, ilmassa tosiaankin tiettyä kesästä luopumisen haikeutta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jotenkin koko viikonloppua hyvin kuvaa toi kesästä luopimisen haikeus, se oli oikein kirjoitettu just tähän viikonloppuun. Onneksi ja toivottavasti ensi kesänä uudestaan! :)

   Poista
 3. Mä vielä odotan josko tulisi edes se yksi hellepäivä tälle kesälle. Täällä ainakin oli eilinen päivä niin harmaa ja syksyinen, että siitä oli kesä kaukana.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täällä oli ihan täysi kesä puoli seitsemään asti illalla, jonka jälkeen sitten mörähteli pari tuntia kunnolla. :)

   Poista
 4. Ihania kesäkuvia,niin kauniita😍 Onni on monta vuoden aikaa...sitä kun välillä miettii että osaisiko esim. Kesästä edes nauttia jos se olisi joka päivä...saattaisi olla aika kyllästynyt:) Mutta onhan kesä vaan upea vuodenaika! Eilinen päivä sujahti työn touhussa.. Melkoinen myräkkä oli täällä meidän suunnilla,onneksi pahemmilta vahingoilta vältyttiin😊Leppoisaa elokuuta🌸

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! <3

   Itsehän tykkään talvesta melkein yhtä paljon kuin kesästä, mutta viimeiset kaksi vuottaa täällä etelessä on musta ollut kaksi vuodenaikaa jotka huomaa kevät ja syksy. :D Kesällä lämpötilat ovat suurimmaksi osaksi samassa kuin noina kahtena muunakin vuodenaikana, talvea sellaisena kuin itse sen koen ei ole näkynyt lainkaan, pimeää ja loskaa vaan. :( Sama, täällä ei myöskään isompia vahinkoja, johtuu siitä, että tänne Salpausselän takia harvoin pääsee myrskyt päällä nousemaan, ollaan asuttu tässä nyt kohta 9 vuotta, ainoastaan ensimmäisen kesänä 2009 tuli myrsky päälle niin, että naapurin pihalta kaatui puukin. Muuten aina kiertävät ja jytisee vain tuolla kaupungin reunoilla.

   Poista
 5. Minä en vielä suostu luopumaan kesästä. Minusta kesä on ohi vasta kun kalenterissa kääntyy syyskuu. Eilistä vietettiin ihan kotosalla, nautittiin toistemme seurasta ja sytyteltiin kynttilöitä kun myrskysi niin kovin.
  Ihanaa sunnuntaita!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä niin, itse ajattelen, että voi vielä pari lämmintä päivää tulla, mutta ei sellaista kuin eilinen. :) Oikein ihanaa sunnuntaita Outi! <3

   Poista
 6. Eilen juuri miehelle sanoin, että on selkeästi syksyä jo ilmassa - eli samoihin aikoihin ajoitettiin kesän muuttuminen syksyksi :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla ei ole ihme kyllä syksy olo kuitenkaan vielä, kait käyn tän elokuun lopun jonkun haikean kesästä luopumisen vaiheen. :D

   Poista

The kindest word in all the world is the unkind word, unsaid. ~Author Unknown

Designed by FlexyCreatives