Lähikuvassa: Minttu Sahrman


Siitä on reilut kolme vuotta, kun kirjoittelin blogiini ensimmäisen Lähikuvassa-postauksen. Olin ideoinut siitä juttusarjaa ja minulla oli haastateltavia henkilöitäkin, vaikka kuinka monta mielessä, mutta sitten asia vaan jäi. Tiedättekö, elämä? Muistin kuitenkin ideani muutama kuukausi sitten ja ajattelin, miten mukava tämä olisi kaivaa uudestaan esiin ja nyt oikeasti alkaa toteuttaa näitä muutaman kuukauden välein. 

Toivon, että teitäkin kiinnostaa tutustua kosmetiikan parissa työskenteleviin mielenkiintoisiin ihmisiin, joihin minä olen saanut kunnian tutustua paremmin blogini kautta. Olen aina sanonut, että ihan parasta koko blogin olemassaolon aikana on ollut se, miten moniin erilaisiin ihmisiin minun on mahdollista ollut tutustua. En olisi voinut kuvitellakaan, että minulla voisi olla näinkin läheisiä kontakteja alan ammattilaisiin.  

Tutustuin Minttu Sahrmaniin kosmetologiin ja kouluttajaan alkuvuodesta 2014, eli olemme tunteneet Mintun kanssa kohta viisi vuotta. Se on pitkä aika. Tuona aikana Mintun projektit ovat vaihtuneet, mutta yhteydenpitomme on säilynyt koko ajan. Muistan, että ensimmäisellä tapaamisellamme juttua riitti ihonhoidosta monta tuntia, epäilen, että lörpötyksemme vuoksi Mintun päivä hivenen venähti aiottua pidempään. Kunnioitan todella paljon hänen ammattitaitoaan ja ideologiaansa Medical Spa -tyyliseen ihonhoitoon. Meitä yhdistää myös se, että olemme aika saman ikäisiä, joten katsomme maailmaa melko samalla tavoin. 

Annetaan kuitenkin puheenvuoro Mintulle.

Kerro lyhyesti kuka olet.

Minttu Sahrman, kosmetologi, kouluttaja, Method Putkisto Kasvoklinikka opiskelija. Kahden teini-ikäisen pojan nelikymppinen äiti.

Miksi aloit yrittäjäksi?

Olin haaveillut omasta yrityksestä vuosia mutta meni aikaa ennen kuin palveluvalikoima ja konsepti tuntuivat täysin omilta. Skin room aloitti toimintansa elokuussa 2018. Keravalla on oma hoitohuone ja lisäksi teen koulutuksia, messuja ja asiakastapahtumia ammattikosmetiikan maahantuojalle A Class Beautylle.

Miksi juuri iS Clinical ja Hydrafacial sekä luonnonkosmetiikka? Vähän ideologiaa valitsemiesi sarjojen takana, miksi valitsit juuri ne?

Alusta asti oli selvää että haluan tarjota asiakkailleni tuloksellista ihonhoitoa. HydraFacial on patentoitu ihonhoitolaite joka on ollut supersuosittu ihonpuhdistushoito jo vuosia. Laitetta ei ole aikaisemmin ollut Keravalla. iS Clinical puolestaan on medikaalikosmetiikkaa jolla voidaan hoitaa hyvinkin haastavia ihonkuntoja. iS Clinicalin aktiiviaineet ovat luonnosta mutta puhtaimmasssa mahdollisessa muodossa. Valitsemani hoidot ovat todella tehokkaita mutta eivät juuri vaadi toipumisaikaa. Tuotteilta vaadin paljon, haluan sarjoja joihin asiakkaani voivat todella luottaa ja ihastua. Luonnonkosmetiikka ei ole minulle vielä kovin tuttua mutta halusin ehdottomasti luonnonkosmetiikan meikkisarjan. Oli melko haastavaa löytää ylellinen ja laadukas meikkisarja joka erottuisi edukseen. Kjaer Weisiä vakuutti minut nopeasti, sekä pakkausten että tuotteidensa kautta. Sarjan imago sopii mielestäni Skin roomin kanssa hyvin yhteen.

Mikä on ollut yrittämisessä vaikeinta/haasteellisinta?

Aluksi tuntui paljaalta. Oman aikaansaannoksen julkistaminen ja aloitus tuntui hurjalta. Olen vielä todella alkumetreillä joten haasteita on varmasti vielä paljon edessä. Ala on melko sesonkipainotteista ja valitettavasti monella kuluttajalla on huonoja tai mitäänsanomattomia kokemuksia kosmetologeista ja kauneushoitoloista. Tähän haluan tehdä muutoksen! Suomalainen kosmetologi on korkealaatuisen koulutuksen saanut ihonhoidonasiantuntija. Suomessa vähemmän tunnettu termi Medical Spa kuvaa varmasti hyvin sitä mitä haluan työstäni kertoa.

Mikä sitten taas on ollut parasta?

Ehdottomasti parasta on ollut se että on itse vastuussa kaikesta mitä tekee. Tasapaino koulututtamisen ja hoitotyön välillä on tällä hetkellä tuntunut hyvältä. On ollut ihana huomata että oma konsepti ja tapa kohdata ja hoitaa ihmisiä on saanut hyvää palautetta.

Mitkä hetket ovat jääneet uraltasi parhaiten mieleen?

Aloitin kouluttajan työt maahantuonnissa kymmenen vuotta sitten. Silloin koin että olin löytänyt yhden intohimoistani. On ollut todella mielenkiintoista tavata kollegoita ympäri Suomea. Olen itse oppinut näistä kohtaamisista paljon, samalla myös Suomi on tullut tutuksi. Matkatyön hohto on ehkä hieman karissut mutta edelleen nautin reissun päällä olemisesta. Ja onneksi perhe on aina siinä minua tukenut.

Esikuvasi?

Ihailen rohkeita naisia jotka ovat toteuttavat ja kuuntelevat itseään. Seuraan alaa todella laajasti. Muoti ja kauneus, ihonhoito ja hyvinvointi kuuluvat tiiviisti yhteen.


Miten rentoudut?

Rakastan kylpemistä. Kotona ei ole kylpyammetta joten jalkakylpykin ajaa asian. Hyvä kirja ja säännöllinen liikunta. Pyrin pitämään kalenterin kohtuullisena.

Miten hoidat ihoasi?

Olen aika säntillinen hoitaja. En koskaan nuku meikit kasvoilla ja rasvaan vartalonihon aina suihkun jälkeen. Kasvojen hoidon suhteen taidan olla aika hifistelijä. Aamuin illoin pesu, seerumi, voide ja silmänympärysvoide. Aamulla aina lisäksi aurinkosuojallinen tuote. Voiteiden koostumeuksesta olen todella tarkka, pidän melko täyteläisistä voiteista. Näin talvella käytän myös kasvoöljyä päivittäin. Naamioita käytän viikottain, yleensä vapaapäivän aamusta. Kasvohoidoissa käyn säännöllisesti, HydraFacialia, mikroneulausta ja happohoitoja vaihdellen. Lisäksi uskon vahvasti lisäravinteisiin, käytän päivittäin kollageenijauhetta, omegaa sekä antioksidantteja sisäisesti.

Mitkä kolme kosmetiikkatuotetta ottaisit mukaan autiolle saarelle?

iS Clinicalin Extreme Protect spf30 aurinkosuojan sekä Sheald monitoimikosteusvoiteen sekä Kjaer Weisin huulirasvan.

Kauneusvinkkisi?

On tärkeä tunnistaa omat ihonhoitorutiinit. Mitä on valmis tekemään ja haluaako nähdä ihossaan muutoksia. Kaikki lähtee liikkeelle omalle iholle sopivasta puhdistustuotteesta. Ja iho tulee pestä puhdistustuotteella vaikka ei meikkaisikaan joka päivä. Ihonhoitotuotteet tulisi myös aina valita vuodenaika huomioiden. Tuotteiden valinta ilman ammattilaisen apua on melko haastavaa, siksi olisi tärkeää löytää oma luottokosmetologi.

Suosikkituotteesi ja miksi?

Tällä hetkellä olen rakastunut iS Clinicalin Poly-vitamin seerumiin sekä Iroisien täyteläiseen yövoiteeseen. Ihana pari yhdessä ja vihdoin olen löytänyt melko herkälle iholleni retinolia sisältävän seerumin. Ikisuosikki on kulttituotteeksi muodostunut iS Clinicalin Yout Eye Complex silmänympärysvoide.

Tulevaisuuden haaveet/tavoitteet?

Toivon että Skin room työllistää minut vuosienkin kuluttua. Haluan puhua ja opastaa kuluttajia kokonaisvaltaiseen ihon hyvinvointiin. Ihonhoitaminen ja meikkaus ei ole vain ulkonäköä vaan se suojaa ja vahvistaa yhtenäistä ihopukuamme. Jos iho on rikki tai ärtynyt tai vaikka kasvot veltot ja väsyneet ei olokaan varmasti ole pirteä ja kaunis. Ihonhoidolla on siis iso merkitys hyvinvoinnillemme.


KIITOS MINTTU!

Mintun löydät skin roomista Keravalta Paasikivenkatu 16. 

*Kuvat Minttu Sahrman. 1. Tosi kiva juttu! :-) Luen mielelläni lisääkin henkilöhaastatteluja, jos vain jaksat tehdä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tosi kiva kuulla, että tällaisetkin postaukset kiinnostaa. Itsehän tykkään lukea, mutta koskaan ei oikein voi tietää mitä lukijat on mieltä. ^_^

   Poista
 2. Kiva postaus ja todella kauniit kuvat! :)

  VastaaPoista
 3. Minustakin oikein kiinnostava postaus ja mukava tietää, että Keravalta löytyy näin hyvältä kuulostava hoitola:) Olen etsiskellyt uutta hoitolaa, koska muuton takia välimatka entiseen on vähän liian pitkä. Kerava olisi sopivasti vain muutaman kilsan päässä meidän nykyisiltä hoodeilta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ai sä asut niin lähellä Keravaa. :) Kannattaa ehdottomasti käydä tutustumassa Mintun ihanaan kotoisaan pienoiseen soppeen. <3

   Poista
 4. Olipa mielenkiintoinen ja hieno idea esitellä blogin kautta tärkeitä ihmisiä ja ammattitaitoisia sellaisia. <3

  Ihanaa päivää Jonna <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ajattelin, että ihmisiä voisi kiinnostaa, tässä tulee hyvin esiin kosmetiikka genreä eri näkökulmista. ^_^

   Ihanaa torstaita Tiia. <3

   Poista
 5. Tällainen postaussarjahan on tosi kiva.
  Mukavaa torstaita sinulle Jonna ja kiitos Mintulle vastauksista <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla Outi! ^_^

   Mukavaa torstaita sinnekin. <3

   Poista
 6. Maahantuonti pilkahti esiin tässä, ja se oli ala/asia, johon minua kiinnostaisi perehtyä vaikkapa haastattelun muodossa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sun pitää ottaa Minttuun yhteyttä ja kysyä, hänellä on pitkä kokemus ja vielä eri firmojen kouluttajana ja työskentelystä maahantuonnissa. :)

   Poista
 7. Mäkin innostuin, kun tää on Keravalla. Ties vaikka saisin tulevan vuoden aikana lähdettyä kasvohoitoon ^_^ ( ja varmasti täällä on myös shoppailumahdollisuus tuotteisiin ^_^ )

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mene ihmeessä kokeilemaan, kävin Mintulla syksyllä myös HydraFacialissa, josta myöhemmin ensi vuoden puolella lisää. ^_^Ja on shoppailumahdollisuudet. ^_^

   Poista

The kindest word in all the world is the unkind word, unsaid. ~Author Unknown

Designed by FlexyCreatives