Jean Paul Gaultier Classique & Le Male Essence de Parfums


Jean Paul Gaultierin Classique ja Le Male -tuoksujen käyttäjät ovat vuosien saatossa tottuneet tuttuun ja turvalliseen. Tuoksut ovat olleet myyntimenestyksiä, joten Gaultierin tiimissä ei ole lähdetty pahemmin tuoksujen luonnetta muuttamaan, puhumattakaan pulloista. Ne ovat tuoksuja, jotka tunnetaan varsinkin pulloistaan, maailman kuuluista torsoistaan. Joten vaikka Gaultier on lähtenyt ensimmäistä kertaa uudistamaan klassikkojaan hivenen hienostuneempaan ja jännittävämpään suuntaan, ovat pullojen mallit pysyneet samana, kuitenkin niin enää niitä ei peitetä korsetteihin tai merimiespaitoihin vaan ne ovat graafisen paljaita kuin puhdas iho.

Classique Essence de Parfum* ja Le Male Essence de Parfum* ovat tunnetun tuoksu-pariskunnan uudet versiot. Mutta mitä mieltä nenäni oli tästä kaksikosta?


Classique Essencen parfymöörinä on toiminut Daphne Bugey, joka on aiemmin suunnitellut tuoksuja mm. Kenzolle, L`Artisanille ja Issey Miyakelle. Essencessa onkin mukana alkuperäisestä Classiquesta tuttuja nuotteja inkivääriä, appelsiininkukkaa ja vaniljaa. 

Classique Essencen alkutuoksu on hivenen kipakka: inkivääriä ja chiliä. Tämän jälkeen pehmeää klassista kukkaisuutta jasmiinin ja appelsiininkukan voimin, tämä kaikki on lopulta pehmennetty pehmeällä kermavaahdolla, vaniljalla ja puisilla vivahteilla. 

Kun ensimmäisen kerran suihkautin tuoksua ranteeseeni, oli ajatukseni ensimmäiset 15 minuuttia, että onpa raikkaan mausteinen ja kukkainen tuoksu. Puolen tunnin päästä tuoksun kaunis makea puoli alkoi päästä esille ja siiitä hetkestä tiesin olevani koukussa. Huomasin nuuhkuttelevani rannettani pitkin päivää, sillä iholla viipyili hivenen mausteinen, kukkainen tuoksu, jota pehmensi ääreetömän pehmeä karamellimäinen makeus. Sen jälkeen olen tarttunut tuoksuun joka päivä, eilen oli viides päivä putkeen, enkä vaan saa tästä tarpeekseni. Myönnän ihan suoraan, että tykkään tästä PALJON enemmän kuin alkuperäisestä Classiquesta, koska tämä on karheampi, hienostuneempi, raikkaampi, mutta siitä huolimatta tässä on pystytty säilyttämään alkuperäisen Classiquen gourmandmaisuus, upea jopa mehukas makeus. Tuoksun kesto iholla on huikea, yli 12 tuntia, joten päivän aikana ei tuoksu tarvitse lisätä. 


Le Male on tuoksu, jonka on voinut haistaa viimeiset kaksikymmentä vuotta kaikkialla. Joka kerran kun istahdan vaikkapa junaan joku miespuolinen henkilö tuoksuu sille. Tuoksu on hyvin tunnistettava, sillä siinä on omanlaistaan makeutta, mitä on vain Le Malessa.

Le Male Essence de Parfum parfymööri Quentin Bischin luomus. Bisch on melko uusi tulokas tuoksumaailmassa, mutta siitä huolimatta on ehtinyt luomaan tuoksuja niin Thierry Muglerille kuin Missonillekin. Alkuperäinen Le Male on tunnettu kardemumman, laventelin ja vaniljan nuoteistaan, jotka ovat tuoksussa selvästi hallitsevina. Niinpä Quentin lähti kehittämään Essencea sillä periaatteella, että tästä tulisi alkuperäistä riisutumpi versio. Essence alkaa edeltäjänsä tapaan kardemummalla, mutta tällä kertaa mausteisuutta on pehmennetty puisilla nuoteilla. Mukaan on lisätty myös puhtautta; nahkaa ja bergamotia, laventelin jäädessä pois. Pohjalla tuttua vaniljaa ja coumarinia, joka antaa tuoksulle makeutta ja raikkautta. Uusi Le Male Essence onkin omaan nenääni hyvin itämainen tuoksu, ehdottomasti hivenen hienostuneempi ja raikkaampi versio alkuperäisestä klassikosta. Nahka tuo tähän omanlaistaan fiilistä. Mieheni joka on aikoinaan käyttänyt nuorempana Le Malea yliannostukseen asti, on pitänyt tästä uudesta raikkaammasta modernista versiosta. 


Oletteko käyneet tuoksuttelemassa Gaultierin uutuuksia, mitä piditte?

Suositushinnat:
Classique Essence de Parfum 50ml, 86,90€
Le Male Essence de Parfum 75ml, 75,90€


*Tuoksut PR-näytteitä, saatu maahantuojalta.
 1. Alkoi kyllä kiinnostaa tuo uudistettu versio Le Malesta. Itse olen kyllä niin paatunut Le Male- fani :D Tuoksu on nyt hetken ollut jäähyllä, mutta kaivan sen kyllä taas esiin jossain vaiheessa tapojeni mukaan ^_^

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Henkilökohtaisesti tykkään tästä uudesta versiosta enemmän kuin siitä alkuperäisestä, se pieni raikkaus ja nahka tekevät tästä mielenkiintoisen, kun ei ole sitä pelkkää mausteista makeisuutta. :)

   Poista
 2. Tuo Classique Essence kuulostaa kyllä hyvältä! Alkaa tulla kalliiksi tämän syksyn tuoksut :) Siitä kullanvärisessä pullossa olevasta Intense (vai mikä se oli?) versiosta en kyllä pitänyt yhtään, vaikka sekin kuulosti "paperilla" oikein hyvältä. Jokin siinä tuoksui yrjöltä (siis omalla ihollani), veikkaan että granaattiomena, sillä saan saman efektin myös jostain granaattiomena-suihkugeeleistä :/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on todella ihana, parempi kuin alkuperäinen. :) Siis apua oksennukselta! :o Tässä ei ainakaan ole granaattiomenaa, joten toivotaan, ettei tule samaa efektiä. :/

   Poista
 3. Enpäs ollut homannut, että tällainen päivitys on tullut. Pakko päästä jossain välissä nuuhkuttelemaan, Classique kun kuuluu tuoksuvalikoimaani. Essence kuulostaa todella hyvältä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On tullut, onkin eka kerta kun lähtevät ihan kunnolla muuttamaan sisältöä, molemmat edeltäjiään todella paljon yksinkertaisempia, mutta silti näissä on saatu säilytettyä kyllä alkuperäistä henkeäkin. Essencesta tuli heittämällä yksi omia suosikkituoksuja.

   Poista
 4. Näissä on niin kauniit pullot, vaikka vieläkin kaiholla ajattelen Kippari Kallea ja Betty Boobia. <3 Ovat veistokselliset ja jylhät nuo uudet, kauniit. Naisten tuoksu on ihana, miestenkin yes, mutta en varma, kun kerran vasta tuoksutellut. Jäi mieleen sisupastilli. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ne on upean graafiset. No Kippari ja Betty oli todella söpöt!

   Poista
 5. Mun yhdellä kaverilla on tuota Le Malea, sitä originellia ja sen ansiosta tunnistan tuoksun väkijoukosta :D Pahinta on se, että tykkään siitä ihan todella paljon, ja melkein tekisi mieli mennä nuuhkimaan niitä, joilla tuota tuoksua on :D :D Omalle miehelleni se olisi liian tymäkkä tuoksu, mutta pidänpä mielessä tän uutuuden! Mutta en kyllä uskaltaisi ostaa ilman että mies saisi sitä etukäteen tuoksuttaa, koska liian ärsyt tuoksut eivät ole hänen juttunsa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tää uutuus ei tosiaan ole ainakaan mun nenään niin tymäkkä, mutta tässä on silti alkuperäisen tuoksun henkeä, kannattaa käydä nuuhkimassa, jos vaikka menisi sun miehelläkin, niin voisit sitten ihan kotona nuuhkutella. :D

   Poista
 6. Uups ja anteeksi, mutta tunnustan etten ole koskaan innostunut näiden pullojen ulkonäöstä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih, ei kaikkien tarvikaan. Olisi tylsää, jos kaikki pitäisivät samoista asioista. Itse tykkään enemmän näistä Essencen pulloista kuin vanhoista, näissä Essenceissä on monta asiaa enemmän makuuni. :D

   Poista
 7. Olen näitä pulloja ihaillut ja joskus tuoksutellutkin, mutta minulla ei ole koskaan ollut Le Malen tuoksuja itselläni. Niin hienosti tutustutit tähän tuoksuun, että tätä pitää päästä uudelleen tuoksuttelemaan. Ja nuo pullot ovat niin kutsuvia... kuin taideteoksia.
  Kiitos Jonna ja hyvää alkavaa viikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kannattaa käydä, tuo Classique Essence on todella upea! <3

   Hyvää alkavaa viikkoa sinnekin! :)

   Poista
 8. This text content is very easy to read.

  VastaaPoista
 9. Very good info. Lucky me I recently found your blog by chance (stumbleupon).

  I've bookmarked it for later!

  VastaaPoista
 10. Une méthode "best seller" pour apprendre le piano.

  VastaaPoista

The kindest word in all the world is the unkind word, unsaid. ~Author Unknown

Designed by FlexyCreatives