Viisi asiaa jotka pakkaan ensimmäisenä mökille mukaan


Oletko ikinä miettinyt, mitkä ovat ne asiat, joita pakkaat ensimmäisenä mukaan, jos vaatteita ei oteta lukuun? Olen jo vuosia pakannut sekä mökille että matkalle mukaan nämä viisi tuotetta, ehkä jos lähtisin talvikohteeseen tai kaupunkilomalle, jättäisin hyttyskarkotteen pois, mutta muut tuotteet ottaisin mukaan myös edellä mainittuihin paikkoihin. ^_^

KirjaLukulukko tai ei, pakkaan mukaan aina kirjan tai kirjoja. Yleensä lomalla ollessa lukulukko raukeaa ja pystyn lukemaan. Mikä olisikaan parempaa ajanvietettä mökillä sateisena päivänä kuin lukeminen. Lomamatkalla tykkään lukea niin rannalla, lentokoneessa kuin hotellihuoneessakin ennen nukkumaan menoa. Yleensä otan mukaan dekkareita ja elämänkertoja.

Puhdistusliinat – En käytä puhdistusliinoja muuten koskaan, mutta matkalle tai mökille pakkaan paketin aina mukaan. Näillä saa puhdistettua kasvot helposti ilman vettäkin ja hätätapauksessa ne sopivat muutenkin freesaamaan, kun olo tuntuu tunkkaiselta.

Aurinkosuoja* – Sen verran pitää olla positiivisuutta, että Suomessakin mökille lähtiessä ottaa mukaan aurinkosuojan. :D Mökillä ja matkoilla tulee vietettyä huomattavasti enemmän aikaa ulkona kuin kotona ja vähintään SPF 30 aurinkosuoja on ehdoton. Otan aina mukaani tuotteen, joka sopii niin kasvoille kuin vartalollekin.

Hyttyskarkote – Jokainen O-veriryhmäläinen tietää, kuinka kaikki ötökät suorastaan rakastavat meitä. Monesti huomaan ryhmässä istuessa, että esimerkiksi suurin osa hyttysistä on juuri minun kimpussani, kuinka ihanaa. Viime vuosina aloin huomata, että hyttyskarkotteet eivät meinanneet enää toimia. Hyttysen pistoja tuli, vaikka olisin kylvänyt karkotteissa. Viime vuoden keväällä pr-tilaisuuden goodie badista paljastui hajuton Free Punkki -karkote. Ensin en ollut kiinnostunut tästä lainkaan, mutta sitten huomasin, että tämähän toimii kaikkiin pirulaisiin: punkkeihin, hyttysiin, paarmoihin, hietasääksiin you name it. Viime vuonna aina kun vaan muistin suihkuttaa, yksikään ötökkö ei pistänyt. Ihan mahtavaa. Ei varmaan tarvitse sanoa, että ostin täksi kesäksi uuden purkin. Vaikka tuote on hajuton, tätä kannattaa suihkuttaa aina ulkona ja varoa, ettei hengitä tuotetta henkeen. Kasvoille levitys käsien kautta. Valitsen oikeasti mieluummin tämän myrkyn levittämisen iholle kuin parantelen vielä kahden vuoden päästäkin hyttysten pistojen jälkiä ihossa. Vuosi vuodelta tulen niille allergisemmaksi. 

Pihkaseerumi – Rakkaustuote! Jos ne hyttyset pääsevät pistämään, tämä on nopein konsti saada paukamat laskemaan. Auttaa muutamassa minuutissa ja puremajälki näyttää paremmalta. Tehoaa myös kutinaan. Olen käyttänyt tätä myös finnien päälle, tällä saa rauhoitettua monenlaisia ihoärsytyksiä, auttaa myös hankaumiin. Ei kuivata ihoa. 

Mitä sinä pakkaat mukaan? 

Toivotan kaikille oikein ihanaa juhannusta. Seuraava postaus ilmestyy maanantaina!

*Kuvassa oleva iS Clinical PR-näyte saatu blogin kautta, kaikki muut omia.

  1. Mökkeily ei oikein ole mun juttu, minkä vuoksi aika harvoin mökkeilen missään. Mutta erityisesti mökille ottaisin mukaan ison tonkan käsidesiä ja puhdistusliinoja. Toinen tarvekalu, mikä mökillä tarvitaan, on kumisaappaat. Joka ainut kerta niille on ollut suuri tarve;)
    Ihanaa juhannusta<3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hih, mulla on kumisaappaat valmiina mökillä, joten niitä ei tarvi pakata, mutta ehdoton varustus! :D

      Ihanaa juhannusta Sari. <3

      Poista
  2. Mökkeilen aika harvoin, mutta varmaan mukaan lähtis aika liioiteltu arsenaali kuten muillakin reissuilla 😄 Hyvää Juhannusta 😊🌞🌻

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Haha, mä olen taas pakkailija joka ei pakkaa mitään ylimääräistä. :D Monista kerroista oppineena jätän nykyisin mm. luomiväripaletit kotiin. :D

      Hyvää juhannusta sinnekin. :)

      Poista
  3. Minäkään en pahemmin mökkeile mutta kirjoja ja puhdistusliinoja pakkaisin ainakin mukaan. Pitäis ostaakin tuota karkotetta kun tuntuu ettei nuo "ohvit" oikeint oimi!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Suosittelen, toimii paljon paremmin myös hyttysiin kuin varsinaiset hyttyskarkoot, saapa samalla suojan kaikki ökkömönkiäisiä vastaan. :D

      Poista
  4. Ehdottomasti aina kirja, huolimatta lukulukosta, mutta mitäs jos ei olekaan mitään tekemistä, niin kirja pelastaa. Ehdottomasti myös kosteuspyyhkeet, Off ja pihkaseerumi ihan ehdoton, se todellakin lievittää itikanpuremat heti.

    Ihanaa juhannusta Jonna <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juuri näin, kirja pelastaa jos menee sormien pyörittelyksi.

      Ihanaa juhannusta Tiia. <3

      Poista
  5. Kiitos pihkaseerumivinkistä! Mukavaa juhannusta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ole hyvä, se on ihan loistava, elämä mullistui kun aloin käyttämään sitä. :)

      Mukavaa juhannusta.

      Poista
  6. Juuri muutaman päivän mökkireissulta palaneena sun listas näytti tutulta :) Ehdoton moka olisi jos kirja(t) jäis kotiin!! Nyt mulla oli raskassoutuinen ja -veteinen kirja mukana, joka kiinnostikin ihan eri lailla ku kotona ja olin lukenu sen jo puolessa välissä mökkiviikkoa. Meinas iskee paniikki, mut onneksi löysin sitten naisten lehtiä männä vuosilta :D Olin Turun saaristossa lomailemassa,ja siellä ei ollu hyttysen hyttystä, ikinä en oo tarvinnu sääskisuojaa siellä. Eilen kun tulin kotiin pohjoiseen ja menin kattoon omaa gardenia, niin 10 minuutissa mun nilkat ja niska oli hakattu ja nyt turvoksissa :/ Mistä ne itikat löytääkin aina meille??? Oikein hyvää ja toivottavasti lämmintä juhannusta ja iloista mieltä <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo ton vuoksi mä otan aina pari kirjaa, vaikka ne vie tilaa ja painaa, ettei iske paniikki. :D Vanhat naistenlehdet on muuten ihan parasta viihdettä. <3 Mitä retrompia sen parempia. Mä luulen, että saaristossa tuulee sen verta, ettei noita pirulaisia ole, mutta missä mä mökkeilen, on Sisä-Suomessa niin voi kiesus...

      Ihanaa juhannusta Tuuli sinnekin! <3

      Poista
  7. Lapsena ja nuorena pakkomökkeilin niin paljon, että nykyään riittää päiväreissut. :) Aurinkovoiteen ottaisin kyllä mukaan!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä asuin lapsuuteni paikassa joka oli kuin olisi aina ollut mökillä. Muistan kun lapsena joskus kävin sitten varsinaisella mökillä, ei se tuntunut miltään, koska itse asui sellaisessa paikassa koko ajan. :D En tajunnut ideaa silloin lainkaan. :D Sen takia kiitos, ettei ole tarvinnut pakkomökkeillä ikinä. Nyt aikuisena kun asun kerrostalossa, jossa en viihdy niin osaan arvostaa, kun pääsee mökille hiljaisuuteen.

      Poista
  8. Mullakin oli vähän samat mietteet, mutta otinkin vain ne kosmetiikat esille ja en edes muistanut, että hyttyset ja muut punkkisuojat olisi varmasti viisasta muistaa:D No, itse vietän juhannuksen kaupungissa, joten eipä täällä tarvi noista välittää. Mutta samoilla mennään, että puhdistusliinat on kätsyt ja niitä on helpointa matkalla käyttää, kun vedenkin kovuus vaihtelee:)
    Mukavaa Juhannusta!<3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyttysiä on aina ihan hemmetisti, mä olen niiden kanssa varmasti eniten hysteerinen, koska olen tullut niin allergiseksi niille, että ne oikeasti haittaa jo nautinnollisesti mökillä olemista, kun saa pelätä niiden pistoja. :/

      Mukavaa juhannusta M! <3

      Poista
  9. Pihkaseerumi oli uusi juttu, kiitos vinkistä! Muuten nämä olikin kaikki sellaisia, joita myös minä pakkaan mukaan joka reissulle :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se on loistava, tota mikä mulla on saa vaikka ihan apteekista, luontaistuotekaupoista, en ole katsonut olisko Prismassa yms.

      Poista
  10. Mulla ois sulle blogihaaste
    http://www.lily.fi/blogit/sydan-huokaa/emojihaaste
    Tartu jos kiinnostaa tällaiset :)

    VastaaPoista
  11. Haha jep, O-veriryhmä täälläkin ja hyttyset on aina kimpussa! Tänä kesänä tullut vielä ihan mielettömän kokoiset paukamat niistä hyttysenpistoista, ihan eri luokkaa kuin aiempina vuosina. Meikinpuhdistusliinoja mäkään en käytä normaalissa arjessa, mutta reissuille niitä on aina pakko pakata mukaan :) Samoin kuivashampoo on sellainen, mitä ilman en matkusta kotoa mihinkään!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo siis tosi ärsyttävää, toihan on ihan tutkittua tietoa, että himoisevat O-veriryhmän ihmisiä huomattavasti enemmän kuin muiden. Ihan epistä! Mä olen vasta sanotaanko viiden viimeisen vuoden aikana herkistynyt niille pistoille niin, että mulle jää oikeasti niistä arpia. Mieluummin suihkutan myrkkyä sitten, kiva jos useampi pistää joudun ottamaan allergialääkettä.

      Poista
  12. Kiitos pihkaseerumi -vinkistä. Oma veriryhmäni on A, mutta en ole kuitenkaan välttynyt hyttysiltä. Jalat on täynnä kipeitä ja kutiavia pahkuroita. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ole hyvä, on kyllä sellainen helpottoja pistoihin, etten ole yhtä hyvää aikaisemmin löytänyt. Esim. hydrocortison on ihan lällärikamaa verrattuna tähän luonnontuotteeseen. ^_^

      Poista

The kindest word in all the world is the unkind word, unsaid. ~Author Unknown

Designed by FlexyCreatives