Klassikot osa 31 – Payot Pâte Grise finnien nitistäjä


On jotenkin mieletöntä ajatella, että tätä Klassikot -postaussarjaa on jatkunut jo yli kolmekymmentä postausta. Tuotteitahan riittää, joten loppua tällä ei ole tulossa vaan sarja jatkuu, aina kun vaan vastaani osuu klassikko-tuotteita, joista en malta olla täällä vinkkaamatta. Sarjaan on historian aikana mahtunut tuotteita, joista olen itse henkilökohtaisesti pitänyt, mutta myös tuotteita, joiden päälle en ole niin ymmärtänyt, miksi ne ovat niin suosittuja kuin ovat. Tämä kertookin vain siitä, miten erilaiset tuotteet viehättävät eri ihmisiä.

Tällä kertaa postauksen aiheena oleva Payot Pâte Grise* on tuote, jonka myyntimenestyksen ymmärsin jo ensimmäisen käytön jälkeen. Siihen ei tarvittu kuin yksi hyvin nukuttu yö. 


En tiedä monelleko teistä Payot on sarjana tuttu, mutta nyt puhutaan yhdestä ihonhoitoalan pioneereista. Sarjan kehittäjä Nadia Payot oli yksi maailman ensimmäisistä naislääkäreistä. Hän kiinnostui ihonhoidosta 20-luvulla ja alkoi aluksi luomaan omassa keittiössään hoitotuotteita. Vuonna 1925 hän avasi Pariisiin ensimmäisen oman kauneushoitolansa, joka tarjosi naisille apua ihon erilaisiin ongelmiin. Vuonna 1947 Nadia kehitti näppylöitä vastaan taistelevan Pâte Grisen, joka tunnetaan myös nimeltä "Grey Crust". Ensi vuonna tämä ihmeaine on siis ollut markkinoilla huikeat 70 vuotta. Sitä myydään yhä edelleen Payotille hyvin tunnusomaisessa ruukkumaisessa lasipurkissa vuosittain yli 80 000 kappaletta.

Kun katsoo tuotteen ulkonäköä, ei ole vaikea arvata mistä lempinimi Grey Crust tulee. Tahna sisältää mm. talkkia, joka imee iholta epäpuhtauksia, antiseptistä ja puhdistavaa sinkkioksidia sekä ihoa
 rauhoittavaa manteliöljyä. Pâte Grisea suositellaankin niin naisille, miehille kuin nuorillekin. Sopii käytettäväksi hormonaalisiin sekä stressistä johtuviin näppylöihin. 


Koostumus on paksua, mutta sitä on silti helppo levittää näpyn päälle. Riittoisan koostumuksen vuoksi todella pieni määrä tuotetta riittää. Tahnaa suositellaan laitettavaksi pumpulipuikolla finnin päälle. Tuoksu on jännä, sanoisin, että tämä tuoksuu sementille. Joten mitään ihanaa ihonhoitoelämystä tästä ei saa, paitsi siinä vaiheessa, kun huomaa aamulla näppyjen kadonneen. Tykkään kovasti siitä, että tahna sulautuu ihon väriin, joten kotipäivinä tätä voi huoletta heittää näpyn päälle ja mennä avaamaan postimiehelle oven, ilman, että näyttää naurettavalta. Itse olen käyttänyt tuotetta pääasiassa kuitenkin öisin näppyjen päälle. Tehot näkyvät heti. Isommat paukamat rauhoittuvat ja laskevat yön aikana välittömästi, pienemmät häviävät kokonaan. Tykkään siitä, että sisältämänsä manteliöljyn vuoksi, tämä myös hoitaa ihoa, eikä pelkästään kuivata. Pintakuivan ihon omaavana osaan arvostaa tällaista asiaa.


Payotin tuotteita voi ostaa valtuutetuilta jälleenmyyjiltä, jotka löydät täältä. Pâte Grisella on hintaa piirun verran alle 25 euroa.

Onko Pâte Grise tuttu? Mikä on suosikki tuotteenne finnien nitistämiseen?*Tuote PR-näyte, saatu maahantuojalta.


 1. Payota en ole koskaan käyttänyt. Paras finnien nitistäjä on kyllä ollut Ella Bachen "finnivoide" (sillä on joku pitkä englanninkielinen nimi, mutta ei nyt tule mieleen...) ja toinen melko hyvä on Himalay Herbalsin finnivoide. Mutta kyllä Ella on ihan ykkönen. Onneksi ei ole enää tarvetta finnivoiteille;) Onhan sekin pieni ilo;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se kalan hajuinen? No se on todellakin aika iso ilo, jos ei ole tarvetta, itselle tulee hormonaalisiä näppyjä säännöllisesti ja sitten jos iho menee liian pintakuivaksi, niin ilmestyy enemmänkin pahkuroita. :/

   Poista
  2. Vissiin se "kalavoide", kuulostaa niin tutulta:)

   Poista
  3. Se on tehokas, mutta se haju. Öyh! :D

   Poista
 2. Kuullostaa erinomaiselta tuotteelta. :) Itse olen ko.sarjalta muistaakseni joskus naamion testannut, mutta muutoin sarja on jäänyt melko vieraaksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tää ainakin toimii, moni muukin taitaa olla vuosittain samaa mieltä. ;)

   Poista
 3. Mulla ei ole ollut tällaisesta supertuotteesta tietoakaan! Pistän ehdottomasti korvan taakse. Kiva, kun valaisit myös Payotin taustasta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Todellakin supertuote, piti alkaa laskea, että onko tätä oikeasti myyty jo melkein 70 vuotta! :o Payotin historia on ihan äärettömän mielenkiintoinen, tulen perehtymään siihen vielä täällä joskus enemmän.

   Poista
 4. Mua alkoi kiinnostaa tää saman tien, koska tarvin täsmänitistäjiä ja haluan tietenkin kokeilla mahdollisimman montaa erilaista. Kiitos vinkistä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tää on kyllä hyvä, tosi isoa näppyä ei yhdessä yössä vie, mutta rauhoittaa ja laskee tosi hyvin. Itsellä monet kuivattaa ihan liiaa, mutta tämä ei sitä tee.

   Poista
 5. Mulla on nykyään paljon korealaista kosmetiikkaa, ja sieltä olen löytänyt hyvän tuotteen finneille. Se on samanlainen kuin Lieracin vastaava tuote, eli AHA ja BHA-tehoihin luottava Mizon Pink powder :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eli siinä on nestettä ja sitä jauhetta, johon topsy tipataan? :) Kiitos vinkistä! :)

   Poista
 6. Payot kiinnostaisi muutenkin, mutta koen nuo kauniit purkit niin kovin epäkäytännöllisiksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tää olisi ehdottamasti parempi, jos tämä olisi tuubissa. Voide purkissa vielä ok, mutta tällainen tuote olisi loistava tuubissa. :) Mutta toi Payotin purkki on niin ikininen ja kuuluu niiden brändiin, että sitä tuskin tullaan ikinä vaihtamaan. :)

   Poista
 7. Minuakin ilahdutti pieni historiakatsaus ^_^ Kiva kuulla, että tämä ei ole liian kuivattava. Mulle Cliniquen täsmätuote kuivatti liikaa ihoa alkoholin takia, mutta mun iholla ei myöskään toiminut Ellan "kalavoide" :P Noiden jälkeen en ole uskaltanut enää hankkia uusia näppyjen nitistäjätuotteita, koska pelkään etteivät ne toimi mun iholla :D ( onneksi näppyjä on nykään paljon vähemmän! :D )

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Payotilla on ehkä yksi kosmemaailman mielenkiintoisimpia historioita, jos sellainen kiinnostaa. :)

   Olen ihan varma, että manteliöljy on se taikasana, miksi ei kuivata liikaa, ei niin, että jos tuotetta menee näpyn ulkopuolelle niin iho ympäriltäkin olisi heti rutikuiva.

   Poista
 8. Tämä on niitä tuotteita, joista jo näkee ennen kokeilua, että sen on pakko toimia. Näyttää niin topakan kuivattavalta, että nitistää finnit takuulla. Mä luotan TBS:n teepuuöljyyn ja Lieracin vastaavaan tuotteeseen (nyt en muista nimeä), jompaakumpaa pitää aina olla jemmassa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Todellakin topakan kuivattavaa, mutta onneksi ei kuitenkaan liiaan, kiitos manteliöljyn. :) Se Lieracin tuote on hyvä, sitä on tullut itsekin käytettyä.

   Poista
 9. OOh tämä on se upea finnien nitistäjä, jonka resepti on ollut muuttumattomana jo vuosikausia. :) Kuulostaa todellakin testaamisen arvoiselta tuotteelta. :) Ihanaa viikonloppua Jonna <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niin on, jotenkin ihan älytön aika, mitä tätä on valmistettu!

   Ihanaa viikonloppua Tiia! <3

   Poista
 10. Olen tainnut yhtä tuotetta heiltä testata ja se oli jokin voide, jota käytin psoriläikkiin. Onneksi niistä ei ole ollut nyt pitkiin aikoihin vaivaa, joten voidekin jäänyt unholaan.

  Finneille käytän teepuuöljyä. Toimii aina. ;)

  VastaaPoista

The kindest word in all the world is the unkind word, unsaid. ~Author Unknown

Designed by FlexyCreatives