Paras hetki voi olla pienikin


*Seuraa pitkä pätkä itsetutkiskelua, jos se ei kiinnosta, hyppää toisen kuvan alle* ^_^

Tiedän, että monen ihmisen paras hetki viikosta voi olla uuden työpaikan saanti, hyvä numero kokeesta, ylennys töissä tai se kun saa suoritettua jonkun itselleen asettamansa tavoitteen. Meitä ihmisiä on onneksi monen kirjava joukko (muuten menisi tylsäksi), niinpä nuo eivät ole olleet koskaan niitä parhaita hetkiä elämässäni, eivät niitä, mitä kiikkustuolissa istuessani muistelisin. Myönnän, että tämän vuoksi minun on välillä vaikea ymmärtää toisten ihmisten innostusta esim. ylennyksestä työpaikalle, koska se ei ole omassa arvomaailmassa mikään meriitti. Toki olen näissä tapauksissa todella iloinen ystävieni puolesta, mutta merkkaako se minulle sen enempää, ei. Olen vain iloinen, koska ystäväni on iloinen. 

Syy tähän varmaan on se, että itselläni on jopa poikkeuksellisen vähän kunnianhimoa, sanotaanko näin, että minulla ei ole mikään tarve olla paras missään. Koulussa minulla ei ollut mitään tarvetta saada kymppiä kokeesta, riitti, että sain keskitason seiskan ja pääsin läpi. Tykkään olla taustalla ja tarkkailla ihmisiä. Psykologisissa testeissä minulla on todettu jopa harvinaisen alhainen johtamisen tarve. Tämä on suorastaan huvittavaa, sillä olin edellisessä työssäni esimiesasemassa. Se ei suinkaan ollut missään vaiheessa tavoitteeni, päädyin siihen vain sattumalta tekemällä työni äärimmäisen tunnollisesti. 

Monet haluavat, että heidät muistetaan jostain. Minulla ei sillekään ole mitään tarvetta, eikä edes väliä. En ajattele, että minua pitäisi jonkun muistella, kun olen kuollut tai että minun pitäisi jättää tänne jonkinlainen jalanjälki. Kuulostan varmaan monen korvaan todella reppanalta tyypiltä, mutta sitä en suinkaan ole. Sillä tästä huolimatta minulla on hyvin korkeat tavoitteet itseäni kohtaan (liiankin korkeat), siitä millainen olen ihmisenä, se on jatkuva kehityksen polku jota käyn läpi. Kuitenkin ne asiat mitä teen, teen aina perfektionistin huolellisuudella, mutta niillä ei silti ole mitään sen suurempaa tavoitteellisuutta muuta kuin itselleni. Silti juuri tuo perfektionistinen huolellisuus vie minua melkein kaikissa asioissa mitä teen pitkälle, ilman, että tavoittelen mitään ja se usein jopa aiheuttaa mielessäni hämmennystä. Viimeksi silloin, kun Cisionilta ilmoitettiin, että blogini on päässyt heidän listauksessaan Suomen kuudenneksi suosituimmaksi kosmetiikkablogiksi. Ensimmäiset päässäni risteilevät ajatukset olivat: "Ai minun blogini, miten se muka on mahdollista?" En koskaan odottanut, että tästä blogista tulisi yhtään enempää kuin terapeuttista kirjoittelua itselle, mutta siitä kuitenkin tuli. Riitatilanteet ovat hyviä esimerkkejä tästä kunnianhimottumuudestani. Niissä luovutan helposti, vaikka tietäisin 100%:sti olevani oikeassa, koska en halua jäädä jankkaamaan asiasta, eikä minulla ei ole tarvetta todistaa, että olin oikeassa. En ole silti kynnysmatto vaan minulla on asioista vahvat omat mielipiteeni, jotka uskallan sanoa myös ääneen.

Mm. näistä syistä omat parhaat hetkeni elämässä ovat jo lapsesta asti olleet todella pieniä, niin pieniä ja mitättömiä, että moni ihminen ei välttämättä kiinnitä niihin arjessaan edes huomiota. Omiin parhaisiin hetkiin liittyy vahvasti erilaiset aistit: kuulo, haju, maku ja tunto. Tämän pitkän itsetutkiskelun kautta itse asiaan ja niihin parhaisiin hetkiin. 


Tällainen pieni paras hetki tapahtui jokin aika sitten, kun pystyin vihdoin eräs päivä ottamaan käyttööni ihonhoitotuotteet, joita olin kaivannut koko kesän ja alkusyksyn. Tuohon aikajaksoon osui harvinaisesti pari pidempää testijaksoa, joista Essestä kirjoittelinkin teille jo aikaisemmin ja toisista testaamistani tuotteista on tulossa postausta joskus ensi kuussa tai viimeistään marraskuun alussa, katsotaan miten saan postauksen ulos. Ne tuotteet ovat muuten ikääntyvälle iholle tarkoitettuja, joten jos sellaiset kiinnostavat, pysykää kuulolla. 

Yleensä pidän ihonhoitotuotteita testaillessani välillä luovaa taukoa, että voin käyttää sinä aikana tuttuja ja hyväksi havaitsemiani tuotteita, joista tiedän, että ihoni aivan varmasti pitää. Nyt kahden pitkäaikaisen kokeilujakson vuoksi tuli normaalia pidempi tauko ja tutut tuotteet seisoivat tuon aikaa kaapissa. Myönnän ikävöineeni niitä, ne suorastaan tuijottelivat minua kaapin perukoilta näkymättömillä silmillään, että miksi jätit meidät tänne. :D Voi sitä onnea, kun eräs aamu tajusin, että nyt on vihdoin sellainen sauma, että voin taas käyttää useamman viikon paljon kaipaamiani tuotteita. Älkää käsittäkö tätä väärin, sillä ihonhoitotuotteiden testaaminen on ihan parasta ja mielenkiintoisinta puuhaa mitä tiedän, se on intohimoni, mutta joskus on parasta mennä back to basics ja laittaa iholleen tuotteita joiden käyttäytymisen tietää jo etukäteen, vaikkakin todella harvat tuotteet aiheuttavat minun ihooni mitään suurempia negatiivisia muutoksia.

Tällä kertaa suurin kaipailujen kohde oli kaikki ihanat Sensai-tuotteeni. Viimeiset pari viikkoa olen ollut lähes säälittävän naurattavan onnellinen siitä, että olen voinut kaksoispuhdistaa kasvoni tutuilla tuotteilla, sivellä kasvoilleni välillä jopa kolmois-neloiskosteutusta yönaamioineen kaikkineen. Sensain tuotteiden puhdas tuoksumaailma varsinkin iltaisin on jotenkin ihanan rauhoittava ja rentouttava. En tiedä, onko tämä oma hyvä fiilis tästä tarttunut myös ihooni, sillä erään laitteen testailusta johtuneiden pienten ongelmien jälkeen, iho on alkanut näyttää taas tasapainoisemmalta ja hehkuvalta.


Toinen paras hetki tapahtui eilen aamulla, kun tuote loppui. Jokainen kosmetiikkaan hurahtanut tietää, miten ihana tunne se on, kun lempparituotteen suutin yskäisee tyhjää, mutta tiedätte, että kaapissa odottaa valmiina uusi avaamaton pakkaus. 

Se mikä minua jaksaa näissä Sensain tuotteissa vuodesta toiseen hämmentää, on niiden kerrostettavuus. Laitan aamulla ensin iholle hoitoveden, sen jälkeen Essencen, sitten seerumin ja päälle vielä emulsion. Iho ei ole silti tippaakaan rasvainen, mikään ei lähde pyörimään kasvoilla missään vaiheessa, mutta meikki levittyy pehmoisen ihon päälle kuin unelma. Tiedän, että monet ihmiset eivät jaksa näin monikohtaisia hoitorituaaleja, eikä tarvitsekaan, jokainen toteuttaa ihonhoidossa sitä omaa hyväksi havaitsemaan juttuaan. Mutta itselle ihonhoitohetket ovat aamuisin ja iltaisin mitä parasta rentoutumisterapiaa tuntemuksineen, tuoksuineen, jopa se miten Sensain tuotteiden korkit napsahtavat paikoilleen on minulle elämys. Uskokaa tai älkää, mutta se ääni on tunnistettava. ^_^

Suhtaudutteko ihonhoitoon yhtä intohimoisesti vai onko se välttämätön pakko?

 1. Sensain tuotteet ovat <3 <3
  Mitä vanhemmaksi tulee, sen tärkeämpää on ainakin itselle ihonhoito. Koko ajan olen hoitanut ihoani, ihan jo koulutuksenkin kautta, mutta varsinkin nyt, kun ikääntymisen merkit alkavat näkyä niin panostan vieläkin enemmän.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No ne on! <3

   Onhan tuo oma iho nyt lähes nelikymppisenä täysin erilainen kuin kolmekymppisenä, huomaan kymmenessä vuodessa tapahtuneen valtava eron, varsinkin kimmoisuudessa. Pitäisi varmaan alkaa suorittamaan jotain kasvojumppaa päivittäin. Muuten ihon koostumus on pysynyt suht hyvänä ja vannon, että hyvällä ihonhoidolla on ollut siihen osansa. :)

   Poista
 2. Pystyn niin samaistumaan tähän. Sensain tuotteet on <3 <3. Mulla ei ole tällä hetkellä kuin pieni näytekoko muutamasta seerumista, jotka sain ostaessani irtopuuterin ja voi sitä ikävää ja tunnetta kun laitoin kasvoille jotain vanhaa tuttua ja ihanaa vuosien takaa. Ehkä viimeistään veronpalatusrahoillani menen ja törsään kerralla koko paketin puhdistuksista seerumeihin ja voiteisiin. <3 :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä puoli näissä on, että nää ei koskaan lopu samaan aikaan. Eli pystyy hankkimaan voiteen silloin, naamion tällöin jne. Kuluvat tosi kivasti eri tahtiin. Voiteet kestää mulla ainakin hirmu kauan, koska niitä tarvitsee laittaa niin vähän. On kyllä arkipäivän luksusta nämä. <3

   Poista
 3. Hyvä kirjoitus. Ajatukseni ovat kutakuinkin samoilla linjoilla. Minulle nykyisin parhaat hetket on niitä pieniä hetkiä, jolloin saan mieluiten omissa oloissani fiilistellä esim. kosmetiikan kanssa. Pelkästään kosmetiikkajemmojen järjestely on jotain mistä sydän laulaa onnesta:) Harvemmin ne hyvät hetket kumpuaa jostain "urajutuista" tms.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jemmojen järjestely on muuten ihanaa, tein sitä juuri viime perjantai-iltana, ihan kuin kaikki järkkäisivä kosmetiikkajemmojaan pe-iltaisin, minä järkkäsin, koska se on juurikin niitä parhaita hetkiä. :D Eilen paras hetki loppuneen tuotteen lisäksi oli se, kun talitintti tuli kurkistelemaan minua ikkunasta, todella pieniä juttuja, jotka alkavat hymyilyttämään. :)

   Poista
 4. Taidatkin jo tietää vastaukseni. Kyllä, ihonhoito on minulle intohimo ja suuri nautinto. Ja Sensai yksi parhaista <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No tiedän! ;) Sensain koostumus ja tuoksumaailma on jotenkin todella koukuttava, puhumattakaan siitä, että ne tekee myös iholle hyvää. <3

   Poista
 5. Ihanat ja toimivat kosmetiikkatuotteet voivat todellakin saada mielialan nousemaan. Aina onnistumisten hetkien ei tarvitse olla niin isoja, koska minäkin tykkään pienistä asioista, joita arvostan korkealle. Sensain Prime Solution ja Emulsion II ovat todellakin luksusta iholle, ja nuo pakkaukset <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla, että olet tykännyt Primer Solutionista ja Emulsion II:sta, ne taitavat olla kaksi omaa lempituotetta. :)

   Poista
 6. Pystyn samaistumaan suhun tuossa kunnianhimoa-asiassa. Olen täysin tyytyväinen mun elämääni kunhan saan jakaa sen rakkaitteni kanssa ja harrastaa mitä haluan.

  Olen aiemmin suhtautunut ihonhoitoon aika ylimalkaisesti. Kyllä mä nyt aina meikit pesin pois ja rasvasin kasvojani, mutta vasta parin viime vuoden aikana (kun ikä on alkanut olla lähempänä 40 kuin 30) olen kiinnostunut enemmän ihonhoidosta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla, että on muitakin! Välillä tuntuu, että nykyaikana kunnianhimottumuus on suorastaan halveksittava asia. Jos tosta ilmoittaisi työnhaussa niin jäisi paikka saamatta, silti vaikka suoriutuisi itse työstä kuinka hyvin. :D

   Just tossa iässä sen ihonhoidon vaikutukset alkaa näkyä parhaiten, en minäkään vielä 29-vuotiaana nähnyt ihossa sellaisia muutoksia, vaikka tuotteilla jo silloin läträilin nykyiseen malliin, juuri tuossa 35 kohdalla tapahtui se, että eron todella alkoi huomaamaan.

   Poista
 7. En yhtä intohimoisesti ja ehdottomasti riippuu sarjasta. Joihin sarjoihin tulee intohimoinen suhde. <3 Sensai, olen sanaton noiden kaunottarien äärellä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä toisiin sarjoihin tulee intohimoinen suhde toisiin ei. Itselläni on myös niin. Monista sarjoista sitten on tiettyja tuotteita, joita tykkään käyttää, mutta että hemmottelisin täysvaltaisesti koko sarjalla on harvinaisempaa.

   Poista
 8. I know! ;) Mulle ei Sensain tuotteista ole (vielä) kehkeytynyt tällaista intohimoa, mutta kyllä, pystyn samaistumaan sun tunteisiin <3 Välillä tosin on sellaisia päiviä, joita purkitkaan ei pysty pelastamaan, mutta kyllä kauneudenhoitorutiinit aika pitkälti munkin elämää rauhoittaa, kun kaikki muu arkikuvio on niin vilkasta ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sun pitää kokeilla enemmän, se on sellainen sarja, että sen hienoutta ei välttämättä edes parin tuotteen kohdalla tajua, niitä nimenomaan pitää käyttää hieman tylsästikin keskenään. :)

   Poista
 9. Hahhaa, minullakaan ei ole kunnianhimoa :D Ja nyt kun oikein mietin, niin kyllä mullekin muistoihin jää enemmän ne elämän elämykset, kuin saavutukset. Esim. lapsuudesta on ihan tiettyjä tuoksumuistoja tarrapurkista, My Little Ponyista..nyt aikuisena mulle jää sellaiset ohikiitävät, ihanat tai muuten ikimuistoiset hetket mieleen. Esim. kun ajoin yötä vasten kummisetäni hautajaisista kotiin, erään teollisuusalueen kohdalla radiosta tuli niin upea biisi, tulen ikuisesti muistamaan sen tunnelman ja tilanteen. Kuinka kaunista kaikki oli, teollisuusalueen mainosvalojen valaistessa matkaani.

  Ja kyllä, ihonhoito on tärkeää :) Aamuisin ei aina ole niin aikaa, mutta iltaisin panostan sitäkin enemmän. Onkohan Sensailla muuten valikoimissaan sellaista matkakokoista settiä? Siis sellaista, jossa olisi ihan ne kaikki vaiheet :D Olisi kiva kokeilla ensin pikkupakkauksilla, miten "nirso" ihoni sarjan hyväksyy :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hahaa, onneksi varmaan suurin osa populaatiosta hoitaa sen meidän puolesta. :D Olen aina sanonut, että jos voittaisin lotossa, ostaisin itselleni elämyksiä, mihin nyt ei ole rahaa. Ne ovat oikeasti niitä, jotka jää elämästä parhaiten mieleen. Saavutukset, who cares. Tosin tästä oli tutkimusta, että aika moni kuolinvuoteella olevan menestynyt ihminen, miettii siinä tilassa muita asioita kuin menestystään.

   Aamulla itsekin koitan suoriutua nopeammin, siksi pyyhin kasvot usein vain pelkällä misellivedellä säästää aikaa. Mä en muuten tiedä, mä olen joskus saanut jostain 3+1 päiviltä ostaessani Sensain tuotteita, saanut sellaisen pussukan kaupan päälle, missä on matkakokona hyvä arsenaali tuotteita, mutta en ole nähnyt sellaista tarjousta nyt vähään aikaan missään. Olisko tosta vuosi, kun viimeksi sellaisen sain. En tiedä saako niitä ostettu erikseen, tosin kannattaa käydä Sensain pisteellä, niillä on tosi hyvänkokoiset näytteet, joista riittää moneen kertaan, varmasti antavat. Ainakin HKI:n Stockalta olen usein saanut testiin näytekokoja, jos olen ostanut vaikka ripsarin. :D

   Poista
 10. Minulle ihonhoito on kokonasivaltaista hyvinvointia ja siitä huolehtimista. Ja onneksi olkoon, hienoa! :) Blogisi onkin selkeä ja houkuttelee lukemaan postauksia.

  VastaaPoista
 11. Itselleni merkitsee ylennyksiä enemmän henkinen puoli. Välillä saan kiksejä itseni hemmottelusta.

  VastaaPoista
 12. There is definately a lot to know about this issue.

  I love all of the points you have made.

  VastaaPoista
 13. You got a very good website, Gladiola I observed it through yahoo.

  VastaaPoista

The kindest word in all the world is the unkind word, unsaid. ~Author Unknown

Designed by FlexyCreatives