J`adore – Rakastan


Itselleni tuoksut ovat niitä asioita elämässä, jotka herättävät tunteita, suuriakin. Viimeksi tällaisen hetken koin pari päivää sitten, kun pitelin vuosien jälkeen kädessäni Diorin J´adore-tuoksun huikean kaunista pulloa. Ensi suihkauksen jälkeen huomasin venyttäväni silmiäni lautasen kokoiseksi, ettei minulta valuisi kyyneleitä. Tällä kertaa kyse oli onnesta. Kyllä, liikutun näinkin hulluista asioista. Itkemässä minua ei usein näe, mutta liikutun useita kertoja päivässä erinäisistä pienistäkin asioista.

J`adore on yksi niistä tuoksuista, jonka aikoinaan ostin heti sen ilmestyttyä. Käytin sitä vuosien saatossa useita pullollisia, kunnes minulle tuli jonkinlainen seinä vastaan ja lopetin tuoksun käytön. Vuosien erossa olon jälkeen ensimmäinen suihkaisu oli vähintäänkin tunteellinen, ihan kuin olisin saanut vanhan hyvän ystävän takaisin. Vaikka tuoksu kuuluu vahvasti "entiseen elämääni" minulla ei ole siitä mitään huonoja muistoja, jonka vuoksi en voisi käyttää sitä tänäkin päivänä, päinvastoin: olen leijunut J`adore pilvessä siitä lähtien, kun ystäväni tuli takaisin luokseni.


J`adore tuli markkinoille vuonna 1999, joten sitä voisi kutsua jo klassikoksi. Tuoksu on modernin valoisa naisellinen kukkaistuoksu. Pullon muoto on saanut vaikutteita kreikkalaisesta saviruukusta. Tuoksu avautuu mehevällä päärynällä ja persikalla, jonka jälkeen nenään tulvii naisellinen magnolia, maustettuna bergamotilla. Sydäntuoksun puutarhassa kukkivat jasmiini, freesia, kielo, orvokki, ruusu ja orkidea. Pohjalla maukasta karhunvatukkaa, vaniljaa ja myskiä. J´adoresta ei tule mieleen muita tuoksuja, se on J´adore.


Minut tuoksu vie suoraan kesäiseen puutarhaan, jossa paistaa aina aurinko. Siksi tuoksu sopii myös talveen. Yhdellä suihkauksella saat maailman parhaan pakopaikan pimeydeltä ja kylmyydeltä. J`adore sopii päivään, mutta siinä riittää luonnetta myös iltaan. Tällä klassikolla ei voi koskaan astua harhaan.

Rakastan!

Mitkä tuoksut ovat teille tärkeitä? 1. Oi, J'Adore! Se on yksi ehdottomista suosikkituoksuistani, ja yksi niistä tärkeimmistä. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sun luona muistin niitä pulloja nuuhkutellessani, että ai niin, tämäkin! <3 Aloin miettimään, että miksi ihmeessä lopetin käytön!

   Poista
 2. Pullo on jumalaisen kaunis, ainutlaatuinen suorastaan! Kuviesi tunnelma on samoin ihana. Ja kyllä tuoksukin on ihana, vaikken itse sitä voikaan käyttää. Jollakin muulla se on aivan täydellinen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on! Se on tosi kukkainen ja se varmasti monelle saattaa olla liikaa. Omalla iholla ihanan pehmeä ja annosteluna yksi suihkaus, ei yhtään enempää. :)

   Poista
 3. J'adore on kyllä yksi onnistuneimmista ja täydellisimmistä tuoksuista koskaan! Itsellänikin on tuota pullo, mutten ole sitä vuosiin enää käyttänyt.
  Onneksi tuoksusta tulvahtivat hyvät muistot! :) On kaamea tunne, kun laitat jotakin vanhaa lempituoksua, ja siitä tuleekin vaan ikäviä muistoja mieleen... :/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on! En voi vieläkään käsittää, että tuoksutauko venyi melkein kahdeksaan vuoteen! :o Itse olen järjestelmällisesti hävittänyt pullot, joista tulee ikäviä muistoja. Olisi liian kova paikka, jos erehtyisi suihkauttamaan. :/

   Poista
 4. Jännä juttu, olen jo nelikymppinen enkä ole koskaan perustanut tuoksuista. Joskus haistelen niitä kaupassa, mutta erittäin harvat miellyttävät minua. Muutama on elämän aikana tullut hankittua, mutta kaikkiin olen kyllästynyt ja ovat jääneet käyttämättä. Eivät vain ole minun juttuni, päinvastoin alan aivastella jos jollain on liikaa hajusteita :) Tavallaan harmi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tosi harmi, että saat oireita tuoksuista. Omat ekat muistot lapsuudesta liittyy siihen kuinka kävin mummon tuoksupullolla ja heti, kun menin ensimmäisiin kesätöihin tuhlasin ensimmäisen palkkani ostaakseni ihanan tuoksun. <3

   Poista
 5. Voi että, tämä on vanha rakas myös minulle. Mutta jossain vaiheessa (ilmeisesti silloin kun pullon muoto vaihtui pisaran mallisesta pyörempään suuntaan?) tuoksua on muutettu.. Nyt kun kävin taas testaamassa testeriä, ei tämä muistuta sitä vanhaa rakasta J'adorea, mitä minulla on itseasiassa vielä pullollinen jemmassa. :/
  En myöskään usko oman tuosuni kärsineen säilytyksestä. Se on ollut huoneenlämmössä ja valolta suojattuna, kuten muutkin tuoksuni..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Omasta edellisestä käytöstä on kahdeksan vuotta ja vanhaa "vuosikertaa" ei enää minulla ole jäljellä (harmi sinänsä olisi voinut verrata!), mutta tämä uusi on omaan nenään ilmeisesti lähellä vanhaa, koska en pitkän ajan jälkeen eroa huomannut. Voi tosiaan olla, että tuoksu on muuttunut vähän vuosien saatossa. :( Itse olen ollut haistavinani tuon muutoksen mm. Trèsorissa, joka ei mielestäni ole enää ihan samaa tavaraa kuin ysärillä.

   Poista
 6. Vastaukset
  1. Se on! Mun omat lyhyt kaula ei vaan onnistu samanlaiseen suoritukseen kuin Charlize Theronilla mainoksissa. :p

   Poista
 7. Piti oikein vilkaista omaa tuoksuhyllyä, siellä nököttää J'adore hair mist..! Tuli hankittua aikoinaan alesta juurikin epävarmana liiallisesta kukkaisuudesta, mutta hedelmäisen alkutuoksun houkuttamana. No, nyt kuitenkin haistelen hiuksiani :) Heli

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Wau hair mist, tuote joita en vielä ole sortunut ostamaan, olen katsellut kyllä useasti. Kesällähän ne olisi aivan loistavia. :)

   Poista
  2. Voisikohan hiustuoksu olla vaihtoehto sellaisille, joilla ihon ph muuttaa tuoksun ei niin miellyttäväksi? Heli

   Poista
 8. Ihanaa, että joku toinenkin on liikuttuja! Jaan tunteesi, joskus tuoksu on niin hyvä, että herkäksi vetää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No älä, joskus vähän tällaisissa tilanteissa alkaa itseä hymyilyttämään, että ihmiset pitäisivät varmaan ihan outona... No, nyt aika moni tietää. ;) Sitä tunnetta on vaikea kuvailla, varsinkin, jos tuoksusta tulee jotain vanhoja asioita mieleen.

   Poista
 9. J'adore on minunkin se rakkaustuoksu. Se, joka on kestänyt rinnallani vuodesta toiseen, vaikkakaan ei enää aikoihin jokapäiväisessä käytössä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihana kuulla, että löytyy muitakin J`adore-faneja. Kahdeksan vuoden tuoksutauko osoitti, että tähän tuoksuun ei aika pure, edelleen ajankohtainen.

   Poista
 10. Tämä on ehdoton suosikkini ja tällä hetkellä joka päiväisessä käytössä !

  VastaaPoista
 11. Hitsi tuo pullo on jo pelkästään niin upea! Voin vain kuvitella sen tuoksun. :3

  VastaaPoista
 12. Tää on niiiiin hyvä tuoksu! Sain mieheltä joululahjaksi, ja käytän sitä supersäästeliäästi. Niin ja pullon pakkaus on ihan omaa luokkaansa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihana lahja! <3
   Luulen, että alkuhuuman jälkeen siirryn itsekin säästeliääseen käyttöön. Onneksi on reilun kokoinen pullo niin saa nautiskella pitkään.

   Poista
 13. Tämä on ensimmäisiä merkkituoksuja joita olen ostanut. Siinä on siis tietyn tyyppistä nostalgiaa ja rakkautta. En kuitenkaan käyttänyt tuoksua. Se tuoksuu edelleen huumaavalta, mutta ei sellaiselta jota haluaisin kantaa ihollani. Vajaa pullo lähti siskolleni sillä yritän pitää mottonani parempi kiertoon kuin kaappiin ainakin tuoksujen osalta. Luomivärien suhteen se on vaikeampaa ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eihän kaikessa voi onnistua. ;) Mua edelleen kaduttaa, että aikoinani heitin ison läjän Diorin viisikkoja roskiin, nyt säilyttäisin ne jo nostalgiankin vuoksi. :p

   Poista

The kindest word in all the world is the unkind word, unsaid. ~Author Unknown

Designed by FlexyCreatives