Aikamatka vuoteen 2000


Tuoksujen yksi kiehtovimpia piirteitä on mielestäni se, että niiden avulla voi tehdä aikamatkan omaan menneisyyteen tai sitten olla tekemättä, jos tuoksuun liittyy jotain huonoja muistoja.

Vuonna 2000 olin 23-vuotias. Olin nuori aikuinen, joka oli lyhyen elämänsä aikana nähnyt kaikenlaista, mutta jolla ei ollut vielä mitään hajua siitä, mitä koettelemuksia tulevaisuus toisi tullessaan. 

Tuona vuonna tapahtui merkittäviä asioita: Tarja Halosesta tuli Suomen ensimmäinen naispresidentti ja uusi Suomen perustuslaki tuli voimaan. Samana vuonna valtaan nousi Venäjällä eräs Vladimir Putin. Monet muistavat myös, että tuolloin alkunsa sai myös Jolon panttivankiriisi ja vangittujen joukossa oli kaksi suomalaista. Eveliina Lappalaisen surma keikkui otsikoissa marraskuussa. Kun googlasin vuoden 2000 tapahtumia, en enää ihmettele, miksi elämässäni isoa osaa näytteli tuolloin kepeän raikas Ralph Laurenin Ralph.


On pakko sanoa, että neljäntoista vuotta myöhemmin Ralph saa yhä hymyn huulilleni. Se tekee minut iloiseksi. Ralphin tuoksun tunnistaa heti, en edelleenkään ole haistanut mitään samankaltaista. Alkutuoksussa omenan lehtiä, osmanthusta ja mandariinia. Sydäntuoksussa hurmaavan kevyttä mangoliaa, keltaista freesiaa ja boroniaa. Pohjatuoksussa pehmeää myskiä ja valkoista iiristä. 

Minulle Ralph on uniikki kukkaistuoksu maustettuna persoonallisella raikkaudella, ripauksella kirpeää omenaa ja mandariinia. Ralph on iätön, vaikka se ainakin aikoinaan oli teinien suosiossa. Tuoksu tuntuu juuri nyt jotenkin uniikimmalta kuin neljätoista vuotta takaperin. Käytin tuoksua aikoinaan parikin pullollista muutaman vuoden aikana ja minusta tuntuu, että melkein 10 vuoden ero teki suhteellemme vain hyvää. Löysimme toisemme tänä kesänä uudestaan.


Nenänä on toiminut Alain Alchenberger, jonka tuoksunenä on ilmeisesti tyrehtynyt tämän tuoksun jälkeen. Aivan suotta, sillä tuoksumaailma kaipaa tällaisiä hieman erilaisia kukkaisen kevyitä raikkaudella höystettyjä tuoksuja. 

Pullo on yksinkertainen ja sen turkoosi väritys vie merelliseen maailmaan. Se ei yritä olla hieno vaan helposti lähestyttävä.

Tällä hetkellä Ralphia näyttäisi olevan myynnissä ainakin Sokoksen verkkokaupassa.

Muita Ralphiin aikoinaan ihastuneita? Mikä tuoksu herättää teissä lämpimiä muistoja?

Jutun linkit eivät ole mainoslinkkejä, enkä saa niistä rahallista korvausta. 1. Teillä on pitkä suhde Ralphin kanssa eikä aika ole kuluttanut hohtoa yhtään:) Kuulostaa kesäiseltä ja raikkaalta, joltakin mille olisi käyttöä nyt.

  En tunne Laurenin tuoksuja oikeastaan lainkaan. Sain ystävältäni juuri puolikkaan ison pullon Calvin Kleinin Eternity Summeria, jota opettelen parhaillaan tuntemaan. Ei ole vielä mitään hajua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kesään minäkin tämän liitän. Ralph Laurenilta omia suosikkeja on tämä ja sitten tietenkin ekoissa häissä häätuoksuna toiminut Romance. Notorius taas ei ollut mun tuoksu yhtään.

   Poista
 2. Ralph kuuluu myös omiin suosikkeihini, tuli käytettyä häätuoksunakin:)
  -J-

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sitten on varmasti tärkeä tuoksu sinulle. :)

   Poista
 3. Voi että! Ralph oli tosi in yläasteikäisten teinien keskuudessa 2000-luvun alussa. Itselläni kyseistä hajuvettä ei ole ollut, mutta siltikin tunnistan tuon nuoruuden tuoksun. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin vähän muistelin, että oli nuorempiekin keskuudessa suosittu. ;) Itse olin tuolloin jo vanhempi, joten en osaa mieltää tätä "teinituoksuksi". :D

   Poista
 4. Oi, tämä oli oma nuoruuuden tuoksuni myös! vajaa parikymppisenä käytin tätä jatkuvasti, aivan ihanan raikas tuoksu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin on! Aika ei kyllä ole ajanut tämän ohitse!

   Poista
 5. En äkkiseltään osaa sanoa onko minulla mitään tuoksua joka herättäisi muistoja, mutta muistan kuinka rakastuin tähän Ralph Laurenin tuoksuun vaikken koskaan sitä itselleni saanut. Ehkäpä vielä jonain päivänä omistan tämän... ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kannattaa ehdottomasti harkita ostoa. Ihana! Parempi myöhään kuin ei milloinkaan. ;)

   Poista

The kindest word in all the world is the unkind word, unsaid. ~Author Unknown

Designed by FlexyCreatives