Oscar de la Renta Bella Blanca – Kevään paras kukkaistuoksu


Rakastatteko perinteisiä kukkaistuoksuja? Nyt kuulolle!

Kun aloin 90-luvun alussa käyttämään muitakin tuoksuja kuin marketista saatavia, rakastin täyteläisiä tuoksuja, mutta niiden rinnalla kulkivat koko ajan myös kukkaistuoksut. Sitten joskus 2000-luvulle tultaessa makuni oli jo muutunut täysin puhtaita kukkaistuoksuja suosivaksi, kunnes taas vuosikymmenen edetessä hieman moninaistui. Viime vuosina kun olen täällä blogissani tuoksuista kirjoittanut, ovat  todella puhtaat kauniit sellaiset hyvin perinteiset kukkaistuoksut vähentyneet hurjasti. Yleensä kukkaisuus on tuoksuissa enää toinen ominaisuus ei ainoa, mukana on hedelmiä, sitruksia, vaniljaa, itämaisia- tai gourmand-vivahteita.

Siksi Oscar de la Rentan Bella Blanca* oli kuin raikas tuulahdus jostain menneisyydestä, olin ensimmäistä kertaa sitä haistellessani taas 20-vuotias tyttönen. Tuoksu sai minut tajuamaan, että olen todella kaivannut tätä perinteisiä tuoksumaailmaa. Vuosien aikana haistelemistani Bella Blanca on ehdottomasti yksi kauneimmista, jos ei kaunein puhdas perinteinen kukkaistuoksu. Jotenkin juuri Oscar de la Rentan arvolle sopiva. Jos teissäkin elää pieni kukkaisia tuoksuja rakastava sielu niin tämä kannattaa käydä tuoksuttamassa.

*Tuoksu PR-näyte saatu blogin kautta.


Bella Blanca on täynnä valkoisia kukkia. Se on elegantti, puhdas ja harmoninen.

Tuoksu alkaa kielolla, vihreillä lehdillä ja ripauksella päärynää, joka antaa tuoksulle sopivan määrän pyöreyttä. Sydän on klassisen kukkainen: ylellistä tuberoosaa, ruusua, jasmiinia ja appelsiinin kukkaa. Pohja on lämmin: kurjenmiekkaa, myskiä ja santelipuuta.

En haista tässä juurikaan selvästi päärynää, muuta kuin sen verran, että nenäni aavistaa, mikä saa aikaan tuoksuun pyöreyden, ettei se olisi liian kukkainen. Kielo on hyvin hillitty. Sen sijaan tuberoosan, jasmiinin ja appelsiininkukan haistan selvästi. Tuberoosan tuoksu viekin minut suoraan yhteen lempiravintoloistani Rodoksella, jonka sisäpihalla kukkivat juurikin voimakkaan tuoksuiset tuberoosat. Huomaan, että joka kerran tätä suihkauttaessa, istun uudelleen Rodoksen lämpimässä illassa. Bella Blancasta on myös puhdasta raikkautta, jopa hiven sellaista saippuamaista puhtautta. Jos olisin menossa naimisiin, harkitsisin tätä luultavasti vakavasti häätuoksukseni, sillä koen, että kukkaistuoksujen ystävälle tämä on täydellinen tuoksu tärkeään päivään. Tuoksu on EdP ja sen kesto iholla on n. seitsemän tuntia.

Jos Bella Blanca on tuoksuna klassinen, niin tuoksupullo onkin sitten aika uniikki. Se on kuin veistos kolmiulotteisine valkoisine kukkineen. Tuoksun parfymöörinä on toiminut Harry Fremont, mies joka tunnetaan sellaisista klassikoista kuin CK One, Eternity Moment, Sensi, Modern Muse, Romance ja Miracle. Näistä viisi jälkimmäistä ovat kaikki tuoksuja, jotka löytyvät tai ovat löytyneet tuoksukaapistani. Ei voi kuin todeta kuin, että Harry taitaa olla minun kukkaistuoksujen tekijäidoli. 


Yksi asia mikä minua hämmentää Oscar de la Rentan tuoksuissa, on niiden hinta. Siinä missä monet muut ovat nostaneet vuosi vuodelta hintojaan, Oscarin hinnat ovat pysyneet hyvin kohtuullisena. Bella Blancasta 30ml:ä maksaa 45 euroa ja 50ml:n pullon saa omakseen 65 eurolla.

Tykkäättekö kukkaistuoksuista?

*Tuoksu PR-näyte saatu blogin kautta. 1. Mun äiti käytti paljon Oscar de la Rentan tuoksuja. Kukkaistuoksuista tykkään itsekin, ja varsinkin kielo on tärkeä tuoksu, koska mummoni käytti aina kielontuoksuista hajuvettä:) Pullokin on kaunis, niisk<3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihania muistoja kukkaistuoksuista Sari. <3 Omalla mummolla oli myös kielon tuoksuista hajuvettä, mutta sen lisäksi hänen ehdoton suosikkinsa oli Tosca, jota kuljetti aina pientä pulloa käsilaukussa. Olen monesti kaivellut netin syövereitä, että jos Toscaa saisi pienen pullon jostain ihan muistojen vuoksi, kun sehän on aika päivää sitten lopetettu.

   Poista
 2. Tätini käytti ysärillä sitä "the" Oscarin tuoksua. Se on jäänyt ikuisesti nenääni tuoksumaan. En ole itse tuoksua sen koommin nuuhkinut, ehkä pitäisi. Jos vaikka tykkäisin!:D

  Tämä tuoksu ei kuulosta ihan mun jutulta, mutta jos siinä on appelsiininkukkaa se ei voi olla kovin huono. Valkoiset kukathan eivät muuten aina oikein ole minun makuuni. Tuberoosa ja kielo etenkin, hasardia hasardia. Pitää silti antaa tälle mahdollisuus. Pullo ainakin on mielettömän kaunis.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mun mielestä kannattaa, koska ainakin itse oon huomannut, että nenä on just ihastunut usein noihin vanhoihin tuoksuihin uudestaan ja tän kaiken uuden keskellä kaipaa usein niitä "vanhoja aikoja" jopa tuoksumaailmassa.

   Mulle kielo on kanssa vaikea, mutta tässä se on todella mietona, tuo musta nimenomaan sellaista raikkautta tähän, mutta tuberoosa kyllä sitten tuoksuu ihan kunnolla.

   Poista
 3. Tykkään kukkaistuoksuista ja muutenkin sellaisista raikkaista tuoksuista. Tuo pullo on yksi kauneimmista, aivan upea.
  Ihanaa tiistaita sinulle Jonna <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eli tykkäisit sitten ihan varmasti tästä koska tämä juuri sellainen kukkaisen raikas. ^_^

   Aurinkoista tiistaita Outi! <3

   Poista
 4. Itsekin rakastan eniten kukkaistuoksuja. Omat ehdottomat suosikit kukista on kielo ❤️

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sitten tää kyllä voisi kolahtaa sulle, käy tuoksuttamassa tätä ihmeessä! <3

   Poista
 5. Pullo kuin koru. Oscarin tuoksut ovat ihania.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin on, kolmiulotteisuus tekee tästä jopa veistosmaisen. :)

   Poista
 6. Aivan ihanat kuvat ja tuoksupullo on huikea. <3

  VastaaPoista
 7. Apua miten ihanan tuo pullo on! Musta tulee vuosi vuodelta enemmän kukkahöperö sekä siihen vaaleanpunaiseen hurahtanut, ja itseasiassa esim. Anais Anais on mun eka, tai ensimmäisiä virallisia parfyymeja, niin aion tätä käydä tuoksuttamassa. Mä muuten olen ymmärtänyt tykkääväni keilon tuoksusta aika kovastikin ^_^ Ja totta, sellaiset puhtaat kukkaistuoksut eivät ole olleet kovin in. Toivotaan, että niiden aika tulisi taas sillä ovathan ne raikas tuulahdus tuoksumarkkinoille :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on upea, oikeaa silmänruokaa. On oikeasti tosi jännä, että nykyään puhtaat kukkaistuoksut ovat juuri sellainen raikas tuulahdus, kun ennen ne olivat se normi. Jotenkin tää herätti ajattelemaan kuinka paljon olen tällaisia klassisia tuoksuja kaivannut.

   Poista
 8. Mulla ei ole Oscar de la Rentan tuoksuista hirveästi kokemusta, mutta tuo pullo on kyllä niin kaunis! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yksiä ehdottomia omia lemppareita Rentalta on ollut vuosian saatossa Pink Lily, enkä sen jälkeen ole löytänyt mitään yhtä hyvää kunnes tuli tämä. :)

   Poista
  2. Nyt en kommentoi tuosuista, vaan aivan ihanasta sarjasta, jota liinun Organic shopista sain testerinä kokeiltavaksi. Sarja on Sacred nature by comfort zone. Aion kyllä tilata tuota puhdistustuotetta,joka riittoisa, ja päivävoidetta. Tuotteet todella huumaavia,täyteläisiä,syötävän ihania ja tuoksu,ai että!Täyteläisyytensä myötä kuitenkin hyvin imeytyvä. Nyt löytyi sarja,josta pidän todella. Ulkoasu antaa kuvan, että tuotteet olisivat tuoksuttomia, mutta eipä olekkaan, vaan luksusta, aisteja hemmottelevia:)

   Poista
  3. A: toi sarjan nimi kuulosti etäisesti tutulta ja kävin kurkkaamassa millaiset purkit noissa on, niin näyttivät ihan tutuilta, olen joskus noita katsellut vähän "sillä silmällä". Ei kyllä yhtään anna purkkien ulkonäkö osviittaa, että sisältä paljatuisi tuollainen tuoksumaailma! Muuten sarjan korkeista tulee mieleen tosi paljon Lumenen Harmonia-sarja, joten liekö Lumene ottanut hieman inspiraatiota noista. ;)

   Poista
 9. Todella ihanan kukkainen tuoksu ja mikä pullo!! Kaunis kuin koru vaikka onkin hiukan yliampuva:) Sattui ilmeisesti samoihin aikoihin minullakin tämän tuoksun postaus tulemaan ulos:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tää on kyllä todella kaunis puhdas kukkaistuoksu. :)

   Poista
 10. Vastaukset
  1. Niin on, ehkä yksi kauneimpia tuoksupulloja koskaan. <3

   Poista

The kindest word in all the world is the unkind word, unsaid. ~Author Unknown

Designed by FlexyCreatives