7.6.2018

Vastauksia kysymyksiinne osa 2 – Kosmetiikka


Tässä tulee lupaamani toinen osa teidän synttäriarvonnassa esittämiinne kysymyksiin. Henkilökohtaisiin kysymyksiin vastaukset voitte lukea tästä postauksesta. Tänään siis vuorossa vastaukset kosmetiikka- ja kauneusaiheisiin kysymyksiin. Kuvituksena Kiehl'sin PR-tilaisuudesta otettuja kuvia.


Muistatko ensimmäisen kosmetiikkaostoksesi?

Alkoipas heti haastavalla kysymyksellä. Minun on ihan pakko sanoa, etten muista varmaksi, toisin kuin ensimmäisen tuoksuostokseni. Ennen kuin ostin itse mitään, sain jouluna tädiltäni lahjaksi Yves Rocherin tuotteita, mutta luulen, että ensimmäinen itse ostamani kosmetiikka on varmasti ollut jotain ihonhoitoa Clearasilin puhdistustuote yms.

Onko mitään paikkaa/mistä voisi saada lisätietoja kosmetiikkapurnukoitten inci sisällöistä ja niiden "suomennoksista"?

Käytän toisinaan http://www.incihaku.fi -sivustoa. Sieltä löytää osasta ainesosista tarkempaankin tietoa ihan aineosittain, miksi niitä käytetään tuotteissa. En tiedä onko tämä juuri sitä mitä haet, mutta itse olen kokenut sivuston toisinaan näppäräksi.

Oletko innokas auringonottaja? Millaisia suojakertoimia käytät? 

En sanoisi, että innokas. Tykkään ottaa vähän, mutta 15-30 minuuttia on aivan maximi aika, minkä vietän tarkoituksellisesti auringossa. Muuten hakeudun mahdollisuuksien mukaan varjoon. Käytän Suomessa ja ulkomailla aina vähintään SPF30 ja SPF50 kertoimia. Ainoastaan kasvoille saatan käyttää pienempää kerrointa, jos meikkaan ja lisään päälle vielä suojakertoimella varustettua meikkivoidetta niin silloin riittää pienempikin kerroin. Talvella en käytä aurinkovoiteita, koska olen niin vähän ulkona. 

Varmaan jossain postauksessa on aihetta joskus käsiteltykin, mutta mua kiinnostaa että koska sun kiinnostus kosmetiikkaan on herännyt? Onko se tapahtunut jo nuoruudessa, vaiko mahdollisesti myöhemmin?

Ihan lapsena, alle 10-vuotiaana. Kaikki alkoi oikeastaan niistä tädiltä saaduista Yves Rocherin tuotteista. Teini-iässä kiinnostuin enemmän ja täysi-ikäiseksi tultuani olin jo niin koukussa, että tilailin ulkolaisia lehtiä, joista imin tietoa uusista tuotteista, tietenkin sellaisista, mitä täällä Suomessa ei silloin edes myyty.

Haluaisin tietää hiustenhoitorutiinisi ja mitä tuotteita käytät.

Hyvä kysymys. Olen todella laiska hiustenlaittaja. Luulen, että jokainen minua vähänkään tunteva tunnistaa minut ponnarista, sillä minulla on hiukset lähes aina kiinni. Pesen hiukseni vain pari kertaa viikossa. Käytän shampoota ja hoitoainetta (tykkään vaihdella tuotteita usein), kerran viikossa laitan hiusnaamiota. Ainakin kerran viikossa pesen hiukseni hopeashampoolla, koska hiukseni ovat vaalennetut. Muotoilutuotteista käytän lähinnä tuuheuttavia suihkeita, talvisin myös hoitosuihkeita, hiuslakkaa ja hiusvahaa. Varsinkin hiusvahalla saa pitkistäkin hiuksista leijailevat hiussuortuvat parhaiten kuriin. Käyn värjäämässä hiukseni aina kampaajalla, mutta olen senkin kanssa hieman laiska, koska hiuksia kiinni pitäessä tyvikasvu ei niin haittaa. Yleensä pari kertaa vuodessa riittää. Ai niin ja harjoina käytän vain ja ainoastaan Mason Pearsonin harjoja, jotka ovat olleet käytössäni kohta viisitoista vuotta.

Sopiikohan luonnontuotteet kaikille, vai aiheuttavatko herkemmin allergioita. 

Eivät varmasti sovi, niin kuin ei mikään kosmetiikka, mutta eivät ne myöskään aiheuta allergioita enemmän. Moniallergisen kuitenkin kannattaa olla tarkka valitessaan itselleen luonnonkosmetiikkaa, sillä ne sisältävät usein luonnollisia ainesosia, joille moniallerginen saattaa olla allerginen. Luonnonkosmetiikassa on nykyään paljon tuotesarjoja, joista on karsittu juurikin yleisimmin allergisoivia ainesosia pois. Varsinkin eteeristenöljyjen kanssa kannattaa olla tarkkana. 


Mitä "meikkimokia" tai muuta (nykyään) hölmöltä tuntuvia meikkijuttuja teit silloin parikymppisenä tai nuorempanakin?

Nuorempana (teininä) ehdottomasti LIIKAA kivipuuteria. Ysärillä oli usein tapana, että mitään meikkivoiteita ei käytetty, mutta senkin edestä naamaan laitettiin vipalla kerroksittain kivipuuteria. Olen jossain luokkakuvissa tämän vuoksi iholtani haamu. Parikymppisenä en enää harrastanut meikkimokia, mutta ihonhoidossa tuli ylilyöntejä liian hoitavien tai puhdistavien tuotteiden suhteen.

 Haluaisin kysyä suhtaudutko kosmetiikkaan fanaattisena keräilijänä vai ovatko kaikki tuotteet käytössä?

En oikeastaan kerää mitään (paitsi tuoksuja) tai jos kerään, ne ovat aina kaikki käyttöön. Yhdessä vaiheessa ostin MAC:in Limited Edition hylsyllysiä huulipunia, mutta sekin into lopahti jo reilu vuosi sitten. En omista käyttämätöntä kosmetiikkaa, paitsi niitä jotka odottavat testivuoroaan blogia varten. 

Missä säilöt kaikki tuoksusi? Ja mitä teet niille tuoksuille, jotka saat blogin kautta, mutta jotka eivät sitten kuitenkaan sytytäkään ollenkaan?

Minulla on muutamia juuri tämän hetken suosikkituoksuja, pitkäaikaisia lemppareita ja testattavia tarjottimella eteisessä aina esillä. Kierrätän tarjottimen valikoimaa ainakin kerran kuussa. Eteinen on paikka, johon ei paista aurinko ja lämpö pysyy tasaisena. Kaikki muut tuoksut ovat minulla makuuhuoneen kaapissa omissa pahvipakkauksiin valolta suojattuna. Tuoksut jotka eivät sytytä, annan lahjoina eteenpäin, joskus olen laittanut niitä mukaan myös blogi-arvontaan tai teen vaihtareita muiden bloggareiden kanssa. Lopulta näitä jotka eivät ollenkaan sytytä on yllättävän vähän.


Aurinkovoiteista sen verran, että onko joku merkki jota voit suositella tai olet itse hyväksi havainnut?

Aurinkovoiteista parhaita ovat Sensain aurinkovoiteet, ne eivät vaan yksinkertaisesti ole lainkaan tahmaisia. Ostaisin vain niitä, jos se olisi rahallisesti mahdollista. Edullisimmista tykkään Biosoliksen ja Algamaren aurinkotuotteista (SPF30), myös Acolta löytyy muutamia hyviä.

Kysyisin kosmetiikkaan liittyvän kysymyksen, kun ostin Estee Lauder Double Wear Nude Water Fresh Makeup meikkivoidetta sävyssä 2C3 FRESCO, niin miten ihmeessä se on eri sävyinen ku mun aikasempi puolet käytetty Double Wear Stay-in Place Makeup meikkivoide sävy 2C3 FRESCO?
Ja sopiiko tuo sävy sinulle? Ja kun tiedät niin hyvin meikkivoideasioista niin millaiselle iholle tuo Fresco oikein on tarkoitettu?

Nyt on pakko vastata, ettei mitään hajua! :D Mutta olen huomannut saman Estée Lauderin meikkivoiteissa, että esim. Cushionissa sama sävy kuin esim. Double Wearissa on erilainen iholla. En lähtisi valkkaamaan eri meikkivoiteista sarjan sisällä samaa sävyä automaattisesti vaan katsoisin oikean sävyn kaupassa paikan päällä. 

Minkä kosmetiikkamerkin tuotteet valitsisit, jos saisit käyttää vain yhden merkin tuotteita lopun ikääsi?

Tähän on varmaan pakko vastata Chanel. Tämä siksi, että heillä on omaan makuuni kivoimmat meikkipohjat, upeat huulipunat/kiillot ja loistavat puuterimaiset tuotteet. Luomivärit ovat Chanelin heikkous, mutta tulisin hyvin toimeen ilman niitä. Myös yksi suosikkiripsareita löytyy Chanelilta, joten luulen, että pärjäisen sarjan tuotteilla hyvin. Ihonhoidosta löytyy myös kivoja tuotteita ja tuoksuista tietenkin klassikkoja.

Jos saisit valita vain yhden tuoksun loppuelämäksesi mitä käyttäisit?

Siis voi apua! Hetken mietittyäni valitsisin varmaan sen Hérmesin Un Jardin Sur Le Nilin. Jos olen sitä nyt jo 12 vuotta käyttänyt kyllästymättä, niin luulen, että sen kanssa pystyisin elämään päivittäin lopun elämääni. Se taipuu myös ihan kaikkiin tilaisuuksiin, vaikka onhan se iltatuoksuksi hivenen raikas.

Onko sinulla jotain tuoteryhmää kosmetiikassa tai muussa kategoriassa, joka on aina pakollinen ostos? Joka ei herätä suuria tunteita.

Kynsilakanpoistoaine. Ostan aina Miramea sen kummemmin ajattelematta, koska se on paras. 

Ketkä ovat sinun kauneusidoleita ja keitä ulkomaalaisia bloggaajia suosittelisit seuraamaan?

Charlize Theron ja Jennifer Lawrence tulikin mainittua henkilökohtaisiin kysymyksiin vastatessa, joten kyllä ne ovat kauneusidoleitani. En lue lainkaan ulkolaisia blogeja, sen sijaan seuraan tubettajia. Viisi suosikkitubettajaani ulkolaisista ovat Tati, Serein Wu, Beauty News ja Fashion Mumblr, tykkään kovasti myös Stephanie Mariesta ja Nyma Tangista.

Kysyisin, että mitkä kolme kosmetiikkamerkkiä ovat sellaisia, joita et halua käyttää tai välttämättä edes kokeilla, siis sellaisia, joita pidät kaikkein huonoimpina tai vähiten kiinnostavina?

En pidä näistä mitään huonona, tuotetta ei voi pitää huonona, jos ei itse ole käyttänyt sitä. :) Vähiten kiinnostavina ja joita en halua edes kokeilla ovat varmaankin Paese, olen myös maailman ainoa ihminen, jota ei kiinnosta NYX ja kolmantena sanon kaikki jotka ovat mielestäni rumissa pakkauksissa. 


Mua kiinnostaa, millainen kynsienhoitorutiini sulla on ja mikä on lempparilakkasi.

Lakkaan kynnet kerran viikossa. Tällöin yleensä tarkistan kynsinauhojen kunnon ja työntelen niitä puutikulla, jos ne ovat päässeet kasvamaan kynnen päälle. Samalla lyhennän kynnet viilaamalla, koska en pidä niistä kovinkaan pitkinä. Iltaisin ennen nukkumaan menoa rasvaan kädet ja käytän kynsille kynsiöljyjä, Eight Hour Creamia tai sheavoita, jotka kaikki kolme pitävät kynsinauhat pehmeinä. Lempparilakka? Nyt oli vaikea. Tykkään tätä nykyä ehkä eniten Essien lakoista, kaikki uudet ovat melkein aina kahdella kerroksella peittäviä, kun taas entisessä suosikkimerkissäni OPI:ssa monet vaativat kolmekin kerrosta. Mitä vanhemmaksi olen tullut, sitä laiskempi olen kynsien suhteen, enkä jaksa enää lakkailla kolmea kerrosta, paitsi jos lakka on joku ultimaattinen suosikkini. Hyvä lakka peittää kahdella kerroksella piste. Jos käyttäisin vain yhtä lakkaa lopun elämääni se olisi joko OPI:n Coca Cola Red tai Big Apple Red. Molemmat ovat kirkkaita punaisia lakkoja ja joka kerran kun olen laittanut jompaa kumpaa, joku kysyy, mitä lakkaa minulla on. Upeita klassisia punaisia molemmat. Essie sen sijaan tekee sitten kauneimmat nudet.

Haluaisin tietää onko sinulla jotain sellaista tiettyä kosmetiikkatuotetta jota ilman et voisi olla?

Tällä hetkellä minulla on kaapissa back up -tuotteet ainakin mitä nopeasti ulkomuistista voin luetella: Bakelin Malicista, Guerlainin Météoriiteista, Hermésin Un Jardin Sur Le Nilista, BeautyBlenderistä, Sensain 38 Mascarasta, Armani Priman Primeristä, Lumenen CC-voiteesta, Lancômen Miracle Cushionista, Max Factorin Erace-peitepuikosta, Bioderman Sensibio Misellivedestä, Elizabeth Ardenin Eight Hour Creamista... varmaan on muitakin, jota ei tule heti mieleen. Itselleni varma merkki on se, että olen hankkinut tuotetta jemmaan, ettei tule tilannetta, että olisin ilman. Joten ainakin nuo ovat selvästi sellaisia, joita ilman en voi olla. :D

Minä haluaisin siirtyä käyttämään mineraalimeikkipohjaa ekologisista syistä. Olen lueskellut niistä kokemuksia, mutta mikään ei tunnu natsaavan juuri minun iholleni. Olen atoopikko mutta aikuisiän aknen jälkeen iho jäi myös rasvoittuvaksi, huokoset näkyy selvästi, iho erittää paljon ja epäpuhtauksia kertyy. Ajoittain iho myös hilseilee. Couperosan ja silmien ympärillä läpikuultavien suonien takia myös peittokykyä pitäisi olla vähintään keskiverrosti. En kuitenkaan tavoittele mitään raskaasti meikattua ja blurrattua perfect skin - lookkia, ei se nelikymppisellä hyvältä näyttäisikään. Yleensä sekaihon hoitotuotteet ei riitä kosteustustehoiltaan, iho jää kiristävän oloiseksi. En myöskään kestä hajusteita. Olen pitkään käyttänyt Cliniquen Superbalanced-meikkivoidetta. Olisiko sinulla (tai muilla lukijoilla) vinkkiä? Ilmeisesti enemmän micaa sisältävät vain korostavat isoja ihohuokosia,löytyykö mattaisempia mutta kosteuttavia/kuivattamattomia koostumuksia, joissa kuitenkin peittokykyä? Löysin jenkkimerkki Larenimilta Invisi-Pore -concealereita, mutta mica niissäkin ekana incissä. 

Auttakaahan joku lukija tässä asiassa! Saa hihkaista kommettiboxiin vinkkejä. Itse en valitettavasti osaa tässä neuvoa, koska en ole löytänyt lainkaan omalla ihollani täydellisesti toimivaa jauhemaista mineraalipohjaa. Ymmärtääkseni haet juuri sellaista? Jane Iredalelta ainakin löytyy PurePressed Base, josta moni tuttuni pitää kovasti. 

Mitkä kolme kosmetiikkatuotetta ottaisit mukaan mökille?

Puhdistusliinat, aurinkosuojan ja Eight Hour Creamin.

Mistä meikkituotteesta et luopuisi? 

Huulipunasta.

Mikä on paras kosmetiikkatuote jota olet käyttänyt?

Nyt on kyllä vaikea, jos vaan yksi pitää sanoa. Sanon silti Bakelin Malic, jonka nimi on muuten nykyään Even. 

Jos saisit käyttää vain yhtä kosmetiikkatuotetta, mikä se olisi? :)

Aurinkosuoja.

Mikä on pahin moka ihonhoidossa, minkä aikuinen nainen voi mielestäsi tehdä?

Ettei puhdista ihoa. Ajattelen niin, että vaikka ei meikkaisi, jos ihon puhdistaa jollakin muulla kuin vedellä ja saippualla edes iltaisin, se auttaa jo pitkälle. :D 

Kysymys kuuluu, jos voisit valita vain yhden seerumin, niin mikä se olisi?

Tämä oli helppo. Bakelin Malic nyk. Even.

Onko mikään kosmetiikkatuote mielestäsi turha?

En sanoisi turha, mutta välillä mietityttää tämä nykymeno, jossa ihan kaikkiin pieniinkin juttuihin spesifioidaan oma tuotteensa. Ajattelen niin, että ne on tarkoitettu enemmän meille harrastelijoille, moni vähemmän kosmetiikasta kiinnostunut tulee varmasti toimeen vähemmälläkin.


Millainen muisto sinulla on ensimmäisestä hajuvesi kokeilusta?

Mukava tietenkin. Ensimmäinen kokeilu oli jo joskus ensimmäisellä tai toiselle luokalla koulussa, kun sain juhliin laittaa sormen päällä korvan taakse ripauksen mummon Toscaa. 

Mikä on mielestäsi tärkein hoitotuote aikuisen naisen ihonhoidossa?

Oikeanlainen puhdistuote ja voide.

Suosikkikosmetiikkasi teininä?

Lumenen tai Anytimen puuteri. :D

Oletko kokeillut ihonhoidosta tohtorimerkkejä?

Muradia olen käyttänyt paljonkin, mutta muut ovat jääneet, mutta tämä on ehdottomasti to do -listalla!

Jos saisit ottaa yhden meikkituotteen autiolle saarelle mukaan, mikä se olisi?

Aurinkovoide ei ole meikkituote, joten sanon huulikiillon.

Millaiset olivat ensimmäiset meikkikokeilusi? 

Puuteria, puuteria ja vielä enemmän puuteria, hivenen huulipunaa.

Meikkaatko päivittäin?

En.

Mikä on kallein hankkimasi kosmetiikkatuote ja oliko hintansa arvoinen?

Sensain Extra Intensive -sarjan naamio. Todellakin oli! Yksi parhaista kosteuttavista naamioista koskaan. Löytyy kaapista tälläkin hetkellä. ^_^

Lempituoksusi?

Näitä on niin monia. Tällä hetkellä eniten käytössä ovat Chanel N°5 L'Eau, Viktor & Rolfin Bon Bon kesä 2018, Atelier Colognen Camelia Intrepide, Stella McCartneyn Stella ja Jo Malonen Blackberry & Bay.


Oikein ihanaa torstaita kaikille ja kiitos vielä kerran ihan huipuista kysymyksistänne!

18 kommenttia:

 1. Liika kivipuuteri on varmaan aika monen entisen teinin suurin meikkimoka, heh. Sitä tuli harrastettua aika paljon itsekin ja alla oli vielä kunnon kerros Clearasilin finnivoidetta "meikkivoiteena". Mutta nättejä oltiin;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toi Clearasilin finnivoide oli kans ehdoton, LOL, olin ihan unohtanut sen. :D Joo nättejä kalpeita arkusta nousseen näköisiä. Oltaisiin sovittu hyvin Walking Deadiin. :D

   Poista
 2. Niinkuin sanoin jo viimeksikin aivan mahtava idea postaukselle.
  Saa tietoa sinusta ihmisenä
  ja tietoa kosmetiikasta jne.
  Kiitos luvasta varastaa aihe. :)
  Täällä sataa kaatamalla vettä, mutta kivaa torstai päivää silti Jonna!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihana kuulla, että näistä oppii jotain uutta. :) Tietenkin, eihän tämä mikään minun juttuni ole. :)

   Täällä on paistanut tänään aurinko, nurmikko on ihan jo keltainen kun on niin kuivaa, ei tekisi pieni sade täälläkään pahaa. Eilen tuli muutama pisara, mutta aika hyödytön määrä kuivuuteen nähden.

   Mukavaa torstaita!

   Poista
 3. Aika vaikeitakin kysymyksiä sait pähkäiltäväksesi :D

  VastaaPoista
 4. Oli ihanaa lukea vastaukset ☺ Mäkään en muista, mikä on eka itse ostamani kosmetiikkatuote. Liittyy joko YR:iin tai sitten yhteen ysärillä tuttuun meikkimerkkiin. Mutta ekan sy-voiteen ja seerumin muistan, sy-voide oli The Body Shopin geelimäinen sy-voide ja seerumi Clarinsin se sinisessä pullossa oleva ☺ Sen jälkeen rakastuinkin seerumeihin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo en mäkään pysty millään muistamaan, vaikka kuinka mietin. Kun taas ekat saamani muistan ja ensimmäisen tuoksun ostamisen muistan kuin eilisen. Ehkä kosmetiikka ei ole ollut silloin vielä ihan niin tärkeää, kun tuoksut taas on ollut niin kauan kuin muistan. TBS:n huulikiillot on ensimmäinen sellainen kunnon hullutus yläasteella minkä muistan, niitä käytiin Tampereella asti ostamassa. :D

   Poista
 5. Turhasta kosmetiikasta tuli mieleen aurinkovoide, joka oli tarkoitettu päälaelle eli varmaan jos on kaljuuntunut. Se herätti vähän kysymyksiä, että mitenhän tämä eroaa tavallisesta aurinkovoiteesta :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikä? Onko muka sellaistakin?!! Voi LOL! X-D

   Poista
  2. Niin, ihmisillähän on esim. terveydellisiä ongelmia, joissa hiuksia lähtee osittain. Ei niin kovin lol kun omalle kohdalle sattuu. Kokeiles laittaa tavallista aurinkovoidetta omaan päänahkaan niin huomaat miksi hiuspohjaan on kehitelty omia tuotteita.

   Poista
  3. Varmasti helpompi pistää esim. vaikka mineraalipuuterista aurinkosuojaa, jos vielä sen paljaan alueen ympärillä on hiuksia. Oma mies käyttää kuitenkin kaljuun päähänsä tavallista aurinkosuojaa, mutta käytetään myös mineraalipuuteria jossa on suojakerroin sekä ihan hattua. :)

   Poista
 6. Sinä oletkin saanut oikean kysymysten tulvan, ihan mahtavaa! Minun ensimmäinen kosmetiikkaostokseni taisi olla Lumenen huulipuna :)
  Ihanaa torstaita Jonna <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No joo kun tärppinä oli arvonta, mietin aiemminkin tätä, mutta mietin, että jos vaan kysyn, että ihmiset esittäis kysymyksiä, kysyiskö kukaan mitään. :D Lumenen huulipuna on melkoinen klassikko ekaksi ostokseksi. <3

   Ihanaa torstaita Outi!

   Poista
 7. Mineraalimeikeistä kysyjälle kommenttia! Olen vähän alle 30, mutta olen käyttänyt vuosia jauhemaisia mineraalimeikkejä, myös iholle, joka on rasvainen, pintakuiva, sekaiho ja aknearpinen vähän eri aikoihin. :) Mun mielestä micaa sisältävät tuotteet eivät missään nimessä automaattisesti korosta ihohuokosia, vaan levitystekniikalla (kabuki, ehkä jopa nukkainen meikkisieni) on tässä myös iso merkitys. Ja myös ne isot huokoset on olleet mun riesana. Mulla ei ole varsinaisen herkkä iho, mutta herkkäihoiselle suosittelisin ns. aitoja mineraalimeikkejä, jotka ovat jauhemaisia (ja vedettömiä) ja sisältävät hyvin vähän ainesosia. Esim. juuri Jane Iredale, Lily Lolo, kotimainen Flow voisivat olla? :) Mineraalimeikkipohjalla saa tosiaan juuri sellaisen ei-pakkelisen tuloksen, jota voi tarvittaessa myös kerrostaa luonnollisesti. Jos pinta tuntuu heti levityksen jälkeen kuivalta, olen suihkinut päälle vielä esim. kasvovettä. Toivottavasti löydät sopivia tuotteita!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Eeva. Jotenkin kaikista mun lukijoista luotin, että sulla on varmasti tietoa, jos huomaat. ^_^

   Poista
 8. Ihanat kuvat ja mielenkiintoiset vastaukset. Nuorena ekat meikit Yves Rocher ja sitten sain lahjaksi Lumena. <3 Huulivoiteet ja kiillot oli kova juttu ja ihan ekat meikit, puuteria en käyttänyt koskaan, mutta aikuisempana olen alkanut käyttämään.

  Vaikeinta nuo tuoksujutut, mutta ymmärrän hyvin tuon Monsieur Liu valinnan, siihen ei kyllästy.

  Ihanaa viikonloppua <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuoksu jutut on tosi vaikeita. Tarkoitit varmaan Un Jardin Sur Le Niliä. ;) Monsieur Li on kans ihana, mutta se oli ehkä aavistuksen liian tavis, Sur Le Nilissä on enemmän persoonaa. :)

   Aurinkoista viikonloppua Tiia. <3

   Poista

The kindest word in all the world is the unkind word, unsaid. ~Author Unknown