Klassikot osa 11 – Kèrastase Bain Satin I


Tänään saadaan jatkoa Klassikot-sarjalle. Tutustuin Kèrastasen Bain Satin I-shampooseen ensimmäisen kerran jo vuosikymmen sitten. Siitä lähtien se on ollut shampoo, jota minulta löytyy aina yksi pullo varastosta. Shampoosta on olemassa myös versio nro. II, mutta itse tykkään enemmän tästä voimakkaammin pesevästä ykkösestä. Kakkosversio onkin tarkoitettu erittäin huonokuntoisille hiuksille. Ykkönen taas sopii hyvin normaaleille, hieman kuiville ja käsitellyille hiuksille.


Shampoo on pakattu jo klassikoksi muodostuneeseen valko-oranssiseen pakkaukseen. Valkoinen helmiäishohtoisen värinen ja koostumukseltaan kermainen shampoo pesee hiukset hellävaraisesti. Se muodostaa pestessä pehmeän ja paksun vaahdon. Huuhtoutuu helposti pois. Jopa minun erittäin helposti takkuuntuvista pitkistä hiuksista tulee pehmeät ja helposti käsiteltävät. Käytänkin shampoota usein silloin, kun itselläni ei ole aikaa laittaa hiuksiin poispestävää hoitoainetta. Käytön jälkeen hiukset jäävät sen verran pehmeiksi, että pelkästään hiuksiin jätettävä hoitoaine riittää.

Tuotteen tuoksu on jännä. Olen monesti yrittänyt miettiä, mikä tässä tuoksuu. Ehkä mummollani oli jotain tämän tuoksuista rasvaa lapsuudessani? Tuoksu on mielestäni aavistuksen yrttinen, jopa miehekäs. Hiuksiin tuote jättää kuitenkin pesun jälkeen raikkaan miellyttävän tuoksun.


Silottavana aineena toimii tietenkin silikonijohdannainen, mutta omia hiuksiani on turha kuvitella saada selväksi millään muunlaisilla kuin silikonia sisältävillä tuotteilla. Ravitsevina aineina toimivat kationiset polymeerit, jotka myös rakennepaikkaavat vaurioitunutta hiusta. 

Shampoon suosiosta kertoo jotain se, että joka vuosi kerta toisensa jälkeen se voittaa naistenlehtien kauneuspalkintoja yhdessä sisarensa Bain Satin II:n kanssa.

Mistä shampoosta te ette luovu?

 1. Hienoa lukea tästä jotain näinkin hyvää, kun LookFantasticin BeautyBoxissa tuli näytekoot tästä ja hoitoaineesta. Pitääkin korkata nuo piakkoin ja testata itsekin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tää on ollut itselleni silkkaa raukkautta jo vuosikausia, vaikka periaatteesta vaihtelen säännöllisestä shampoita, tätä on pakko olla aina yksi varastossa. Toisilla toimii se kakkonen paremmin hiuksissa, mutta itselläni on melko hyväkuntoiset hiukset ja tää ykkönen on passeli. Jännä kuulla, mitä tykkäät. ;)

   Poista
 2. Mä en ole monista, monista kokeiluista huolimatta löytänyt yhtään jokapäiväiseen käyttöön soveltuvaa suosikkia. Kerran viikossa tai kahdessa pesen hiukset Paul Mitchellin clarifying shampoolla, jolla oikeasti tulee todella puhdas fiilis. Se tuntuu kuitenkin liian vahvalta jokapäiväiseen käyttöön. Mitchellin pullo löytyy kuitenkin aina kaapista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itsekin vaihtelen shampoita, koska tuntuu, että hiukset "tottuu", eikä niistä tule enää ilmavat. Tämä on ainoa, jota käytän vähintään kerran viikossa tai useammin säännöllisesti.

   Poista
 3. Hei tämähän kuulostaa kiinnostavalta! Ja joo, silikonia kiitos tähänkin päähän :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joskus on vaan annettava periksi silikoineille. Hiukset on niitä kohtia. :D

   Poista
 4. Kuulostaa todella hyvälle. :) Tästä onki nyt ollut muutamassa blogissa. :)

  VastaaPoista
 5. Koitin eilen tätä shampoota, kun tosiaan siitä miniversio tuli tuossa LF:n Beauty Boxissa. Tykkäsin paljon ja yllättäen tykkäsin tuoksustakin jotenkin :D boksissa tullut Jurliquen seerumikin tuoksui yrttiseltä. Ei ollenkaan pahat tuoksut, vaikka harvoin tykkäänkään sen tyylisistä :)

  Se Lait Vital hoitsikka taas ei tuntunut tarpeeksi täyteläiseltä, eikä selvittänyt hiuksia hyvin :( pesiköhän shampoo liian narskuvaksi, että ehkä joku muu hoitoaine olisi sitten sopinut paremmin sen kanssa..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuoksu on tosiaan sellainen yrttinen, joten välttämättä kaikki ei tykkää. Itselläni ei kokemusta tuosta hoitoaineesta. Ehkä se vähemmän pesevä Bain Satin 2 olisi parempi sun hiuksille? Itse käytän tämän kanssa tosi usein pelkästään hiuksiin jätettävää hoitoainetta.

   Poista
 6. Tää on kyllä todella hyvä shampoo, ihan samaa mieltä! Mä tykkään tuoksustakin, vaikka se varmasti jakaa mielipiteitä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei tosiaan ihan perustuoksu, mä tykkään. Sanonkin sitä Bain Satin-tuoksuksi, kun ei tule mitään muuta saman tuoksuista mieleen. :D

   Poista

The kindest word in all the world is the unkind word, unsaid. ~Author Unknown

Designed by FlexyCreatives