12.3.2018

Hyvä herkän ja kuivan ihon kasvovesi


Käsi ylös, moniko käyttää kasvovettä? 

Voin ihan rehellisesti myöntää, että ihan ihonhoitoni alkutaipaleella kasvovesi oli todella tärkeä osa ihonhoitorutiinia, mutta siinä kolmenkympin korvilla jätin kasvoveden useaksi vuodeksi pois rutiinistani ja nyt en voi ymmärtää miksi. Löysin kasvovedet kunnolla uudestaan muutama vuosi sitten ja nykyään olisi vaikeaa kuvitella aamu- tai iltarutiinejani ilman tätä tehotuotetta.

Ajattelen niin, että aamulla kasvovesi ikäänkuin toimii ihollani ensimmäisenä hoitotuotteena ennen muita tuotteita misellivesipuhdistuksen jälkeen, kun taas illalla se antaa ikäänkuin viimeisen loppusilauksen puhdistukselle, tosin osaksi se toimii tuotteesta riippuen myös ensimmäisenä tehotuotteena iholla. Kasvoveden roolihan on useimmiten tasoittaa ihon pH-arvoa sekä kosteuttaa ihoa. Se voi toimia myös kevyesti kuorivana elementtinä, jos iltaisin käyttämäsi kasvovesi sisältää esim. BHA- tai AHA-happoja.

*Postauksen tuote PR-näyte saatu blogin kautta.


Meillä suomalaisilla on usein herkähkö iho. Tämä johtuu osin vuodenaikojen vaihtelusta, lämmityksestä sekä ilman kosteuden suuresta vaihtelusta. Herkkyys ihossa on usein neljän vuodenajan maissa asuvien ihmisten riesa, eikä ihme sillä iho joutuu tämän vuoksi aivan erilaisella koetukselle. 

Yksi loistavimmista ainesosista kosmetiikassa jopa herkällekin iholle on taikapähkinä. Tosin kannattaa kokeilla tämä käytännössä, sillä toisille herkkäihoisille se saattaa kuitenkin aiheuttaa kutinaa, kirvelyä tai punoitusta. Taikapähkinästä hyötyvät melkein kaikki ihotyypit, sillä se vähentää mm. ihon rasvaisuutta, puhdistaa ihoa, mutta samalla se ehkäisee tulehduksia, parantaa haavoja, auttaa kutinaan ja auringon polttamiin. Ainoastaan ruusufinnistä kärsiville taikapähkinää sisältäviä tuotteita ei suositella, koska se voi pahentaa tilannetta. Couperosa ihoisten kannattaa olla myös varovaisia, sillä vaikka taikapähkinän sanotaan vähentävän punoitusta, netistä löytyy myös tietoa, että couperosasta kärsivien pitäisi välttää taikapähkinää. Niin kuin ihonhoidossa aina, vasta kokeilujen kautta yleensä löytää ne omalle iholleen sopivat tuotteet ja herkkäihoisten kannattaa tietenkin olla aina extra-varovaisia.

Itselläni on pintakuiva sekaiho, joka joskus saattaa olla myös hieman herkkä varsinkin talviaikaan ja itse olen todennut käytännön kautta, että oma ihoni rakastaa tuotteita jotka taikapähkinää sisältävät. Olen huomannut, että nämä tuotteet nimenomaan tasapainottavat sekaihoa kivasti ja auttavat myös siihen mahdollisesti muodostuviin epäpuhtauksiin. Itselläni tuotteet lisäksi vähentävät ihon punoitusta.

Académien kuivan ja herkän ihon Hypo Sensible -Kasvovesi* sisältää taikapähkinää hyvin rajallisen määrän 1,525%, joten tämän vuoksi uskallan suositella myös herkkäihoista kokeilemaan tätä, jos et sitten ole herkistynyt ainesosalle. Saman verran kasvovesi sisältää myös syväkosteuttavaa ruusu-uutetta. Tuoksu on hyvin mieto lähes olematon, hieman raikas. Tuote on pakattu suureen puolen litran pumppupulloon, joten kasvovettä on monen kuukauden tarpeiksi. Hypo Sensible -Kasvovesi jättää kasvot miellyttävän pehmeän ja raikkaan sekä kosteutetun ja tasapainoisen tuntuiseksi. Olen pyyhkinyt tuotteella myös silmien päältä, eikä se kirvele tai ärsytä sy-alueen herkkää ihoa. 

INCI: AQUA ·  PROPYLENE GLYCOL · BUTYLENE GLYCOL · HAMAMELIS VIRGINIANA (WITCH HAZEL) WATER · ROSA DAMASCENA FLOWER OIL · ALTEROMONAS FERMENT EXTRACT ·PARFUM · CITRIC ACID · POLYSORBATE 20 · SODIUM HYDROXIDE · PHENOXYETHANOL · CHLORPHENESIN · POTASSIUM SORBATE · SODIUM BENZOATE · BLUE 1 (CI 42090).


Käytättekö kasvovesiä? Suosikkinne?

Académien kasvovettä voi ostaa maahantuojan verkkokaupasta täältä tai jälleenmyyjiltä. Suositushinta on 46,87€/500ml.

*Tuote PR-näyte saatu blogin kautta.8 kommenttia:

 1. Olen käyttänyt kasvovesiä ihan nuoresta likasta lähtien rutiininomaisesti. Ekat kasvovedet olivat Lumenen "sinisestä" -sarjaa. Kuitenkin vasta viime vuosina hoksannut kasvovesien "syvimmän olemuksen". Nyt testaan innolla kasvovesiä, koska niissä on todellakin eroja. Viime aikainen suosikkini on Thayersin Witch Hazel - kasvovesi eli taikapähkinää siinäkin on, sekä ruusua ja aloe veraa, jotka ovat suosikkiainesosiani. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onhan niissä kun misellivesissäkin on ja paljon. :D Käyttötarkoituksia on lisäksi monia. Tuo Thayers on ehdottomasti omalla testilistalla jossain vaiheessa, on varmaan yksi Instagramin kuvatuimpia kasvovesi pompsahtelee omalla ruudulla jatkuvasti vastaan. :)

   Poista
 2. Mulla kaivoveden ( hah, niin hyvä tekstinsyöttökorjaus etten yritä korjata oikeaa sanaa tilalle 🤣 ) on korvannut kosteussuihkeet, joista osa tosin on myös "toner"-nimikkeen alla. Musta tuntuu, että kasvovedet ovat vähän jääneet paitsioon misellivesien, kosteussuihkeiden sekä hoitonesteiden aikakaudella. Mun pitäisi pitkästä aikaa ostaa sitä Cliniquen Mildiä, ja tällä hetkellä mulla on se Nation kasvovesi sellainen old school-tuote 😊 Muuten on Bybiä ja COSRXia 😀

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hmm. Oikein mineraalipitoinen kaivovesi voisi olla ihan kiva. :D Niin ovat jääneet, mutta mähän käytän kasvovettä samaan aikaan miselliveden kanssa, koska niillä on itselle eri funktio. :p Se Cliniquen Mild on ihana, samoin Muradin C-vitamiini, niitä oon käyttänyt vuosia, mutta tää Académie on aivan ihana jos on kuiva iho.

   Poista
 3. Kerrankin voin sanoa, että kyllä, minä käytän kasvovettä :) Yleensä käytän sitä illalla, viimeistelen sillä ihon puhdistuksen.
  Mukavaa viikkoa sinulle Jonna <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mahtava juttu, kasvovesi on kyllä sellainen joka tekee hyvää iholle. :)

   Ihanaa viikkoa Outi. <3

   Poista
 4. Käytän kasvovesia tai hoitonesteitä, tällä hetkellä kyllä suosikkini on Sensai. Tänä talvena iho on ollut kuivempi, kuin aikohin ja kasvovettä on mennyt. Academie on niin hyvä brändi, että uskon, että tämä kasvovesi toimisi omallakin iholla.

  Kivaa iltaa Jonna <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Académielta löytyy kyllä muutamia ihania tuotteita, mitkä on itselläkin käytössä ahkerasti. Tämä kasvovesi pääsi ehdottomasti niihin. :)

   Ihanaa maanantaita Tiia. <3

   Poista

The kindest word in all the world is the unkind word, unsaid. ~Author Unknown