Klassikot osa 40 – Chanel Coco Mademoiselle


Oli sitten Chanel N°5:stä mitä mieltä tahansa, fakta on kuitenkin se, että Chanel on yksi kaikkien aikojen ikonisimmista tuoksutaloista maailmassa. Kun pystyy luomaan tuoksun, josta aikansa kuuluisin julkkis Marilyn Monroe puhui, aikana jolloin tuoksuista ei hirveästi julkisuudessa puhuttu, se on saavutus, jolle kuka vaan voi nostaa hattua ja antaa vielä ablodit päälle. 

Olen täällä useasti puhunut sitä, miten Chanel N°5 ei ollut koskaan minun tuoksuni, mutta minäkin sain oman vitoseni, kun markkinoille tuli ikonisen tuoksun L´Eau-versio, josta onkin tullut yksi käytetyimpiä tuoksujani viimeisen puolen vuoden aikana. 

Halusin kuitenkin nostaa tällä kertaa klassikko-sarjaan tuoksun, joka oli minun ensimmäinen todellinen Chanel-rakkauteni ja tuoksun joka todellakin on uuden modernin ajan klassikko. Kyseessä on Chanel Coco Mademoiselle EdP*.


Coco Mademoiselle ilmestyi vuonna 2001. Tuoksu oli välittömästi hitti ilmestyttyään. Muistan miten se käänsi sellaistenkin ihmisten katseet Chaneliin, jotka eivät aikaisemmin olleet brändin tuoksuista kiinnostuneita. Kosmetiikkaosastoilla kävi melkoinen kuhina tuoksun ympärillä, sillä Chanelin uusi tuoksu on aina tapahtuma. Coco Mademoiselle luotiin muistuttamaan nuoren Coco Chanelin henkeä.

Minulle Coco Mademoiselle on itämainen kukkaistuoksu modernilla kuplivalla vivahteella. Tuoksu alkaa yllättävällä raikkaalla pirskahduksella sitrushedelmiä: bergamotia, mandariinia ja appelsiinia, joiden joukkoon on lisätty ripaus appelsiininkukkaa. Sydäntuoksussa onkin jo ripaus itämaisuutta ja hienostunutta kukkaisuutta: jasmiinia, ylang-ylangia, ruusua ja mimosaa. Pohja on täyteläinen, makea, voimakas ja ripauksen seksikäs: vaniljaa, tonkapapua, vetiveriä, myskiä, patsulia ja balsamimaista mirhaa. 


Lämpimän vivahteensa vuoksi tuoksu sopii erinomaisesti talveen, mutta se taipuu myös kesäiltoihin. Chanelin tuoksuissa on minusta aina ollut jotain sellaista, että niitä aamulla suihkaistessa on koko päivän todella varma ja ylväs olo. Jos menisin työhaastatteluun, suihkauttaisin Chanelin tuoksua ilmaan ja kävelisin tuoksupilven ali, silloin tuoksu tuoksuisi juuri sopivasti, vaikka muuten laitan tuoksuja aina iholle. Sen verran ison itsetunnon buustin se aiheuttaa. Varmasti yksi osa varmuutta on sitä, että tietää laittaneensa jotain niin hienoa kuin Chanelia, mutta kyse on myös siitä, miltä ne tuoksuvat iholla. Hienostuneisuus mikä tuoksuissa on, niillä ei vaan voi mennä vikaan. 

Coco Mademoisellessa nenäni haistaa selkeiten alun sitruksisuuden, sydämen mimosan ja ylang-ylangin, ruusua en saa kovinkaan paljoa irti, vaikka se on itselleni usein se helpoin nuotti erottaa. Lopuksi tuoksu on iholla todella pehmeä, myskin, vaniljan ja tonkapavun vivahteet on helppo erottaa. EdP:n kesto iholla on huikea yli 12 tuntia. 


Käytätkö Chanelin tuoksuja, millaisia fiiliksiä ne herättävät?

*Tuoksu PR-näyte saatu blogin kautta.




  1. Itseltänikin löytyy kyseinen tuoksu, mutta en ole raaskinut sitä käyttää kuin juhlatilanteissa :D Toivottavasti on vielä ihan kunnossa, koska on jo useamman vuoden vanha - olen kyllä säilyttänyt valolta ja lämmöltä suojassa..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nyt äkkiä käyttöön, harmi jos menisi pilalle. Jokainen pvä on Chanelin arvoinen. ;)

      Poista
  2. Aion nyt enemmän taas tuoksutella kyllä Chanelin tuoksuja. Gabrielle ihastutti kovasti vuosi sitten ja siltikin siinä on jotain jopa ihan lapsuuden tuttua ja turvallista Chanelia, josta tulee lämmin olo. Siltä aikamme naiset tuoksui, mummini ja anoppini mm. Joten on ihanaa omalla kohdalla tutustua Chanelin maailmaan kepeämmällä twistillä. Mutta nyt paneudun näihin muihin myös. <3 L'Eau taisi ihan olla 40-vuotislahja itsellesi ja muistan miten hyvältä L'Eau tuoksuu myöskin ja uskon, että olisi ihan minun juttuni.

    Mielettömän kauniit kuvat, Chanelin kauneutta hyvin esiin tuovat. Kyllä Chanelissa on vaan sitä jotain.


    Ihanaa päivää Jonna <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin oli, mun ainoa lahja, kun täytin 40 ja kyllä kannatti, niin kovassa käytössä L´Eau on ollut. <3

      Aurinkoista torstaita Tiia!

      Poista
  3. Chanel oli jossakin vaiheessa elämää se THE LOVE of the life time kosmetiikkamerkki. Pakko oli saada aina se uusin neliluomiväri ja ne huulikiillot - WOW! Chanelin Chance Eau Tendre oli yks lemppareista monta vuotta. Jännä kun sitä tuoksuttelin viimeksi lentokentällä, niin se oli jotenkin menettänyt hohtoaan, enkä sitten ostanut sitä. Ehkä on aika siirtyä siitä tuoksusta eteen päin : ) Coco Mademoiselle tuoksusta löytyisivät juuri ne omat suosikkituoksuelementit eli vanilja, tonkapapu, ylang-ylang, appelsiini ja myski, joita rakastan! Pitääpä testailla.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mulla kans Chanel oli aikoinaan tollainen brändi, jos olisi pitänyt valita yksi brändi jonka tuotteita käyttäisin lopun elämääni olisin vastannut Chanelin, mutta nyt en osaisi enää vastata. :D Mä luulen, että jos noi on suosikkinuotit niin takuulla rakastat Coco Mademoisellea. ^_^

      Poista
  4. Legendaarista vitosta en kyllä käytä, on liian vahva tuoksu omaan makuun. Minulla on kyllä ollut yksi Chanelin tuoksu (en nyt saa päähäni mikä), josta kovasti tykkäsin. Se oli raikas ja vähän sitruunainen, oli minulla pari vuotta sitten kesätuoksuna.
    Ihanaa torstaita Jonna <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olisko ollut Chanel Chance Eau Fraiche, se on ainakin aikalailla kuvailemasti kaltainen. ^_^

      Mukavaa torstaita Outi. <3

      Poista
  5. Minulta löytyy myöskin kyseinen tuoksu, taitaa olla jo toinen vai kolmas pullo. Rakastin joskus myös Allure ja Allure Sensuelle tuoksuja, mutta ihan kuin niitten tuoksu olisi muuttunut jossain vaiheessa erilaiseksi?
    Chanel edustaa minulle ylellistä brändiä ja hienostunutta ranskalaisuutta, laatua. Rakastan Chanelin tuoksujen ja kosmetiikan muotokieltä ja mustavalkoista logoa. Vaikka tuote olisi kuinka hyvä, jos pakkaus on jotenkin halvan oloinen, niin melkein jää ostamatta. Chanelilla on muuten ihan älyttömän hyvä tumman harmaa kajalkynä, joka on yksi mun Holy Grail tuotteeni.

    Anne R

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Itse taisin aikoinaan käyttää tätä kaksi pulloa melkein peräjälkeen, tämä saatu on nyt sitten kolmas ja oli tosi kiva palata tähän tuoksuun pienen tauon jälkeen. Allure oli muuten silloin kun olin parikymppinen tosi suosittu, itsekin omistin, mutta se ei ollut itselleni sellainen suuri rakkaus. Pitäis varmaan käydä haistalemassa, että mieltä olisin niistä nyt. Monet on joutuneet uudelleen formuloimaan, kun EU:ssa kiellettiin eräs raaka-aina mitä en tähän hätään muista muutama vuosi sitten. Monet väittää, että vaikka tuoksutaloilla olikin sitä korvaava laboratoriossa valmistettu raaka-aine, se ei silti tuoksuisi ihan samalta kuin se kielletty.

      Muuten hauska kun mainitsin tosta kynästä, olen meinaten itse käyttänyt Chanelin mustaa kajalkynää varmaan yli 15 vuotta ja se on yksinkertaisesti paras. Joten pitää kotiuttaa varmaan tuo tummanharmaakin. :)

      Poista
    2. Harmaan kajalin sävy on Graphite nro 64. Ja myös mulla on musta kajal ja siitäkin ties jo vaikka kuinka mones menossa!

      Poista
    3. Kiitos Anne, laitoin ton kännykän muistiin ylös! :)

      Poista
  6. Ihanat kuvat:) Joo, muistan kyllä sen vitosen. Ostimme kavereiden kanssa pullot Chanel vitosta laivalta ja olimme niin tärkeinä ja sitten joku nainen ilkeästi sanoi,että se on niin kulunut tuoksu, ettekö muuta keksineet. Meitä nolotti. No kyllä me siitä silti tykkäsimme:) Chanel kieltämättä houkuttelee näin vuosien jälkeen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos.

      Chanelilla on todella erilaisia tuoksua, ei vaan se vitonen. Kannattaa tutustua. ^_^

      Poista
  7. Niin kauniit kuvat! <3 Multa ei löydy Chanelin tuoksuja. Olisi upeaa osata käyttää vitosta, mutta mutta..joo. Pitäisi käydä tutkimassa Chanelin tuoksuvalikoimaa vähän tarkemmin läpi :D Eikös heillä muuten ollut sellainen pyöreässä pullossa oleva tuoksu, joka ainakin tuntui olevan selvästi suunnattu nuoremmalle asiakaskunnalle, kuin vitonen? ( olikos se Change sen nimi..?)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Chanelin pullot on kaikessa yksinkertaisuudessaan tosi kuvauksellisia, niistä on helppo ottaa kuvia. ;)

      Chance-tuoksut on pyöreässä, niiden lisäksi mun mielestä Chanel 5 L´Eau ja Coco Mademoisellet taipuu myös nuoremmille.

      Poista
  8. Kiva kuulla etten ole ainoa, joka hieman takkuillut klassikon kanssa. Tätä täytyykin käydä nuuhkimassa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Coco Mademoisellet on upeita tuoksuja, ensi kuun puolivälissä on tulossa vielä uusi intensiivisempi versio edt:n ja edp:n lisäksi.

      Poista
  9. Chanel vitonen on mun ykköslempparituoksu täältä ikuisuuteen<3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Musta on niin ihana, että joku on noin vannoutunut yhteen tuoksuun. <3

      Poista
  10. Ensinnäkin sinä kerroit tästä tuoksusta ja Chanelista niin ettei kukaan muu pysty tuohon <3
    Minultakaan tätä tuoksua ei löydy, mutta menen kyllä ehdottomasti tuoksuttelemaan tätä.

    Oikein upeaa viikonloppua ihanuus <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihana kuulla S! <3 Suosittelen tuoksuttelmaan, sen vähän mitä tiedän tuoksumakuasi luulen, että pitäisit tästä.

      Aurinkoista viikonloppua sinnekin! <3

      Poista
  11. Mä tykkäsin tästä todella paljon joskus kymmenisen vuotta sitten, mutta harmiksi yksi työtuttu meni pilaamaan tuoksun käyttämällä sitä ihan liikaa kerralla. :/ Nyt nenä haistaa tässä vain pistävyyttä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tää on just sellainen tuoksu mitä ei saa laittaa liikaa, joten voin kuvitella, että jos on päivittäin joutunut haistelemaan liika-annostusta jollakin, alkaa tuoksu äkkiä tuntumaan omassa nenässä ei niin hyvältä. :/

      Poista
  12. Mulla oli tämä, tuoksu on niin ylellinen ja tekee itsevarman olon juuri kuten sanoit! Mutta tosi varovainen pitää olla ettei Tule liikaa. Mä olin hieman varomaton ja siksi sitten alkoi tökkiä. Mutta tämä kääntää pääni vieläkin kun joku tuoksuu tälle. Nyt saman ilmiön teki Gabrielle. Ei sykähdyttänyt ensin, mutta sain siitä sittemmin näytteen ja muutaman kerran käyttäessäni ihastuin. Nyt osaan olla varovainen ja saan siitä saman ylellisen ja itsevarman olon kuin Mademoisellestakin. Pauliina

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tätä ei parane laittaa yhtä suihkausta enempää ja sekin mieluummin ranteisiin tai vaikka vyötärölle niin ettei se ole heti oman nenän edessä se tuoksu. Itse suihkauttelen niskaan enää vain jotain todella kevyitä kukkaistuoksuja, muita pistä vain ranteisiin. Ihanaa, että sait tuosta Gabriellesta korvaajan. <3

      Poista

The kindest word in all the world is the unkind word, unsaid. ~Author Unknown

Designed by FlexyCreatives