Sensai Wrinkle Repair – Taistelussa ryppyjä vastaan


Halusimme tai emme, ensimmäiset ikääntymisen merkit alkavat näkymään ihon pinnassa noin 25 vuoden iässä. Aluksi tulee juonteita, myöhemmin ryppyjä, joita seuraavat ihon täyteläisyyden ja kimmoisuuden väheneminen. Ihon vanheneminen tapahtuu kaikissa sen kerroksissa. Orvaskeden kerroksissa solujen uusiutuminen ja lipidien tuotanto vähenee, se tuntuu ihossa karheutena ja kuivuutena. Verinahan kerroksissa kollageenin tuon yhden ihon keskeisimmistä rakennusosista määrä  vähenee prosentilla vuodessa 25 ikävuodesta ylöspäin, sillä seurauksella, että ihon rakenne heikkenee ja ryppyjen ilmaantuminen on todennäköisempää. Ihonalaiskerroksissa rasvakudosten lipedejä varastoivien solujen koko ja lukumäärä heikkenee, jota kautta ihon täyteläisyys vähenee, rypyt syventyvät ja haavojen paraneminen heikkenee. Ihon ikääntymiseen vaikuttavat tietenkin myös geenit, etninen tausta ja ihotyyppi, kuinka nopeasti ikääntymisen merkit ihon pinnalla näkyvät. Toisilla ne näkyvät myöhään, vaikka ei hoitaisi iho mitenkään. Myös ulkoisilla syillä on merkitystä ihon vanhenemiseen: stressi, aurinko, saasteet ja tupakointi aiheuttavat ikääntymistä.

Miten näitä vaikutuksia voi sitten minimoida? Kiinnittämällä huomiota omiin elämäntapoihin ja ravintoon, jos poltat, tupakanpolton lopetuksella on ihoon iso vaikutus. Nämä ovat kuitenkin päätöksiä, mitkä jokainen tekee itse.

Itse en ole tässäkään suhteessa suinkaan täydellinen. Stressi on elämässäni jatkuvasti läsnä muodossa tai toisessa, ravinnon kanssakin olisi petrattavaa, mutta sitten taas vähäinen auringossa oleilu ja tupakoimattomuus ovat ihoni puolella. Uskon, että myös jo teini-iässä aloittamallani hyvällä ihonhoidolla on ollut vaikutusta siihen, että nyt melkein 40-vuotiaana minulla on ikäisekseni hyvin vähän ryppyjä. Pari juonnetta otsassa ja naururyppyjä silmäkulmissa, jotka tuovatkin vain persoonaa ilmeeseeni, sen sijaan n. 35-vuotiaasta alkanut ihon kimmoisuuden menettäminen on ollut kasvoissani selkeimmin näkyviä muutoksia. Teinpä mitä tahansa, niin leukalinja tippuu kohti lattiaa. ^_^ Se on selvä, että siihen ei voi vaikuttaa pysyvästi kuin kirurgin veitsen avulla, voiteista siihen ei ole apua kuin sen aikaa, kun ne ovat kasvoilla. Monissa ikääntyvän ihon voiteissa onkin selvästi kiinteyttävä vaikutus, joka saa kasvot näyttämään kimmoisammilta ja freesimmiltä, vaikutus tietenkin lakkaa, kun kasvot pesee. On olemassa myös erilaisia laitehoitoja, joilla ihon pystyy saamaan kimmoisammaksi, mutta vaikutukset lakkaavat, kun hoidosta on tarpeeksi kauan aikaa. 


Sensai toi syksyllä markkinoille uudistuneet Wrinkle Repair -voiteensa*, jotka sain loppukesällä maahantuojalta testattavaksi. Olen aina sanonut sitä, että on ihan tähtien asennosta kiinni, mihin ihonhoitosarjaan ihoni kiintyy. Se ei ole koskaan oma päätökseni vaan ihoni kertoo minulle mistä pitää ja mistä ei. Vuosien saatossa minulle on muodostunut muutamia luottosarjoja, joiden tuotteilla saan ihoni aina erityisen hehkuvaksi ja Sensai on yksi niistä. Tällä taustalla lähdinkin mielenkiinnolla testaamaan Wrinkle Repair -sarjan tuotteita. 

Vaikuttavina aineina tuotteissa on käytetty mm. Himefuro-kukka -uutetta, kotoisammin haisukurjenpolvea, jota on kautta aikojen käytetty ulkoisesti vaikeasti paranevien haavojen hoitoon, muistakin Sensain tuotteista tuttua Koishimaru EX -silkkiuutetta, joka tehostaa hyaluronihapon muodostumista ja kosteuttaa siten tehokkaasti sekä Advanced CPX  Vital Extract -yhdistettä, joka auttaa ihoa saavuttamaan paremman kosteuspitoisuuden, jolloin iho kiinteytyy, väri kirkastuu ja juonteet muuttuvat vähemmän näkyviksi. Molemmissa tuotteissa on hyvin sensaimainen puhdas hieman ylellisen kukkainen tuoksu. Voiteet ovat pakattuina paksua lasia oleviin painaviin purkkeihin, joissa on satiinisen himmeä valkoinen pinta. Tiedän, että toiset pitävät pumppupulloista enemmän, itsekin, mutta Sensai pakkaa paksummat ja ylellisemmät voiteensa purkkeihin, kun taas ohuen koostumuksen omaavat emulsiot ovat pumppupulloissa.

Hieman vaaleanpunertava Wrinkle Repair Cream on koostumukseltaan täyteläisen voidemaista. Se syväkosteuttaa ihoa, täyttää juonteita saaden ihon näyttämään kimmoisammalta. Itse koen, että voiteessa on selvä lifting-effect. Vaikka koostumus on voidemaista, tuote sulautuu helposti ihoon ja kuivalle iholle se soveltuu myös meikin alle. Itse tykkään käyttää pääsääntöisesti meikin alla hieman ohuempia voiteita, Sensain Emulsion II (MOIST) on ollut jo pitkään suosikkini, joten olen käyttänyt paksumpaa Wrinkle Repair Creamia yövoiteena ja siinä käytössä se on toiminut mainiosti. Aamulla iho tuntuu pehmeältä, näyttää kimmoisammalta ja sileämmältä.

Sitten kaikki kuivasta silmänympärys-ihosta kärsivät kuulolle. 

Wrinkle Repair Eye Cream on koostumukseltaan erittäin täyteläistä ja voidemaista. Itselleni täydellinen sy-alueen hoitotuote yöksi. Olen kokenut tuotteen todella syväkosteuttavaksi, jos silmänympärysalue on ollut illalla kuiva, niin tuo kuivuus on ollut aamulla välittömästi poissa. Ehkä yksi kosteuttavimmista sy-tuotteista, mitä olen koskaan käyttänyt.  
Jos omaat todella kuivan sy-alueen, tämä sopii myös meikin alle, koska tässä on pieni kirkastusta ja heleyttä tuova efekti.


Sensain voiteita myy mm. Sokos ja Stockmann

Käytättekö ikääntyvän ihon tuotteita? Suosikkeja?


*Voiteet PR-näytteitä, saatu maahantuojalta. 1. Minähän käytän melkein pelkästään ikääntyvän ihon kasvotuotteita. Ei oikein ole muuta vaihtoehtoa:) Aika hyviä tuotteita on tullut onneksi käytettyä vihdoinkin ja jotakin tulosta on himpun verran havaittavissakin. Jess. Parhaat tulokset ilmenevät etupäässä siinä, että iho ei tunnu niin veltohkolta, vaan on ihan napakamman tuntuinen ja värisävy terveempi.

  Pahin juttu ikääntyvän naisen kasvojen alueella on kyllä siellä kasvojen alla oleva kaula. Vaikka saisi kasvot kuntoon ainakin joten kuten, siihen alahelttaan ei kyllä hevillä löydy apua. Onko sinulla siihen jokin pomminvarma tuote? Olen kokeillut joitakin laitehoitoja, jotta saisi estettyä enemmän veltostumisen, mutta vielä ei ole mitään vakuuttavia tuloksia ilmennyt. Kaulan ihon vaan on jotenkin ihan oma lukunsa;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eipä ole ei, kun tiettyyn ikään tulee. ;) Itse uskon myös, että tuolla säännöllisella hoidolla saa tuloksia, eihän sitä nyt mitään kirurgin veitsen kaltaisia muutoksia tule, mutta ihan silminhavaittavia kyllä.

   Se kaula on paha, itsellä on kaula vielä ok, mutta leukaperät... Mitään pomminvarmaa tuotetta en ole tähän löytänyt, esim. Joe Blascon Hollywood 10 hour face lift -naamio on sellainen, että se kuroo naaman "kasaan" juurikin kymmeneksi tunniksi. Esim. ennen juhlia loistava naamio. Sitten pidempi aikaista tehoa saa, Guinotin Hydradermie Lift, mikä on mielestäni tehokkain markkinoilla olevan kasvohoito, juurikin tuohon veltostumiseen. (tästä on tulossa juttua myöhemmin...) Mutta idea on se, että kasvoja jumpataan laitteen avulla (ei mitään hemmottelua), mutta jo yhden kerran jälkeen kasvonpiirteet selvästi kohoavat. Tätä suositellaan tietenkin otettavaksi sarjana, jonka jälkeen hoitoa ylläpidetään säännöllisillä "jumpilla". Hoito on tavallaan vaihtoehto veitselle. Tuon hoidon vuoksi voisin ajatella, että jos jaksaisi illalla vaikka ennen nukkumaan menoa tehdä jotain kasvolihaksia vahvistavia liikkeitä, niillä saattaisi olla jotain vaikutusta. Toki itse jumppaamalla niitä vaikutuksia ei saa yhtä syvälle kuin Guinotin hoidossa. :)

   Poista
  2. Kiitos tästä hyvästä infosta. Sain uutta tietoa ja puhtia. Veltto kaulanahka on kyllä ihan hirvitys. Yritän kamppailla sitä(kin) vastaan kaikin konstein mitä kohtuudella voi hommata. Ehkä sekin on myös yksilökohtaista, kuinka paljon se heltta siellä alla heiluu;)

   Poista
  3. Ole hyvä Sari. Se on, siinä kun ei ole mitään lihastakaan, niin se nahka alkaa vaan roikkumaan. Vika ratkaisu on ostaa tyylikkäitä huiveja. :D Todellakin on yksilökohtaista, toisilla enemmän toisilla vähemmän.

   Poista
 2. Sain näyteen mukaani kaupasta tuosta silmänympärysvoiteesta ja olen niin ihastunut! Näyte oli kunnon putkilossa, joten siitä on riittänyt useampaan käyttökertaan. Mä olen käyttänyt ihan aamuisin meikin alle ja olen tykännyt. Vaikka se kosteuttaa ja silottaa (ja tekee jotain ihme taikojaan!) se ei kuitenkaan muussaa peiteainetta tai meikkivoidetta eikä jätä yhtään rasvaista jälkitilaa. Ja mielestäni se vaikuttaa heti ja virkistää ilmettä. Säännöllisellä käytöllä uskoisin myös pitävän juonteet/rypyt hyvin aisoissa. Olen nyt jättänyt vielä vähän tuotetta odottamaan tärkeitä juhlia, jotta toki niissä olisi kaikki oikein kunnossa. ;) Mutta valitettavasti huomaan, että vakituisessa käytössäni oleva (Demalogican) sy-voide ei vaan ole yhtä tehokas. En ole uskaltanut vielä tarkistaa tuon Sensain hintaa, koska pelottaa, että se on liian kallis! :P

  Mrs Viola

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sensailla on kyllä kunnon näytteet, ei mitään pusseja vaan niistä oikeasti riittää useampaan kertaan. On jotenkin todella kiva kuulla, että tuote jonka on itse kokenut hyväksi, niin myös joku muukin on siitä tykännyt ja haivannut sen erinomaisuuden. :) Huaskaa, että olet huomannut myös eron vakituisessa käytössäsi olevaan voiteeseen, joka on kuitenkin huippulaadukas, tai ainakin itse pidän dermalogican tuotteita sellaisina. Tuote on kyllä riittoisa, koostumus on niin jämäkkää, että tuntuu, että voidetta tarvitsee puolet vähemmän kuin muita sy-voiteita. Hinta ei ole tosiaan Sensain halvimmasta päästä (niin kuin ei anti-aging -tuotteilla yleensäkään), mutta ei myöskään onneksi ihan kalleimmasta. :)

   Poista
 3. Mä en juuri käytä anti-age-tuotteita, koska ajattelin vielä odottaa pari vuotta ja sitten niitä voi käyttää loppuelämän :D. Luotan siihen, ettei rasvaiselle iholle tule ryppyjä niin helposti ja aurinkosuoja tosi tärkeä, etenkin kun käytän kuorivia happotuotteita.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juurikin näin, me kaikki tullaan jossain vaiheessa ikään, että saamme käyttää näitä loppuelämän ajan, se aika on usein yli puolet meidän elämästä ja se on paljon se. :D Rasvaiselle iholle ei todellakaan tule ryppyjä yhtä helposti. Omalla äidilläni on hirmu rasvainen iho, mutta se on nyt melkein kuusikymppisenä edelleen melkoisen sileä ikäisekseen. Oman pintakuivuuden kanssa ei ole toivoakaan samasta. :D

   Poista
 4. En käytä, mutta pitäisi käyttää, kun ikää on jo vähän yli 40. Minäkään en ole paljoa auringossa enkä polta, mutta kasvisten määrää nyt aina voisi lisätä ym. Kiinnostavia tuotteita olet testannut! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jo se ettei polta ja välttää aurinko on mielestäni yli puolet voittoa, ihon voittopotissa. Sama kasvisten määrää voisi itsekin lisätä, kesällä tulee petrattua, talvella homma menee aina vähemmän tai enemmän käsille.

   Poista
 5. Omaan todella kuivan sy-alueen eli tuo olisi fantastinen silmänympärysvoide. Sensai, pitkä ihastunut huokaus, sarja vaan on niin ylellinen <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on kyllä ikääntyvälle kuivalle iholle ihan ykkönen. <3

   Poista
 6. Mä käytän kuuriluontoisesti, vielä en ole ottanut sitä kunnon lähtölaukausta, vähän sama juttu kuin Maijalla :D Retinolia olen käyttänyt eniten, mutta olen huomannut että jo ihan A-vitamiinia sisältävät tuotteet tekevät taikojaa, esim. se Pain ruusunmarjaöljy on ihana ^_^ Ja mun salainen ase siihen, jos haluaa kasvot mahdollisimat "pirteiksi" ja nesteet veks, on se Dr. Hauschkan puhdistusvoiteen rullaustekniikka. Aina kun muistan ja jaksan, imeytän kasvoöljyn ja/tai voiteen tuolla tekniikalla :) Aikoinaan huomasin tosi ison vaikutuksen, sain tuon ja oikean lääkityksen avulla kasvoihin kertynyttä nestettä tosi mukavasti pois!

  Mutta tuo Sensain sy-voide vaikuttaa ihanalta ^_^

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. A-vitamiinia sisältävät tuotteet on kyllä tehokkaita, harmi, että omakaan iho ei kestä niitä vakituisesti, mutta silloin tällöin kuureina. :)

   No se on, kaikkien kuivan sy-ihon omaavien unelma! ^_^

   Poista

The kindest word in all the world is the unkind word, unsaid. ~Author Unknown

Designed by FlexyCreatives