2.10.2018

Acca Kappa White Moss kuin tuulen henkäys metsässä


Mitä kauemmin olen kirjoittanut tätä blogia, sen nopeammin vuodet tuntuvat katoavan jonnekin. Aloin etsimään tätä postausta varten aiempaa julkaisua ja voin sanoa, että sydämeni jätti yhden lyönnin välistä,  kun tajusin, että siitä oli kulunut aikaa melkein viisi vuotta, kun viimeksi kirjoitin Acca Kappasta*. Tuon postauksen jälkeen Acca Kappa katosi vähitellen Suomen markkinoilta, itsekään en kuullut brändistä mitään, mutta kävin silloin tällöin kurkkimassa tuotteita heidän kotisivuillaan. Aina toisinaan jokin brändi iskee niin kovasti, ettei sitä heti unohda. Aikaa vieri, kunnes viime kesänä minua lähestyi ihana Riina sähköpostitse Velourmet Oy:sta. Se ei ollut mikä tahansa lähestyminen vaan sellainen, että tällainen tuoksufriikki jäi kerrankin lukemaan saamaansa sähköpostia hartaudella. Samassa viestissä sain myös tietää, mitä Acca Kappalle oli Suomessa tapahtunut.

Riina oli itse tutustunut aikoinaan Acca Kappaan kosmetologilla, johon hän oli saanut lahjakortin ensimmäisenä äitienpäivänään. Siellä kosmetologi oli esitellyt hänelle White Moss -tuoksun. Hän ei voinut tietenkään jättää tuoksua sinne, vaan osti sen mukaansa. Sen jälkeen miehellä oli helppo tehtävä ostaa mieleinen lahja niin äitienpäivä-, joulu-, kuin syntymäpäivälahjaksikin. Muutama vuosi sitten tuli kuitenkin suru-uutisia, brändin maahantuonti oli lopetettu, eikä kyseistä tuoksua ollut lopulta saatavilla Suomesta. Nyt tullaan sitten siihen kohtaan, mitä vain todellinen tuoksufriikki tekee... Riina otti yhteyttä valmistajaan Italiaan. Silloin tuotteita ei heiltäkään pystynyt tilaamaan Suomeen, mutta vaihtoehtona oli väläytetty, että maahantuojana tuotetta saisi toki rajattomasti. Monia sähköposteja ja viestejä myöhemmin vuosi sitten syntyi Velourmet Oy, jonka Riina omistaa yhdessä miehensä kanssa. Firma tuo maahan White Mossia ja tietenkin myös Acca Kappan valikoimiin kuuluvia muita tuotteita. Itse tiedän millaista on aloittaa pohjalta, niin tein aikoinaan tämän blogini kanssa, mutta pikku hiljaa vähitellen tämä tavoitti yhä vain enemmän ja enemmän lukijoita. Sama on nyt edessä Acca Kappan maahantuonnissa, kaikki on aloitettava pohjalta ja brändi on saatava takaisin vanhojen asiakkaiden tietoon ja saada myös mahdollisimman paljon uusia. Ei mikään helppo tehtävä aloittelevalle firmalle tässä purkkimeressä. Ilmoitin Riinalle olevani enemmän kuin mielelläni mukana siinä, että tuotteet tavoittaisivat lisää ihmisiä, sillä minusta Suomen tuoksumarkkinoilla on Acca Kappan mentävä aukko. 

Acca Kappa on perinteikäs liki 150 vanha italialainen perheyritys. Tuotteissa panostetaan mahdollisimman puhtaisiin raaka-aineisiin ja myös pH-arvoja pyritään kunnioittamaan. Kaikki tuotteet ovat ulkoisesti tyylikkäitä ja elegantteja. Acca Kappa vastustaa eläinkokeita ja tuotteet ovat dermatologisesti testattuja. Tuotevalikoima on laaja: tuoksuja, vartalotuotteita ja huonetuoksuja, monilla eri tuoksumaailmoilla. Acca Kappahan luetellaan niche-tuoksuihin, jotka tällä hetkellä koko ajan kasvattavat markkinoitaan, koska ihmiset haluavat tuoksukseen entistä uniikimpaa. 


Sain pyytää testattavaksi itseäni kiinnostavia tuotteita. En halunnut mitään entuudestaan tuttua, mutta oli aika selvää, että White Moss olisi se, jota halusin kokeilla. Ihan siksi, että halusin ymmärtää, miksi siitä oli tullut maahantuojalle itselleen niin rakas tuoksu. Acca Kappalla on mm. miehille oma tuoksunsa, mutta niin kuin niche-tuoksuissa aina kaikki tuoksut ovat for sharing, eli ne sopivat kaikille vain oma tuoksunenä on sitten rajoitteena, mitä haluaa ylleen suihkia. Tästä kertoo se, että kun sain White Moss -tuotteita testattavaksi, mieheni omi itselleen välittömästi sarjan deodorantin ja suihkugeelin, joita en taas itse käytä. Minä sain onneksi pitää edes tuoksun, että pääsin siitä tänne kirjoittamaan. 

White Mossia on saatavana Eau de Colognena kuin Eau de Parfuminakin. Valitsin itselleni EdC:n. Tuoksu lanseerattiin vuonna 1997 eli se on ollut markkinoilla kunnioitettavat kaksikymmentä vuotta. Suomalaiset ja pohjoisella pallonpuoliskolla asuvat tunnetusti rakastavat raikkaita tuoksuja, joilla ei taas etelämmäksi mentäessä ole niin menekkiä. Itselleni raikkaat tuoksut eivät ole koskaan olleet ykkössuosikkeja, mutta on minulla niissäkin muutamia suosikkeja, joita olen käyttänyt jo vuosia. Se monesti mainittu Hérmes Un Jardin Sur Le Nil sekä Dolce & Gabbana Light Blue, mutta niistäkin puuttuu vielä sellainen viimeinen täydellinen puhdas vivahde. Jos olette metsähöperöitä kuten minä, tiedätte miltä kesällä tuoksuu metsässä, kun on juuri satanut ja tuuli henkäisee kasvoihin. Juuri siltä tuoksuu White Moss. En ole koskaan törmännyt yhtä puhtaan raikkaan metsäiseen tuoksuun, jossa olisi sopiva ripaus saippuaisuutta, raikkautta, metsäisyyttä ja ilmavuutta yhdistettynä lämpimään lämpimään pehmeyteen. Kesän aikana tästä tuli turvatuoksuni, koska se toimi raikastajana hellepäivinä ja nyt syksyllä iholle suihkautettuna, se on kuin lämmin kaulaan kääritty cashmire-huivi. Tajusin hyvin nopeasti, miksi juuri tähän tuoksuun on helppo rakastua.


Alkutuoksussa raikasta sitruunaa, bergamotia ja katajanmarjoja. Tuoksun sydämessä aldehydea, josta tuoksuun tulee raikkautta, kardemummaa ja laventelia. Pohjalla valkeaa jäkälää, ambraa ja seetriä. 

Äkkiä voisi ajatella, että onpa voimakkaita helposti tunnistettavia tuoksunuotteja, mutta ei. Itse en esimerkiksi haista tässä lainkaan kardemummaa, laventelille nenäni on todella tarkka, enkä tykkää lainkaan, jos sitä on liiaksi, tässä se sulautuu melkein huomaamattomaksi. Tämä on se asia, josta tietää hienostuneen laadukkaan tuoksun, joudut arvailemaan sen sisältöä, eikä kaikki olekaan heti selkeää ensi nuuhkaisulla. Nenääni White Moss on tuulen henkäys metsässä. EdC-version kesto on iholla reilut kuusi tuntia. Tuotelinjaan kuuluu tuoksujen lisäksi myös kylpyvaahto, suihkugeeli, nestesaippua, käsivoide, biohajoavat pyykinpesu- ja huuhteluaine, vartalovoi, hiustuoksu, hiustenhoitoseerumi, deodorantti, kynttilä, saippua, huonetuoksu... lista on lähes loputon. Olen säilyttänyt huonetuoksua kylppärissä ja oli mukava palata matkalta kotiin, kun kylpyhuoneessa kotiin vastaanotti ihastuttavan raikas tuoksu.  

Acca Kappan tuoksut ovat edullisia, olen jopa vähän hämmentynyt, että näin edullisesti voi saada itselleen hyvin uniikin ja laadukkaan tuoksun, sillä tuoksujen hinnat ovat viime vuosina kiivenneet aika hurjaa vauhtia ylöspäin. Kuka muu on huomannut saman? White Moss EdC 30 ml 32 euroa, 50 ml 43 euroa ja 100 ml 64 euroa. Tuotteita voi käydä nuuhkimassa livenä Hyvinvointimessuilla Oulussa Ouluhallissa 13-14.10. Tuotetiedustelut ja tilaukset suoraan maahantuojalta s-postitse velourmet@gmail.com. Tuotetietoa ja tuotteiden hinnat maahantuojan blogista täältä. Acca Kappan löydät Facebookista täältä.


Millaiselta White Moss kuulosti? Tykkäättekö raikkaista tuoksuista?

*Tuotteet PR-näytteitä saatu maahantuojalta.
14 kommenttia:

 1. Hei ihanaa! En ole tiennyt, että Acca Kappan tuotteita on koskaan saanut Suomesta!!! Olen aina Italian reissuiltani tuonut juurikin noita White Moss -tuoksuperheen tuotteita, ja nyt olen harmitellut, kun en ole pariin vuoteen ehtinyt käydä Italiassa serkkuni luona. Kävin siellä vielä jokunen vuosi sitten kerran vuodessa, ja aina toin mukanani Acca Kappaa!

  Postauksesi innoittamana kaivoin kosmevarastojani ja löysin sieltä vielä yhden lahjapakkauksen, jossa on Muschio Bianco käsivoide ja ovaalinmuotoinen palasaippua. Vitsit mitkä ihanat tuoksumuistot tulvahtivat mieleen, kun avasin tuon rasian!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo nyt saa ja kannattaa tosiaan tilata maahantuojalta suoraan, jos kiinnostaa, hinnat samat mut postarit pienemmät. 👍 Meillä käytetään paljon palasaippuoita ja Acca Kappan saippuat ovat ihanaa luksusta arkeen. ❤️ Ajattelin itse ostaa tuohon huonetuoksuun sen täyttöpullon, olen aivan rakastunut siihen. Niin ja jotenkaan tyylillisesti mua ei yllätä, että just sulta on näitä löytynyt jo aiemmin. 😉

   Poista
 2. Kuulostaa todella ihanalta tarinalta. <3 Jotenkin oikein sykähdyttää. Sykähdyttävän tyylikkäitä on pullotkin ja tuoksu kuulostaa lumoavalta. Herätit ehdottomasti tällä postauksella mielenkiinnon kyseistä brädiä kohtaan.

  Ihanaa päivää Jonna <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Todellista intohimoa edustamaansa sarjaa kohtaan. 👍❤️

   Aurinkoista tiistaita Tiia.

   Poista
 3. Jep! Tuotepakkausten kaunis yksinkertaisuus on vedonnut minuun jo vuosikymmenen. Tuotteet ovat erottuneet edukseen italialaisissa kemikaalioissa, kun iso osa tuotteista on ollut värikkäämpiä. Acca Kappaa ja Laboratorio Olfattivoa olen siis matkoiltani tuonut kun ovat niin kauniita kokonaisfiilikseltään, ja vielä ihania tuotteita ja tuoksuja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itse tosiaan tutustuhin näihin ensimmäistä kertaa vasta neljä vuotta sitten. Musta nää sopisi loistavasti myös sisustusliikkeissä myytäviksi tuotteiksi, ei vain kemikalioissa. 👍

   Poista
 4. Kuulostaa valloittavalta! Brändistä en ollut koskaan kuullutkaan, kiitos vinkistä. Ja miten kivaa, että on noin laaja repertuaari tuotteita, siis muitakin kuin hajuvedet ja muut kosmetiikkatuotteet.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuon repertuaarin takia mietin tosi paljon kuinka hyvin sarja sopisi myös esim. sisustusliikkeeseen myyntiin. Juurikin kynttilät, saippuat ja huonetuoksut ja niitähän sitten piisaa moni eri tuoksuisia vaikka kuinka. :)

   Poista
 5. Rakastan raikkaita tuoksuja ja uutena ihastuksena on tullut huonetuoksut. Kuulostaa ihanalta tuoksusarjalta <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Huonetuoksut on muuten sellaisia, mihin jää koukkuun. 👍

   Poista
 6. Kuulostaa ihanalta, sellaiselta tuoksulta, josta jopa tällainen kranttu voisi tykätä! Minä kun olen raikkaiden tuoksujen ystävä ja esim. Light Blue on yksi kolmesta arkituoksustani.

  Muuten tämä on ihan vieras brändi, ihana tarina maahantuonnista :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla oli itseasiassa tarkoitus vinkata sulle tästä, koska tulit heti mun mieleen, kun aloin testaamaan tuoksua. Luulen, että tässä ei ole mitään joka ärsyttäisi sun herkkää nenää. 🙂👍

   Poista
 7. Tästä merkistä en ole kuullutkaan! Onpa hauska että sarjasta löytyy pyykkituotteitakin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Musta tosi hauska, voi sitten tuoksua vaikka vaatteita myöden, jos haluaa. ^_^

   Poista

The kindest word in all the world is the unkind word, unsaid. ~Author Unknown