Sosiaalisten tilanteiden pelkoinen messuilla


Huomenna alkaa jälleen Messukeskuksessa I love me -messut. Olette varmaan jo useasta blogista lukeneet mihin kannattaa mennä ja mitä tehdä. On ihmisiä jotka rakastavat tällaisia tapahtumia, he imevät itseensä niistä virtaa ja saattavat samoilla messuilla hyvillä mielin vaikka jokaisena kolmena päivänä. Mutta mitäs sitten, jos kärsii sosiaalisten tilanteiden pelosta?

Tällä kertaa ajattelin itse lähestyä tätä messuasiaa aluksi vähän eri näkökulmasta. Siitä miten messuilla selviää erittäin introvertti ihminen, joka ei viihdy paikoissa joissa on paljon ihmisiä, hälyä, mahdollista tungosta sekä kanssakäymistä toisten ihmisten kanssa. Ihminen joka kokee sosiaaliset tilanteet erittäin pelottavina, raskaina ja ahdistavina, pahimmaallaan nuo tunteet eskaloituvat tuollaisissa tilanteissa paniikkikohtauksiksi. Tällöin kärsii sosiaalisten tilanteiden pelosta kuten minä. Miten ihmeessä sellainen ihminen selviää messuilla? Vai selviääkö?

Itse en tietenkään suosittele kenenkään messuille menevän, jos tilanne etukäteen hirveästi ahdistaa ja kauhistuttaa. Siinä ei ole mitään pahaa. Silloin messufiiliksistä voi nauttia, vaikka blogeja lukemalla ja saada niistä vinkkejä kosmetiikkamaailman uusista tuulista. Itse kuitenkin ajattelen asian niin, että joskus on pakko poistua mukavuusalueelta ja tehdä jotain, mikä ajatuksena ei tunnu kovinkaan viehättävältä vaan ahdistavalta, vaikka siellä varsinaisessa paikassa esillä olevat asiat ovat todella mielenkiintoisia tai ne saattavat olla jopa intohimosi. Tämä toki ei ole läheskään aina kovista yrityksistäni huolimatta onnistu, joskus on parempia joskus huonompia kausia. Teen kuitenkin tällaisia asioita arkipäiväisessä elämässäni aina, kun tunnen, että minulla on siihen voimavaroja. Senkin uhalla, että se mukavuusalueelta poistuminen tarkoittaa sitä, että seuraavat pari päivää joudun ottamaan lepoa ja mieskin saa noina päivinä kysymyksiinsä vastaukseksi yhden tai maksimissaan kaksi sanaa. Onneksi on tottunut, eikä parisuhde siihen kaadu. ;)

Messuille lähtiessä minun kaltaiseni tyyppi miettii tietenkin ensin vaatetusta. Mukaan kannattaa ottaa isohko mutta kevyt kassi, jota voi kantaa mukana. Sen hakeminen narikasta kesken kaiken ei ole vaihtoehto. Laukkuun voi sujauttaa mukaan neuletakin, jos pelkässä t-paidassa olo tuntuu liian kylmältä. Vaatteiden on oltava rennot, ne eivät saa kiristää tai puristaa, koska jo yksistään epämukavat vaatteet saattavat saada ahdistuksen niihin mittoihin, että on käännyttävä ovesta ulos. Matalat sisäänajetut kengät ovat ehdottomat. Kassiin kannattaa pakata myös pullo vettä, jokin hedelmä ja vaikkapa suklaapatukka lohdutukseksi hätätilanteita varten. Messuilla toki on myös syötävää tarjolla, mutta mahdollinen jonotus tungoksessa ei kaltaiselleni ole se paras asia janon tai pikkunälän yllättäessä. Ennen sisäänmenoa kannattaakin tehdä oma olo mahdollisimman mukavaksi.

En voisi kuvitellakaan viettäväni messuilla edes yhtä kokonaista päivää, ajatus pelottaa ja ahdistaa minua. Silloin päämäärättömänä vaeltelu ei ole se järkevin vaihtoehto. Itse kuitenkin haluaisin saada mahdollisimman paljon irti siitä hetkestä, kun olen sisällä. Järkevintä onkin ladata kännykkään Messukeskuksen apps, jonka saa ladattua Android- ja iOS -puhelimiin. Appsiin saa näppärästi lisättyä ne omat suosikkiosastot, joissa haluaa piipahtaa. Appsissa on myös näppärä kartta, joka helpottaa huomattavasti messuosastojen löytymistä.


Tallensin omaan puhelimeeni kymmenen osastoa, jotka minua kiinnostivat eniten. En silti koskaan ottaisi paineita siitä, että niissä kaikissa tarvitsisi käydä, aina oman voinnin ja tunteen mukaan. Tietoisuus siitä, että ovesta voi kävellä ulos milloin haluaa, helpottaa. 

Tänä vuonna on mahtava tilaisuus päästä tutustumaan samoilla messuilla myös ammattilais- ja hoitolakosmetiikkaan. Siksi ensimmäinen valintani oli...

Camilla Aho Oy 7h50 joka tuo maahan diego dalla palman kosmetiikkaa sekä ihonhoitotuotteita. Käykää ihmeessä la-su tutustumassa, ihastutte varmasti. 

Dr. Hauscka 7k51 oli ensimmäinen luonnonmukainen ihonhoitosarja, jota aloin käyttämään, siksi sillä on sydämessäni erityinen paikka. Dr. Hauschkan osastolla tehdään 30 minuutin näytehoitoja klassisesta kasvohoidosta 15 euron hintaan. Heittäytyköön pedille ken uskaltaa! 

Estelina Oy 6e121 osastolle kannattaa mennä vaikkapa vain ja ainoastaan sen vuoksi, että siellä pääsee nuhkuttelemaan maailman parhaita mistejä. ;) Hamstrata kannattaa ainakin kausituote Smell the Roses Hydration Mist, jonka myyntivoitosta 100% lahjoitetaan Living Beyond Breast Cancer -organisaatiolle.

Fenix Beauty Oy 7e59 tuo maahan erittäin mielenkiintoista IMAGE Skincarea, joka on USA:n nopeimmin kasvava kosmeseuttinen ihonhoitosarja. Raaka-aineina tuotteissa käytetään mm. retinolia, C-vitamiinia, kantasoluja, AHA- ja BHA-happoja. Sarjan tuotteiden hinnat ovat selektiivisen tasoa, mutta messuille on luvattu tuotteista upeita tarjouksia.

Greencos Oy 7c39 osastolta löytyy mm. être belle. Ette varmaan suinkaan ole unohtaneet niitä ihania kosteuttavia helmiä, joista kirjoitin jokin aika sitten? Osastolla on la klo 14 eteenpäin toteutettuna ètre belle Hydro Mask sekä tehoampulleja sisältävä "baari", josta ostaja saa valita messualehintaan toivomansa sekoituksen yksittäispakattuja fleecetenaamioita sekä ampulleja. Olen testannut itse naamion ja voin sanoa, että se on ihana! Joten sinne vain valkkailemaan.

L`Occitane Nordic AB 7n40 tuotteet hemmottelevat sen verran tuoksuhermojani, että kaikki vartalotuotteet on jokaisen nuuhkittava läpi.

Laatukoru Oy 1d19 Laatukorulla on verkossa koruliikkeiden parhaat tarjoukset, joten eiköhän sieltä löydy myös loistavia messutarjouksia. 

Nordic Health Systems Oy 7k40 osastolla kannattaa käydä ehdottomasti kurkkaamassa Laveran uudistuneet vartalonhoitotuotteet. Aika harva firma isontaa tuotteiden kokoa, mutta pienentää hintaa. Lavera teki näin. Hatunnosto.

Procare Oy 6c111 tuo maahan mm. Lieracin ihania ihonhoitotuotteita. Lieracin tuotteissa on mahtavat hedelmäiset tuoksut, jotka on koettava livenä. 

Suomen Luonnonkosmetiikan Osuustukku 7n58 osastoa ei kannata missata. Kukaan ei varmaan unohda sitä, että viime vuonna messujen kuvatuimpia tuotteita blogeissa oli takuulla Hurraw! -huulivoiteet. Tänä vuonnakin osastolla on tarjota jotain uutta, sillä Everyday Minerals saapuu monen mielestä varmasti vihdoinkin Suomeen! Sarja lanseerataan juurikin messuilla, joten kannattaa käydä kurkkimassa osastolla. Jos ette pääse messuille, Everyday Mineralsin verkkokauppa avataan viikonloppuna osoitteessa: http://everydaymineralssuomi.fi koodilla EVERYDAYMINERALS saa avajaisviikonlopun ajan kaikista normaalihintaisista tuotteista 15% alennuksen.

Aiotteko mennä messuille? Mikä on teidän messutaktiikka?Postaus ei ole yhteistyöpostaus, enkä saa siitä rahallista korvausta. Ylin kuva Messukeskus.
 1. Mä vihaan tungosta, jonottamista ja ihmisiä:D mutta teema on niin kiinnostava, että messuille on päästävä. Ja toki on kiva nähdä _tuttuja ihmisiä_ ja yhteistyökumppaneita mutta noin yleisesti en tunne ryysiksessä oloani mukavaksi. Siksi en käy esim. Hullareilla tai vastaavissa koska psyyke ei vaan kestä. Kaikesta huolimatta odotan huomista kuin lapsi joulua:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hullarit on kyllä ihan apua, apua tilaisuus! :D

   Poista
 2. Moi! Mä meen suinpäin, pari osastoa on päätetty.
  Ymmärrän hyvin sun fobian, vaikka itse olen ekstrovertti. Jos sua jeesaa se, että sulla on tuttu käsipuolessa niin tarjoudun vapaa-ehtoiseksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hah, sun tyyliin jotenkin sopii toi suinpäin meneminen. ;) En sun blogipostausten perusteella osaisi odottaa muuta, muista vieläkin niin hyvin kun yhdessä postauksessa kuvasit aamuasi. :D

   Poista
 3. Täysin samoilla linjoilla Sissin kanssa. Vihaan ja ahdistun tungoksesta ja ihmisistä, mutta silti kiinnostavan aiheen takia pitää vaan uhrautua ja hypätä sinne ärsyttävälle epämukavuusalueelle.
  Tsemppiä <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oon samaa mieltä, toki itsellä on ollut kausi milloin tuo ei ole onnistunut, vaikka haluja olisi ollut, joten aina oman voinnin mukaan. :)

   Poista
 4. Itsekkin pelkään sosiaalisia tilanteita ja kärsin paniikkihäiriöstä, mutta messuille on päästävä :)
  Ystävä on mukana turvana ja lähden aika rauhallisin mielin, koska aiemman kokemuksen mukaan intoudun niin paljon ympärillä olevista tuotteista, että unohdan oman oloni hyvinkin pian :)
  Mukava vaatetus on kyllä aivan ehdoton!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihanaa, että on kaveri mukana! Kiristävät vaatteet tekee äkkiä olon vielä epämukavammaksi mitä se muuten olisi, sitten alkaa miettimään niitä liikaa ja ahdistus senkuin kasvaa, siksi mukavat vaatteet on kyllä ehdoton juttu. :)

   Poista
 5. Sunnuntaina on rauhallisin päivä, ainakin viime vuonna oli, joten silloin on vähiten ihmisiä liikenteessä, lauantai taas on päivistä vilkkain. :) En pysty edes kuvittelemaan miten vaikeaa monille voi olla käydä tuollaisessa ryysiksessä, koska jo tällaiselle sosiaaliselle ihmisellekin tuo messuilla käynti on todella uuvuttavaa.
  On siellä kuitenkin niin paljon kivaa katseltavaa, että jos vaan saa itsensä paikanpäälle niin varmasti myös jotain käteen jää! :) <3 Tsemppiä hurjasti messukoitokseen! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lauantai on takuulla pahin, ei epäilystäkään. :) Jännä kuulla, että myös sosiaalinen ihminen kokee asian uuvuttavaksi, no ryysiksestä varmaan aika harva ihminen pitää. ;)

   Poista
 6. Jos asuisin lähempänä, menisin viivana noille houkutteleville messuille ja koluaisin kaiken läpi. Mutta istun juuri autossa matkalla Oulusta kotiin, niin en pääse nytkään sinne.

  Rohkea sinä, sekaan vaan! Hyvin varustautuneena ja jo etukäteen riittävään toipumisaikaan valmistautuneena. Antoisaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sulla on kieltämättä vähän pitkä matka, autossa istumiseen menisi jo monta tuntia.

   Poista
 7. Huomenna menen, taktikoin ja yritin valita rauhallisen päivän messuiluun. Lauantaina, ainakin päivällä, olisi varmaan minunkin hermot koetuksella. Vaikka yleensä olenkin aika "lehmänhermoinen", mutta tietty ruuhka ja ryysis saa haukkomaan henkeä. Viime vuonna perjantai oli ihan mukavan väljähkö. Mutta odotan kyllä messuja kuin kuuta nousevaa! Voimia ja tsemppiä messuiluun, hyvin se sujuu vaikka kokemus ottaisikin seuraavina päivinä sitten enemmän ^_^

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Taitaa pe ja su olla ne parhaat päivät. Harmi, että pe ei ole sellaista lippua, millä pääsis ammattilaispuolelle, koska siellä on paljon kiinnostavia brändejä.

   Poista
 8. Ekaa kertaa menossa, joten taktiikkana on vaan ottaa kaikki vastaan mitä tulee :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No mutta toihan on ihan hyvä taktiikka, voit sit kertoa blogissa, miten meni. :D

   Poista
 9. Vaikka takana on uuvuttava työputki, menen messuille perjantaina, kun siellä on hieman rauhallisempaa mitä viikonloppuna. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sulla oli ihan tajuton putki! Nautihan vapaista Myy! <3

   Poista
 10. Tiedän niin hyvin tuon tunteen. Vielä viime vuonna messuille meno oli suuren ponnistuksen takana, koska en voinut luottaa itseeni (eli vatsaani). Onneksi vuodessa on tapahtunut paljon edistystä niin fyysisen terveyden kuin siihen liittyneen ahdistuksen tiimoilta. Tsemppiä messuille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan mahtavaa, että tänä vuonna on jo asiat toisin! <3

   Poista
 11. Löysin niin itseni tuosta tekstistä, tai ainakin sen parin vuoden takaisen minäni. Silloin kaikki ihmistungokset olivat sellaista myrkkyä että varmasti olisin kiertänyt nämäkin messut kaukaa. Vieläkin jännittää vähäsen, mutta toisaalta tiedän että siedätyshoito voi joskus tehdä hyvääkin, kun huomaa ettei mitään pahaa välttämättä tapahdukaan :) Juuri nyt olen eniten huolissani siitä kuinka saan ajan riittämään kaikkeen kivaan :D

  Kuulostaapa mielenkiintoiselta tuo Fenix Beauty, täytynee tsekata sekin jos vain ehdin. Mukavaa viikonloppua ja rentoa messuilua Jonna! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä siedätyshoito on melkein aina hyväksi, kun oma kunto on sellainen, että siitä hyötyy, eikä enää koe ihan koko aikaa sitä pelkkää ahdistusta. :) Kannattaa ehdottomasti käydä kuuntelemassa noista IMAGEn tuotteista. :)

   Poista
 12. Myös tällä "isosisko" valmiina, kerro sitten jos jotenkin voisin sinua auttaa.

  VastaaPoista
 13. Huomenna oon menossa, tätä oon odottanut kovasti. Vaikken niin tungoksesta välitäkään, mutta mä oon nyt parina vuonna käynyt ja se on niin ihanaa omaa aikaa mulle. Ensin saa istuskella junassa rauhassa ja kierrellä messuilla ihan niinkuin haluaa. Luonnonkosmetiikkaa sinne lähden hypistelemään ja muutama kiinnostava luentokin siellä on.

  Mukavia ja stressittömiä messuja sulle Jonna!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivottavasti löydät jotain kivoja luonnonkosmetiikka-uutuuksia! :) Mukavaa messupäivää, Ulpu. :)

   Poista
 14. Allekirjoitan täysin Jonna tuon. :) Itse olin eilen messuilla ja kyllä voin sanoa, että jännitin kamalasti etukäteen. On hirveää mennä näin isoon tapahtumaan, kun kärsii sosiaalisten tilanteiden pelosta. Siinä 2 aikaan väkeä rupesi olemaan jo niin paljon, että oli pakko lähteä itse pois. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sen kyllä huomaa tosi nopeasti, milloin itsellä alkaa olemaan sellainen olo, että parempi lähteä pois. Toivottavasti ehdit näkemään kuitenkin ne itsellesi mielenkiintoisimmat jutut? :)

   Poista
  2. Onneksi ehdin. :) Muutama kiinnostava juttu, johon olisin halunnut mennä uudestaan oli niin täynnä, että jätin suosiolla väliin. :)

   Poista

The kindest word in all the world is the unkind word, unsaid. ~Author Unknown

Designed by FlexyCreatives