Vertailussa Dior Poison Girl EdP ja EdT


Tuoksumarkkinat ovat muuttuneet melkoisesti vuosien saatossa sinä aikana, kun itse aloin käyttämään tuoksuja 90-luvun alussa. Ysärillä uusia tuoksuja ilmestyi harvemmin ja uuden tuoksun tuleminen markkinoille olikin aina melkoinen tilaisuus. Uutuuksista oli todella helppo pysyä kärryillä, tänä päivänä se vaatii työtä, silti joku uutuus saattaa lipsahtaa itseltäni ohi. Ihmisten nopeampi elämänrytmi ja vaihtelunhalu ovat johtaneet siihen, että myös tuoksumarkkinat ovat joutuneet uudistumaan. Uusia tuoksuja ja niiden eri versioita tulee markkinoille tämän vuoksi paljon nopeammalla syklillä kuin aiemmin. Ainoastaan isot ja perinteiset tuoksutalot ovat pitäneet kiinni siitä, että heiltä ei välttämättä tule joka kevät ja syksy uusia tuoksuja vaan uutuuksia saattaa ilmestyä vain harvakseltaan, niitä jopa joutuu odottamaan vuosia. 

Tämän lisäksi vuosien aikana eräs toinenkin asia muuttui. Ennen tuoksusta usein lanseerattiin aluksi voimakkaampi ja täyteläisempi sekä pitkäkestoisempi EdP, jonka jälkeen jonkin ajan kuluttua markkinoille saattoi ilmestyä EdT-versio, joka oli aiemmin ilmestyneen tuoksun pikkusisar. EdT:n tunnisti aina selvästi samaksi tuoksuksi, se oli sitä vain hieman kevyemmällä otteella. Varsinkin 2010-luvun alkupuolella, mutta jo aiemminkin alkoi markkinoilla näkyä "outous". Tuoksujen EdT-versiot eivät välttämättä enää lainkaan muistuttaneet EdP-tuoksua vaan kyse oli täysin eri tuoksusta, vaikka nimi oli sama tuota pientä kirjainyksityiskohtaa lukuunottamatta. Tähän asiaan meni aikansa totutella, että kun haistoi EdT-versiota, ei voinut olettaa, että kyse olisi lainkaan samasta tuoksusta, vaikka nimi oli melkein sama. Viime aikoina olen ollut kuitenkin huomaavinani vanhan trendin palaamista, eli EdT-tuoksut ovat EdP-tuoksujen pikkusisaria, tällaisia on tullut viime aikoina useampia vastaan ja pakko sanoa, että olen tästä muutoksesta mielissäni. Minua kun ei edes haittaisi se, että uutuustuoksuja ilmestyisi harvemmin kuin nykyään. 


Diorin Poison Girl EdP* ja EdT* ovat kuin siskoksia. Poison Girl on uusi ja jännittävä tulkinta kaikkien tietämästä ikonisesta Poison-tuoksusta. Poison Girl on nimensä mukaisesti alkuperäistä hivenen nuorekkaampi ja kapinallisempi. 

Diorin tuoksujen tapaan näissäkin on käytetty arvokkaita ja tuoksumaailmassa arvostettuja raaka-aineita. Niissä on syvyyttä, makeutta, herkullisuutta ja ripaus kielen päällä pirskahtavaa karvautta. Voimakkaamman alkutuoksussa mausteista pomeranssia ja raikasta sitruunaa. Sydän on klassinen ruusua ja jasmiinia. Tuoksun pohja onkin tässä tapauksessa oikeastaan koko tuoksun sydän, sillä se on täyteläisyydessään ihastuttava: tonkapapua, santelipuuta, vaniljaa, mantelia, tolu-balsamia, kashmir-puuta ja heliotropea, joka tuo tuoksuun omalaatuisen raikkaan jopa hivenen saippuaisen vivahteen. 

Vuosi Poison Girl EdP:n ilmestymisestä ilmestyi EdT, joka on puettu hempeän vaaleanpunertavaan ulkoasuun. Jo tuoksunuoteista voi päätellä, että nyt puhutaan aidosti alkuperäisen tuoksun "pikkusisaresta", sillä Poison Girl EdT alkaa pomeranssilla, sitruunalla sekä ripauksella appelsiinia. Sydän jatkaa samalla linjalla ruusua ja jasmiinia, mutta ripaukseksi joukkoon on lisätty myös nerolia. Pohja on jätetty edelleen pehmeäksi ja täyteläiseksi: tonkapapua, vaniljaa, kashmir-puuta, heliotropea ja karamellia. 

Diorin tuoksut ovat todella samanlaiset, mutta silti erilaiset. Siinä missä vahvempi EdP on erittäin täyteläinen ja viettelevä, on EdT hivenen kujeilevampi ja siinä on ripaus vähemmän mausteisuutta, mutta saman ripauksen verran enemmän raikkautta kuin EdP:ssä. Molemmissa kesto on huima, omalla ihollani helposti 10-12 tuntia. EdP on itselleni ehdottomasti mystinen iltatuoksu ja talvituoksu, kun taas EdT taipuu mielestäni kaikkiin vuodenaikoihin jopa kesäiltoihin. 


Oletteko tuoksutelleet Poison Girleja? Pitääkö teistä EdT:n muistuttaa EdP:a?

*Tuoksut PR-näytteitä saatu blogin kautta. 1. Minusta nämä voivat olla ihan eri tuoksuja. Olen aina vain ajatellut, että se EdT on miedompi tuoksu :) Nuori ja kapinallinen kuulostaa sellaiselta, jota en koskaan ollut, mutta jolta voisin hyvin tuoksua :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mutta sähän voit alkaa kapinalliseksi näin vanhemmalla iällä. ;)

   Poista
 2. Jos en lukis sun postauksia hajuvesistä niin oisin huomattavasti tyhmempi niiden suhteen :) Mun intohimo on kosmetiikassa, tuoksujen kanssa oon vähän moukka, en ees erota esimerkiks eri tuoksunuotteja! Tuoksut joko vaan on hyviä tai ei-niin-hyviä mun nokkaan. Mä oon luullu tosiaan et EdT:t on täysverisiä EdP:en pikkusiskoja, omistan vain parfyymejä enkä tietääkseni oo pahemmin tuoksutellu toiletteja. Mä oon menossa ens kuussa risteilylle, joten Poison Girl on haistelulistalla :D Mullon ollu tapana kattoa sun ja Nonnulan blogeista vinkkejä, ku oon esimerkiks laivalla hankkimas uutta tuoksua. Mä ainakin oon ihan sekasin kaikesta suunnattomasta tuoksutarjonnasta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei se oo moukkuutta vaan harjoituksen puutetta.;) Hajuaistia voi siis harjoittaa. Eka kannattaa opetella vaikka muutamia ihan perustuoksuja haistelemalla, kun ne oppii tunnistamaan, ne löytää helposti myös tuoksuista. Tää toki vaatii treenausta. :D En itsekään todellakaan erota kaikkia nuotteja, mutta tietyt olen vuosien saatossa oppinut poimimaan helpostikin.

   Olin pienenä jo sellainen, että haistelin ihan kaikki, mitä pihalla oli erikseen (jopa kiviä. :D), joten tietämättäni harjoitin hajuaistini jo silloin. Haluaisin tulla tossa paljon taitavammaksi ja olen välillä jopa etsiskellyt kursseja, joissa tuoksujen tunnistaminen tms. olisi aiheena. ^_^

   Poista
 3. Upeat kuvat 😍 Nolona myönnän, mulla oli teininä, 13-vuotiaana halpakaupasta ostettu Poison kopio 😆 Tosin en silloin vielä ymmärtänyt sen olevan "kopion". Tai että sellaisen ostamisessa olisi jotain moraalisesti väärää 😀

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Mä en itse ollut niihin ihan tyytyväinen, todella vaikeat pullot kuvata, koska tuli paljon heijastuksia eri suunnista. Mutta oon perfektionisti... :D

   Hah, mä luulen, että aika monilla on teininä noita ollut, eikös niitä mm. Seppälä myynyt silloin?

   Poista
 4. Pakko käydä tuoksuttelemassa se uusinkin Poison Girl tuoksu. Pakko sanoa, että näistä kahdesta pidän enemmän Eau de Toilette versiosta, kaupassa olen sen tuoksutellut, mutta on tuo EdP myös todella hyvä, joten toista ovat kuin nuoruuteni alkuperäinen Opium.

  Ihanaa päivää Jonna <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. EdT taipuu musta enemmän eri tilanteisiin. EdP on ainakin mulle ehdottomasti iltatuoksu. :)

   Mukavaa päivää Tiia. <3

   Poista
 5. Aw, this was an incredibly nice post. Finding the time and actual
  effort to create a very good article… but what can I say… I put things off a whole lot and never seem to get nearly anything done.

  VastaaPoista

The kindest word in all the world is the unkind word, unsaid. ~Author Unknown

Designed by FlexyCreatives