Joulun parhaat tuoksut


Joulu on tuoksujen aikaa. Ilmassa leijuu pipareiden, kuusen, mausteiden, hyasintin, glögin ja jouluruokien tuoksut. Ulkona pimeyden vallitessa ja pakkasen paukkuessa, ainakin itselleni tulee olo, että haluan kietoutua pehmeiseen, mausteisiin ja voimakkaampiin tuoksuihin kuin normaalisti. Toki myös päiville jolloin haluan jotain hivenen keveämpää, tyttömäisempää, mutta silti jotain lämmittävää, on omat suosikit. 

*Tuoksut PR-näytteitä saatu blogin kautta.


Givenchy L'Interdit* oli varmasti yksi syksyn jännittävimmistä tuoksulanseerauksista, sillä Hubert de Givenchy suunnitteli tuoksun alunperin yksinoikeudella Audrey Hepburnille vuonna 1957.  Uuden mainoskampanjan kasvona on kapinallinen Rooney Mara, jonka kasvoissa on todella paljon Audrey Hepburnmaista nukkemaista viehkeyttä.

Vuoden 2018 versio L'Interditistä on modernisoitu kukkais-puumaiseksi tuoksuksi. Siinä yhdistyvät hienostuneet valkoiset kukat, voimakkaat puut ja maanläheisyys. Tuoksu alkaa makealla päärynällä ja hersyvän kirpeällä bergamotilla. Sydämessä voimakasta tuberosaa, jasmiinia ja appelsiinin kukkaa. Pohjalla kermaista vaniljaa, vetiveriä ja patsulia. 

L'Interdit on runsas, voimakas ja peloton. Haistan tuoksusta selvästi tuberosan, makean päärynän, vaniljan ja patsulin. Täydellinen tuoksu vaikkapa aattoiltaan. Tuoksu on EdP ja kesto iholla reilut kymmenen tuntia.


Marc Jacobs Daisy Love on erilainen Daisy. Koukuttava, kukkainen, hedelmäinen ja myskinen. Tuoksu niihin päiviin, kun haluaa jotain hieman kevyempää, mutta kuitenkin uniikin pehmeää.

Daisy Love alkaa yllättävästi meille suomalaisille niin tutulla hillalla, sydämessä kirpeähköä päivänkakkaraa. Pohjalla myskiä ja ajopuuta. Tuoksu on sekoitus tyttömäistä marjaisuutta, kotipihan mieleen tuovaa päivänkakkaraa, höystettynä pehmeällä pohjalla. Tuoksu on EdT ja kesto iholla seitsemisen tuntia.


Jimmy Choo Fever* on päiviin jolloin kaipaan kukkaista gourmand-tuoksua. Koukuttavan viettelevä ja sensuelli tuoksu on täydellinen talven juhliin sekä iltoihin. 

Hypnoottisessa Feverissä yhdistyvät alun mehukas hedelmäisyys: mehevää luumua, litsiä ja raikasta greippiä. Sydämessä saippuaisen vivahteen tuovaa heliotrooppia, makeaa vanilja-orkideaa, jasmiinia ja appelsiinin kukkaa. Pohjalla mehukkaita gourmand-vivahteita: benzoiinia, tonkapapua, santelipuuta, kahvia, hasselpähkinää ja vaniljaa. 

Fever kehittyy iholla raikkaan hedelmäiseksi kukkaiseksi gourmand-unelmaksi. Jimmy Choon tuoksujen tapaan EdP:lla kesto on huikea, lähes 12 tuntia.


Haluatko tuoksua kesältä keskellä talvea kuitenkin niin, että nahkatakin pehmeys lämmittää? Sellainen tuoksu on Atelier Colognen Camelia Intrepide*. Tuoksu on yhtä turvallinen ja tuoksuu samalta kuin kaksikymmentä vuotta vanha nahkatakkini. Se on kuin kasteinen kesäaamu kotonani maalla. Se on kuin aurinkoinen päivä tai kotipiha juhannusruusujen kukinta-aikaan. Silti siinä on samaan aikaan jotain jouluista mausteisuutta. Turvallisuutta, hienostuneisuutta, pehmeyttä ja mystisyyttä. Tuoksun kesto on huikea, haistan sen jopa seuraavana päivänä hiuksistani, silti se ei ole lainkaan hyökkäävä vaan tämä on nimenomaan ihotuoksu. Toinen ihminen haistaa sen vasta, kun pääsee tarpeeksi lähelle, vaikka tuoksussa on voimaa. 

Ensituoksussa raikasta sitruunaa, bergamotia ja jouluisen mausteista muskottia. Sydäntuoksussa kameliapensaan lehtiä, siperiankurjenmiekkaa ja orvokin lehtiä. Pohjalla ruusua, nahkaa ja lämmintä ambraa. 


Giorgio Armanin Sì Passione* on saanut yllensä juhlavan limited edition -jouluasun.

Passione aukeaa mausteisella punapippurilla, jota mehukas mustaherukka ja makea päärynä pehmentävät. Kirpeyttä tuo greippi. Tuoksun sydän on klassinen: ruusua, jasmiinia sekä puhtaan vivahteen tuovaa heliotrooppia. Ananas tuo mielenkiintoisen mehevän vivahteensa. Pohja on pehmeä ja hivenen itämaisvivahteinen: vaniljaa, seetripuuta ja patsulia. Sì Passione on omalla tavallaan hauras, mutta siitä löytyy silti itsevarmuutta tuovaa voimaa. 

Erotan aluksi iholle suihkautettuani tuoksusta ehdottomasti voimakkaimmin punapippurin, mutta pian mustaherukka nousee pintaan. Ruusu, jasmiini ja vanilja ovat myös selvästi esillä. Passione on kukkais-hedelmäinen tuoksu pienellä itämaisella vivahteella. Kesto iholla on kymmenisen tuntia.  

Millaisia tuoksuja tykkäätte käyttää jouluaikaan?

Vielä tämä päivä osallistua jouluiseen kosmetiikka-arvontaan. Ohjeet osallistumiseen löydät täältä.

*Tuoksut PR-näytteitä saatu blogin kautta.








  1. Rakastan tuota Daisy Lovea, ihan ehdoton lempparini ❤️

    VastaaPoista
  2. Tykkään tästä Daisystä aivan valtavasti ja punainen Si on lemppari. Tuota Jimmy Choota ja Givenchyä en ole tuoksutellutkaan. Atelier Cologne tuoksut ovat jotain fantastista.

    Muutoin tuoksun usein Dolce Gabbanan Eau Intense Light Bluelle tai jollekin raikkaalle, mutta jouluisin haluan aina tuoksua Viktor&Rolfin BonBonille. <3

    Ihanaa päivää Jonna <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Daisy saattaa ehkä olla kaikista paras Daisy ikinä, hieman omaperäisempi kuin ne muut. :)

      Ihanaa sunnuntaita Tiia. <3

      Poista
  3. Daisy Love on aivan ihana tuoksu. Minä käytän ihan samoja tuoksuja läpi vuoden, tai no kesäisin eniten Escadaa :)

    VastaaPoista
  4. Hauska lähestymistapa, jouluna on hyvä puhua muustakin kuin kuusista ja pipareista ja glögistä :) Kauniita kuvia!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Milla! Joulu jos mikä on erilaisten tuoksujen aikaa. Aattoillaksi valkkaan aina tarkasti tuoksun mitä käytän minäkin vuonna. ^_^


      Ihanaa joulun odotusta sinne!

      Poista
  5. Givenchyn L'Interdit on... <3 Rakastuin heti! Yksi vuoden parhaista tuoksutulokkaista :)

    VastaaPoista

The kindest word in all the world is the unkind word, unsaid. ~Author Unknown

Designed by FlexyCreatives