Lähikuvassa: Nora Anderson


Vuoden alussa eräs päivä aamukahvia juodessani, sain idean. Miksi en aloittaisi blogissani juttusarjaa, joka kertoo kauneuden ja kosmetiikan parissa työskentelevistä ihmisistä? Ainakin itseäni kovasti kiinnostaa, millaisia ne ihmiset yritysten/työn takana ovat. Kun olin varma asiastani, aloin miettimään, keitä minä alan sitten asian tiimoilta lähestymään. Suostuisivatko he? Tajusin, että helpoin tapa on aloittaa ihmisistä, jotka tunnen. Kun ehdotin asiaa ystävälleni Noralle, hän innostui heti, että tuohon mahtava idea, tottakai hän suostuu. Tältä osin pääsin sitten ideassani välittömästi toteutusvaiheseen. Nora saakin kunnian olla uuden juttusarjani ensimmäinen päätähti.
Miten minä sitä alunperin tapasin maahantuonti -ja tukkuyrityksen NA Cosmetics Oy:n Nora Andersonin? Oli joulukuu 2013. Minä bongasin lähes samoihin aikoihin naistenlehdestä ja erään kauneustoimittajan blogista Bakelin tuotteita. Purkkeja on elämäni aikana jonkun verran kulkeutunut käsieni lävitse, joten aika harvoin enää koen sellaista valtavaa innostusta tuotteista, mitä koin Bakelin tuotteita kohtaan, kun klikkasin itseni heidän kotisivuilleen ja aloin perehtymään tuotteisiin tarkemmin. Puolen tunnin intensiivisen kahlaamisen jälkeen sivustolla, kirjoitin Noralle sähköpostia. Kerroin kuka olen, vähän blogistani, mutta eniten kerroin siitä, miten hänen edustamansa Bakel kolahti minuun. Joulunpyhien jälkeen Nora vastasi minulle. Luulen, että hän huomasi innostukseni sarjaa kohtaan ja ehdotti tapaamista. Tämä oli minusta heti hieman erikoisempaa, koska blogimaailmassa yleensä kaikki asiat hoidetaan sähköpostitse. Rohkaisin kuitenkin mieleni ja tapasin Noran seuraavan vuoden puolella. En osaa selittää, mutta heti ensimmäisestä tapaamisestamme lähtien oli tunne kuin olisin tuntenut tämän tyypin aina. Nora oli varannut minulle vain tunnin aikaa, mutta eihän se meinannut mihinkään riittää. Kun halasimme erotessamme, sanoinkin Noralle, että olet varmaan minun kadonnut kaksoissisko. Koko tunti eteni niin, että toisen aloittaessa lauseen, toinen päätti sen. Tuon jälkeen olemme tavanneet useasti niin työn kuin huvinkin merkeissä. Norasta tuli nopeasti se tyyppi, jolle kerron syvimpiäkin tuntemuksiani, koska tiedän, että hän ymmärtää. En olisi koskaan voinut kuvitella ennen ensimmäistä tapaamistamme, että yhteistyökumppanista tulee myös ystäväni. Varsinkin, kun olen teillekin kertonut kuinka vaikea minun on ystävystyä ihmisten kanssa. Joskus elämä vain yllättää.
Annetaan kuitenkin puheenvuoro Noralle.
No niin Nora, kerrohan lukijoillenikin kuka olet?
Olen pian 39-vuotias nainen, joka on toiminut viimeiset kolme vuotta kosmetiikan maahantuontiyrittäjänä. Aiemmin olen työskennellyt vähittäiskaupan alalla ostajana ja maahantuonnissa tuotepäällikkönä. Olen koulutukseltani SKY-kosmetologi ja tradenomi. Asustelen Lahdessa ja samasta taloudesta löytyy aviomiehen lisäksi kohta 19-vuotias maatiaiskissa ja 5-vuotias sheltti. Olen alunperin kotoisin Hämeenlinnasta. Viime syksynä muutimme Lahteen yli 20 vuoden pääkaupunkiseudulla asumisen jälkeen.
Miksi aloit yrittäjäksi?
Turhauduin Suomesta saatavaan kosmetiikkaan, sillä omalle herkälle ja couperosaiholle ei tuntunut löytyvän mistään sopivia tuotteita. Jos tuotteet eivät kirvelleet iholla, ne tukkivat ihohuokoset, aiheuttivat näppyjä tai saivat silmäni vuotamaan. Laitoin vuosia rahojani hukkaan tuotteisiin, jotka eivät sopineet iholleni tai eivät olleet tarpeeksi tehokkaita. Maahantuontiyrityksessä työskennellessäni ura omasta firmasta hiipi mieleeni. Löydettyäni Bakelin Italiasta tiesin, että tästä tulee urani. Bakel on alusta asti tuntunut oikealta ja usko siihen on kova. Halusin, että muillakin kaltaisillani suomalaisilla olisi mahdollisuus käyttää tehokasta, mutta turvallista kosmetiikkaa.


Miksi Bakel?
Bakelin ideologia teki minuun heti lähtemättömän vaikutuksen, koska kaikki turha on jätetty niistä pois. Bakel-tuotteet ovat tehokkaita, sillä niissä on käytetty vain iholla todistetusti positiivisesti vaikuttavia ainesosia. Tuotteet ovat myös turvallisia myös herkälle tai allergiselle iholle, sillä niissä ei ole säilöntäaineita, alkoholia tai hajusteita. Suomessa 14 Bakel-tuotteella on allergiatunnus.
Mikä yrittämisessä on ollut vaikeinta/haasteellisinta?
Yrittämisen aloittaminen ihan tyhjältä pöydältä oli melko haasteellista, vaikka koulutukseni puolesta minulla olikin perusasiat tiedossa. Yrityksen perustamiseen ja toiminnan aloittamiseen liittyi yllättävän paljon selvitettäviä ja sovittavia asioita. Sopivien yhteistyökumppaneiden (mm. nettisivujen laatija, kirjanpitäjä ja tilintarkastaja) löytäminen aiheutti minulle muutaman ylimääräisen harmaan hiuksen. Onneksi sain ystäviltäni joitakin hyviä vinkkejä, joista olen vielä tänäkin päivänä kiitollinen.
Mikä sitten on taas ollut parasta?
Ihan ehdottomasti vapaus. Voin itse päättää milloin, miten ja missä teen työni. Yrittäjällä ei tunnetusti ole paljon vapaa-aikaa, mutta pelkkä tietoisuus siitä, että voin halutessani pitää vaikkapa perjantai-iltapäivän vapaana, on ihanaa. Bakelin kanssa työskentely on ihan parasta, sillä se otetaan avosylin vastaan joka paikassa. Koen olevani onnekas saadessani työskennellä Bakel-sarjan parissa.
Mitkä hetket ovat jääneet parhaiten uraltasi mieleen?
Ensimmäinen matka päämieheni luokse Italiaan ja sopimuksen allekirjoittaminen. Matka siksi, että olin päässyt konkreettiseen alkuun jossakin sellaisessa, mikä oli ollut vain ajatus päässäni muutamia kuukausia aiemmin. Mieleeni on jäänyt myös tässä vuosien aikana tulleista asiakaspalautteista erään asiakkaan liikuttava palaute, jolla oli erittäin herkkä iho ja joka oli saanut avun Bakel-tuotteista. Hän oli niin kiitollinen, että halusi kertoa sen minulle myös henkilökohtaisesti. Olen myös saanut työni kautta muutaman todella hyvän ystävän (kuten esim. sinut), joita ilman yrittäjyyttäni en varmasti olisi koskaan tavannut.
Esikuvasi?
Minulla ei ole suoranaista esikuvaa, eikä hassua kyllä ole koskaan ollut. Olen kuitenkin aina ihaillut ihmisiä, jotka pysyvät rauhallisina tilanteessa kuin tilanteessa, eivät murehdi turhia ja joista näkee selvästi, että he nauttivat elämästään ja ovat oman elämänsä herroja.
Miten rentoudut?
Harrastan spinningiä ja golfia. Mieli lepää myös koiran kanssa lenkkeillessä. Miehen kanssa pyrimme käymään kerran vuodessa ulkomailla lomailemassa.
Miten hoidat ihoasi?
Pesen kasvoni aamuin ja illoin. Puhdistuksen jälkeen levitän tehoseerumit ja kosteusvoiteen. Kuorin kasvoni n. kerran viikossa. Vartalovoide on käytössä päivittäin. Sarjaa ei taida olla vaikea arvata... :)
Mitkä kolme kosmetiikkatuotetta ottaisit mukaan autiolle saarelle?
Vain kolme? Aurinkovoide olisi ihan pakko ottaa, olettaen siis, että autio saari ainakin minun mielikuvituksessani sijaisee aurinkoisella pallonpuoliskolla, jossa lämpöä olisi vähintään +25°C. En voi mennä iltaisin nukkumaan ilman kasvojen pesua, joten mukaan tulisi Bakelin Pure Act Water -puhdistusvesi. Ihoa olisi myös kosteutettava jollakin, joten sekä kasvoille että silmänympärysiholle sopiva Bakel Oxyregen lähtisi sitten vielä messiin.
Kauneusvinkkisi?
Älä koskaan mene meikit kasvoilla nukkumaan. Muista kuoria ihoa säännöllisesti, jotta saat kuolleet ihosolukot pois iholta, jolloin tehoseerumit ja voiteet pääsevät helpommin imeytymään iholle. Käytä aina auringossa aurinkovoidetta. Juo runsaasti vettä. Pyri liikkumaan säännöllisesti ja syömään terveellisesti. Pidä lippu korkealla, äläkä murehdi turhia.


Suosikkituotteesi Bakelilta ja miksi?
Jos on valittava vain yksi, olisi se ehdottomasti Cool Eyes. Tuote virkistää silmiä ihanasti! Lisäksi silmieni turvotuksesta ei näy jälkeäkään, tämän tuotteen käytön aloitettuani.
Tulevaisuuden haaveet/tavoitteet?
Läheisteni ja itseni terveenä pysyminen on yksi isoimmista haaveistani. Työhöni liittyen toivoisin, että yhä useampi suomalainen löytäisi Bakelista avun omaan päivittäiseen ihonhoitoon ja sitä kautta työni olisi arvokasta. Perinteisempään haaveiluun liittyen, haaveilen joskus saavani lennettyä yksityislentäjän lentolupakirjan ja pystyväni juoksemaan puolimaratonin. Jo hypättyjen benjihyppyjeni listaukseen lisäisin mielelläni maailman korkeimman benjihypyn (233m), jonka voi hypätä Hong Kongissa Macau Towerista.
Kiitos Nora!
Tänään kannattaa pysyä vielä illallakin kuulolla. Sillä Keyword: Love täyttää tänään neljä vuotta ja sen kunniaksi Nora on antanut arvottavaksi teille suosikkituotteensa Bakelilta.
Tästä eteenpäin Lähikuvassa-postauksia ilmestyy silloin tällöin, ei kuukausittain, mutta muutaman kerran vuoden aikana.

 1. Tiia k
  tiistai 21. huhtikuu 2015 at 09:50 (1 kuukausi ago)
  Vitsi miten kiva juttuidea. Ystävyys on ihmeellinen asia, suorastaan ihastuminen kun tapaa ihmisen, jonka kanssa tuntuu että olisi tuntenut aina. Nyt tuli aivan eri syvyys Bakelille. <3

  Upeaa synttäriä Keyword Love <3

  Vastaa

  Jonna H.
  tiistai 21. huhtikuu 2015 at 10:05 (1 kuukausi ago)
  No on, oikeasti on melkein suorastaan pelottavaa, miten samanlaisia me ollaan Noran kanssa. Ensimmäisen tapaamisen jälkeen mua jännitti, että entäs, jos mun iho ei tykkääkään tuotteista? No onneksi, se pelko osoittautui aivan vääräksi ja Bakelista tuli myös alkuinnostukseni jälkeen yksi suosikki ihonhoitosarjoistani, koska ne tuotteet vaan yksinkertaisesti toimii. <3

  Vastaa

  Mia / Beauty Highlights
  tiistai 21. huhtikuu 2015 at 10:50 (1 kuukausi ago)
  Mä niin arvasin, että lähikuvassa on Nora! :) Tätä oli tosi kiva lukea! Mä otan vasta ensiaskeliani Bakelin kanssa, mutta aion ehdottomasti tutustua tuotteisiin vielä syvemmin.

  Ihanaa synttäriä blogillesi ja ihanalle bloggaajalle! <3

  Vastaa

  Jonna H.
  tiistai 21. huhtikuu 2015 at 11:24 (1 kuukausi ago)
  Kiitos Mia!

  Mullahan on koko ajan käytössä ainakin joku Bakelin tuote säännöllisesti, kertoo varmaan jotain ”hurahduksestani”. ;)

  Vastaa

  Niina
  tiistai 21. huhtikuu 2015 at 11:06 (1 kuukausi ago)
  Oi wau, ihana juttuidea ja ihana tarina ystävystymisestä. :) Mun täytyy nolona myöntää etten ole koskasn kuullut Bakelista. :/ Mistä niitä voi ostaa? Löytyykö heiltä epäpuhtauksiin taipuvaiselle pintakuivalle sekaiholle sopivia tuotteita? Mun iho siis rasvoittuu, mun on samaan aikaan myös kuiva ja kiristelevä jos en heti tuuppaa kosteuttavaa voidetta pesun jälkeen.

  Vastaa

  Jonna H.
  tiistai 21. huhtikuu 2015 at 11:34 (1 kuukausi ago)
  <3

  Kaikki blogini BAKEL-jutut voit lukea tästä linkistä: http://keyword-love.purkkimafia.fi/tag/bakel/ (löytyy useasta tuotteesta kattavampaa tietoa) BAKELin jälleenmyyjät löydät täältä: http://www.bakel.fi/bakel/fi/myyntipaikat (mukana myös muutama verkkokauppa, jos paikkakunnallasi ei hoitolaa/apteekkia, joka Bakelia myy)

  Suosittelisin ehdottomasti sun iholle Bakelin MALIC-seerumia. Itsellä on pintakuva, herkkä sekaiho, kun epäpuhtauksia alkaa ilmestymään, otan aina tuon seerumin esiin (kaapissa yksi aina jemmassa). Sillä se poistaa tehokkaasti epäpuhtauksia, kuorii ihoa hellävaraisesti, kosteuttaa ja tekee ihosta kirkkaan ja pehmeän. Bakelhan on myös siitä jännä, että oikeastaan kaikki tuotteet käyvät kaikille ihotyypeille. Tietenkin sitten voiteista voi valita sen hetkisen ihon kunnon mukaan hoitavampaa tai kevyempää. Malicista oman jutun löydät tästä linkistä: http://keyword-love.purkkimafia.fi/2014/10/bakel-malic-ihon-pelastaja/

  Tuotteita voi ihan hyvin käyttää myös muiden sarjojen tuotteiden kanssa, kuten minä teen. Joten homman voi aloittaa, vaikka yhdestä huipputuotteesta, koska hinnat ovat kuitenkin selektiivisen kosmetiikan luokkaa.

  Vastaa

  Niina
  tiistai 21. huhtikuu 2015 at 12:47 (1 kuukausi ago)
  Kiitos, lueskelen ajan kanssa nuo kaikki postaukset. Luin sen yhden johon kommentoinkin ja olen kyllä aika myyty. Kurkin jo noita verkkokauppoja ja löysin paikan mistä laitan tämän tilaukseen. :) Lämmin kiitos, toivottavasti tämä MALIC rauhoittaisi oikuttelevaa hipiääni. <3

  Vastaa

  Jonna H.
  tiistai 21. huhtikuu 2015 at 13:12 (1 kuukausi ago)
  Ole hyvä, kiva, jos pystyin olemaan avuksi. :) MALIC on itselleni sellainen pelasta iho -tuote. Hyvä olla jemmassa, jos iho alkaa kenkuksi.

  VastaaPoista
 2. AC
  tiistai 21. huhtikuu 2015 at 11:38 (1 kuukausi ago)
  Grattis på dagen!
  Med ålderns rätt har mitt intresse för hudvård stigit.
  Tack för bra blogg :)

  Vastaa

  Jonna H.
  tiistai 21. huhtikuu 2015 at 11:44 (1 kuukausi ago)
  Tack. :)

  Vastaa

  Mousse / Kivipuuteri-kosmetiikkablogi
  tiistai 21. huhtikuu 2015 at 12:52 (1 kuukausi ago)
  Kiva idea! Jännä nähdä kenen lähikuva tänne seuraavana päätyy. Noran tarina kuulostaa juuri sellaiselta oman tien löytämiseltä, se on ihailtavaa :)

  Vastaa

  Jonna H.
  tiistai 21. huhtikuu 2015 at 13:11 (1 kuukausi ago)
  Se on just sellainen. Ehkä meidän kaikkien pitää käydä läpi juttuja, jotka eivät sitten omaksi muodostu, mutta ne kaikki auttaa siihen, että lopulta löytää sen oman jutun. :)

  Vastaa

  Marika
  tiistai 21. huhtikuu 2015 at 15:31 (1 kuukausi ago)
  Onnea blogille! :) Mielenkiinnolla odotan jatkoa tälle sarjalle.

  Vastaa

  Jonna H.
  tiistai 21. huhtikuu 2015 at 16:08 (1 kuukausi ago)
  Kiitos! Jatkoa tulee varmasti ja ideoita siitä ketä tulee olemaan haastateltavana, on vaikka kuinka monta. :)

  Vastaa

  Virpi
  tiistai 21. huhtikuu 2015 at 17:16 (1 kuukausi ago)
  Kiva postausidea, ihastuttava ystävä ja vielä tarina ystävyyden alkamisesta! Onneksi uusia ystäviä voi löytää aikuisiälläkin, ei kaikkien kanssa tarvitse olla pitkää historiaa.

  Bakelin tuotteet vaikuttavat todella kiinnostavilta, ennen pitkää täytyy kokeilla:)

  Vastaa

  Jonna H.
  tiistai 21. huhtikuu 2015 at 17:52 (1 kuukausi ago)
  Kiitos Virpi. Minähän olen tavannut kaikki ystäväni yhtä lukuunottamatta vasta aikuisiällä. Olin lapsena vähän sellainen joukkoon kuulumaton outolintu, jonka kanssa ei ollut kovin trendikästä olla ystävä. ;)

  Kannattaa osallistua illalla arvontaan, silloin on mahdollisuus voittaa yksi Bakelin tuote, jos se vaikka siitä lähtisi. ;)

  VastaaPoista
 3. PS
  tiistai 21. huhtikuu 2015 at 17:32 (1 kuukausi ago)
  Jännä idea, tulee varmasti seurattua tätä juttusarjaa.

  Vastaa

  Jonna H.
  tiistai 21. huhtikuu 2015 at 17:52 (1 kuukausi ago)
  Kiitos, olen itsekin tästä aika innoissani, katsotaan, mitä tästä tulee.

  Vastaa

  Nina
  tiistai 21. huhtikuu 2015 at 19:21 (1 kuukausi ago)
  Vau..tämä juttu on ehkä paras koskaan lukemani blogipostaus. Ihana Nora ja Bakel. Nyt ymmärrän, miksi Bakel on sinulle niin tärkeä. Olisipa minullakin enemmän aikaa perehtyä ihmisiin kosmetiikkasarjojen takana :)

  Lämmin onnentoivotus 4-vuotiaalle. Perässä tullaan :)

  Vastaa

  Jonna H.
  tiistai 21. huhtikuu 2015 at 20:06 (1 kuukausi ago)
  Oi kiitos, melkein punastuin. :)

  Kaikkihan tosiaan alkoi siitä, että innostuin itse Bakelista aluksi ihan mielettömästi, mutta Noran tapaaminen toi sitten asiaan vielä syvyyttä. Onneksi myös ihoni piti Bakelista. :)

  Vastaa

  Salka
  tiistai 21. huhtikuu 2015 at 22:34 (1 kuukausi ago)
  Ihana ja mahtava tarina! ^_^

  Vastaa

  Jonna H.
  tiistai 21. huhtikuu 2015 at 22:52 (1 kuukausi ago)
  Kiva, jos tykkäsit. :)

  Vastaa

  Fani
  keskiviikko 22. huhtikuu 2015 at 09:27 (1 kuukausi ago)
  Mahtavaa! Kiinnostavaa luettavaa ja kiinnostus heräsi samantien tuohon merkkiin. Täytyykin ruveta tutustumaan tarkemmin. :)

  Vastaa

  Jonna H.
  keskiviikko 22. huhtikuu 2015 at 09:38 (1 kuukausi ago)
  Kiva kuulla Fani. Tutustu ihmeessä. :)

  Vastaa

  hellin
  keskiviikko 22. huhtikuu 2015 at 18:53 (1 kuukausi ago)
  Ihana postaus :).

  Jännä, mulla on vieläkin Bakelista tosi positiivinen kuva, vaikka nuo kaikki ostamani tuotteet ei ihan täysin kolahtaneetkaan :D. Aion silti vielä kokeilla muitakin tuotteita.

  Vastaa

  Jonna H.
  keskiviikko 22. huhtikuu 2015 at 19:00 (1 kuukausi ago)
  Sen ei olis pitänyt ostaa sitä öljyä. :D Se kyllä varmasti jakaa mielipiteet, varsinkin kun ihmiset on tottuneet puhdistusöljyihin jotka liukenee veteen ja se liukene. =)

  Mun mielestä Bakelin herkkuja on Pure Act Water, seerumit (kaikki), Cool Eyes ja Oxyregen, sekä Nutrifill-voiteet. (ehdottomia lemppareita). Mutta esim. Nora itse tykkää kesällä käyttää tosi paljon Bakelin P-lipiciä, kun taas itse diggailen siitä eniten niin, että käytän sitä ikäänkuin seerumina voiteen alla, koska sen koostumus on sen verran ohutta.

  Vastaa

  hellin
  keskiviikko 22. huhtikuu 2015 at 21:18 (1 kuukausi ago)
  No siis ei noista mikään ole huono, mutta tuolla öljyllä vaan on aika kova hintalappu öljyksi, kun periaatteessa ruokaöljyjäkin voi käyttää samaan tarkoitukseen. Mutta joo, olisi varmaan pitänyt mieluummin ottaa joku voide tai seerumi kun oli se tarjous – mulla vaan oli sillä hetkellä niitä niin paljon :D.

  Hei kiva, että mainitsit tuo P-lipicin, kuulostaa mun iholle sopivalta voiteelta!

  VastaaPoista
 4. Katja
  keskiviikko 22. huhtikuu 2015 at 20:11 (1 kuukausi ago)
  Tosi kiva postaus ja ihanan erilainen! :)

  Vastaa

  Jonna H.
  keskiviikko 22. huhtikuu 2015 at 20:13 (1 kuukausi ago)
  Kiitos Katja, kiva kuulla, että tykkäsit. :)

  Vastaa

  Martina
  torstai 23. huhtikuu 2015 at 17:45 (1 kuukausi ago)
  Kiva postausidea! Innolla odotan muitankin osia :))

  Vastaa

  Jonna H.
  torstai 23. huhtikuu 2015 at 18:04 (1 kuukausi ago)
  No kiva, sillä jatkoa seuraa. :))

  Vastaa

  Marina
  sunnuntai 26. huhtikuu 2015 at 20:53 (1 kuukausi ago)
  Tosi mahtava idea ja todella mielenkiintoinen. Ystävyys ja sen löytäminen on ihmeellinen asia. Joidenkin ihmisten kanssa tulee heti sellainen tunne, että olisi vuosikausia tunnettu vaikka oikeasti vasta viisi minuuttia sitten <3

  Vastaa

  Jonna H.
  sunnuntai 26. huhtikuu 2015 at 21:21 (1 kuukausi ago)
  Kiitos, jatkoa tosiaan seuraa. :)

  Niin tulee, mun kohdalle osuu melko harvoin, mutta kuitenkin. Noran kanssa oikeasti oli koko ajan sellainen jännä fiilis, mulla oli koko ajan olo, että olen ollut aikaisemminkin tän ihmisen kanssa.

  VastaaPoista

The kindest word in all the world is the unkind word, unsaid. ~Author Unknown

Designed by FlexyCreatives