Uusia tuulia


Tiedättekö, kun joskus tulee se päivä, jota ette uskonut koskaan tulevan?

Huomisesta alkaen elämässäni puhaltavat uudet tuulet, mutta kaikki huomiseen johtanut alkoi jo vuosi sitten. Silloin aloin ensimmäisen kerran selailemaan vapaita työpaikkoja. Olen ollut siitä onnellisessa asemassa, että minulla ei ole ollut painetta asian suhteen vaan olen voinut katsella töitä aivan rauhassa ja valita, mikä minua kiinnostaisi. Tiedän, että olen ollut tämän asian kanssa todella etuoikeutetussa asemassa ja tämä ei todellakaan ole useimmille ihmisille mitenkään mahdollista. 

Niin kuin kaikilla myös minulla oli haaveita mahdollisen tulevan työpaikkani suhteen. Halusin pitää vapaa-ajan, blogin ja kodin ulkopuolisen työn sopivassa balanssissa, joten etsiskelin lähinnä osa-aikatyötä. En halunnut 0 h-sopimuksia, koska tarpeeni turvalliseen työympäristöön ja siihen, että minulle jää riittävästi aikaa muihin asioihin, olivat niin suuret, että halusin tietää viikossa toteutuvat työtunnit etukäteen, piste i:n päälle olisi, jos työpaikka olisi vakituinen. Tiedän, tätä listaa lukiessa moni varmasti miettii ja naurahtaa, että nyt on kyllä ollut mahdottomat toiveet ja niin mietin itsekin. En ollut kuitenkaan valmis luopumaan unelmastani, että sellainen paikka mahdollisimman läheltä kotia vielä joskus vastaan tulisi. Vuoden verran enemmän tai vähemmän avoimia työpaikkojani selailtuani, silmiini vihdoin osui eräs ilmoitus, jossa haettiin kahta työntekijää. Uskokaa tai älkää, mutta siinä oli kaikki mitä halusin. Vakituinen osa-aikainen työ, jossa myös tehtävät tunnit olivat määritelty. Se, että bongasin itselleni sopivan ilmoituksen, ei tietenkään merkkaa yhtään mitään tänä päivänä, avoimista työpaikoista kilpailee hirmuinen määrä ihmisiä. 

Olen usein puhunut täällä sitä, että toimin ja teen kaikki elämäni tärkeimmät päätökset intuitioni varassa, jokin sanoi minulle, että tuossa on se paikka, jota haet. Niin minä hain, juuri ennen elokuun lomamatkaa väsäsin iltamyöhällä elämäni ensimmäisen CV:n vajaassa puolessa tunnissa. Tämä ei olisi onnistunut ikinä, jos en olisi kirjoittanut blogia reilua seitsemää vuotta. Netistä muuten löytyy todella hyviä valmiita ilmaisia pohjia, jos ette tiedä, mistä aloittaa. Laitoin hakemuksen sisään ja lähdin lomalle. 


Aikaa kului ja ajattelin, että se taisi olla siinä. Kunnes eräs perjantai puhelimeeni piippasi tekstiviesti, jossa pyydettiin tulemaan ryhmähaastatteluun. Enhän minä ole sellaisessa koskaan ollut, joten ei muuta kuin Googleen, pari sivua selailtuani päätin, että parempi olla lukematta ja ylianalysoimatta, että olen vain itseni, kun menen paikalle. Ryhmähaastattelutilannetta en jostain syystä jännittänyt ollenkaan, en vieläkään tiedä miksi. Olen usein kertonut siitä, että olen introvertti, mutta sosiaalisesti lahjakas sellainen, joten tuollaiset tilanteet eivät ole ongelma. Koin itseasiassa tilanteen hyvin kiinnostavana, sillä tykkään tarkkailla ihmisiä. Kun tilanne oli ohi, ajattelin, että se oli omalta osaltani mennyt hyvin, vaikka toki se, että olin vanhimpia mietitytti minua. Intuitioni siitä että ryhmähaastattelu meni hyvin oli oikea, sillä minut pyydettiin tämän jälkeen yksilöhaastatteluun. Sekin sujui hyvin, minulla oli tunne että olin sekä rekrytoijan, että mahdollisesti tulevan pomoni kanssa koko ajan samalla aaltopituudella. Haastattelun jälkeen pieni pessimistini tuli esiin, ja mietin, että koko homma kaatuu lopulta ikääni. Tiedätte varmasti mitä on olla reilu nelikymppinen työmarkkinoilla. Tuo oli luultavasti osin sellaista pettymykseen varautumista, sillä olinhan päässyt noin pitkälle.

Seuraavan aamuna minulle kuitenkin soitettiin ja kerrottiin, että toinen paikoista olisi minun, jos vielä haluaisin sen. Tietysti halusin, koska työ on juuri sitä mitä olin hakenut ja etsinyt vuoden! Nyt ollaan sitten siinä tilanteessa, että työni alkaa huomenna. En oikeasti muista, koska olisi ollut yhtä innoissani jostakin. 

Luulen, että uusi työ tuo myös potkua tänne blogin puolella, koska täällä saan toteuttaa ihan toista puolta itsestäni kuin mitä tulevassa työssäni. Tämä muuten oli myös yksi haaveistani, että kodin ulkopuolella oleva työ olisi jotain täysin erilaista kuin blogin kirjoittamien. Katselen, että miten pääsen rytmiin tämän blogin kanssa, koska tilanne on uusi. Mutta näin aluksi postauksia ilmestyy aina ti, to ja su, katsotaan, jos pääsen vielä lisäämään maanantain jonkin ajan kuluttua mukaan, mutta en sulje pois, että postauksia voi ilmestyä muinakin päivinä, jos fiilis on sellainen.


Oikein ihanaa ja aurinkoista sunnuntaita kaikille!

Kaikki kuvat: Pixabay.


 1. Onneksi olkoon työpaikasta! Mahtava juttu!

  VastaaPoista
 2. Onnea uuteen❤️ Uuden työn aloittaminen tuo varmaan aina pientä jännitystä elämään, vaikka se olisikin juuri sitä mitä on toivonut👍

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Hanna. ❤️Aikataulullisesti kyllä, mutta muuten en koe jännittäväni asiaa. Työ on kuitenkin sellaista, josta mulla on aiemmin melkein 10 vuoden työkokemus. 🙂

   Poista
 3. Voi että mä tulin onnelliseksi ku luin tän postauksen :) Onnea oikein paljon, harvoin elämässä saa juuri sitä mitä on hakenut. Oon niin iloinen, että omalla uurastuksella ja omilla ehdoilla sait tämän aikaiseksi <3 Oot ansainnut kaiken tämän hyvän :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Todella harvoin, mutta joskus sitten käy näin. Ja todellakin omalla uurastuksella, ei tää nyt mitään tuuria todellakaan ollut. 😅

   Kiitos Tuuli. 💙

   Poista
 4. Onnea, tulet varmasti olemaan timanttia 💖

  VastaaPoista
 5. Onnea uuteen elämänvaiheeseen💜

  VastaaPoista
 6. Paljon onnea uusiin haasteisiin! Uudessa työssä aloittaminen on aina jännää ja kutkuttavaa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, niinhän se on ja uutuuden viehätystä. 😁👌👍

   Poista
 7. Hienoa!! Onnea uusiin haasteisiin ����

  VastaaPoista
 8. Onnea vielä niin paljon Jonna. Uskon myös, että tässä on ollut kohtalonsormet pelissä. <3

  Aurinkoista sunnuntaita <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ehdottomasti on. 👍

   Aurinkoista sunnuntaita Tiia. 💖

   Poista
 9. Tää oli niin mahtava uutinen, että piti miehellekin asiaa hehkuttaa xD

  VastaaPoista
 10. Onnea Jonna uusiin haasteisiin❤️
  Ihan mieletön juttu ja varmasti
  vähän jännäkin mennä uuteen työhön.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Marjo. Olen varmaan outo, mut ei jännitä. Toki osasyy on se, että mulla on alalta jo aiemmin miltei 10 vuoden työkokemus. Toki uusia juttuja, mut työ on muuten samaa kuin jo aiemmin,. 🙂

   Poista
 11. Onneksi olkoon, mahtavia uutisia! Toivon että blogitekstejä piisaa samalla mitalla vaikka uusi duuni veisikin kaiken innon näin alkuun. ;)

  xx Laura / Laura Loukola Beauty Blog

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Laura. Tottakai päivittyy, tää on mukavaa vastapainoa. ❤️

   Poista
 12. Onnea ja menestystä uuteen työhön! Jotenkin hyvin lohdullista lukea, että unelmat toteutuvat myös työssä. Itselläni se oma paikka on yhä hakusessa. Toivon kovasti, että joku päivä omakin unelma toteutuu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Sanna. Olen ihan varma ä, että joku päivä sinäkin löydät sen oman paikkasi. ❤️

   Poista
 13. Onnea uuteen elämänvaiheeseen! 💛

  VastaaPoista
 14. Ihana uutinen. Onnea matkaan <3

  VastaaPoista
 15. Hurjasti onnea vielä tätäkin kautta - ja kaikkea hyvää uuteen työhön <3

  VastaaPoista
 16. Olkoon nuo myötätuulia, jotka nyt puhaltaa. Ihanaa sunnuntaita ja tsemppiä huomiseen. YOU ROCK!

  VastaaPoista
 17. Vitsit, tää oli todella siisti uutinen, olen niin iloinen sun puolestasi joka solullani ^_^ Ja tsemppiä alkavaan viikkoon! <3 Hyvin se lähtee ^_^

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos S. Joo eiköhän, kun vauhtiin pääsee. 😁❤️

   Poista
 18. Onnittelut! Taidat olla valmis uuteen.

  VastaaPoista
 19. Ihanaa! Mieluinen työ on ihan lottovoitto! Hirveästi onnea! ❤️

  VastaaPoista
 20. Onnea kovasti, työ kuulostaa upealta! Itselläni on työnhaku päällä ja vasta tuli käytyä ekassa ryhmähaastattelussa, muttei napannut vielä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Maija. Mahtavaa et pääsit haastatteluun niistä on aina paremmat mahdollisuudet päästä eteenpäin. 👍

   Poista
 21. Voi miten ihana onnenpotku! Olen iloinen puolestasi. -anne-

  VastaaPoista

The kindest word in all the world is the unkind word, unsaid. ~Author Unknown

Designed by FlexyCreatives