Parhaat arkiruoat syntyvät usein sattumalta, niin kävi tälläkin kertaa. Kesällä mietin, että mitä saisin kyhättyä nopeasti kaapista löytyvistä broilerin rintafileistä. Sain kuin saikin kokoon pastakastikkeeseen tarvittavat ainekset. Jostain syystä tällä kertaa kaikki loksahti niin kohdalleen, että täysin samalla reseptillä meillä on tehty tätä tomaattista broilerpastaa miehen toivomuksesta jo useaan otteeseen. En ole edes uskaltanut lähteä vaihtamaan käyttämääni tomaattipyrettä, koska suurin osa mausta ruokaan tulee siitä, ja luulen, että välttämättä kaikki merkit eivät toimi yhtä hyvin. Olen aiemmin kokeillut tehdä tätä tuoreista tomaateista, maku ei ole yhtä hyvä. Toisella tekokerralla meinasin unohtaa chilin, maistellessani ruokaa mietin, että onpa vaisun makuista ensimmäiseen kertaan verrattuna, sitten muistin, mikä meinasi jäädä. Chili tuo tähän kivasti potkua. Mitään dieettiruokaa tämä ei, mutta sopii arkena herkutteluun. Minulle todellista Comfy foodia. ^_^
Maukas broilerpasta
(2 hengelle)
n. 300g maustamattomia broilerin rintafileitä suikaloituna
2-2,5 dl kuohukermaa
2 rkl Petti tomaattipyrettä
1 valkosipulin kynsi hienonnettuna
1,5 tl Pirkka Provencen Mix yrttiseosta
puolikas kasvisliemikuutio
ripaus suolaa
rouhittua mustapippuria
teelusikan kärjellinen chilijauhetta
nokare voita paistamiseen
haluamaasi pastaa (oma suosikki Barillan spaghetti)
Ruskista suikaloituja broilerin rintafileitä hetki voissa pannulla. Lisää joukkoon hienonnettu valkosipuli, Provencen Mix ja chili. Laske hieman hellan lämpötilaa. Laita joukkoon tomaattipyree. Pyörittele seosta pannulla 2-3 minuuttia ja lisää sen jälkeen joukkoon kerma ja kasvisliemikuutio. Rouhi sekaan mustapippuria. Anna hautua n. 7-9 minuuttia kunnes kerma on kiehunut kokoon. Tarkista maku ja lisää ripaus suolaa tarvittaessa. Nauti haluamasi pastan kera.
Tykkäättekö soveltaa ruokaa laittaessa?
Hahaa, tämä oli kohtaloa! Juuri mietin, mitä tänään laittaisin ruuaksi ja täältähän löytyi heti sopiva vinkki ruokapöytään! ;)
VastaaPoistaSelvästi kohtalo! :D
PoistaMonet hyvät herkut syntyy sattumalta, jopa virheistä eli kyllä sovelletaan ja paljon. Siksi en leipomisesta juuri tykkää, koska siinä on taikinan kanssa voi soveltaa ja täytyy olla tarkkana. Rakastan pastaa, mutta vatsa turpoaa aina järkäleeksi. Kokeilin gluteeinitonta pastaa ja sehän toimi massulle eli jos sitä sitten jatkossa. Aurinkoa päivään Jonna <3
VastaaPoistaLeipominen on tosiaan siitä ärsyttävää, että tiettyjä juttuja on pakko noudattaa. Raaka-aineita voi osaksi soveltaa ja mausteita lisätä oman maun mukaan, mutta niitä muita mittoja ei paljon kannata lähteä vaihtelemaan. :D
PoistaAurinkoista päivää sinnekin! <3
Aargh, leipominen on ihan vihoviimeistä puuhaa, kun pitää mittailla grammalleen että onnistuisi! :-D Ruoanlaitossa pitää ehdottomasti soveltaa, se on se paras osuus. Broileripasta kuulostaa ihanalta, kiitos inspiraatiosta.
PoistaNo niinpä, ei paljon parane leivinjauheen tai hiivan mittoja lähteä muuttamaan. :D
PoistaNam, tätä täytyy kokeilla! Voisi upota lapsillekin. :)
VastaaPoistaTää on tosi simppeli ja hyvää. :)
PoistaIhan mahtava arkiruoka, nopea ja helppo! Mausta ei tartte tinkiä ainakaan tämän sun pastan kohdalla. Ja aina voi vähän soveltaa ja mennä sen mukaan mitä sieltä jääkaapista löytyy!
VastaaPoistaTodella nopea, kukaan ei voi väittää, ettei olis aikaa tehdä tätä. :) Pastaruoat varsinkin ovat sellaisia, että niissä on helppo soveltaa sen mukaan, mitä kaapista löytyy.
PoistaMmm, kuulostaa hyvältä. Nopeat ja maukkaat arkiruokareseptit ovat aina tervetulleita:)
VastaaPoistaTää on tosi hyvää, jotenkin eka ajattelin, että kun tässä ei ole mitään "tuoretta", että millaistahan tulee, mutta jotenkin tuo tomaattipyree tekee tästä tosi maukkaan.
PoistaNäyttää ja kuulostaa hyvältä! En ikinä keksi mitä tekisi kanasta, tulee sitten aina tehtyä kananpihvejä ja wok vihanneksia...nykyään kun ei voi vehnää syödä niin en voi laittaa edes nuudelia. Nytkin söin wokvihanneksia ja broilerin fileepihvejä. Vähän ankeaa, i know :D
VastaaPoistaOsta riisinuudeleita, saat niitä vihanneksien ja kanan kanssa. :)
PoistaNäyttää hyvälle! Juu, sovellan aina ruokaa laittaessa. En käytä juuri koskaan reseptejä, paitsi jouluruokiin. Tietysti jos jotain ihan uutta kokeilee, niin sitten, mutta taidan olla aika kaavoihin kangistunut :D
VastaaPoistaMä sovellan joululaatikoissakin aina omaa, pakko. Esim. lantut ovat toisina vuonna paljon voimakkaampia kuin toisina. Joinain vuosina saa laittaa siirappia melkein silmät ummessa, että saa sen kitkeryyden taitettua pois, toisina riittää vähempikin. :D
PoistaMeillä sovelletaan usein :D Tämä tarviikin testata, kiitti :)
VastaaPoistaTestaa ihmeessä! :)
PoistaReseptiä lukiessa jo näkee, että sen on pakko olla hyvää, oikeaa lohturuokaa!
VastaaPoistaTykkään myös tehdä arkiruokaa omasta päästä soveltaen ja kokeillen, ja ihan parasta on katsoa, mitä on ja mitä siitä voisi saada aikaan. Vierasruoat taas teen mielelläni ohjeista ja kokeilen uusia juttuja.
Yleensä lohturuoka tulee just simppeleistä aineksista. :) Itse teen usein reseptillä, jos teen ekaa kertaa, mutta tokalla sovellan lähes aina. :D
PoistaOnpas herkullisen kuuloinen ohje :) Mä kyllä sovellan, enemmän ruoanlaitossa mutta myös leivonnassakin :D Lähinnä vaihtamalla jauhoja toisenlaisiin, tai vaikka mustikkapiirakkaan kermaviilin sijaan rahkaa jne. jne. :) Tykkään silti tehdä myös ohjeenkin mukaan, esim. Maku-lehdessä on ihania respetejä, toinen on Glorian ruokalehti. Kokin/leipurin uraa joskus mietin, meidän köksänope oli sitä mieltä että musta tulisi hyvä leipuri :D
VastaaPoistaNoita kermaviili rahka vaihtoja mäkin teen leivonnassa ja toki mausteita sitten sovellan, mutta muuten oon aika tarkka. :D Vielähän sä ehdit vaihtaa alaa. ;)
PoistaKuulostaa herkulliselta! Pitää ehdottomasti laittaa korvan taakse ;)
VastaaPoistaTää on tosi hyvää, jos tykkää tomaatista ja broilerista. :)
PoistaNam, kuulostaa ja näyttää herkulliselta :) Testiin!
VastaaPoistaSuosittelen! :)
Poista