Tuntemattomat misellit


Kun kirjoitin blogissani ensimmäisen kerran yli kolme vuotta (mihin tämä aika menee???) sitten misellivesistä, en tuolloin osannut oikeastaan ajatella kuinka suosittuja niistä lopulta tulisi. Nykyään lähes jokaiseen ihonhoitosarjaan kuuluu osana puhdistusta myös misellivesi, tosin vielä on ihonhoitobrändejä joilta ei misellivettä valikoimasta löydy, mutta arvelen sen olevan vain ajan asia, että löytyy. 

Minulle misellivesi oli alun alkaenkin tuote, jollaista olin kovasti kaivannut ja se löysikin tiensä välittömästi ihonhoitorutiiniini. Aamuisinhan en vesipese kasvoja ollenkaan vaan pyyhin ne ainoastaan misellivedellä kostutetulla vanulapulla, asia jota suosittelen kaikille pintakuivan tai kuivan ihon omaaville. On turha rasittaa ihoa aamuisin vedellä. Illalla käytän misellivettä hieman vaihtelevasti, usein saatan pyyhkäistä misellivedellä ensin silmämeikit pois, jonka jälkeen teen kaksoispuhdistuksen, joskus pyyhin kasvot kokonaan vielä misellivedellä kaksoispuhdistuksen jälkeen. Aamukäytössänihän ei olisi väliä, saako tuotteella hyvin pois meikin, kunhan yön aikana olleet hoitotuotteet saa puhdistettua iholta, mutta iltakäytössä onkin sitten todella tärkeää, että tuote irroittaa tehokkaasti jopa vedenkestävää meikkiä. Tämä ominaisuus erottaa itselleni misellivesissä jyvät akanoista, kaikki vedet eivät irrota kunnolla meikkiä ja sellaisia en yleensä osta toistamiseen. Toiset taas saattavat jättää iholle hieman sellaista kalvon tuntua, mistä en myöskään pidä. Arvostan ominaisuutta, jos misellivesi tuntuu iholla hoitavalta. Toiset tekevät ihon kosteutetummiksi kuin toiset, myös asia jota arvostan.

Koska misellivesi on todella tärkeässä roolissa päivittäisessä ihonhoidossani, rakastan testailla niitä, minulla onkin melkein jatkuvasti joku uusi kokeilussa. Huomasin tässä kesällä, että minullehan on taas päässyt kertymään kokemusta aika mielenkiintoisista ja hyvistä tuotteista, joita olin saanut talven aikana PR-näytteinä* ja joihin en pahemmin ollut muissa blogeissa törmännyt. Toki yksi keväällä ilmestynyt uutuus on teille varmasti tutumpi, mutta veikkaampa, että kolme muuta ovat sellaisia, ettei varmasti moni ole niihin aiemmin törmännyt. 


ACO Micellar Cleansing Water 200ml – Acon tuote on ehkä vähän hassustikin pakattu suihkepulloon, enkä ole ihan varma, mitä tällä pakkaustyylillä on haettu. Mistinähän tätä ei voi käyttää, koska tuote irrottaa meikkiä, ei ainakaan meikin päällä. Suihkekin on aika kova, eikä mikään kovin hienojakoinen. Sanon kuitenkin heti, että tämä on omassa n. 10 euron hintaluokassaan yksi parhaita misellivesiä, jos ei paras mihin olen törmännyt. Jos olisin pihistyslinjalla, ostaisin tätä. Aco kuuluu niihin, jotka irrottavat tehokkaasti jopa vedenkestävää meikkiä. Lisäksi tuotteen sisältämät provitamiini B5 ja hyaluronihappo tekevät sen, että tällä on myös ihonhoidollisia vaikutuksia. Saatavilla apteekeista kautta maan. Tuoksuton.

INCI: Aqua, Polyglyceryl-4 Caprate, Sorbitol, Betaine, Glycerin, Sodium Hyaluronate, Panthenol, Sodium Hydroxide, Phenoxyethanol, Benzoic Acid.

CODAGE Eau Micellaire 200ml – Monet hyvät asiat kuten Codagekin tulevat Ranskasta. Misellivesi on pakattu näppärään pulloon, jossa on lukitusmekanismilla toimiva korkki, joka on helppo vääntää kiinni ja auki, ilman että sitä tarvisi pyörittää kokonaan irti. Tuote puhdistaa yhtä tehokkaasti kuin ACO ja se sisältää ihoa kosteuttavaa glyseriiniä. Erittäin mieto raikas tuoksu. Hinta on hieman alta kolmekymppiä. Codagen tuotteita voi ostaa eleveniltä, mutta valitettavasti tällä hetkellä misellivesi näyttäisi olevan sieltä loppu. Mutta suosittelen tutustumaan sarjan muihin tuotteisiin esim. seerumeihin.

INCI: Aqua (water), PEG-7 glyceryl cocoate, Albizia julibrissin bark extract, Biosaccharide gum-4, acetyl hexapeptide-37, glycerin, capryloyl glycine, caprylyl/capryl glucoside, sodium chloride, butylene glycol, benzyl alcohol, sodium hydroxide, phenoxyethanol, ethyl lauroyl arginate HCl, cinnamic acid, sodium benzoate.

ACADÉMIE Micellar Cleansing Water 250ml – On nelikon arvokkain tuote, hinta on n. 55 euroa. Hinta on silti paljon edullisempi kuin suurimmassa suosikissani Bakelin Pure Act Waterissa,  Bakel maksaa n. 44 euroa/150ml:ä. En tiedä mikä näissä kalliimmissa misellivesissä on, mutta nämä vain ovat vielä aavistuksen tehokkaampia kuin muut, tämä on yleinen kokemukseni. Vaikka ACO sekä Codage puhdistavat todella hyvin, vedenkestävässä meikissä Bakelilla ja tällä Académien tuotteella vain ihan pieni kevyt pyyhkäisy riittää ja meikki irtoaa heti. Tehoissa on vain pieni, mutta silti huomattava lisä. Asia, jota arvostan. Aktiiviaineina tuotteessa toimivat polyolit, jotka puhdistavat ja kosteuttava ihoa. Jos miinusta pitää antaa, se on kierrekorkki, joka ei minusta ole kovin kätevä tällaisessä tuotteessa. Suosikkini, pidän tätä yhtä hyvänä kuin Bakelia. Saatavilla Rohdos-Alan verkkokaupasta ja jälleenmyyjiltä.

INCI: AQUA, PEG-6 CAPRYLIC/CAPRIC GLYCERIDES, PENTYLENE GLYCOL, POLOXAMER 184, TOCOPHEROL, ETHYLHEXYLGLYCERIN, PARFUM, SODIUM PHYTATE, BHT, PHENOXYETHANOL, CETRIMONIUM BROMIDE.

HELIXIUM Eau Micellaire 200ml – Aina, kun testaan jotain tällaista luonnoskosmetiikkatuotetta, niin haluaisin pitää siitä. Varsinkin, kun Helixiumin Seerumi on yksi lempituotteitani. Valitettavasti Helixiumin misellivesi ei ole kovin tehokas, se ei pärjää lähellekään tähän astiselle luonnonkosmetiikan misellivesisuosikilleni Gamardelle. Itselläni tämä toimii ainoastaan aamupuhdistuksessa, sillä meikin irroittajana tämä ei ole järin tehokas. Tuotteessa on paljon iholle hyvää tekeviä ainesosia kuten etanaseerumia, kajottikurpitsaa sekä seljankukkavettä. Harmi, että puhdistusteho ei ylitä vaatimustasoani. Helixiumin tuotteita voi ostaa mm. Biodellylta.

INCI: AQUA (WATER), CITRUS PARADISI FRUIT WATER*, CAPRYLIC/CAPRIC TRIGLYCERIDE, SESAMUM INDICUM SEED OIL*, GLYCERIN, ALOE BARBADENSIS LEAF EXTRACT* (ALOE BARBADENSIS LEAF JUICE), SNAIL SECRETION FILTRATE* ,GLYCERYL STEARATE CITRATE, OCTYLDODECANOL, POLYGLYCERYL- 3 STEARATE, ARGANIA SPINOSA KERNEL OIL*, BUTYROSPERMUM PARKII (SHEA) BUTTER*, HYDROGENATED LECITHIN, SILVER, SECHIUM EDULE EXTRACT*,TOCOPHEROL, SOYBEAN OIL, XANTHAN GUM, GALACTOARABINAN, CYAMOPSIS TETRAGONOLOBA (GUAR) GUM, POTASSIUM HYDROXIDE, SODIUM BENZOATE, CITRIC ACID, POTASSIUM SORBATE, PARFUM (FRAGRANCE), CITRAL, LIMONENE, CITRONELLOL, GERANOLM, LINALOOL.


Löytyikö joukosta tuttuja tuotteita? Mikä on teidän misellivesisuosikki?

*Tuotteet PR-näytteitä, saatu blogin kautta. Jutun linkit eivät ole mainoslinkkejä. 



  1. Nyt alkoi tuo Aco kiinnostamaan ja kiitos Jonna taas niin paljon muutenkin viisaasta vinkistä. Arvaa mitä teen ensimmäisenä aamulla, pesen naaman vedellä. :) Joten nyt siirryn micellivesiin, joita tosin itsellä ei ole kovin montaa, mutta tuo Helixium on varmasti juuri oivallinen aamukäyttöön ja Aco pitää saada.

    Ihanaa päivää <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei tarvi pestä vedellä pyyhkäisee vaan misellivedellä, itsellä tuolla oli aivan älyttömän suuri vaikutus ihon kuntoon. :) Aco on aivan loistava hintaansa nähden. Harmittaa, että tuo Helixium ei ole kovin tehokas, mutta käytän sen aamuisin loppuun.

      Aurinkoista maanantaita! <3

      Poista
  2. Mulla on samanlainen putsausrituaali, ei hanavettä vaan miselli(puhdistus)vesi aamuin illoin. Parasta misellivettä en oo vielä löytänyt, en juurikaan kyllä etikkään, mutta ehdottomasti haluan kokeilla tuota Acoa 😁 En halua maksaa hirvittäviä hintoja vesistä, mieluummin satsaan puhdistusöljyihin. Jonossa odottaa yhä testausta noin kymmenisen misellivettä, joten Acokin saa odotella vielä apteekissa 😁

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aco on hintaansa nähden loistava, musta jopa parempaa kun aika samanhintainen Bioderma. :) Hah, no sulla saattaa hetki sitten vielä mennä, ennen kuin on aika hakea Aco apteekista. :D

      Poista
  3. Ihastuin miselleihin heti niiden tullessa markkinoille. Silloin mietinkin, että toivottavasti nämä eivät ole hetken ilmiö, koska tiesin heti, etten pärjää enää ilman :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Onneksi eivät tosiaan olleet, samaa vähän itsekin pelkäsin, en tulisi enää ilman toimeen. :D

      Poista
  4. Aco vaikuttaa kiinnostavalta edulliselta vaihtoehdolta. Sitä Gamardea olen ajatellut kokeilla lukemattomia kertoja, mutta aina tulee jotain uusia misellejä markkinoille, niin sitten jää nekin aikomukset. Simple on mun ykkössuosikki ollut pitkään, mutta uusin tuttavuus Centifolia on nyt hippasen ehkä kiilaamassa ohi.
    Käytän misellivettä vain aamuisin, ja mun pitää kyllä saada ensin vettä naamalle ja sitten vasta tartun miselliveteen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jos edullista hakee niin suosittelen tota Acoa, päihittää mun entisen edullisen suosikin Bioderman. Olen melkein kaikki luonnonkosmetiikan misellit mitä meillä myydään kokeillut, yksikään ei vedä vertoja puhdistustehoissa tolle Gamardelle, se on itseasiassa ihan yhtä hyvä kuin kaksi ei luonnonkosmetiikkasuosikkiani Bakel ja Academie. :)

      Poista
  5. Aco onkin näistä ainoa, minkä tiedän. Minulla on käytössä Garnier misellivesi, kuuluu todellakin joka päiväiseen käyttöön. Ihoni on pintakuiva ja jos pesisin sitä koko ajan, iho alkaisi hilseillä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sama, itse huomaan, että ihoa alkaa kiristelemään enemmän, jos sitä pesisi aamuisin vedellä. Misellivesien tulo markkinoille oli aikoinaan tämän vuoksi melkoinen helpotus. :)

      Poista
  6. Mäkin muuten rakastuin misellivesien ideaan heti, kun ne tänne markkinoille tulivat ja oon huomannut niissä huiman kehityksen! Mutta en todellakaan osaa olla ilman misellivesiä, ne on vaan niin huippuja, varsinkin aamuputsaamisessa!

    Näitä en ole kokeillut, mutta Aco lähtee kokeiluun. Yritän pitää näiden suhteen pihistelylinjan, se Centifolia onkin pihistelijän suosikki! Ja mun mielestä pärjää hyvin Gamardellekin, joka on ihan huippu myös 😊

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Munkin mielestä ne on kehittynyt, nyt kun sanoit olisi pitänyt mainita tosta jutustakin. Ensinhän ne ei putsanneet oikein mitään läheskään kaikki, lisäksi monet jättivät just sellaisen oudon kalvon iholle. Nykyään tuohon ominaisuuteen törmää enää todella harvoin, lisäksi puhdistustehot on parantuneet huomattavasti, aluksi häthätää vesiliukoista meikkiä irrottivat, nyt lähtee jopa vedenkestävät rajaukset ja huulipunat näppärästi.

      Poista
  7. Mä käytän misellivesiä ainoastaan meikinpoistoon. Tosin mieluummin käyttäisin siihen puhdistusöljyjä, mutta kun niiden saatavuus on vielä toistaiseksi hieman kehnoa, niin silloin täytyy turvautua miselleihin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Itsekin käytän nykyisin melkein ainoastaan ensimmäisen vaiheen puhdistukseen öljyä, niitä on muuten markettimerkeille ilmestynyt todella nihkeästi, kun kaikissa selektiivisissä ja hoitolasarjoissa on nykyään öljyputsari. :)

      Poista
  8. Toivottavasti toi ACOn pakkausmuoto on vaan joku aivopieru ja siihen vaihtuu jossain vaiheessa pumppumekanismi. :) Ostaisin sitä mielelläni, mutta menee ikuisuus ja hermot suihkutella vanulappua tarpeeksi märäksi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heh, toivotaan, että on. En tajua tuon pointtia. :D

      Poista

The kindest word in all the world is the unkind word, unsaid. ~Author Unknown

Designed by FlexyCreatives