Viikunaleivät


Jos minun tekee mieli herkutella jollain suolaisen makealla, en kaiva kaapista Fazerin Popcorn suklaata vaan teen viikunaleipiä. En oikeasti tiedä, voiko näistä koskaan saada tarpeekseen, ei kai?

Viikunaleivät

vaaleaa leipää siivuina (esim. maalaisleipää)
tuoreita viikunoita
vuohenjuustoa siivuina
aurinkokuivattujatomaatteja
tuoretta basilikaa revittynä
rouhittua mustapippuria
hyvää oliiviöljyä

Itse teen nämä niin, että pistän uunin kuumenemaan grillivastukselle 230°C. Levitän leivinpaperin päälle leipäpalat ja vuohenjuustosiivut. Ripottelen leipäsiivujen päälle hyvää oliiviöljyä. Pidän settiä uunin ylätasolla n. 5-7 minuuttia niin, että leivät ovat saaneet hieman rapsakkaa pintaa ja vuohenjuusto on ruskistunut reunoilta. Otan pois uunista ja ladon välittömästi leipien päälle lomittain vuohenjuusto- ja viikunasiivuja, sekä tuoretta basilikaa. Lisään päälle aurinkokuivattujatomaatteja ja lopuksi rouhin päälle mustapippuria. Nautin heti. Ihan täydellinen iltapala. 


Mikä on teidän iltaherkku?
 1. Kuulostaa muuten erittäin herkulliselta, mutta mä en tykkää yhtään vuohenjuustosta :>

  VastaaPoista
 2. Ihan täydelliseltä kuulostaakin, samoin näyttää! Suolaisen ja makean liitto on koukuttava, ja vuohenjuusto on niin mainio täyteläisessä maussaan noitten muitten kaveriksi. Minä en ole vaan päässyt viikunoiden makuun: aina kun ostan niitä, ne ovat täysin mauttomia. Nättejä tosin halkaistuna vaikka juustotarjottimella, mutta lienevätkö ihan raakoja sitten, kun eivät maistu millekään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä en myöskään ymmärtänyt ennen viikunoiden päälle, just toi, että ei maistuneet millekään. Juju on se, että ne pitää ostaa mahdollisimman pehmeinä, sellaisina, että ne tuntuvat käteen melkein lötköiltä/pilaantuneilta. Sitten ne on niin mehukkaita, että niistä oikein tirisee mehua, kun niitä leikkaa. Vähänkään kovemmat on ihan mauttomia. Kuivatut viikunat ovat myös erinomaisia. :)

   Poista
 3. Oioioi, ei viikunoista ja vuohenjuustosta voi saada tarpeekseen :)

  VastaaPoista
 4. Näyttääpäs namilta! Itselle on viikuna jäänyt aika vieraaksi, mutta tekisi kovasti mieli sitä jossain herkullisessa muodossa maistaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on yllättävän miedon makuinen, joten sopii moneen suuhun. :)

   Poista
 5. Vastaukset
  1. Kokeile ihmeessä, mutta en ota vastuuta, jos jäät koukkuun. ;)

   Poista
 6. Ai hitto miten täydellisen oloinen yhdistelmä! <3__<3 tätä täytyy kokeilla, koska vuohenjuusto ja viikunat ovat herkkuani, en vaan oo tajunnut että ne sopisivat hyvin leivälle!

  VastaaPoista
 7. Mielettömän hyviä pakko olla. Voi leivätön kuuri, taas suruttaa tämä homma. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kannattaa kokeilla myös ilman leipää. Tosi hyvää. :)

   Poista

The kindest word in all the world is the unkind word, unsaid. ~Author Unknown

Designed by FlexyCreatives