TOP5 Parhaat kuorinnat


Olen jo pitkään ollut aikeissa tehdä postausta parhaista kuorinnoista, mutta aina kun olen meinannut alkaa postausta tekemään, olen huomannut jonkun suosikkini puuttuvan varastostani. Nyt oli kuitenkin vihdoin niin onnellinen tilanne, että kaikki löytyivät kaapista samaan aikaan ja pääsin postauksen toteuttamaan. Toki olisin voinut ottaa netistä tuotekuvan puuttuvista, mutta se ei olisi ollut oikein blogini juttu. 

Makuni kuorintojen suhteen on muuttunut melkoisen radikaalisti vuosien aikana. Vielä kymmenen vuotta sitten tykkäsin mitä rouheampi kuorinta sen parempi, oikein nautiskelin jynssäillä kasvojeni ihoa rouheilla koostumuksilla. Reilut viitisen vuotta sitten ihoni kuitenkin alkoi muuttumaan radikaalisti ja huomasin sen ärsyyntyvän todella helposti rouheimmista mekaanisista kuorinnoista, meni kuitenkin aikansa ennen kuin löysin itseäni miellyttäviä entsyymi- ja happokuorintoja ja pari viimeistä vuotta etsinnässä oli hyvä mekaanisesti kuoriva tuote, joka ei kuitenkaan ärsyttäisi herkkää hipiääni. Huomasin nimittäin, että ihoni kaipaa kuitenkin silloin tällöin myös mekaanista kuorintaa. Nykyään kuorin ihoni mekaanisesti n. yhden kerran kuukaudessa tai hieman harvemmin, muuten käytän muunlaisia kuorintoja. Kaikki tässä postauksessa olevat kuorinnat ovat siitä loistavia, että voin suositella niitä kaikille ihotyypeille, vaikka omani edustaakin herkähköä pintakuivaa sekaihoa. Ainoastaan postauksen ainoa mekaaninen kuorinta on sellainen, jota suosittelen todella herkkäihoista kokeilemaan ennen ostopäätöstä. 

Tuotteista Elizabeth Arden ja Matis PR-näytteitä, saatu blogin kautta, muut omia.


Bakel Pure Peel 78,50€ – Pitkäaikainen suosikkini. En vaan voisi enää olla ilman tätä. Pakko tunnustaa, että itselläni on aina purkki jemmassa. Pure Peelhän on samalla sekä kuorinta että naamio. Tehokkaasti kuoriva geelinaamio suorittaa kuorinnan mm. salisyyli- ja sitruunahapon voimin. Tuoksuttoman geelinaamion annetaan vaikuttaa puhtaalla kuivalla iholle viisi minuuttia, jonka jälkeen se huuhdellaan lämpimällä vedellä pois. Muutaman ensimmäisen kerran aikoinaan levittäessäni tuotetta kasvoille se "kirveli" muutaman sekunnin, mutta se on ihan normaalia. Reilun kolmen vuoden käytön jälkeen (en tiedä onko ihoni tottunut happoihin), tuote ei tunnu iholla miltään. Iho on heti käytön jälkeen sileä, pehmeä ja heleä. Sopii vegaaneille. 

Elizabeth Arden Pro Hydration Peel Pads 59€ – Kaikki nämä kuorinnat mitä postauksessa on, ovat todella tehokkaita, mutta sanoisin, että nämä kuorintalaput ovat kuitenkin joukon tehokkaimmat, jopa niin, että itse en "uskalla" käyttää näitä kuin yhtenä päivänä viikossa parin viikon välein tai maximissaan kerran viikossa, vaikka suositus on käyttää näitä 2-4 kertaan viikossa. Muuten ihoni alkaa kuivua liiaksi. Onneksi laput ovat pakattuina todella ilmatiiviiseen purkkiin, joten harvemmallakin käytöllä ne pysyvät hyvänä pitkään. Myös nämä kuorivat happoja apuna käyttäen, lappuihin on imeytetty mm. maito-, glykoli- ja mantelihappoa. Käytän iltaisin puhtaalla iholla, jonka jälkeen en huuhtele kasvoja vaan lisään hoitotuotteet päälle. Auttavat nopeasti heleyttämään, kun iho näyttää tukkoiselta ja elottamalta.

Matis Face Renew 100 Mikrokuorinta 55,40€ – Hymistelin tyytyväisenä, kun tämä lähettiin minulle aikoinaan testattavaksi, sillä tiesin heti ensimmäisen käyttökerran jälkeen löytäneeni vihdoin mekaanisen todella tehokkaan kuorinnan, joka ei kuitenkaan ärsytä ihoa. Tuotteen vaikutus perustuu hankaaviin erittäin hienoihin korundista valmistettuihin mikrorakeisiin. Korundihan tunnetaan kovimpana luonnonmineraalina timantin jälkeen. Mukana on myös AHA-happoja. Helpoiten tämän jälkeistä kuorintafiilistä voisi kuvata se, että iho tuntuu siltä kuin olisit käsitellyt sen varovasti todella hienolla hiekkapaperilla. Tämän jälkeensä jättämään erittäin sileän ihon tunteeseen on todella helppo jäädä koukkuun, mutta tuotetta suositellaan käytettäväksi vain kerran viikossa, koska liika käyttö tehokkaalla tuotteella voi ärsyttää ihoa. Käytän tätä vain kerran kuukaudessa ja se riittää pitämään ihosta epäpuhtaudet loitolla. Yleensä tämän käytön jälkeen hemmottelen ihoani sheet maskilla. 

Supermood Youth Glow Luxury Peel 39€ – Minuutissa heleä iho? Kyllä kiitos. Luxury Peel levitetään puhtaille kasvoille ja ainakin ensimmäisellä kerralla ei kannata minuuttia kauempaa pitää tuotetta kasvoilla. Ohuen geelimäisessä kuorinnassa tehoaineena on käytetty hedelmähappoja. Käytön jälkeen iho voi hetken aikaa punoittaa, mutta se häviää vähitellen. Laitan yleensä käytön jälkeen kasvoille vielä jonkun tehokkaasti kosteuttavan voidemaisen naamion, jonka vaikutusaikana mahdollinen punoitus on aina laskenut. Tosin tähänkin ihoni on jo useiden tuubien käyttämisen jälkeen tottunut niin, että nykyään pidän kuorintaa usein viisikin minuuttia kasvoilla, eivätkä ne edes punoita. Iho on kuorinnan jälkeen super sileä ja heleä. Sopii vegaaneille.

V 10 Plus Water Base Peeling alk. 35,50€ – V 10 Plussan kuorinta on näistä viidestä se, joka sopii aivan varmasti jopa kaikista herkimmälle iholle. Kirkas ja rakeeton kuorintageeli poistaa iholta kuolleen ihosolukon ja epäpuhtaudet erittäin hellävaraisesti. Geeliä hierotaan puhtaalle ja kuivalle iholle, annetaan vaikuttaa viisi sekunttia, jonka jälkeen ihoa hierotaan kevyesti sormenpäillä pyöritellen. Huuhdellaan lämpimällä vedellä pois. Iho näyttää heti käytön jälkeen kirkkaammalta ja tuntuu puhtaammalta, mikä on jotenkin uskomaton suoritus tuotteelta, joka ei hankaa ihoa mitenkään.  Tämä on luottotuotteeni kuorimiseen silloin, jos iho tuntuu jotenkin ärsyyntyneeltä, tähän voi aina luottaa, ettei ärsytä sitä ainakaan enempää. Käytän kuorintaa myös silloin, jos haluan jostain syystä aamulla heleämmän pohjan meikille. Kaikkia muita kuorintoja käytän iltaisin, mutta tämä sopii hellävaraisena pikakaunistajana myös aamuun. 


Ostopaikat: (klikkaa nimiä, eivät mainoslinkkejä!)

Löytyikö joukosta tuttuja tuotteita? Mikä on suosikkikuorintanne?

*Elizabeth Arden ja Matis PR-näytteitä, saatu blogin kautta, muut omia. 1. Tuo V 10 Plussan kuorinta on hyvä, muita en olekaan testannut. Rrrrrrakastan nykyään noita kuorintalappuja, tällä kertaa kierroksessa on Pixin Glow Peel Padsit, jotka vaikuttavat noin kuukauden käytön jälkeen tosi hyviltä vilkastuttamaan laiskistuneen pintakuivan ihon toimintaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on hyvä, sillä saa oikein sellaisen puhtaan nahkean ihon ilman kuivattavuutta, hellävaraisesti. :) Sama, aika hurahtanut noihin kuorintalappuihin, ihan loistavia pintakuivalla iholla. ^_^

   Poista
 2. Olen aika laiska kuorimaan kasvojani. Teen sen jos-ja-kun muistan, max. kerran viikossa, jos hyvin käy. Minulla ei siis ole oikein suosikkikuorintoja, eikä oikein mielipidettäkään asiasta;) . Nyt olen käyttänyt jotain Essen näytekokoista rakeetonta kuorintaa, ja Mary Cohrin vuoro on sen jälkeen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh, mulla on senkin edestä mielipiteitä, pintakuiva iho on tosi kinkkinen, jos se on vielä herkkä ja sellainen, että ottaa mekaanisesta hankauksesta nokkiinsa on aika tarkkaa, millä sitä kuorii. :D Omassa ihossa myös näkyy helposti kuorimattomuus epäpuhtauksia, mutta sitten taas liiallinen rasittaa ihoa. Aika taiteilua ja parhaan rytmin iholleni ole löytänyt kokeilemalla vaikka mitä. Esseltä oma lempparini on suklaakuorinta, se on vaan ihana! <3

   Poista
 3. Munkin pitää saada noita kuorintalappuja.
  Saako niitä ihan normi kaupasta?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Elizabeth Ardenin Pro -sarjan tuotteita saa tilattua eleven.fi -verkkokaupasta, niitä on olemassa erilaisille ihotyypeille. Mutta esim. philosophylta löytyy myös kuorintalappua ja niitä myy sitten Stockmann, Sokos ja Emotionit, jos ei halua tilauspuuhiin alkaa. Mutta tosiaan lähin paikka mistä noita PRO-tuotteita saa on elevenin verkkokauppa. :)

   Poista
 4. Mielenkiintoisia! Mä tykkään hedelmähappo kuorinnoista sekä niistä rouheammista vähän harvemmin käytettynä. Kuorin ihoni kaksi kertaa viikossa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Happoihin perustuvat kuorinnat ovat kyllä todella tahokkaita, mutta jotenkin selvästi iho vaatii toisinaan sitä mekaanistakin kuorintaa, ilmeisesti se on ainoa, jolla saa sitten lopulta rouhittua sen kuolleen ihosolukon kunnolla irti.

   Poista
 5. Tästä tulikin mieleen, ettei mulla ole rakeetonta kuorintaa. Pitäisi hommata joku testiin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suosittelen, ne on jotenkin eri tavalla tehokkaita kuin mekaaniset, mutta silti mekaanista tarvitaan aina joskus vaikka rakeettomia entsyymi- ja happokuorintoja käyttäisikin. :)

   Poista
 6. Supermood kuulostaa kivalta, vähän kuin Juice Beautyn Full Strenght, joka saa naaman kyllä punoittamaan mutta myös kirkkaammaksi. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juice Beautya on monta kertaa pitänyt kokeilla, mutta just se naaman punoitus pelottaa, toisaalta luulen, että oma iho on niin tottunut happoihin, että eiköhän se siihen vähitellen tottuisi ja punoitus olisi aina vain lievempää. :D

   Poista
 7. Ei löytynyt yhtään tuttua, joten tätä oli kiva lukea, erityisesti, kun kaipaan aina hellävaraisia kuorinta. Hirmuisesti olen tykännyt Guinotin kuorivasta naamiosta tai mitenhän se nimi meni, koska ei ole juuri niitä rakeita, jotka ei couperosa iholla toimi. Näistä eniten kiinnostaisi V10, jossa on sellainen minua miellyttävä koostumus.

  Ihanaa iltaa Jonna <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se Guinot on tosi hyvä ja käytän sitä vieläkin toisinaan. :)

   Aurinkoista päivää Tiia. <3

   Poista
 8. v10 on ihana <3, mutta nyt kyllä alkoi kiinnostamaan myös Supermood Youth Glow Luxury Peel.
  Mukavaa torstaita Jonna!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on loistava. Supermood on kyllä huippu, jos haluaa jotain tosi tehokasta. :)

   Mukavaa viikonlopun odotusta Outi! <3

   Poista
 9. Olipa kiva lukea semmosista kuorinnoista joita en oo itte käyttänyt. Mulla on aika samanlainen iho kun sulla, tosin se mistä iho "ottaa nokkiinsa" vaihtelee. Ja se on jännä miten semmosta ärhäkkää kuorinnan jälkeistä punotusta vähän pelkää mutta toisaalta jos iho ei reagoi mitenkään niin tulee sellanen olo ettei tuote tehnyt yhtään mitään:). Mulla on käytössä tällä hetkellä Pixin kasvovesi jossa on ihoa kuoriva ominaisuus(glow tonic) ja Diorin dreamskin 1minute peel mask. Kummastakin tykkään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Punoitus ei tosiaan ole yhtään pelottavaa yleensä, koska jos tuote toimii normaalisti se hälvenee. Kannattaa just kokeilla heti perään joku rauhoittava sheet mask tai voidemainen kosteuttava naamio, jotka auttavat tehokkaasti siihen punoitukseen ja kuorinnan jälkeen onkin just tehokasta laittaa naamio heti siihen perään. :)

   Poista
 10. V 10 Plus on tuttu, mun kuorintarutiinit taidatkin jo tietää :D Bakelia varmaan kokeilen jossain vaiheessa mutta ai perhana, sait kiinnostumaan tuosta Matis-kuorinnastakin :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo olen saattanut lukea. :D Toi Bakel olis muuten edelleen tosi hyvässä tarjouksessa. :p Matis on kyllä ehdottomasti paras rakeellinen kuorinta, näköjään noita mikroraekuorintoja kannattaisi katsastaa tohon mekaaniseen kuorintaan enemmänkin. :)

   Poista
 11. Minäkin tykkäsin aikoinaan hyvin rouheasta kuorinta-aineesta, mutta ajan myötä mieltymys on vähitellen muuttunut yhä hellävaraisempaan suuntaan. Ardenin kuorintalaput täytyykin laittaa testauslistalle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nuorena varmaan iho on jotenkin paksumpia ja vanhempana ohenee niin ei kestä enää samanlaista käsittelyä kuin nuorempana.

   Poista
 12. Arden ja Supermood ne vaan kiinnostaa,en ymmärrä miten oon onnistu välttymään vielä Supermoodin kuorinnankin kokeilulta! Onko jossain näistä tuoksu? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Arden tosiaan tuoksuhtaa alkoholille ja Supermood ei tuoksahda millekään. OIkeastaan näitä kaikkia kuorintoja hallitsee se, että eivät tuoksu miltään. :)

   Poista
 13. Nämä ovat kaikki minulle uusia tuttavuuksia, mutta kiinostavia. Ehkä en uskaltaisi ihan mennä kaikkia kokeilemaankaan, sillä oma naama helottaa välillä liikaa ilman kuorintojakin, mutta kyllä se niitä silti tarvitsee. Olen nyt hellästi kuorinut Bioeffectillä viime aikoina ja se on kyllä minulla toiminut ja sitten on Exuviancen yksi hauska uutuus toiminut minulla myös. Siitä olenkin tekemässä juttua kohtapuoliin:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mun helposti punoittavalle iholle kaikki happokuorinnat on loistavia, mekaanisia pitää käyttää harkiten. :)

   Poista
 14. Hey I know this is off topic but I was wondering if you knew of any
  wigets I could add to my blog that automatically tweet my newest twitter
  updates. I've been looking for a plug-in like this for quite some time and was hoping maybe
  you would have some experience with something like this.
  Please let me know if you run into anything. I truy enjoy reading your blog and I look forrward tto your new updates.

  VastaaPoista
 15. Thɑnks for sharing your thoughts. I really appreciate your efforts and Ι will be waiting for your further post thanks once again.

  VastaaPoista

The kindest word in all the world is the unkind word, unsaid. ~Author Unknown

Designed by FlexyCreatives