Marc Jacobs Decadence


Ostaisitko tuoksun pelkästään pullon perusteella? Olisin aikaisemmin vastannut, että en, mutta tuli sitten sekin päivä eteen, joka sai minut vastaamaan kyllä. Tämän mielenmuutoksen aiheutti ensimmäiset lehdistökuvat Marc Jacobsin Decadencesta, joka on jo nyt noussut ilmiöksi. Tuoksun haluavat kaikki, jopa he jotka eivät koskaan ole korvaansa lotkauttaneet tuoksuille. Sitä joko vihataan tai rakastetaan, klassikkoaineista siis. ;) Se iskee suoraan myös entiseen minuun, siihen tyyppiin joka edelleen asustaa pienenä palasena syvällä sisälläni, siihen laukkufriikkiin, joka kuvitteli, että laukuissa more is more. Eniten sydämeeni iskee kuitenkin pullon metsänvihreä väri, oletteko huomanneet, että tummanvihreitä tuoksupulloja on markkinoilla vähän? Se on pullo, joka nostetaan esiin meikkipöydälle ja sen edessä pidetään pieni hiljainenhetki. 


Pullo on saanut inspiraationsa Marc Jacobsin klassisesta laukkumallista. Väreinä on käytetty smaragdinvihreän eri sävyjä ja korkkiin on painettu ylellinen käärmeennahkakuvio. Tuoksun "olkahihnana" tuomii kultainen ketju, johon on kiinnitetty massiivisen kokoinen koristeellinen tupsu. Tässä pullossa enemmän on todellakin enemmän, mitäs sitä kainostelemaan.

Jo pullon perusteella arvasin, että nyt puhutaan aivan toisenlaisesta tuoksusta kuin niistä kukkaisen keveistä ja hedelmäisistä tyttömäisiin pulloihin täytetyistä tuoksuista, mitä Marc Jacobs on viime vuosina suoltanut ulos liukuhihnaltaan. Niissä ei ole mitään vikaa, sillä itsekin tykkään osasta varsinkin päivätuoksuina todella paljon, mutta ovatko ne olleet todella naisellisia, mystisiä, provokatiivisia, seksikkäitä? Eivät. Sitä kaikkea sen sijaan on Decadence. 


Mitä Decadence ei sitten ole? Se ei ole kepeä, eikä leikkisä vaan se ottaa sen mitä haluaa. Tuoksuna se on jopa maskuliininen, aistillisen metsäinen, mutta samalla niin naisellinen. Jos aamulla olo tuntuu vähänkään epävarmalta, se epävarmuus katoaa, kun suihkauttaa tätä tuoksua yhden suihkauksen. 

Alkutuoksussa mehukasta luumua, mausteista sahramia ja herkkää iiristä. Sydäntuoksussa aina yhtä naisellista ruusua, jasmiinia ja mystistä orrista. Pohjalla seksikästä ambraa, itämaista vetiveriä ja metsäisen tuoksuista papyrys-puuta. 

Tuoksun nenänä on toiminut parfymööri Annie Buzantian, joka on suunnitellut Marc Jacobsin lisäksi tuoksuja mm. Estèe Lauderille, Ralph Laurenille ja Tommy Hilfigerille.


Omalla ihollani Decadense on ennen kaikkea metsäinen tuoksu. Jollakin lohduttavalla tavalla se muistuttaa minua sateen jälkeisestä havumetsästä, mikä tuoksui nenääni kotipihani keinussa lapsuudessani. Se on myös yhtä salaperäinen kuin pimeys, joka syksyisin laskeutuu hiljaisuuden keskelle. Decadence ylläni voin viettää hetken metsän keskellä kaupungissa. Se luo ympärilleen voimakkaan tunteen, joka kestää tunteja. Alkutuoksussa omalla ihollani haistan ensin voimakkaiten mausteisen sahramin, jota luumu vienosti pehmentää. Tuoksun sydämessä omaan nenääni ovat esillä eniten orris-juuri ja jasmiini. Pohjalla tuoksuukin sitten sammaleenpehmeä metsä, jota ambran makeus kivasta taittaa. 

Tämä tuoksu ei todellakaan ole kaikille, veikkaan, että tähän joko rakastuu tai sitten tämä on liian hyökkäävä ja liian salaperäinen. Minulle tämä ei ollut kumpaakaan, vaan se oli rakkautta ensimmäisestä suihkauksesta lähtien. Kukapa nainen ei haluaisi tuntea oloaan itsevarmaksi, naisellisiksi, mystiseksi ja seksikkääksi? ;) Tuoksu sopii mielestäni myös miehelle, jos vaan pääsee yli yltiönaisellisesta pullosta, niin suosittelen! Tuoksua kannattaa annostella vain yksi suihkaus, sillä se on voimakas, kestää omalla ihollani yli kahdeksan tuntia.


Uusimpien tietojen mukaan Marc Jacobs Decadence -tuoksut on toimitettu jälleenmyyjille ja niiden pitäisi olla myynnissä lokakuun puolivälissä.  

Mitäs sanotte, kuulostiko kiinnostavalta vai jopa pelottavalta tuoksulta? 

Suositushinnat:
Marc Jacobs Decadence 30ml, 62,50€
Marc Jacobs Decadence 50ml, 94,30€


Tuoksu lehdistönäyte.
 1. Mikään, mitä myydään noin ihanassa pakkauksessa, ei voi olla huonoa! Rakkautta ensi silmäyksellä, täytyy sanoa! Pakko päästä nuuhkuttelemaan. MJ:n edelliset tuoksut ovat liian kevyitä ja kukkaisen makeita makuuni, mutta tämä kuulostaa todella potentiaaliselta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Takaan ja lupaan, että tämä on kaikkea muuta kuin keveä, kukkaisuutta on aavistus, mutta itse en esim. tunnista tässä ruusua, ainoastaan jasmiinin, mutta tuoksuna Decadence on tosi unisex ja metsäinen. :)

   Poista
  2. Piti vielä palata kertomaan, että kävin nuuhkimassa ja ehkä vähän rakastuin. Esitin tästä jo miehelle kainon vienon toiveen työmatkatuliaisena ensi viikolla... ;-)

   Poista
  3. Ei yhtään hullumpi vieno toive. ;)

   Poista
 2. Pullo on aivan uskomatonta ja tokihan on tätä tuoksuteltava, koska olen niin kova Marc Jacobs fani. Jännää nähdä ihastunko vai vihastunko, mutta tuoksuhetkeä en malta odottaa.

  Upeaa maanantaita Jonna <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Varmaan jompaa kumpaa. Ihanaa maanantaita Tiia! <3

   Poista
 3. Jahas, meillä on molemmilla maanantain tuoksutuulet blogissa! :D Tämä on kyllä ihana tuoksu. Juuri sellainen syksyisempi tapaus Marc Jacobsilta. Tykkään todellakin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hah, mä epäilen, että meillä on joku telepaattinen yhteys. :o

   Todella syksyinen, ei ehkä kesätuoksu itselle, mutta muihin vuodenaikoihin, kyllä kiitos. :)

   Poista
 4. Tää on kyllä aivan mahtava lanseeraus Markku Jaakopilta. Pullo ja tuoksu ovat niin upeita, etten ole vieläkään saanut otettua tuotekuvia tai arvioitua tuoksua. Jotain erityistä tässä siis selvästi on, kun haluan omistaa pullon kuvaamiselle ja tuoksuttelulle ihan erityisen, kiireestä vapaan hetken :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tää on, musta tässä on hieman samaa henkeä kuin siinä Marc Jacobsin ihan ekassa tuoksusta vuodelta 2001. Blushkin oli aikoinaan tosi erilainen ja kiva, mutta 2007 vuodesta lähtien tuoksut muuttui tosi paljon.

   Jään jännityksellä odottamaan sun postausta tästä. :)

   Poista
 5. Uskon, että tuoksu on huikee, vaikken niin vihreästä pullonväristä pidä. Pullo on muuten kaunis.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä rakastan tota smaragdinvihreää pulloa, jos multa kysytään maailmassa on liian vähän vihreitä tuoksupulloja.

   Poista
 6. Miten voi olla noin suloinen pullo! ♡

  VastaaPoista
 7. No et oo tosissas.. Just kävin sokkarilla tota tuoksuttamassa ja nyt sun kirjotus pomppas esiin täällä! :D Tykkään tän tuoksun syvyydestä mut oisin kaivannu ton makeuden vastapainoks enemmän mausteisuutta. Kuka sitä tietää,ehkä hairahdun kuitenkin.. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No kiva, että tää tosiaan oli jo tullut myyntiin. Aluksihan tän piti tulla vasta marraskuussa, mutta aikaistui. Mun iholla tää on tosi metsäisen mausteinen, itse asiassa, jos olisi vähänkään mausteisempi, en oo enää varma pitäisinkö niin paljon. :D Sahrami on ehdottomasti omaan nenään yksi voimakkaimpia nuotteja tässä. Hauskasti ihmiset haistaa eri asioita tuoksuista. :)

   Poista
  2. Joo ja kun tuoksut tuoksuu niin erilaisilta eri ihoilla! Mulla se mausteisuus jäi taustalle ja esiin tuli melkein terävä makeus. Kiehtova tuoksu tosin :)

   Poista
  3. Niin on! Mä aika usein pyydän, jos joku tuttu kertoo käyttävänsä jotain tuoksua, että saanko haistaa. On jännä kokea miten erilainen tuoksu voi olla jonkun toisen iholla kuin omalla. Mulla tuo makeus tulee vain todella vienosti esiin.

   Poista
 8. Vastaukset
  1. No on, todella erilainen, jää ainakin kaupan hyllyltä mieleen. :)

   Poista
 9. Kuulostaa todella mielenkiintoiselta, pakko käydä haistelemassa, vaikka en suunnittelekaan hankkivani tuoksukaapin täydennystä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä luulen, että tää voisi upota sun vähän "oudompaan" tuoksumakuun. On todella metsäinen ja mausteinen.

   Poista
 10. Marcin tuoksupullot ovat aina aikamoisia.. Tämä näyttää upealta. Ja todella, vihreä pullo on harvinainen! Tätä on pakko tuoksutella, metsä, mausteet ja ambra saavat täälläkin aikaan sydämentykytyksiä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Taidettiin käydä kommentoimassa toisillemme melkein samaan aikaan. :D

   Miesten tuoksuissa tuo metsäisyys on usein läsnä, mutta naisten tuoksuissa se on paljon harvinaisempaa, ainakin näissä, mitä saa ihan kaupan hyllyiltä ostettua. Todella mahtava vähän erilainen uutuus tämä Decadence.

   Poista
 11. Saattaisi olla liian voimakas tuoksultaan minulle, mutta ehdottomasti tätä siitä huolimatta pitää testata kunhan joskus vastaan tulee! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sama itse kyllä pyrin nuuhkimaan kaikki uutuudet, vaikka aavistelisin, ettei ne ole mun juttu. Joskus oon joutunut noin pyörtämään sanani jostain tuoksusta. :D

   Poista
 12. Jopas jotakin, tuo näky on käytävä todistamassa omin silmin, niin kaunis ja erikoinen pullo on! Viileänvihreä väri on hyvä oivallus, se kertoo vielä sisällöstäkin jotain. Uudelle hajuvedelle on koko ajan tilausta, joten astelen keskiviikkona suoraan töistä katsomaan ja nuuhkimaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tää todellakin pitää nähdä livenä! Tuuhan sitten kertomaan, mitä pidit. Oliko liian miehekäs? :)

   Poista
 13. Aivan ihana pullo! Kävin itsekin viime viikolla ihmettelemässä tätä Sokoksella. En tosin vielä kokeillut iholle asti. Pidän myös tästä pullon väristä. Olet oikeassa, vihreitä hajuvesipulloja on liian vähän.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin on, mikähän siinä on, että ilmeisesti vihreää ei pidetä kovinkaan myyvänä värinä? Esim. punaisia tuoksupulloja on paljon enemmän.

   Poista
 14. Niin kaunis pullo <3 Tuon ostaisin kyllä pelkän pullon perusteella :D Mutta ei itse tuoksukaan huonolta kuulosta! Olisin kuvitellut hinnankin kalliimmaksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä myös kuvittelin hinnan vielä kalliimmaksi ton pullon perusteella, olin yllättynyt, että 50ml:n pullon hintakin on jäänyt alle sataseen.

   Poista
 15. Upea pullo! <3 Mutta luulen, että tämä on liian tuju mulle. Onko tämä vähän maskuliininen? Sellainen ns. tumma tuoksu? Pitää käydä tuoksuttamassa tämä, mutta epäilen että mahdanko ihastua. Mä vähän kammoan kovin tummia, raskaita tuoksuja :( Mutta toi pullo <3 se on IHANA!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tää on aika maskuliininen, tässä on samaa sellaista voimakasta ja syvää metsäisyyttä, mitä yleensä löytyy vain miestentuoksuista. Tää ei ole kuitenkaan mielestäni raskas, voimakas kyllä, mutta ei sellainen tumma.

   Poista
 16. Ei tarvitse kahta kertaa miettiä, että ostanko vai en! Mä tarvitsen tämän. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toi pullo luo kyllä hyvin mieliteon tähän. :D

   Poista
 17. No oooooh! Ehdottomasti kiinnostaa!

  VastaaPoista
 18. Tämä on i-h-a-n-a <3 Ja tuo pullo ah-. Sydän vallan pakahtui kun sen sain ekaa kertaa käteeni. Itsellä menossa juurikin testailu vaihe ja nytkin oli pakko nuuhkaista rannetta kun tässä välillä kun tätä komenttia kirjoitan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pullo on ihan mieletön, en tajua miten joku voi olla tykkäämättä siitä! :D

   Poista
 19. Tuoksuttelin tätä laivalla ja rakastuin. Luulin että olisi itämaisempi, tummempi, myskisempi tai jotain, mutta oli kuitenkin ihanalla tavalla raikas. Marc Jacobs Violet jäi kummittelemaan myös, rakastuin molempiin ja jos olisin tehnyt ostopäätöksiä, en olisi tiennyt kumman olisin valinnut. :) Tässä on niin upea pullo, Violet taas noh ihana pullo siinäkin. Olen kyllä niin Marc Jacobs tuoksujen ystävä, että oksat pois! <3

  Pakko oli tulla tänne vielä kommentoimaan. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu tässä on toisten iholla enemmän sellaista sitruksista raikkautta, mun iholla ehdottamasti enemmän metsäinen. :)

   Poista
 20. Eihän noin kaunista pulloa voi edes olla! Ja tuo vihreä väri kyllä herätti huomioni, ei huku massaan värinsäkään puolesta. Tuoksu ei kuvauksen perusteella olisi meikäläisen juttu (tosin mistä sitä koskaan tietää...), mutta tää olis taas niitä hajuvesiä jonka voisi ostaa pelkän pullon vuoksi =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No ei voi, mutta onneksi on. :D

   Tää on kyllä erikoinen tuoksu, sun pitäis kokeilla melkein omalle iholle. Mulla tää on tosi metsäinen, mutta esim. Nonnulan kaimalla tosi sitruksinen ja taas jollakin muulla jopa makea. Joten käyttäytyy ihoilla tosi eritavalla. :)

   Poista

The kindest word in all the world is the unkind word, unsaid. ~Author Unknown

Designed by FlexyCreatives