26.2.2018

Maailman mukavimmat farkut


Tiedän, tiedän... nyt moni vakkarilukija hieraisi silmiään luettuaan otsikon. Sehän sanoi, ettei sen blogista tule ikinä muoti/tyyliblogia. Ei tulekaan, koska en koe, että ihmisellä joka kuluttaa t-paidatkin reikäiseksi asti loppuun, olisi aiheeseen paljoakaan sanottavaa. :D Sen sijaan kun puhutaan vaatteiden mukavuudesta, siihen minulla voisi olla paljonkin sanomista. Monta vuotta on virrannut siitä kun käytin vaatteita tai kenkiä, jotka kyllä näyttivät hyviltä, mutta eivät tuntuneet sitten kovinkaan hyviltä päällä. Tässä iässä mukavuus, laatu ja kestävyys ovat vaatteissa niitä ykkösjuttuja. 

Minulla on ollut farkkuihin ihan lapsesta asti viha/rakkaussuhde. Yhtä paljon kuin olen rakastanut käyttää niitä ikuisesti ajattomina vaatekappaleina kodin ulkopuolella, olen vähintään saman verran vihannut käyttää niitä kotona. Farkun napin painallus mahamakkaran kohdalla on ajatuksena täysi kauhistus kotisohvalla löhötessä. Farkut jalassa ei ole yksinkertaisesti ollut mahdollista rentoutua.

Kun olin 90-luvun alussa silloisella ylä-asteella, oli ainoastaan yhdet ainoat oikeat farkut, jotka piti olla kaikilla, Levi's 501:t. Klassisissa 501:ssä on suorat lahkeet ja korkeahko vyötärö. Nehän sitten tietenkin vedettiin niin korkealle kuin ikinä pystyttiin vyön kera ja paita tungettiin aina housujen sisään. Olisi ollut ihan järkyttävä tyylivirhe jättää paidan helmasta pätkääkään roikkumaan ulkopuolella. Vanhoja kuvia katsellessa ei voi muuta kuin nauraa. Toisaalta olisi kait voinut olla huonomminkin, hieman myöhemmin teini-ikänsä kokeneet kulkivat matalavyötäröisissä farkuissa stringien narut vilkkuen. :D Muistan elävästi edelleen miten jouduin kinuamaan ensimmäisiä merkkifarkkujani mummoltani pitkään. Voi sitä onnen päivää kun kävin ostamassa ensimmäiset. Sen jälkeen koulussa ei tietenkään voinut pitää muita farkkuja kuin niitä. 

Muistan kun monesti iltaisin pesin farkut käsin, meillä kotona ei nimittäin olisi ollut puhettakaan, että pesukoneessa olisi pyöräytelty vajaita koneellisia, joten kone kävi ehkä vain kerran viikossa. Jos halusin saada puhtaat farkut, niin nyrkkipyykillä mentiin. Vaikeinta oli saada puristettua farkut kuivaksi, jonka jälkeen asettelin ne patterin päälle kuivumaan (todella paloturvallista). Monesti muistan pukeneeni aamulla vielä märällä vyötärönauhalla varustetut farkut jalkaan, koska muissa ei tietenkään voinut kouluun lähteä. Vasta myöhemmin tilanne helpotti, kun sain kesätyörahoillani ostettua varakappaleet.

Teini-iän jälkeen en edes vilkaissut Leviksen farkkuihin, kait niihin tuli jonkinlainen yliannostus. Käytin paljon Dieseliä ja Freesoulia. Silti farkuista ei tullut lempivaatettani ja aloin pukeutua yhä enemmän mekkoihin. Kunnes kaikki muuttui muutamia vuosia sitten, kun pillifarkut (mitkä muuten ovat menossa taas muodista pois) nousivat pinnalle. Vetäisin ensimmäiset jalkaani ja ihastuin. Kapeat farkut ovat usein tehty joustavammasta materiaalista, joten ne tuntuivat heti ihanan pehmoisilta verrattuina tönkköihin viisinollaykkösiin. 


Muiden kokeilujen jälkeen lopulta sattumien kautta reilut pari vuotta sitten, ostin ensimmäiset Levikseni vuosiin, ne olivat 710 Super Skinnyt joissain paikoissa kulkevat myös nimellä Innovation Super Skinny. Heti ensimmäisen kerran farkut jalkaan vetäessäni tiesin, että tässä tulee olemaan ensimmäiset farkut, jotka saattavat edes jonain päivinä ohittaa pieruverkkarini kotioloissa, sen verran mukavalta ne tuntuivat jalassa. Farkkukangas on ohuehkoa ja joustavaa, malli hivelee kroppaa juuri oikeista kohdin, taskut ovat aseteltu niin, että jopa tällainen lattanan ahterin omaava näyttää omistavan jonkinlaisen takapuolen. Parasta on se, että vyötärö nousee napaan asti, jolloin ne myös imartelevat keskivartaloa. Näissä housuissa on myös hyvä istua ilman ahdistavaa tunnetta. Farkkujen koot imartelevat käyttäjän itsetuntoa, jos sellaisesta on puutetta. Joustavuutensa vuoksi käytän näistä yhtä kokoa pienempää kuin normaalisti, vaaleimmissa sävyissä, jotka ovat aavistuksen tummia sävyjä vieläkin joustavampia jopa kahta tuumakokoa pienempää kokoa. Super Skinnyja löytyy muuten myös Plus-kokoisille. 

Vuosien aikana onkin käynyt niin, että olen hävittänyt kaikki muut farkkuni ja ostanut kaappiini vähitellen eri sävyisiä seiskakymppejä. Vaikka pillifarkut ovatkin menossa tai menneet jo muodista, minusta ne ovat silti ajaton klassikko, menevät minkä kanssa tahansa. Varsinkin koroilla ja juhlavammalla yläosalla niistä saa helposti myös juhlavaatteen. Itse en muotivirtausten perässä kulje vaan tärkeintä on se mukavuus ja kun kerrankin olen löytänyt maailman mukavimmat farkut, niin miksi luopuisin niistä vain siksi, että ne eivät ole muodissa? Laatu on näissä enemmän kuin kohdillaan, sillä sattumana ostetut ensimmäisetkin housut ovat edelleen käytössä. Olen ostanut farkkuni tarjouksista esim. Zalandolta tai sitten ihan brändin omasta verkkokaupasta.


Käytättekö farkkuja? Herättävätkö ne tunteita? Suosikkeja?

Minulle on tulossa hieman kiireinen viikon alku, joten huomenna ei poikkeuksellisesti tule postausta vaan seuraava ilmestyy vasta torstaina. Menoani voitte kuitenkin seurata vaikkapa Instagramista, sillä kaikkea kivaa on tiedossa. ^_^24 kommenttia:

 1. Mulla ei ole koskaan ollut Leviksiä, enkä ole oikeastaan koskaan ollut sinisten farkkujen käyttäjä, vaan käytän yleensä mustia farkkuja, kun farkkuja käytän. Kouluaikoina olisin kovasti halunnut juuri Levis 501, mutta se ei ollut mahdollista silloin. Leet sen sijaan taisi olla joskus lukiovuosina.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla on tästä mallista just vielä mustat ja harmaat ostoslistalla, kun siniset eri sävyt oikeastaan kaikki löytyy jo. :) Ei tosiaan ollut omana aikanikaan mikään itsestään selvyys, että merkkifarkut sain, toki Leetkin luettelen sellaisiksi, nykyäänhän näiden hinnat ovat aika samoissa. Kylässä oli yksi ainoa kauppa joka myi noita himoittuja viisinollaykkösiä silloin. :D

   Poista
 2. Levi's on kyllä merkkinä the one. <3 Nappeja vihaan, joten kuminauhavyötäröillä mennään, mutta tästä on juteltu, kuminauha löystyy ja farkut alkaa valumaan ja nämä Levikset ei. Ehkä vielä hankin vastaavat ja nuo Leviksethän näyttää aina ihan sairaan hyvältä sun päällä.

  Muiskuja <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näissä on toi vyötärökaistele huomattavasti monia farkkuja ohuempi ja pehmeämpi, toi nappikin on niin litteä, ette se oikeastaan paina. Kuminauhallisiin pitäisi aika ajoin vaihtaa se kuminauha kun alkaa venymään, muutenhan ne kestää kyllä.

   Aurinkoista maanantaita Tiia! <3

   Poista
 3. Haha, meidän ikäpolvi tosiaan "dodged a bullet" farkkumuodin suhteen, kaikessa koomisuudessaan nuo farkkuihin tungetut paidat olivat silti stringinnaruja parempi vaihtoehto... :-D

  Mun pitäisi mennä farkkuostoksille, hitsit kun se vaan on aina niin hankalaa... Mulla on pitkät jalat, leveä lantio ja suhteessa kapea vyötärö, niin tuntuu ettei sopivia löydy millään. Laitan nää sun luottoparit korvan taakse ja testaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pitää aina lohduttautua sillä, että olisi voinut olla huonomminkin. :D

   Mä luulen, että nää vois mennä sulla, lahkeen pituus on kuitenkin valittavissa,samoin vyötärön koko. Mut sit tuohon lantioon antavat takuulla varaa levitä, koska ovat niin joustavat. Mut hei, kun olet käynyt kokeilemassa, kerro löytyikö sopivia. Todella kapea vyötärö ja leveä lantio ovat jostain syystä hankala yhdistelmä, vaikka sehän on ihan ihannevartalo. ;)

   Poista
 4. Minä ostin itse ensimmäistä kertaa toiset samanlaiset housut, kun tykästyin Onlyn supermukaviin ja huippuhyvin istuviin stretch-farkkuihin. Yleensä aina ostanut erilaiset. Ei kuitenkaan ole mitään suosikkimerkkiä vaan kunhan on hyvät jalassa. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siitä oikeasti tietää, et on löytänyt hyvät farkut, jos ostaa toiset samanlaiset. Mä en enää ole edes kokeillut muita, kun ostin näitä ekat. Kun tietää omansa kokonsa on helppo tilata netistäkin sovittamatta, koska näissä ei koot vaihtele, ainoastaan tuo joustavuus.

   Poista
 5. Meidän aikana Leviksen 555 oli se juttu :D Mulla tosin ei koskaan ollut mitään merkkifarkkuja, koska köyhällä ei ollut varaa ja olin muutenkin tosi uncool, kun käytin lähes koko yläasteajan pelkkiä verkkareita. Lukion jälkeen ehkä vasta aloin asumaan farkuissa ja olin jopa kotipäivinäkin aina farkut jalassa. Nykyään en enää mielellään köyttäisi farkkuja, koska ne kuitenkin puristaa jostain väärästä kohdasta. Mieluummin olisinkin vain hameissa/mekoissa tai löysemmissä housuissa kuten chinoissa. Talvi on vaan hieman haastavaa aikaa ja silloin on melkein pakko olla farkut, koska ne kuitenkin lämmittää melko hyvin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eli vuodet vierineet ja malli vaihtunut. :D

   Aah verkkarit, mun inhokkiasu, en muuten tiedä oonko koskaan sanonut, että toi mun vihasuhde verkkareihin on jopa jotain legendaarista. Mun nuoruudessa toiset suosikkihousut olivat nimittäin nappiverkkarit. :D Muthan jopa polttareissani puettiin aikoinaan karmeisiin verkkareihin, koska kaikki tiesi mun inhon niihin. Ostin aikoinaan hampaita kiristellen liikuntatunteja varten verkkapuvun ja se ei eksynyt todellakaan muuten päälle kuin liikuntatunnilla ja kalastusreissuilla. :D

   Nykyään tykkään käyttää tosi paljon mekkoja lempparifarkkujen lisäksi. :)

   Poista
 6. Ihana postaus <3 Mä niin rakastan farkkuja ja niitä löytyy kaapista yli 20 paria ( lopetin laskemisen kun 20 tuli täyteen ). Ekat farkut oli mullakin Levis 501 napeilla, ne ei ollet kovin korkeavyötäröiset, koska olivat miesten malli. Nyt kaapissa on yhdet Levikset, Acnea, Dieseliä, Victoria Beckhamia, Zaraa, KappAhlia jne. Kaikki yhtä rakkaita ja monet itse tuunattuja <3

  Aurinkoista viikkoa !

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Hah, mulle riittää ihan muutama sävy farkkuja, mutta tosiaan olen aika mekkoihminen. Viisinollaykkösissa on aika samanlainen vyötärönkorkeus kun näissä. Ne ei tosiaan mikään lantiomalli ole kuitenkaan. Sitten kun ne aikoinaan vielä revittiin vyöllä niin ylös kuin saatiin. :D

   Aurinkoista viikkoa sinnekin. :)

   Poista
 7. Mulla ei ole koskaan ollut Leviksiä eikä merkki ollut trendi mun ikäisillä. Taisi olla pari vuotta vanhempia ne, jotka käyttivät vain Leviksiä. Muistan ala/yläaste-ajoista suurimpana hittinä trumpettilahjefarkut :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä muistan että noi trumpettilahkeet tuli tosiaan myöhemmin, itse en niistä ikinä innostunut, taisin mennä ainoastaan bootcut -malliin asti. :D

   Poista
 8. Kiitos vinkistä! Kuulostaa ihan siltä mitä oon ettinyt. Nimimerkillä: taas on farkut kulutettu puhki :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivottavasti on hyvät! Suosittelen näitä kyllä lämpimästi. :)

   Poista
 9. Muistan kun itsekin sain ensimmäiset Levikset ja tietty 501:set, jotka eivät sopineet mun kropalle ollenkaan :) Sitten ostettiin joku toinen numero Levikseltä ja ne oli tosi mukavat. Mulla oli vielä Leviksen farkkuhaalaritkin. Nykyään käytän vain joustavia farkkuja ja niitäkin tosi harvoin. Kiva kuulla, että noista Leviksen farkuista löytyy myös pluskokoja.
  Ihanaa alkanutta viikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Multa kans löytyi nuorempana Leviksen farkkuhaalarit, ne oli lempparit pitkään. :D

   Mukavaa viikkoa Outi. <3

   Poista
 10. Voi mitä farkkumuistoja tuli itsellenikin mieleen tästä kivasta postauksesta :)

  Leviksen 501 oli THE JUTTU aikoinaan. Kaapistani löytyy vielä muutamia pareja näitä. Joskus myöhemmin ostin Leviksen 510. Jossain vaiheessa pari vuotta sitten siivosin vimmatusti yhtä vaatekaappia ja kirpparille lähti aika monta paria Leviksiä, jotka kyllä menivät ensimmäisenä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Muistaakseni noista 501:stä on nykyään saatavilla naisen vartalolle hieman sopivampi malli, jos en väärin muista. Ne on vähän kiinnostaneet vanhojen muistojen vuoksi. :D

   Poista
 11. Kiinnostuin! Voisin harkita hankkivani tällaiset sitten kun asukas on poistunut vatsasta ja tiedän taas kokoni. ��

  VastaaPoista
 12. Voi tuo on niin totta! Miten sitä nuorena on kulkenut vaikka missä hankalan tuntoisissa farkuissa, joita nyt ei ikinä ottaisi, sillä mukavuus ennenkaikkea! Kirjoitinkin juuri postauksen alusvaatteista, että myös niiden ja varsinkin niiden tulee olla kyllä mukavat, vaikka olisivatkin kauniit:) Tyttäret tykkää dr denim farkuista mutta minulla ei nyt ole suosikkia, otan ne, mitkä kivoilta tuntuu! Tai sit mä ompelen housut, mutta en farkkuja:)
  Tiian postauksesta luin teidän ihanasta tilaisuudesta, että jotain jo tiedänkin:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Epämukavat alusvaatteet on jotain ihan karmeaa. Itsehän en kotona rintaliivejä pidä, vaikka olisi kuinka istuvat niin ei ne ole silti mitenkään kivat päällä, jos yrität rentoutua. :D

   Poista

The kindest word in all the world is the unkind word, unsaid. ~Author Unknown