5 parasta yönaamiota


Melkein kaikki mahtavat ihonhoitotrendit tulevat Aasiasta niin tämä yönaamiokin. Aasialaiset naiset ovat ties kuinka kauan tajunneet sen, että yön aikana kasvoilla muhivasta naamiosta saadaan kaikki tehot parhaiten irti. Onhan se toista pitää naamiota kasvoilla kahdeksan tuntia kuin 15 minuuttia, se varmasti käy jokaisen järkeen. Naamioita löytyy niin kosteutukseen kuin puhdistukseenkin. Toisia laitetaan puhtaalle iholle yksinään, mutta toisia voi käyttää muiden tuotteiden päällä.

Itse tajusin näiden yönaamioiden olemassa olon vasta vajaat pari vuotta sitten. Siitä lähtien ne ovat luikerreelleet ihonhoitorutiineihin ja tänä päivänä, en voisi ajatellakaan kokonaisvaltaista ihonhoitoa ilman yönaamiota. Tiedän, että toiset käyttävät naamioita jopa joka yö, mutta itse olen koittanut rajoittaa käytön pariin kertaan viikossa. Tosin talviaikana kun ihoni on kuivempi, saatan käyttää kosteuttavia naamioita useampanakin yönä. Jännintä on ollut tässä parin vuoden aikana huomata, että aika monelle sarjalle on tullut naamio, jota nimenomaan käytetään yöllä. Odotan tästä vuoden sisällä samanlaista trendiä, kun aikoinaan misellivesistä.


Monet varmaan ajattelevat, että eikös se nyt ole sitten sama, jos pistää mitä tahansa voidetta paksun kerroksen yöksi iholle? Ehkä? Näitä naamioita kuitenkin yhdistää se, että näihin on pakattu valtaisa määrä iholle hyviä tekeviä aineita yhteen tuubiin/purkkiin, lisäksi koostumukset on tehty niin, että ne eivät tunnu kasvoilla paksuilta, eivät kalvomaiselta tai tahmeilta. Tosin vuosien aikana itselleni on tullut pari yönaamiota vastaan, jotka liimasivat kasvoni tyynyliinaan yöllä kiinni. Totaalinen turn off minulle, joka rakastaa toimivia koostumuksia. Koska naamiota laitetaan yöksi, rauhoittava tuoksukaan ei ikinä ole pahitteeksi. Seuraavaksi ajattelin esitellä teille viisi yönaamio suosikkiani, joita käytän osaksi eri tarkoituksiin, riippuen siitä, mitä ihoni on milloinkin vailla. Jos sinulla on normaali hyvä iho, näiden yönaamioiden vaikutuksia tuskin huomaa, en ainakaan usko. Voit toki kokeilla, mutta epäilen, ettet saa mitään wau-elämystä. Jos ihosi kuitenkin kärsii epäpuhtauksista, kuivuudesta, ärtyneisyydestä tai muista ongelmista, näiden edut käytössä tulevat hyvinkin nopeasti esiin.


CLINIQUE MOISTURE SURGE OVERNIGHT MASK 100ML, 45€

Cliniquen hempeän vaaleanpunainen naamio on tuoksutonta, joten se sopii hyvin myös tuoksuyliherkille. Naamion koostumus on voidemaisen paksua. Tuotetta käytetään puhdistetulle iholle, johon olet ensin lisännyt mahdollisesti käyttämäsi seerumin ja yövoiteen, joiden päälle naamio lopuksi laitetaan. Naamio levittyy pehmeästi, eikä lähde rullauttamaan alla olevia tuotteita. Tosin ei nyt kannata kuitenkin alkaa pyöritellä sitä minuuttikaupalla. Normaali pehmeä levitys riittää. Itse yleensä odottelen viitisen minuuttia ennen kuin käyn nukkumaan. Kasvojen iho ei tartu tyynyliinaan vaan pinta tuntuu miellyttävän pehmeältä. Cliniquen naamio on superkosteuttava ja se sopiikin käytettäväksi silloin, kun iho tuntuu kuivalta. Sisältää mm. kosteuttavaa glyseriiniä ja aloeta.


SAMPAR SO MUCH TO DEW MIDNIGHT MASK 50ML, 40€

Samparin tuotteen ensimmäistä kertaa kohdatessani olin vähän epäileväinen. Onko tuo levityssivellin kovinkaan hygieeninen? Pohdiskelin. Mutta hyvin se on toiminut. Pesen sen joka kerta käytön jälkeen. Tämä on jo kolmas tuubi tätä naamiota. Naamiota suositellaan kaikille ihotyypeille. Samparin naamiota käytän yksistään puhtaalle iholle levitettynä. Naamio on ohuen geelimäistä ja se tuntuu iholla raikastavalta. Kuivahtaa nopeasti ja ihon pinta jää miellyttävän tuntuiseksi. Tuoksu on raikkaan ylellinen. Itse käytän naamiota silloin, kun ihoni tuntuu ärtyneeltä ja siinä on punaisuutta. Aamulla iho on tasaisemman värinen ja heleä. Kaikki Samparin tuotteet sisältävät Urban Advanced -yhdistettä joka koostuu karitevoista, mintun endorfiinista ja sokerin probiooteista.


SENSAI MASK 100ML, 83€

Sensain kasvonaamiossa on miellyttävän pehmeä voidemainen koostumus. Tuoksu on erittäin sensaimaisen puhtaanraikas. Naamio kosteuttaa tehokkaasti ihoa. Sisältää mm. Koishimaru Silk EX -silkkiuutetta, joka aktivoi hyaluronihapon muodostumista, sekä kosteuttavaa hyaluronihappoa. Naamiota levitetään lopuksi muiden tuotteiden päälle. Voide levittyy kevyesti ja jättää ihon pinnan joustavan tuntuiseksi. Aaamulla peilistä katsoo hyvin kosteutettu pehmoinen iho. Tätä käytän samalla tavalla ihon kosteutukseen kuin ylempänä olevaa Cliniquetakin. 


YON-KA COMMAGE 305 50ML, 44€

Yon-Kan kuorinta/naamio sopii erinomaisesti herkälle- ja kuivalle iholle. Itselleni tämä on täsmäase silloin, kun iholla on epäpuhtauksia. Tuotetta voi käyttää myös silmäluomille ja huulille. Tuotteen tuoksu on yrttinen ja se varmasti jakaa mielipiteitä. Tuoksu kuitenkin haihtuu, kun naamio kuivaa iholle. Aloitan tämän kanssa illalla yleensä niin, että käytän tätä ensiksi kuorintana. Silloin tuote levitetään puhtaalle ja kuivalla iholle, annetaan olla hetki. Sen jälkeen tuote työstetään sormenpäillä pyöritellen pois iholta, jolloin se lähtee murenemaan. Lopuksi huuhdon kasvot. Tämän jälkeen pyyhin kasvot kasvovedellä ja lisään nopeasti ohuen kerroksen tuotetta koko kasvoille. Tässä kohtaa pitää olla nopea, sillä tuote kuivuu nopeasti ja jos jäät pyörittelemään sitä, se alkaa murenemaan. Levityksessä less is more. Aamulla iho näyttää ihanan heleältä, kaikki näpyt ovat selvästi rauhoittuneet ja pienentyneet sekä punoitus vähentynyt. Ihan must-tuote, jos näppykatastrofi iskee ja pitää saada iho nopeasti näyttämään paremmalta. Silti tämä on hellävarainen. Vaikuttavina aineina on käytetty mm. johanneksenleipäpuuta ja kosteuttavina aineina valkoista nokkosta. Lime antaa raikkautta.


SENSAI EXTRA INTENSIVE MASK 75ml, 258€

Extra Intensive Mask on käytössäni silloin, kun iho näyttää väsyneeltä ja elottamalta (vanhalta, shh.. ei kerrota kenellekään). Naamio onkin tarkoitettu ikääntyvälle iholle vähentämään ikääntymisen merkkejä. Ylellinen naamio, jonka vaikutuksen huomaan jo yhdellä käyttökerralla. Iho on aamulla kosteutetumpi, tasaisempi ja ennen kaikkea kimmoisampi. Kokonaisvaltaisesti virkistinyt. Naamion vaikutus perustuu Sensain kehittelemään Advanced Energy Charge -teknologiaan, jossa yhdistelmä vaikuttavia aineita pitää yllä ihon energiantuotantoa. Naamio on koostumukseltaan paksua ja voidemaista. Tuoksu on ylellinen. Pari herneen kokoista nokaretta riittää kasvojen ja kaulan iholle. Naamio hierotaan kasvoille muiden tuotteiden päälle. Se tuntuu ensin paksulta, mutta hierottaessa se alkaa muuttumaan öljymäiseksi ja sulautuu iholle. Lopuksi tuotetta otetaan vielä pari nokaretta ja ne levitetään taputellen iholle, aloittaen kasvojen keskiosasta.

Käytättekö yönaamioita?

Ostopaikat:
 Clinique Sokos ja Stockmann
Sampar Viking Linen -laivoilta ja yksityisiltä kosmetologeilta
Sensai Sokos 
Osa tuotteista ostettu itse, osa lehdistönäytteitä. 1. Tuo Cliniquen yönaamio on mulla jatkuvassa käytössä (noin kerran, pari viikossa), mutta etenkin ennen tärkeitä menoja ja juhlia.

  VastaaPoista
 2. Harvoin muistan käyttää, mutta uuhlalalaa nuo Sensait ja Qlinique, kiinnostuin ja kelpaisi edullisemmatkin, mutta iho varmaan vaatisi tuota Sensain upeinta. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih. :D Kohta istutaan rollaattoreiden kanssa vanhainkodissa ja laitetaan toivorikkaana Sensaita naamaan. ;)

   Poista
 3. En tiedä, mikä siinä on, mutta en vain jotenkin kestä naamion tunnetta yöllä kasvoillani. Naamio on ihan rentouttava kun käytän sitä päivällä, saati kun käyn kasvohoidossa, mutta jotenkin ajatus siitä yöllä häiritsee. Mikään kasvoöljyjä ja -rasvoja paksumpi ja enemmän tuntuva jotenkin häiritsee. Minulla on Jurliquen ruusunaamio, jota voisi käyttää yön yli, ja äiti on ilmeisesti sitä tehnytkin, mutta minä en ole pystynyt edes kokeilemaan. :D

  Kuinka hyvin nuo sitten imeytyvät naamaan? Eikö häiritse ajatus siitä, että niitä tarttuu tyynyliinaan?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei tartu tyynyliinaan tai ei ainakaan tunnu siltä. Samanlainen olo kuin olisi illalla mennyt yövoiteen kanssa nukkumaan.

   Toi Sampar on näistä ehdottomasti kevyin ja koska sen alle ei laiteta mitään muuta, se on kuin olisit pistänyt ohuen voiteen, ei mitään sen kummempaa. Sensailla on taas niin upeat koostumukset tuotteissa, että niitä voi kerrostaa, kerrostaa, kerrostaa, kerrostaa... vaikka kuinka (saatan laittaa 4-5 tuotetta päällekkäin) ja ne ei rullaudu vaan kaikki hulahtaa lopulta kaikki ihoon. Clinique on ihan kuin yövoidetta pistäisi. Ainoastaan Yon-Ka on näistä sellainen, mikä voi saada tuon tunteen, mitä kuvailit, koska se ei imeydy vaan jää ihon pinnalle.

   Pari on ollut sellaista (ei mikään näistä), mitä en oo sietänyt, koska naama on takertunut tyynyliinaan kiinni ja sellaisen ylimääräisen kerroksen tunne on vahva.

   Poista
 4. Rakastan yli kaiken naamioita ja vielä enemmän yönaamioita <3 Kiitos siitä kuuluu taas kerran sinulle ihanuus.. Tuo Sampar kiinnostaa ja SENSAI Extra Intevsive. SENSAI Mask mulla onkin käytössä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla on jäänyt melkein muut naamiot täysin käyttämättä ja olen siirtynyt pelkästään yönaamioihin. Jotenkin jännää, miten ihonhoito muuttuu vuosien saatossa itselläkin.

   Poista
 5. Mulla on käytössä yksi Dermosilin yönaamio, josta on hieman ristiriitaiset fiilikset. Toivon, että saisin sen nyt lokakuun aikana käytettyä vihdoin pois.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä en olekaan Dermosilin naamiota käyttänyt, mimmoista se on? :)

   Poista
  2. Se on semmonen ihoa syväpuhdistava, joka periaatteessa toimii ihan hyvin, ihosta tulee pehmeä ja puhdistuneen näköinen, mutta myös kirkkaan punainen :/

   Poista
  3. Auts, ei kuulosta ihan mun jutulta. :D :/

   Poista
 6. Aina mä opin! En ole koskaan käyttänyt yönaamiota. Lisäks opin vasta viikko sitten Nonnulalt kuinka silmänympärysvoidetta pannaan. Aaargh mun kanssa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No Taru, sehän on sitten hyvä, et luet meidän blogeja. ;D Siksi mäkin luen muiden, aina oppii jotain uutta.

   Poista
 7. Yönaamiot minusta hyvä juttu, iholla kunnolla aikaa imeä itseensä ne hyvät hoitavat aineet.

  VastaaPoista
 8. Yon-ka voisi olla mulle sopiva, pistän muistiin :) Mä oon käyttänyt yhtä sellaista normaalissa naamiokäytössä liian heppoista naamiota yönaamiona niin, että olen levittänyt sen seerumin ja hoitovoiteen ylle :D Toimi viime talvena hyvin, vielä olisi muutamaan käyttökertaan naamiota jäljellä, taidankin käyttää sen nyt asap loppuun! :) Mulla kyllä saattoi aavistuksen takertua tyynyliinaan, tai sanotaanko näin, mulla tyynyliina kyllä imaisee aika tehokkaasti yön aikana naamasta kosteutta :P Pitäisi oppia nukkumaan selällä tai hankkia silkkityynyliinoja ( joiden peseminen kyllä jo ahdistaa ihan ajatuksen tasolla :D )

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Silkkityynyliina on ajatuksena ihana, käytännössä ei. :D

   Yon-ka on tosiaan siitä ihana, että tehoaa epäpuhtauksiin, mutta on silti tarpeeksi hellävarainen, mun pintakuivaiho kun ei mitään voimakkaita tuotteita kestä.

   Poista
 9. Mä voisin kyllä napata nämä kaikki ja ottaa samantien käyttöön! :D Käytän tosi harvoin yönaamioita, joskus kyllä kokeillut. Nämä menee kyllä mulla ehdottomasti kokeiluun. Aloitan varmaan tuosta Cliniquesta ja Samparista :) Tuo Yon-ka kyllä houkuttelee myös tosi paljon.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näihin jää koukkuun, multa on oikeastaan muiden naamioiden käyttö jäänyt näiden myötä. :D

   Poista
 10. Oijoi, kuulun myös yönaamioiden rakastajiin. Oma suosikki on Bernard Cassieren mustikkanaamio, joka on ihanan paksua ja kosteuttavaa <3 Samparin naamio on jo pitempään keikkunut ostoslistalla, se on vielä saatava!

  VastaaPoista
 11. Aika huikeita, myös hinnaltaan, nuo naamiosi! Miltähän tuntuisi levittää monen sadan euron purkista ainetta:D

  Poski tarttuu kyllä tyynyliinaan kyljellä nukkujalla, ainakin Bernard Cassieren ja Avenen naamioiden kanssa,mutta siitä huolimatta on aamulla ihan eri tavalla kukkea ja ravittu iho. Minusta on aina tuntunut valtavalta tuhlaukselta levittää paksu kerros naamiota ja pyyhkiä pian loput pois. Ihan päätöntä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aamulla kyllä tosiaan eron huomaa, hah ja oon samaa mieltä, kosteuttavaa naamiota ja poispesu melkein saman tien, se on aika turhaa. Eriasia on sitten puhdistavat savinaamiot.

   Poista
 12. Yönaamiot <3 Mä sanoisin, että paras kokeilemani on Bernard Cassieren mustikkayönaamio. Ootko kokeillut sitä? Se on niiiiin ihana! Glamglown Thirstymud on kanssa aika ihana, kun senhän voi jättää huuhtelematta, niin on tavallaan yönaamio :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En oo kokeillut BC:n mustikkanaamiota, joku muukin sitä tuolla yllä kehui. :) Mulla on vielä Thirstymud avaamatta, pitääkin kokeilla.

   Poista
 13. Yönaamiot pelastaa kyllä atooppisen ihon myös. Virve opetti tän jutun Lumenen Sillä naamiolla. Nyt käytössä avenen ja sensain tuo edullisempi versio. Jonka löysin muuten alesta puoleen hintaan:)
  Mutta tuo clinique vois olla sitten seuraavana vuorossa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Varmasti pelastaa. Voin kuvitella miten kiristävän tuntuinen atooppinen iho on, kun välillä on vaikeuksia tämän pintakuivan ihonkin kanssa.

   Poista
 14. Ooh tuo viimeinen Sensain Mask. <3 Näyttää jo kuvissa erityisen hyvältä, joten sitä on varmasti myös. :)

  VastaaPoista
 15. Oi mäkin haluan jonkun naamion, en ole ikinä käyttänyt ja naama on alkanut rapistua nyt vauhdilla. :P

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pöh, ei sun naama ole rapistunut. Täytyy kuitenkin sanoa, että omassa naamassa eron huomaa aamulla, kun yöllä on ollut naamio. ;)

   Poista
 16. Tuo Sampar on mun makuun jäänyt jotenkin mitäänsanomattomaksi, mutta aina vaan löydän sen uudelleen ja ihan oikeasti tykkään siitä. Miksi se aina unohtuu? :D
  Keskityn olennaiseen: onpa nätti tuo Sensain spaatteli!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hah, joidenkin tuotteiden kanssa vaan käy noin. Aika tuttua. ;) No siinä on, sitä voisi sanoa jopa lastaksi. :D Ihana leveä ja tummansininen. <3 Järkevää, koska naamiota tulee laitettua kuitenkin enemmän kuin voidetta.

   Poista
 17. Olen ihan tosilaiska käyttämään naamioita, joten tämmöiset yötä vasten jätettävät toimii parhaiten. Sampar on noista ainut tuttu ja sen käytin alkuvuonna loppuun. Harmittaa, että sitä ei saa mistään täältä maista. Oli ihan huippu nimittäin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sampar on kyllä ihana, olisi kiva nähdä lista niistä yksityisistä kauneushoitoloista jotka myy Samparia maissa, jos vaikka joku sattuisi olemaan tässä lähellä tai edes HKI, niin voisi käydä hakemassa. :p

   Poista
 18. Sampar <3 Sensain naamioita pitäisi kyllä kokeilla!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on loistava. Tykkään sen tuoksustakin. Sensaista mä luulen, että rakastuisit tuohon sinisessä purkissa olevaan ainakin koostumuksen puolesta. Se on todella paksua ja kermaista, tuubissa oleva on ohuempaa, mutta silti kosteuttavaa.

   Poista

The kindest word in all the world is the unkind word, unsaid. ~Author Unknown

Designed by FlexyCreatives