Tuotevinkit pintakuivan sekaihon hoitoon pakkasella


Yksi blogihistoriani luetuimpia postauksia, jos ei luetuin on vinkit pintakuivan sekaihon hoitoon. Olen vieläkin jotenkin ällistynyt tämän suosiosta, sillä se nousee melkein kuukausittain viiden luetuimman postauksen joukkoon. Tästä voisi varmaan päätellä, että suomalaisia juurikin ihon pintakuivuus vaivaa kovasti. Postauksessa käydäänkin läpi hyvin tapoja millä pintakuivuutta ja kuivuutta ihossa saa vähennettyä. 

Nyt kun tässä on jo pidemmän aikaa ollut pakkasjakso meneillään, ajattelin hieman päivitellä teille tänä aikana käytössäni olleita tuotteita, joista olen saanut hyvää apua ihon pintakuivuuteen. Eihän se iho silti sellainen normaali ole kuin kesällä, mutta suuremmilta hilseilyiltä on vältytty ja iho on voinut hyvin. 

*Tuotteista Bioderma ja Bakel omia, muut PR-näytteitä.


Aamuisin käytän ihon puhdistukseen Bioderman Sensibio H2O misellivettä, sillä vesipesu kuivattaa ihoa entisestään. Bioderman misellivesi on sellainen, jota minulta löytyy aina varakappale kaapista, vaikka tuote ei ole koskaan herättänyt minussa mitään wau-efektiä. Se kuitenkin toimii ja on hellävarainen, joten päässyt luottotuotteekseni. 

Koska iho kuivuu, sitä on tietenkin kuorittava jollain, jos ei kuori, iho tukkiutuu ja alkaa ilmestymään epäpuhtauksia. Pakkasilla ihoni pinta tuntuu välillä todella herkältä, eikä mekaanisia kuorintoja tee sillä mieli paljoa pyöritellä. Useat happojakin sisältävät kuorinnat saattavat kuivattaa liiaksi, jotka muuten toimivat moitteetta. Oma ratkaisuni on käyttää Bakelin Malicia. Seerumi sisältää paljon iholle hyvää tekeviä happoja, mutta silti tämä on koostumukseltaan niin hellävarainen, että pystyn käyttämään tätä melkein päivittäin, vähintään joka toinen päivä iltaisin. Seerumi pitää näpyt loitolla ja ihon kirkkaana. Levitän tuotteen aina ensimmäiseksi iholle puhdistuksen jälkeen, jonka jälkeen pesen hampaat tai suoritan muita iltatoimia ennen kuin lisään muut hoitotuotteet päälle. 


Essen Omega Rich Moisturizer* on ollut jo pari talvea suosikkivoiteeni. Kesällä tämä olisi liian kosteuttava, joten siksi onkin näppärää, että tuote on pakattu kätevästi viiteen pieneen 10ml:n lasipurkkiin. Voide sisältää runsaita pitoisuuksia Omega 3-öljyjä ja kosteuttaa ihoa todella tehokkaasti. Yleensä käytän voidetta öisin, mutta jos iho tuntuu todella kuivalta, voide toimii myös meikin alla. Käytössäni on täyteläisin versio, joka on takoitettu ikääntyvälle, kuivalle ja ohuelle iholle. Omega Kosteusvoiteita löytyy myös Deep ja Light -versiot, joista muunkin ihotyypin omaavat löytävät itselleen sopivan tuotteen.

Testailin helmikuulla Biodroga MD:n tuotteita ja joukosta heti aluksi nousi eräs tuote johon ihastuin päätäpahkaa: Hyper Sensitive-linjan Hypoallergen Eye & Lip Care*.  Hyper Sensitive -linjan tuotteet on kehitelty erityisesti herkän ihon hoitoon ja niitä voi käyttää myös plastiikkakirurgisten toimenpiteiden jälkeen. Sisältää mm. pantenolia, hyaluronihappoa, karitevoita ja helokkiöljyä. Tuoksuton ohuehko voide on pelastanut helposti kuivuvat silmäluomeni. Voide on selvästi vahvistanut silmänympärysalueen ohutta ihoa ja tehnyt siitä joustavamman. Tämän lisäksi tuote on ihan käsittämättömän hyvä huulivoide, se ravitsee ja tasoittaa kuivat huulet välittömästi, jättää kuitenkin sellaisen mattaisemman pinnan, joten huulipuna on helppo levittää päälle. 

En ole ennen tätä talvea koskaan aiemmin käyttänyt puhdasta sheavoita (eli karitevoita). Ja nyt melkein kaduttaa etten ole, sillä tämä on todellista ihmeainetta. Natural Goods Companyn -versio* on täysin tuoksuton, koostumus on voimaisen pehmeää. Sheavoita voi käyttää kasvoille, huulille ja keholle. Sitä voi käyttää myös lemmikeille tassujen hoitoon. Iholle hierottaessa pehmeän voimainen tuote sulaa iholle. Tykkään käyttää tehokkaasti kosteuttavaa ja rauhoittavaa tuotetta huulille, kuiviin kantapäihin ja varsinkin yöksi hieron tuotetta runsaasti kynsinauhoille ja käsiin. Olenkin varma, että tämä tuote on estänyt lähes täysin käsieni kuivumisen nyt pakkasjakson aikana. Tuote onkin löytänyt pysyvän paikan yöpöydältäni.


Minkä tuotteen nimiin vannot talviaikaan? Kuulen mielelläni teidänkin ihon pelastajista.

Ostopaikat:*Biodroga MD, Esse ja Natural Goods Company PR-näytteitä saatu blogin kautta, muut omia.
 1. Jaa, mulla ei taida olla mitään tuotetta, jonka nimeen vannoisin erityisesti talviaikaan, mutta silloin tulee käytettyä enemmän (ja runsaasti) kasvoöljyjä. Tällä hetkellä läträilen Aqua Oleumin jojobaöljyn kanssa. Kasvoöljyt käy hyvin myös kuivien käsien rasvaamiseen:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mäkin käytän öljyjä, mutta ton Omega-voiteen ansiosta olen huomannut, että iho ei enää kaipaa öljyjä niin paljoa kuin ennen. :) Jojobaöljy on kyllä ihanaa.

   Poista
 2. Vieläkin on kokeilematta tuo Bioderma, se asia kyllä pitää korjata. Mukavaa sunnuntaita Jonna <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ehdottomasti pitää korjata. Aurinkoista sunnuntaita Tiia. <3

   Poista
 3. Minä olen nyt talviaikaan käyttänyt enemmän ihooni erilaisia öljyjä ja sitten myös sitä perinteistä Niveaa :) Kyllä on iho ollut kovilla näiden pakkasten takia.
  Ihanaa sunnuntaita sinulle Jonna <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Huomaa kyllä ihossa nää pakkaset, saisivat jo loppua. Hiuksetkin on koko ajan ihan jäätävän sähköiset.

   Ihanaa sunnuntaita Outi. <3

   Poista
 4. Bioderma on munkin aamuputsari :) harmittavasti pääsi just loppumaan. Tosi mielenkiintoisia tuotteita sulla käytössä :) Sheavoita on pakko kokeilla <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Bioderma on kyllä hyvä, vaikka vähän tylsä, mutta niin hellävarainen, että siihen koukuttuu. Oma iho myös selvästi tykkää siitä, sillä olen huomannut, että erilaisten misellivesien kanssakin käyttäytyy eri tavalla. Sheavoi on must, on vielä tosi edullinen tuote. :)

   Poista
 5. Mun rutiini on nyt nojautunut korealaiseen hoitonesteeseen ( Etude House ) sekä luonnonkosmetiikan öljyseerumiin ( Bybi Beauty ), olen pärjännyt niiden avulla yllättävän hyvin pakkasten yli! Kaivoin myös Clarisonicin talviunilta esille :) Ja sisäisesti nautittava kollageeni on myös ollut ihan ehdoton, auttanut ihan mielettömästi ihon kuntoon!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hoitonesteen kerrostaminen auttaa kyllä hyvin. Itse tarvin keski-ikäisen hormooninäppyihin välillä jotain tujumpaa. :D Kollageenia syödään täälläkin, mutta senhän tiesitkin. ;)

   Poista

The kindest word in all the world is the unkind word, unsaid. ~Author Unknown

Designed by FlexyCreatives