19.6.2018

Testissä Dyson Supersonic


*Tuote saatu blogitestiin maahantuojalta.

Puolitoista vuotta sitten hiusmaailma koki jotain varsin mullistavaa. Silloin Dyson teki jotain sellaista, mitä kukaan muu ei ollut aiemmin tehnyt. Dyson Supersonic -hiustenkuivain* muutti meidän käsityksen siitä, miltä föönin pitäisi näyttää. Myönnän itsekin katselleeni laitteesta kuvia pienen hämmennyksen vallassa. Hämmennystä herätti tietenkin myös föönin hinta 399 euroa, kyllä luitte oikein. Samalla hintaa saisi esim. jo varsin laadukkaankin imurin, älypuhelimen, etelänmatkan... 

Ymmärsin kuitenkin, että kun kehitellään jotain uutta, se on selvä, että uusi teknologia maksaa. Toki se ei riitä perustelemaan ainakaan itselleni hintaa vaan tuotteessa pitäisi olla jotain sellaista mikä eroaa minun aikaisemmin käyttämistäni fööneistä, millä hintaa voisi perustella. Miten Dyson olisi parempi kuin entiset todella laadukkaat laitteeni? Tähän kysymykseen saisin vastauksen, kun sain tuotteen blogitestiin maahantuojalta.

Hiustenkuivain lupaa tietenkin vaikka mitä hienouksia. Toisia varmasti kiinnostaa nämä hienoudet, toiset teistä varmaan ovat kuin minä, ainoastaan käyttömukavuudella ja lopputuloksella on väliä muista hienouksista viis. Mutta teille joita nämä teknologian hienoudet kiinnostavat niin laitteen erilainen ulkonäkö johtuu tietenkin siitä, että sen moottori ei olekaan laitteen päässä vaan varren sisällä. Jolloin se tasapainottuu täysin eri tavalla kädessä kuin perinteinen malli. Painoa föönillä onkin vain reilut 600 grammaa. Digitaalimoottori lupaa tehdä kuivauksesta entistä nopeampaa, mutta se ei suinkaan tarkoita sitä, että fööni puhaltaisi kuumempaa ilmaa päinvastoin, sillä kaksikymmentä kertaa sekunnissa toimiva lämmöntarkkailu pitää huolen siitä, että hiukset eivät pääse kuumenemaan liikaa. 


Näiden lisäksi fööni hyödyntää puhaltaessaan negatiivisia ioneja, jotka auttavat vähentämään hiusten pörröisyyttä. Esimerkiksi tässä Iltalehden videossa näkyy todella hyvin, miten hieman pörröisemmän hiuslaadun omaava ihminen saa Dysonilla kuivatessa selvästi vähemmän pörröiset ja kiiltävämmän näköiset hiukset. Itse en uskonut tähän juttuun ollenkaan, ennen kuin näin tuon videon. Ero on silmin nähtävä. Omiin hiuksiin en voinut tätä ominaisuutta testata, koska omistan lasimaiset hiukset, huomasin silti pienoisen eron ja kerron myöhemmin millaisen. 

Hiustenkuivaimessa on lisäksi neljä eri lämpöasetusta, joista yksi puhaltaa viileää 28 asteista ilmaa. Viileäpuhallus on yksi niistä ominaisuuksista, joka on itselleni ihan ehdoton fööniä hankkiessa. Sitä osaa arvostaa varsinkin hellepäivinä. Nopeusasetuksia on kolme: nopeaan kuivaukseen, normaaliin kuivaukseen ja muotoiluun.

Laitteen ääni on vähintäänkin vinkeä. Se on paljon hiljaisempi kuin millaiseen olen tottunut. Tiedän, että moni teistä ei varmaan haluaisi tätä kuulla, mutta minusta se muistuttaa todella paljon sihinänä hammaslääkärin sitä välinettä, jolla puhalletaan ilmaa hampaiden väliin sekä poran sekoitusta, ääni on vain föönissä hiljaisempi, mutta itselleni tuli silti välitön flashback hammaslääkärin tuoliin tämän äänestä. 

Mukana tulee kolme erilaista suutinta, yksi niistä on suurehko diffuuseri, jolla saa kohotettua hiuksia niiden tyvestä. Yksi tehokkaimmista tyven kohottojista lasimaisillekin hiuksille, kokeilkaa vaikka! Lisäosat kiinnittyvät laitteeseen näppärästi ja tukevasti magneetin avulla.


Olen monesti kertonut, että olen laiska hiustenlaittaja. Sen jälkeen kun aikoinaan valmistuin parturi-kampaajaksi, hiusten laitto väheni vuosi vuodelta. Ainoa asia mitä nykyään enää teen, on se, että föönaan hiukset pesun jälkeen kuiviksi. Usein sen vuoksi, että käyn aina iltaisin suihkussa ja haluan hiukset nopeasti kuivaksi ennen nukkumaan menoa, sillä vaalennetut lasimaiset hiukset kestävät kuivua ikuisuuden ilman apuvälinettä. Toinen syy on se, että sillä saa edes hetkeksi hivenen ilmavuutta hiuksiin ja siten pesuvälikin pitenee. 

Laite tuntuu kädessä todella miellyttävältä. Se, että laitteen paino onkin varressa, on aluksi hämmentävää, mutta heti kuivatessa huomaa, miten paljon kätevämpi se on. Kun laitoin Supersonicin päälle ensimmäistä kertaa ja kohdensin sen hiuksiini, päässäni alkoivat soida Juha Tapion biisin Ohikiitävää sanat:

"Tuuli hiuksillaan, hiekkaa varpaissaan..."

Olin jälleen pikkutyttö, joka halusi kesällä aina uimasta tullessa istua veneen keulaan, koska kovassa vauhdissa siihen kävi tuuli ja se tuuli mielestäni kuivasi hiukset aina parhaiten. 

Samantien tajusin, miksi tämä kuivaaja on niin erilainen. Tämä ei tunnu hiuksissa lainkaan fööniltä vaan luonnon tuulelta. Jopa ilmavirran osuessa korvaan, tunne on kuin siihen tuulisi. Vitsit mikä ihana tunne! Olin tästä ihan fiiliksissä, huusin miehenkin paikalle, että pistä kätesi alle, että tämä on aivan kuin tuuli. Hiuksia kuivatessa tajusin, miksi se tuulikuivaus oli jo lapsena mieleeni. Minulla menee helposti föönätessä hiukset solmuun, ei siis takkuun vaan luit oikein solmuun, tätä jaksaa myös kampaajani ihmetellä. Dysonilla kuivatessa ihan samalla tavalla pöllyttäessä kuin toisillakin omistamillani fööneillä, en vain ole saanut niitä solmuja enää aikaiseksi. Tähän vuodenaikaan olen osannut arvostaa kovasti myös sitä, että laitteen puhallusilma ei ole kuuma. Yleensä tulen aina kylpyhuoneesta hikipisarat otsalla ja posket punaisina, mutta se on ollut viime aikoina menneisyyttä, koska puhallusilma ei ole lainkaan niin lämmintä mihin olen aiemmin tottunut. Se voi tuntua aluksi jopa täysillä ollessaan hassun haalealta.

Omissa hiuksissani en huomannut ihan hirveän suurta eroa kuivausnopeuteen, luulen, että tämän huomaa paremmin toisissa hiuslaaduissa. Sanoisin, että kuivauksessa menee itsellä aikaa hivenen vähemmän kuin ennen, tämä kuitenkin tapahtuu paljon viileämmällä ilmalla, ilman hikeä. Sen sijaan kuivana hiuksien tuntu on aiempaa pehmeämpi. Sitä on vaikea selittää, mutta huomaan sen selvästi kun kosken käsillä hiuksiini kuivauksen jälkeen. Ne tuntuvat silkkisemmiltä.


Se, että kaapissani on kaksi muutakin hyvää fööniä, mutta tartun silti joka kerran hiuksia kuivatessa Dysoniin, muiden jäädessä pölyttymään, kertoo luultavasti selvästi sen, mitä mieltä olen Supersonicista. Jos hiuksia föönää usein, hinta on perusteltu, sillä laite tulee varmasti maksamaan itsensä monin verroin takaisin. Tuntuu hassulta ajatella, että olemme aikoinaan maksaneet mieheni kanssa Dysonin imurista saman verran (hieman enemmänkin) ja silti hinta föönistä tuntui minusta aluksi kovalta, vaikka tälle on takuulla yhtä paljon käyttöä kuin sille imurillekin, joka on palvellut hyvänä jo vuosia. 

Miltä Supersonic kuulostaa? Olisitko valmis panostamaan hyvään hiustenkuivaimeen?

10 kommenttia:

 1. Kuulostaa aivan loistavalta:) Itse en föönäile juuri koskaan hiuksiani, koska en rehellisesti sanottuna jaksa pidellä fööniä käsissäni;) Jotenkin se tuntuu ylitsepääsemättömän rasittavalta. Mieluiten annan kampaajan hoitaa föönaamisen. Jospa vielä joku päivä kehitetään fööni, joka toimii niin, ettei siihen tarvitse itse koskea;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tässä on just se hyvä puoli, että tämä on todella paljon kevyempi kävessä ja toi painotus varteen tekee tästä ihan erilaisen pidellä. Mullahan on oikeassa kädessä, eli just föönikädessä heikko ranne, jonka vuoksi ne parturi-kampaajan työt jäi valmistumisesta huolimatta lopulta haaveeksi, mutta tämän kanssa sekään ei kipeydy. :D Toi koskematon fööni olisi loistava, ehkä Dyson nappaa tästä seuraavan kehitysidean. :D

   Poista
 2. Tuo juuri miksi maksaa föönistä niin paljon, mutta monesta muusta esineestä saman verran. Vaikkapa ihmiset vaihtavat todella tiheään kännyköitään aina uusiin malleihin, jotka maksavat vielä puolet enemmän, kuin Dyson. Kyse on prioriteeteista ja naiset varmasti monesti tinkivät näistä asioista ja kun olen tinkinyt, olen saanut uusia föönin aina parin vuoden välein.

  Itsellehän kävi ajatuksissani vasta, että oma fööni imi moottorin sisälle hiukset ja ihan kirjaimellisesti nuo hiukset piti leikata, koska menivät niin umpisolmuun, eli tätä vaaraa ei ole Dysonin kanssa. Lisäksi täällä on niin pörheät hiukset, että ah Dyson ja lisäksi tuo kuumuuden minimoiminen ja tuulen tuntu, joten iso peukku.

  Ihanaa päivää Jonna <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin vaihtavat, mähän kituutan niin kauan kuin pystyn. Ihan kalleimmillekin älypuhelimille se kierto on about kolme vuotta ja sitten huomaa, että on päivitettävä uudempaan, koska päivitysten myötä laite hidastuu ja tulee kaikkea muuta ongelmaa. Tässä tuskin kolmen vuoden päästä esim. on yllämainittuja ongelmia. ^_^ Ei meidän imurikaan ole halunnut tänä aikana mitään. :D Joo tässä ei tosiaan hiuksien imeytymista sisään ja sitä kautta katkeilua tarvi pelätä. Ihana föönätä kylppärissä kun ei tarvi koko ajan varoa suihkuverhoa milloin se on föönissä kiinni.

   Ihanaa tiistaita Tiia. <3

   Poista
 3. Toi on niin totta, että joihinkin asioihin laittaa satasen jos toisenkin silmää räpäyttämättä, mutta sama summa tuntuu ylitsepääsemättömältä toisessa kohtaa... :-D Kannattaa satsata niihin laitteisiin, joita käyttää paljon - jos siis kuivaa hiuksensa melkein joka päivä, miksi tekisi sen kehnommalla kuivaajalla? Dyson on kovasti pohdinnassa, kevyt laite ja pieni koko houkuttavat. Ja onhan tuo nyt sleekimmän näköinen, kuin isot möhköt.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No sepä, ei se suosikkiseerumin osto kirpaise, mut annas kun sama raha pitäisi laittaa johonkin muuhun, on niin vaikeaa. :D Itsekään en muuta tee kuin juuri kuivaan hiuksia, niin kyllähän tälle käyttökertoja tulee se 2-3 viikossa. Se on jo vuodessa jo n. 130 kertaa, silloin ei käyttökerralle jää enää enempää hintaa kuin päivän lehdelle ja pitää muistaa, että tää tulee kestämään vuosikausia.

   Poista
 4. Onpa vinhan näköinen kuivain, näyttää kevyeltä käsitellä. En nyt tuota hintaa kuivaajasta maksaisi, mutta olen kyllä oppinut olla ostamatta sitä halvinta vaihtoehtoa.
  Tuulitukkaista tiistaita sinulle Jonna <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo siis mulla on kaikessa etten osta halvinta, yleensä siitä jos pikkaisen enemmän maksaa saa varmasti paremmin ja pitkäaikaisemmin vempeleen, sen opin jo vuosia sitten. ;)

   Mukavaa tiistaita Outi! <3

   Poista
 5. Tämä se on kyllä jännä kapistus! Muistan sen kohinan kun tämä tuli markkinoille :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo se ääni on aivan erilainen kuin muissa fööneissä. :D

   Poista

The kindest word in all the world is the unkind word, unsaid. ~Author Unknown