Klassikot osa 12 – Ruusuvoide


Dr. Hauschkan uusittu Ruusuvoide saa kunnian olla Klassikko-sarjan ensimmäinen luonnonkosmetiikkatuote ja se on sitä ansaitusti. Itse olen ollut Ruusuvoiteen fani jo pitkään, olenkin käyttänyt tuotetta vuosikaudet. Varsinkin talvella paksu ja kosteuttava voide hemmottelee ja suojaa pakkasen kuivattamaa ihoa. Puhumattakaan sen aidosta ruusun tuoksusta, joka vie ajatukset kesään ja juhannusruusuihin.

Ruusuvoide uudistui tänä syksynä entistäkin ruusuisemmaksi. Vanha voidehan oli väriltään kellertävää, mikä ei mielestäni ole välttämättä se kaunein väri kasvovoiteelle. Tosin ei se hyvän tuotteen käyttöä tähänkään asti estänyt. Uusittu voide on väriltään puhtaanvalkoista. Pikkuseikkoja, mutta tuotteeseen tuli heti hieman ylellisempi tuntu. 


Ruusuvoide on paksua voidetta, joka kuitenkin levittyy iholle hyvin sen notkistuttua lämpimissä sormissa. Voide on riittoisaa ja pieni nokare riittää. Vaikka Dr. Hauschkan ideologiaan ei kuulu yövoiteiden käyttö, minä käytän tätä ympäri vuoden paksun koostumuksen vuoksi juurikin yövoiteena. Ainoastaan talvisin, kun iho on kuivimmillaan, käytän voidetta myös päivävoiteena ja se soveltuukin hyvin myös meikin alle. Yövoiteena tuote on ihan lyömätön. Illalla levitän tuotetta paksuhkon kerroksen ja aamulla iho on tasaisen värinen ja ihon kuivat kohdat loistavat poissaolollaan. Lisäksi voide rauhoittaa yön aikana pieniä näppylöitä, sillä ruusulla on myös puhdistava vaikutus. Ruusuvoide sopii erityisen hyvin normaalille, kuivalle, herkälle, sekä punoitukseen ja couperosaan taipuvaiselle iholle. Sopii loistavasti myös ikääntyvälle iholle.

Voide sisältää tietenkin paljon ruusua. Ruusun terälehdistä ja villiruusun marjoista saatavat uutteet edistävät ihon uusiutumista. Ruusun, rohtosalkoruusun ja mäkikuisman yhdistelmä vahvistaa ihoa. Karitevoi, ruusuvaha ja avokadoöljy suojaavat ihoa kuivumiselta.


Ruusuvoide ei sisällä synteettisiä hajusteita, väri- eikä säilöntäaineita. Voide on tietenkin myös parabeeniton, mineraaliöljytön, silikoniton, eikä sisällä PEG:tä.

INCI:

 IWater (Aqua), Arachis Hypogaea (Peanut) Oil, Althaea Officinalis Root Extract, Beeswax (Cera Alba), Hypericum Perforatum Flower/Leaf Extract, Butyrospermum Parkii (Shea Butter), Persea Gratissima (Avocado) Oil, Sucrose Distearate, Olea Europaea (Olive) Oil Unsaponifiables, Fragrance (Parfum), Citronellol*, Geraniol*, Linalool*, Limonene*, Citral*, Farnesol*, Benzyl Alcohol*, Eugenol*, Rosa Damascena Flower Extract, Rosa Canina Fruit Extract, Rosa Damascena Flower Wax, Lanolin, Lecithin.


Muita Ruusuvoiteeseen ihastuneita?

Dr. Hauschkan jälleenmyyjät löydät täältä.


Tuote lehdistönäyte.



  1. Olen samaa mieltä tuosta väristä. Kellertävästä sävystä tulee lääkemäinen olo, puhtaan valkoisesta puhdas ja ylellinen. En ole tätä kokeillut, ruusuntuoksu ei ihan ole minun juttu, mutta kenties voisin laittaa harkintaan. Tämä taitaa nyt olla jopa muutaman lehden kylkiäinen, jos tilaa lehden. Jos muistan oikein.

    Ruusuista viikonloppua sinulle ihanainen. <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hah, säpä sen sanoit. Minä kun ihan tätä juttua kirjoittaessa mietin, että mikä ihme siinä kellertävässä oli vikana, mutta ehkäkin juuri tuo lääkemäisyys. :D

      Ihanaa viikonloppua sinnekin!

      Poista
  2. Kehuit varmaan ruusuvoidetta viime talvena jossain yhteydessä, koska ostin kokeeksi tarjouksesta kevytversion siitä. Olin ihan myyty, se oli parhaiten kosteuttavia voiteita ikinä! Samanlainen vaikutus on nyt kokeilemallani Embryolissella. Kauneus ja Terveys -lehdellä on tuo edullinen tarjous, jossa saa ruusuvoiteen ja jonkun muunkin kylkiäisenä, ja tietysti tartuin siihen. Kyseistä lehteä tulee harvoin luettua, vaikka en ymmärrä miksi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mulla on myös sitä kevyttä, se on tosi hyvä päivävoiteena, silloin kun tämä on liian tuhtia. Itselle tulee kans silloin tällöin Kauneus ja Terveys, mies tykkää tilata lahjaksi. ;) Minusta tosi hyvä tuo Dr. Hauschka etu, joskus ihan turhaa tavaraa, mutta tommoisella on käyttöäkin.

      Poista
  3. Mä oon kans tykännyt kummastakin. Light toimii just meikin alla paremmin..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin toimii, mutta itsellä talvella tää paksumpi originalkin humahtaa ihoon. :)

      Poista
  4. Mullakin on tämä ja Light -versio testissä, ja juttua tulossa myös blogiin :) Light -versio menee kyllä päiväsaikaan, mutta tämä on liian täyteläinen mun iholle meikin alla käytettäväksi (tai ylipäätään päiväsaikaan). Iho kiiltää ihan kunnolla kun tätä laittaa, mutta yöllä se ei haittaa, joten mäkin käytän tätä yövoiteena Dr. Hauschkan ohjeiden vastaisesti ;) On tämä kyllä ihanan kosteuttava, siitä ei pääse mihinkään. Vähän kuin öljyn ja voiteen välimuoto! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Säännöt on tehty rikottavaksi, ainakin tässä tapauksessa. ;)

      Poista
  5. Hauska sattuma, korkkasin juuri pressistä saadun Ruusuvoiteen ja testasin sitä ekaa kertaa. Tiivistit mun ajatukset loistavasti! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kuulla, että oot samaa mieltä. :) Rasvaiselle iholle tämä ei valitettavasti ole oikea tuote, mutta muut voivat käyttää, vaikkapa sitten vain yöllä.

      Poista
  6. Mulla on niin kuiva iho, että tämä menee päivävoiteena ihan kevyesti... :) Pitää toki antaa imeytyä noin puoli tuntia-tunti ennen meikkaamista, mutta hulahtaa kyllä ihoon täysin. Yövoiteena on mulla tällä hetkellä puhdas arganöljy boostattuna etanavoiteella. Ai miten niin korppuiho? :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tosiaan ihan heti ei kannata lätkäistä meikkiä päälle, mutta tämä sääntö pätee oikeastaan kaikkien täyteläisempien voiteiden kanssa. Sulla on kyllä tosi kuiva. Itselläni on kesäisin aurinkokautena selvästi vähemmän kuivuuttaa ihossa, tänäkin vuonna heinä-elokuu oli aikaa, että iho hehkui, muuten vaivaa kuivuus koko ajan.

      Poista

The kindest word in all the world is the unkind word, unsaid. ~Author Unknown

Designed by FlexyCreatives