The 50 Best Caribbean Beach Bars


Caribbean Journal valitsi tässä kuussa 50 Karibian parasta beach-baaria. Aloin selailemaan mukaan valittuja baareja ja oli melkoinen yllätys, että olin käynyt niistä seitsemässä. Kuinka makeeta! Eli seven down 43 left. :D Ei varmaan tule tapahtumaan ihan heti, sillä tällä hetkellä tällaiset kaukomatkat ovat "pikkaisen" liian raskaita omalle lompakolle, varsinkin kun Karibialla hintataso on vähän toista kuin esim. idän suunnalla. Ehkä joskus? 

Juttu pitää tietenkin aloittaa ehkä maailman parhaasta lentokoneiden bongauspaikasta Sunset Bar & Grillistä St. Maartenilla, josta tämän jutun kuvakin on otettu. On aika vaikea kuvitella, että missään muualla pääsisi lähemmäksi kuvaamaan laskeutuvia koneita. Kertoo jotain, että kuva on otettu ihan normilla pokkarilla baarin terassilta. Ei voi kuin miettiä millaisia kuvia paikasta olisi saanut kunnon järkkärillä. Bar & Grillissä olen myös syönyt elämäni mehukkaimman ja parhaimman hampparin.

Bikini Beach Barissa St. Martinilla Orient Beachilla on taas niin erinomaiset Fish & chipsit, että ne on tullut tilattua useammin kuin kerran. Kaiken kruunaa loistava majoneesi. 

La Plage tuli aikoinaan hyvinkin tutuksi, sillä yövyin Le Tom Beach -hotellissa, jonka baari/ravintola La Plage on. En yhtään ihmettele, että juuri tämä oli päässyt ainoana St. Bartsin baarina mukaan. Monien huulilla oleva Nikki Beach on jotenkin kulunut juttu. Itse pyrin aina matkustaessa etsimään omaperäisempiä paikkoja. Baarissa järjestettiin muotinäytöksiä, viininmaistajaisia, tankotanssia... Mieleeni jäivät erityisesti erään lounaan herkulliset ribsit ja baarimikon itse tekemä "salaisella" reseptillä valmistettu vaniljarommi, jonka reseptin hän suostui kertomaan, kun utelin sitä häneltä tarpeeksi monena iltana. Tuli muuten kotona tehtynä aivan samanlaista!

Sandy Islandin kupeeseen Anguilalle saavuin eräs myöhäinen iltapäivä St. Martinilta katamaraanilla. Tämä on baareista ainoa, mistä en ole ostanut mitään. Sillä uin turkoosinsinisessä maidon lämpöisessä vedessä rantaan. Muistan vain tuosta paikasta sen, että siellä oli valkoista hiekkaa ja tuuli niin paljon, että muistan miettineeni koko rannalla oloajan, millaista siellä olisi lennättää leijaa. 

Yellow Beach sijaitsee St. Martinilla trooppisella paratiisisaarella nimeltä Pinel Island. Yellow Beachin edessä on upea koralliriutta, jossa päivä kuuluu kuin siivillä snorklaillen. Yellow Beachin omasta ravintolasta on jäänyt erityisesti mieleen herkulliset jättikatkaravunpyrstöt, sekä eräs pilvinen päivä, kun ajattelin, että ei sitä aurinkorasvaa tarvi lisätä. Lopputulos: punainen naama höystettynä aurinkolasi-kuviolla.

Karibuni sijaitsee myös samaisella Pinel Islandin piskuisella saarella toisella puolen niemenkärkeä kuin Yellow Beach. Karibunista mieleeni ovat jääneet erityisesti palmuihin korkealle tehdyt lintujen ruokintapaikat. Ruoasta en muista mitään, sillä keskityin katsomaan koko lounaan ajan upeita lintuja.

Calmos Cafe sijaitsee Grand Casessa St. Martinilla. Koska Karibialla ollaan, suosittelen kierroksen päätteeksi tilaamaan Pina Coladan, se ei maistu missään yhtä kylmältä ja makealta kuin tuolla.

Oli jotenkin hauska huomata, että muistoni baareista eivät yllättäen liittyneet läheskään kokonaan nestepuoleen vaan ruokaan tai muuhun yleiseen fiilikseen. Jos joskus menette Karibian alueelle, niin etsikää sieltä kulman takaa ulkoapäin se pienin ja kälyisimmän näköinen baari. On varma, että sieltä saatte parasta ruokaa ja parhaat drinkit. Esim. St. Martinilla Baie Rougen rannalla oli aikoinaan muutamasta laudasta kyhätty hökkeli (näyttää olevan vieläkin, pientä laajennusta ehkä tapahtunut?), josta pystyi ostamaan yksinkertaista ruokaa ja juotavaa. Iloisen oloinen nainen hökkelissä pyöräytti minulle ihan käsittämättömän hyvän Cuba libren, jota muistelen vielä nytkin vuosien päästä lämmöllä.

Mitä muistatte matkoiltanne päällimmäisenä?

Ps. Muistakaahan osallistua tuoksuvaan kesäarvontaan. Ohjeet täällä.
 1. Matkoilta jää mieleen mitä hassuimpia yksityiskohtia :) Juttutuokio Skotlannissa huumorimiesbussikuskin kanssa ja vedonlyönti lampaiden määrästä, boogieboarding Barbadoksella ja miehen rantahiekkaan karahtanut polvi, aamiaisravintolassa oksentanut lapsi (Thaimaa), vaipanvaihto nurmeslaisen baarin vessanpöntönkannella, ruokapaikanmetsästys Hammerfestissä kesäisenä sunnuntaina, salmiakkikossudrinksut Meksikossa kaatosadetta pitäessä... Karibialle kyllä jäi kaipuu, tykkäsin fiiliksestä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itsellä on ikuinen kaipuu Karibialle, siellä on jotenkin koko ajan sellainen fiilis, että omat aivot siirtyvät uskomattoman rentoutuneeseen tilaan.

   Poista
 2. Tuolla lentokentän päässä olis ihan huikeeta päästä käymään!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuossa heti rannan jälkeen menee tie ja siinä on aita, minkä päälle tosi monet luvattomasti nousee, kun kone tulee. Youtubessa on videoitakin, isommat koneet tulee niin alhaalta siitä kohtaa, koska kiitorata alkaa heti aidan jälkeen, että niitä "melkein" voisi koskettaa. :D

   Poista
 3. Matkoilla jää päällimmäisenä mieleen yleistunne ja tunnelma, joka voi eri maissa olla erilainen. Monesti hyvät hetket liittyvät ruokaan ja uusiin mielettömiin maisemiin. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tosiaan eri maissa on hyvinkin erilainen yleisfiilis. Toisissa on sellainen, että tää on ihan mun juttu, toisissa taustalla odottaa koko ajan kotiinlähtöä. Esim. itselleni Pariisi oli aikoinaan sellainen, missä en voi sanoa kamalasti viihtyneeni. Kyllä siellä oli paljon hienoa nähtävää, mutta pidinkö siitä ilmapiiristä siellä, en. :D

   Poista
 4. En ole koskaan käynyt Karibialla, enkä vielä muutamaan vuoteen sinne tytön kanssa lähtisikään. Tällä hetkellä lähellä olevat paikat on helppoudella ja matkustumukavuudella houkuttelevia. Haaveilen Karibianristeilystä, mutten tiedä vielä kohteita, joissa haluisin käydä. Heh, parempi niin, koska se risteily tosiaan saa odottaa vielä muutaman vuoden.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Risteily olisi mahtava, siinä näkisi monta paikkaa kerralla. Itseasiassa sellainen täyshoitoineen tulisi halvemmaksi kuin samalla saarella oleilu pari viikkoa... Itse olen aina miettinyt omalla kohdalla sitä, että olisikohan sitä laivalla oloa kuitenkin omaan makuun liikaa ja tylsistyisin, vaikka onhan siellä ohjelmaa. :)

   Poista

The kindest word in all the world is the unkind word, unsaid. ~Author Unknown

Designed by FlexyCreatives